In dit artikel

Spirituele Boeken | #5 Beste Boeken over Spiritualiteit!

Beste Spirituele Boeken | 5x Boeken over Spiritualiteit!

In dit artikel

Spirituele boeken. Steeds meer mensen zijn actief bezig met spiritualiteit; van mediteren tot mindful leven en kennis over chakra’s, er zijn heel wat onderwerpen waar je tegenwoordig informatie over kunt vinden. En dan vooral in boeken over spiritualiteit en mindfulness!

Als je ook nog op zoek bent naar de beste spirituele boeken ooit en je wilt beginnen met het ontwikkelen van je spirituele zelf, dan heb je geluk: op deze website vind je een lijst van de beste boeken over spirituele ontwikkeling en mindfulness die er zijn!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Spirituele Boeken als inspiratie in je eigen leven

Spiritualiteit is dan misschien wel een ongrijpbaar concept, het is wel degelijk de moeite waard om er méér over te leren. Dankzij boeken van schrijvers als Jan Geurtz (“Verslaafd Aan Liefde”) en Jiddu Krishnamurti (“Bewustzijn Van Het leven”) geef je je spirituele ontwikkeling meteen een boost. Het resultaat? Je haalt meer voldoening uit je leven, ervaart méér mentale rust en je hebt een duidelijker beeld op wat voor jou belangrijk is. En dat allemaal dankzij de beste Nederlandse boeken over mindfulness en spiritualiteit!

Hoewel heel wat Boeken inspirerende lessen bevatten en de spirituele dimensie in jezelf kunnen helpen zichtbaar maken, zijn er ook vele die gewoon erg interessant zijn. Vaak komt het spirituele en het wetenschappelijke samen, en vormen ze een stevige basis waarop je jezelf kunt vinden en ontwikkelen. Natuurlijk is dat voor iedereen anders – maar de juiste inspirerende spirituele boeken kunnen je zeker helpen jouw antwoord te vinden! Kijk ook eens naar Ascension Healer voor een gratis healing op afstand.

Hieronder vind je de lijst met de #5 beste boeken over spiritualiteit, meditatie en mindfulness:

#1 Spirituele intelligentie – Dr Altazar Rossiter

Spirituele Intelligentie (SQ) is de motor die je persoonlijke groei aandrijft, waarmee je bepaalt wat echt bij je past en die je in staat stelt de juiste keuzes in het leven te maken. Spirituele Intelligentie kun je ontwikkelen.

#2 Bewustzijn van het leven – Jiddu Krishnamurti

“Bewustzijn van het leven” bestaat uit twee delen; het eerste deel beschrijft de algemene denkwijze van Krishnamurti over vrijheid. Het tweede deel van het boek is een transcriptie antwoorden die Krishnamurti gaf op vragen uit het publiek tijdens verschillende toespraken.

#3 Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Haemin Sunim

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten.

#4 Je kunt jezelf helen – Louise Hay

‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. En niet voor niets: Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten.

#5 Verslaafd aan Liefde – Jan Geurtz

Dit was het eerste boek waarmee ik bewust in aanraking ben gekomen met zelfontwikkeling. Jan toont in dit boek aan dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we vervolgens te compenseren door waardering van anderen. Met humor en praktische voorbeelden draagt Jan voorbeelden aan om uit deze vicieuze cirkel te stappen.

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Ben jij specifiek op zoek naar boeken over persoonlijke groei? Lees dan zeker even mee. Wat dacht je van De Doorbraak van Michiel van der Pols, Hoe de fuck vind ik geluk van Thijs Lindhout, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, Golven van Geluk van Linda Dronkers-Steijn en Het mooiste uit de put halen.

Er zijn ook veel interessante boeken over sport, boeken over geluk, mindset boeken, spirituele boeken, boeken over het menselijk lichaam, boeken over voeding, boeken over slaap en natuurlijk Engelstalige boeken over persoonlijke ontwikkeling.

Mijn persoonlijke favorieten zijn de boeken van Sanne van Paassen en Charlies Kitchen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Spirituele Boeken | 5x Boeken over Spiritualiteit!

Laat een reactie achter