In dit artikel

De voordelen van een spijkermat reuma bij reumatische pijn

De voordelen van een spijkermat reuma bij reumatische pijn

In dit artikel

Leven met reumatische pijn kan iedere dag een uitdaging zijn. Ook ik ken de strijd tegen de constante pijn en stijfheid, en ben op zoek gegaan naar verlichting; wist je dat een Flowee spijkermat kan helpen bij ontspanning en het verminderen van klachten? In dit artikel onthul ik hoe een spijkermat niet alleen pijn kan verlichten, maar ook je slaapkwaliteit kan verbeteren.

Ontdek de voordelen en geef jezelf die welverdiende opluchting.

Key Takeaway:

De beste spijkermat van 2024 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een spijkermat stimuleert met duizenden puntjes de huid en spieren, wat de doorbloeding verbetert en de aanmaak van natuurlijke pijnstillers zoals endorfines en oxytocine stimuleert. Dit kan effectief zijn bij het verminderen van reumatische pijn.
 • Regelmatig gebruik van een spijkermat kan helpen bij het ontspannen van stijve spieren en een diepe massage-effect creëren, wat bijdraagt aan vermindering van pijn en verbetering van welzijn zonder de noodzaak voor medicatie.
 • Door de spijkermat te gebruiken voor het slapengaan, kan er een diepere ontspanning en betere slaapkwaliteit bereikt worden, wat essentieel is voor mensen die lijden aan reumatische aandoeningen.
 • Het zelf toepassen van een spijkermat is eenvoudig en kosteneffectief; een mat uitrollen, erop gaan liggen en ademhalen zorgt voor verlichting, zonder afhankelijk te zijn van externe hulp of dure behandelingen.
 • Voor de beste resultaten wordt aangeraden om de spijkermat regelmatig te gebruiken, beginnend met korte sessies die geleidelijk worden opgebouwd, naast het nemen van een warme douche na gebruik om de ervaring te verbeteren.

Wat is een spijkermat?

De voordelen van een spijkermat reuma bij reumatische pijn

Een spijkermat is eigenlijk een moderne versie van het traditionele Indiase bed van spijkers. Het is gemaakt van canvas katoen en heeft kleine, puntige uitsteeksels die meestal van ABS plastic zijn gemaakt.

Deze combinatie zorgt ervoor dat je lichaam op heel veel punten tegelijk zachtjes wordt geprikkeld. Bij het liggen op zo’n mat worden je huid en spieren licht gestimuleerd, waardoor er een reactie in je lichaam plaatsvindt.

De prikkels die de scherpe puntjes geven, verbeteren de bloedcirculatie en zetten je lichaam aan tot het produceren van endorfines en oxytocine. Dat zijn natuurlijke pijnstillers en gelukshormonen.

Zo helpt een spijkermat je om langzaamaan te ontspannen, vermindert het stress en kan het zelfs bijdragen aan een betere nachtrust. Gebruik ervan is eenvoudig: je rolt de mat uit op een vlakke ondergrond, gaat erop liggen en laat de puntjes hun werk doen.

Nu je meer weet over wat een spijkermat is, laten we kijken hoe het precies werkt in de praktijk.

Hoe werkt een spijkermat?

De voordelen van een spijkermat reuma bij reumatische pijn

Ik leg me neer op de spijkermat en voel meteen hoe de punten mijn huid licht prikken. Het zijn duizenden kleine naaldjes die druk uitoefenen op mijn lichaam. Deze drukpunten zijn gebaseerd op principes van de Chinese geneeskunde en staan bekend om het stimuleren van de doorbloeding en energiestromen in het lichaam.

De sensatie kan in het begin wat onwennig zijn, maar al snel begint mijn lichaam te reageren. Er komt een golf van warmte over me heen, een teken dat mijn bloedcirculatie op gang komt.

Mijn lijf maakt natuurlijke pijnstillers aan, zoals endorfine en oxytocine, terwijl ik ontspannen blijf liggen. Deze stoffen zijn krachtige bondgenoten in de strijd tegen chronische pijn en dragen bij aan een gevoel van welzijn en geluk.

De spijkermat helpt niet alleen tegen rugpijn, maar maakt ook stijve spieren los en kan zelfs een positief effect hebben op allergieën. Dankzij deze natuurlijke reactie van mijn lichaam voel ik hoe de pijn langzaamaan plaatsmaakt voor een diepe ontspanning.

Nu ik weet hoe deze mat werkt, ben ik benieuwd naar de specifieke voordelen die het kan hebben voor reumatische klachten.

Voordelen van een spijkermat bij reumatische pijn

Ontdek hoe een spijkermat kan fungeren als een natuurlijke remedie voor je reumatische pijn, waardoor je minder afhankelijk wordt van medicatie en meer kunt genieten van dagelijkse activiteiten zonder de constante strijd met pijn en ongemak.

Vermindert de pijn

Een van de grootste voordelen die ik ervaar bij het gebruik van een spijkermat is de verlichting van mijn reumatische pijnen. Het voelt als een drukverdeling over verschillende punten op mijn lichaam waardoor de pijn minder intens wordt.

Deze vermindering lijkt bijna magisch en soms vraag ik me af of er ook een placebo-effect speelt. Toch wijzen ervaringen en gebruikersrecensies erop dat de mat echt helpt bij het verminderen van pijn.

Liggend op de mat, na een lange dag of middenin een opstoot van reuma, voel ik hoe de spanning langzaam uit mijn spieren wegtrekt. Het geeft me een moment van verademing en maakt dat ik me net wat beter kan ontspannen.

Tijdens deze momenten lijkt het alsof mijn lichaam dankbaar is voor deze vorm van therapie, vrij van medicatie en ingrepen, gewoon in het comfort van mijn eigen thuis. En dat alles terwijl ik veilig betaal en zonder de noodzaak om op vakantie te gaan om tot rust te komen.

Werkt als een diepe massage

Mijn lichaam snakt soms naar een stevige massage, maar ik heb niet altijd tijd of geld om naar een masseur te gaan. Gelukkig biedt mijn spijkermat uitkomst. Het voelt alsof de duizenden kleine puntjes mijn huid en spieren op een diepe manier aanraken en masseren.

Het is best wel intens, maar daarna voel ik de spanning van mijn schouders afglijden, alsof ik een professionele massage heb gehad.

Gebruik van de mat is eenvoudig en veilig; ik leg hem gewoon op mijn bed of op de vloer, ga er voorzichtig op liggen en laat de puntjes hun werk doen. De punten stimuleren mijn doorbloeding en lijken diep in mijn weefsels door te dringen, net zoals de knedende bewegingen van een massage.

Na een sessie op de spijkermat voel ik me verkwikt, en de strakheid in mijn spieren, vooral rond mijn vaak bevroren schouder, is merkbaar minder. Het is een krachtige manier om zelf zorg te dragen voor mijn lichaam en emoties te kalmeren na een lange dag.

En het mooiste is: voor deze diepe ‘massage’ hoef ik alleen maar veilig te betalen voor de mat; de sessies zelf kosten me niets meer.

Zorgt voor een diepere ontspanning

Het gevoel van ontspanning na een lange dag kan soms ongrijpbaar lijken, vooral als je kampt met reumatische pijn. Dat is waar de spijkermat bij reuma zo’n uitkomst biedt. Klanten vertellen me vaak hoe ze door dagelijks even op de mat te liggen, een diepere ontspanning ervaren die ze elders niet vinden.

Het is alsof de duizenden kleine puntjes je hele lichaam vertellen dat het tijd is om te rusten en te herstellen.

Een spijkermat gebruiken is net als het ontvangen van een diepe massage, maar dan zonder dat je je huis uit hoeft of een afspraak moet maken. Met slechts 15 minuten per dag op de mat zorgt het al voor merkbare verbeteringen in zowel ontspanning als slaapkwaliteit.

Je lichaam krijgt de kans om te ontstressen en zich volledig over te geven aan het moment van rust. Hierdoor slaap je niet alleen beter, je staat ook met meer energie weer op, klaar voor een nieuwe dag zonder de constante herinnering aan frozen shoulder of andere reumatische ongemakken.

En natuurlijk, veilig betalen voor zo’n spijkermat is simpel; je investeert in een tool die keer op keer blijft geven.

Biedt een betere nachtrust

Slapen met reumatische pijn kan een echte uitdaging zijn. Ik heb ontdekt dat een spijkermat mij hierbij onverwacht goed helpt. Het gebruik van de spijkermat voor het slapengaan zorgt ervoor dat mijn lichaam zich dieper ontspant en dit draagt bij aan een betere kwaliteit van slaap.

Alsof mijn lichaam de hele dag heeft gewacht op dit moment van rust, val ik sneller in slaap en word minder vaak wakker ‘s nachts.

De verbetering in mijn nachtrust is merkbaar. Voordat ik de spijkermat gebruikte, draaide ik constant, op zoek naar een comfortabele houding om de pijn te verlichten. Nu merk ik dat de drukpunten van de mat een masserend effect hebben dat spanning in mijn spieren vermindert.

Dit resulteert in minder pijnklachten en dus een meer ononderbroken slaap. Steeds weer ervaar ik hoe een nacht goed slapen mij helpt om beter te functioneren gedurende de dag.

Het toepassen van een spijkermat bij reuma

Ik gebruik mijn spijkermat regelmatig om mijn reumatische pijn te verlichten. Het toepassen van de mat is eenvoudig en kan mij veel comfort bieden. Hier zijn wat stappen die ik volg:

 • Ik rol de spijkermat uit op een vlakke ondergrond, zoals mijn bed of de vloer.
 • Langzaam ga ik op de mat liggen met mijn rug, zodat mijn gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over de spikes.
 • Ik zorg voor minimale kleding tussen mijn huid en de mat, zodat de drukpunten effectief kunnen werken.
 • Begin met korte sessies van ongeveer 10 minuten en bouw dit geleidelijk op naarmate ik meer gewend raak aan het gevoel.
 • Ontspannen ademhalen tijdens het gebruik van de spijkermat helpt me om dieper te ontspannen en maakt de ervaring aangenamer.
 • Na gebruik neem ik een warme douche om mijn spieren te ontspannen en eventuele prikkelingen van de huid te verzachten.
 • Regelmatig gebruik van de spijkermat kan bijdragen aan structurele verbetering van mijn slaapkwaliteit en algehele welzijn.

Conclusie

Een spijkermat gebruiken brengt duidelijke voordelen voor wie worstelt met reumatische pijn. Deze mat prikkelt het lichaam zachtjes en kan een wereld van verschil maken voor uw nachtrust en algemeen welzijn.

Heeft u al nagedacht over hoe deze eenvoudige tool uw dagelijks leven kan verbeteren? Stel u open voor nieuwe methoden van pijnverlichting; het zou de sleutel tot uw comfort kunnen zijn.

Laat deze kans op meer energie en minder pijn niet aan u voorbijgaan – het is het proberen waard.

Veelgestelde Vragen

Since the keywords for Article 2 are not provided, I’ll assume general knowledge about acupressure mats (spijkermat) and their benefits for individuals with rheumatic pain to write the FAQs:

1. Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een mat met kleine, scherpe puntjes die je lichaamsgewicht gebruiken om acupressuurpunten te stimuleren, wat kan helpen bij het verminderen van pijn, waaronder reumatische pijn.

2. Hoe kan een spijkermat helpen bij reumatische pijn?

Het gebruik van een spijkermat kan de bloedcirculatie bevorderen en spierspanningen verminderen, wat verlichting kan bieden bij reumatische pijnklachten.

3. Hoe vaak moet ik een spijkermat gebruiken voor reumatische pijn?

Begin met korte sessies op de spijkermat van ongeveer 10 minuten en verhoog geleidelijk de tijd om je lichaam te laten wennen en de voordelen bij reumatische pijn te ervaren.

4. Is het veilig om een spijkermat te gebruiken als ik reuma heb?

Ja, het is over het algemeen veilig om een spijkermat te gebruiken voor mensen met reuma, maar het is altijd goed om eerst met een zorgverlener te overleggen vooral als je specifieke gezondheidszorgen hebt.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De voordelen van een spijkermat reuma bij reumatische pijn

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips