In dit artikel

Spirituele gids

Spirituele Gids (2023) | Wie begeleid jouw Levenspad?

In dit artikel

Tegenover de gedachte dat de mens alleen wordt geboren en alleen dood zal gaan, staat het idee dat ieder mens een spirituele gids heeft. Deze gids begeleidt ons op het levenspad en geeft ons raad. Wat is een spirituele gids nu eigenlijk precies, wie is het en hoe kom je in contact met jouw gids?

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Wat is een spirituele gids?

Spirituele gidsen zijn oude zielen die over veel kennis en wijsheid beschikken. Dit komt omdat zij meestal al heel wat keren geïncarneerd zijn geweest als mens. Het zijn energieën zonder stoffelijk lichaam, zielen die op dat moment niet geïncarneerd zijn. Gidsen zien het als hun taak zien om de mens te begeleiden en raad te geven. Je zou het kunnen zien als een ‘onzichtbare’ kracht die continu in de buurt is van de persoon die hij wil helpen. De hulp, die voor een kortere of langere periode kan zijn, zal de gids nooit opdringen. Het is aan de ontvanger om er voor open te staan en de tekens te herkennen die de gids geeft.

Wie is mijn spirituele gids?

Een gids is iemand die je goed hebt gekend in een vorig leven. Dat kan een familielid zijn, een vriend of een vriendin of iemand die op een andere manier belangrijk voor je is geweest. Overleden dierbaren die je hebt gekend in het huidige leven, zullen over het algemeen niet jouw gids worden. Dit komt omdat de spirituele gids al vanaf je geboorte bij je is en je tijdens het hele leven zal vergezellen. Deze gids wordt wel de ‘hoofdgids’ genoemd, want daarnaast kan de mens ook nog andere gidsen hebben. Deze gidsen blijven meestal maar tijdelijk bij je om je van raad voorzien. Zodra je hun hulp niet meer nodig hebt, zit hun taak erop en gaan zij weer verder.

Hoe ziet een gids eruit?

Gidsen zijn geen fysieke wezens. Ze hebben dus ook geen vaste verschijningsvorm. Iedereen zal zelf het beeld van zijn gids scheppen. Dat gebeurt op net zo’n manier als voor de één God een spiritueel licht is of een innerlijke energie en door anderen wordt geassocieerd met het eigen mensbeeld.

Hoe kom je in contact met jouw gids?

Gidsen geven tekens, bijvoorbeeld door middel van ingevingen. Je kunt bijvoorbeeld een spirituele gids herkennen tijdens een wandeling. Plotseling valt je oog op iets of krijg je opeens een heldere gedachte die leidt tot nieuwe inzichten. Ook kan het voorkomen dat je flarden van een gesprek tussen twee mensen opvangt en hierdoor aan het denken wordt gezet. Daarnaast kun je worden getroffen door een bepaalde zin in een boek of een melodie die rechtstreeks tot je ziel spreekt en iets in je losmaakt. Gidsen werken vaak stilletjes op de achtergrond en helpen de mens door middel van subtiele boodschappen op weg.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gids. Ascension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Spirituele Gids (2023) | Wie begeleid jouw Levenspad?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips