In dit artikel

Hoe kan een spijkermat helpen bij het verbeteren van je slaap met spijkermat slapen?

Hoe kan een spijkermat helpen bij het verbeteren van je slaap met spijkermat slapen?

In dit artikel

Struggle je met slaapproblemen en voelt elke nacht als een gevecht? Je bent niet de enige, want ook ik ken de frustratie van woelen en draaien in bed. Uit onderzoek blijkt dat een spijkermat de doorbloeding kan stimuleren en zo bijdraagt aan een betere nachtrust.

In dit artikel onthul ik hoe dit vreemde hulpmiddel je slaapkwaliteit kan transformeren. Duik mee in de wereld van spijkermatten, ontdek het zelf!

Key Takeaway:

De beste spijkermat van 2024 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, verbetert de doorbloeding en vermindert spierspanning wat leidt tot een betere nachtrust.
 • Door het liggen op een spijkermat worden gelukshormonen zoals endorfine en oxytocine aangemaakt, die ontspanning bevorderen en helpen sneller in slaap te vallen.
 • Het gebruik van de spijkermat draagt bij aan een diepere slaapfase waardoor het lichaam zich beter herstelt en je meer uitgerust wakker wordt.
 • Een routine creëren met de spijkermat, inclusief rustige muziek en gerichte ademhaling, kan de slaapkwaliteit verder verbeteren.
 • Het dagelijks toepassen van het matje voor het slapengaan verhoogt de energie overdag en helpt om stress beter te hanteren.

Wat is een Spijkermat?

Hoe kan een spijkermat helpen bij het verbeteren van je slaap met spijkermat slapen?

Na de inleiding vraag je je misschien af wat zo’n spijkermat precies is. Een spijkermat, ook wel bekend als een acupressuurmat, is een hulpmiddel bezaaid met honderden kleine spijkertjes.

Deze spijkers zijn niet scherp genoeg om je huid te doorboren, maar ze kunnen wel een drukpuntmassage geven wanneer je erop ligt of zit.

De mat is ontworpen om het idee van acupressuur en acupunctuur uit de Chinese geneeskunde na te bootsen. Het legt lichte druk op je lichaam waardoor je circulatie verbetert en spierspanning afneemt.

Door regelmatig op een spijkermat te liggen, kun je stijve spieren losmaken en pijn in bijvoorbeeld de rug verlichten. Denk er eens aan als een bedje van kleine nageltjes die wonderen doen voor jouw gezonde leefstijl en een relaxter leven mogelijk maken.

Hoe Spijkermat bijdraagt aan verbeterde slaap

Hoe kan een spijkermat helpen bij het verbeteren van je slaap met spijkermat slapen?

Vaak liggen we urenlang te woelen, op zoek naar dat ene magische moment waarop we in slaap vallen. Het gebruik van een spijkermat zou wel eens een onverwachte sleutel kunnen zijn tot het ontdekken van rustiger nachten en een herstellende slaap.

Bevordert ontspanning door de aanmaak van endorfine en oxytocine

Liggend op mijn spijkermatje na een lange dag, voel ik een warme golf van ontspanning door mijn lichaam stromen. Dit komt omdat de lichte druk van de spijkers ons lichaam aanspoort om endorfines en oxytocine te produceren.

Deze ‘gelukshormonen’ werken als natuurlijke pijnstillers en geven een gevoel van welbehagen. Mijn ervaring is dat de ontspannende effecten van de spijkermat niet alleen mijn humeur verbeteren, maar ook mijn nachtrust ten goede komen.

Het mooie is dat dit gevoel van rust niet beperkt blijft tot het moment dat ik op de mat lig. De aangemaakte hormonen zetten een positieve kettingreactie in werking die bijdraagt aan een langdurige zen-staat.

Het maakt de spijkermat een krachtig hulpmiddel in mijn avondroutine, juist omdat het mijn lichaam helpt ontstressen en voorbereidt op een diepe slaap. Vervolgens merk ik dat ik sneller in slaap val.

Helpt bij het sneller in slaap vallen

Mijn ervaring met de spijkermat is verrassend positief als het gaat om het sneller in slaap vallen. Door dagelijks even op de mat te liggen voor het slapengaan, merk ik dat mijn lichaam zich sneller overgeeft aan rust.

De prikkels van de spijkers lijken mijn zenuwstelsel te kalmeren en brengen een diepe ontspanning teweeg. Klanten die dezelfde gewoonte hebben ontwikkeld, bevestigen dat ze niet alleen vlotter in slaap vallen, maar zich ook meer uitgerust voelen bij het opstaan.

Het is fascinerend hoe iets dat in eerste instantie oncomfortabel lijkt, zoveel impact kan hebben op beter slapen.

Het lijkt wel alsof mijn innerlijke energiebanen worden aangewakkerd, waardoor ik makkelijker loskom van de dagelijkse drukte en beslommeringen. Gecombineerd met een paar minuten diepe ademhaling, wordt de overgang naar de slaapmodus bijna naadloos.

Nu ben ik benieuwd hoe deze methode mij kan helpen om niet alleen sneller maar ook dieper te slapen.

Stimuleert diepere slaap

Het gebruik van een spijkermat voor het slapengaan kan een wereld van verschil maken. Die kleine drukpunten op de mat masseren mijn lichaam op een manier die niet alleen ontspant, maar ook helpt bij het bereiken van diepe slaapfasen.

Dit is belangrijk, want het is in deze diepe slaap dat het lichaam zichzelf herstelt en de geest volledig tot rust komt.

Een spijkermat als onderdeel van mijn avondroutine betekent dat ik mijn hoofd op het kussen leg en vaak sneller dan ooit in dromenland ben. Het is alsof die prikkelende sensatie de deur opent naar een nacht vol kwalitatieve slaap, vrij van verstoringen.

Geloof me, wakker worden na een nacht op de spijkermat voelt alsof ik echt de resetknop heb ingedrukt.

Gebruik van Spijkermat voor een Betere Slaap

Vaak lig ik ‘s avonds wakker, zoekend naar manieren om de slaap te vatten. Sinds ik een spijkermat gebruik, merk ik een groot verschil in hoe snel ik in slaap val en hoe uitgerust ik me voel.

 • Leg de spijkermat op mijn bed of yoga mat voor het slapen gaan; zo creëer ik een ritueel dat mijn lichaam en geest voorbereidt op rust.
 • Ga gedurende 20 tot 30 minuten op de spijkermat liggen; deze tijd gebruik ik om tot diepe ontspanning te komen en mijn zenuwstelsel tot rust te brengen.
 • Concentreer me op mijn ademhaling terwijl ik op de mat lig; langzame en diepe ademhalingen helpen mij om nog meer los te laten en spanning te verminderen.
 • Draai verschillende kanten op tijdens gebruik: door afwisseling stimuleer ik verschillende delen van mijn lichaam zoals rug, schouders en benen, wat bijdraagt aan algehele ontspanning.
 • Zet rustige muziek of geluiden van de natuur op; hiermee bevorder ik een kalme sfeer waarin het makkelijker is om in slaap te vallen na gebruik van de spijkermat.
 • Implementeer dit als een dagelijkse routine, niet slechts sporadisch. Consistentie verhoogt de effectiviteit van het gebruik van de spijkermat voor mijn slaapkwaliteit.

Conclusie

Een spijkermat stap je niet zomaar op; het vergt een beetje moed. Maar eenmaal gewend aan de prikkels, merk je hoe de endorfines je naar dromenland sturen. Het vermindert mijn rugklachten en ik voel me ontspannen, klaar voor een diepe slaap.

Na een drukke dag rennen en de stress van het geven van borstvoeding, is dit mijn toevlucht. Laat de spijkermat je helpen om ook jouw nachtrust te transformeren; het is echt een gamechanger.

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet een spijkermat voor je slaap?

Een Flowee spijkermat verbetert je slaap door de rugklachten te verlichten en de levensenergie te stimuleren, wat kan helpen bij slapeloosheid.

2. Kan ik de spijkermat gebruiken als ik last heb van emoties of stress?

Ja, de spijkermat kan helpen om emoties te kalmeren en stress te verminderen, wat bijdraagt aan een betere nachtrust.

3. Is het veilig om een spijkermat te gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Het is belangrijk om eerst met een orthomoleculair therapeut of arts te overleggen voordat je een spijkermat gebruikt tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding.

4. Zou een spijkermat kussen ook kunnen helpen voor mijn slaap?

Zeker! Een spijkermat kussen ondersteunt je nek en hoofd en kan helpen bij het ontspannen, wat zorgt voor een diepere slaap.

5. Hoe helpt een spijkermat bij specifieke aandoeningen zoals ADHD of als je veel moet rennen in je leven?

Een spijkermat kan bijdragen aan ontspanning en het balanceren van Ayurvedische energieën, wat vooral gunstig kan zijn voor mensen met ADHD of een druk leven vol activiteiten zoals rennen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan een spijkermat helpen bij het verbeteren van je slaap met spijkermat slapen?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips