In dit artikel

De effecten van een spijkermat overgang bij overgangsklachten

De effecten van een spijkermat overgang bij overgangsklachten

In dit artikel

Ervaar je ook die vervelende overgangsklachten en zoek je naar verlichting? Je bent niet de enige; ik worstelde er ook mee, maar vond een interessante oplossing: de Flowee spijkermat.

In dit artikel deel ik mijn bevindingen over hoe deze mat kan bijdragen aan het verminderen van jouw klachten. Ontdek hoe een beetje acupressuur jouw dagen comfortabeler kan maken!

Key Takeaway:

De beste spijkermat van 2024 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een spijkermat kan de aanmaak van oxytocine stimuleren, wat helpt bij het verlagen van stress, ontspanning en het versterken van het immuunsysteem en sociale verbindingen.
 • Door de verbeterde doorbloeding die de spijkermat teweegbrengt, kan het lichaam afvalstoffen beter afvoeren, spieren ontspannen en draagt het bij aan een betere nachtrust.
 • Regelmatig gebruik van de spijkermat kan helpen om overgangsklachten zoals slapeloosheid en spanning te verminderen.
 • Het beginnen met een spijkermat is eenvoudig en kan aangepast worden aan persoonlijk comfort door ligduur en ondergrond te variëren.
 • De endorfine die vrijkomt bij het gebruik van een spijkermat kan plezier in dagelijkse activiteiten verhogen en spanningshoofdpijn verlichten.

De werking van de spijkermat in de overgang

De effecten van een spijkermat overgang bij overgangsklachten

De overgang kan een periode zijn waarbij je lichaam en geest wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, en dat is precies waar de spijkermat een rol kan spelen. Door invloeden op hormonen zoals oxytocine en de bloedsomloop, biedt deze mat mogelijk een natuurlijke vorm van verlichting bij typische overgangsklachten.

Activering van het knuffelhormoon oxytocine

Mijn lichaam reageert op verrassende wijze wanneer ik op de spijkermat lig. Het stimuleert de aanmaak van oxytocine, het zogenaamde knuffelhormoon, dat een gevoel van ontspanning en geluk geeft.

Dit wonderlijke hormoon vermindert stress, zorgt voor ontspanning en helpt zelfs bij het verlagen van mijn bloeddruk en cortisolniveau.

Het gebruik van de spijkermat voelt als een warme omhelzing die het immuunsysteem versterkt en sociale verbindingen bevordert. De werking lijkt op die van een goede knuffel of het geven van borstvoeding, wat essentieel is voor mijn emotioneel welzijn.

Oxytocine functioneert niet alleen als hormoon, maar ook als neurotransmitter, waardoor het een cruciale rol speelt in hoe ik me voel en in mijn sociale contacten. Het is fantastisch hoe iets eenvoudigs als een spijkermat kan bijdragen aan mijn gezondheid.

Verbetering van de doorbloeding

Een spijkermat stimuleert de bloedsomloop op een natuurlijke manier. Dit is cruciaal omdat een goede doorbloeding helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en het ontspannen van spieren.

Wetenschappelijke studies bevestigen dat acupressuur, waarop het idee van de spijkermat is gebaseerd, daadwerkelijk de circulatie en ontspanning kan verbeteren. Zo voel ik me na een sessie op de mat vaak verfrist en vol energie, klaar om de uitdagingen van de dag aan te gaan.

De verbeterde doorbloeding heeft ook een positief effect op mijn nachtrust. Doordat het lichaam zich makkelijker kan ontspannen, vind ik veel sneller de rust die nodig is voor een diepe en herstellende slaap.

Het comfortabele gevoel dat hieruit voortkomt, is een zegen tijdens de overgang, waar slaapproblemen vaak voorkomen. Nu we het toch over slaap hebben, laten we eens kijken hoe een spijkermat bijdraagt aan een betere nachtrust bij overgangsklachten.

Voordelen van een spijkermat bij overgangsklachten

3. Voordelen van een spijkermat bij overgangsklachten: Het gebruik van een spijkermat kan een wereld van verschil maken in het omgaan met de onaangename symptomen die de overgang met zich mee kan brengen.

Ontdek hier hoe deze eeuwenoude techniek jouw welzijn tijdens deze transitiefase bevordert.

Aanvullende informatie over spijkermatten en overgang

Gebruik van een spijkermat tijdens de overgang kan echt verschil maken. Deze periode met hormonale schommelingen brengt vaak ongemakken met zich mee zoals slapeloosheid en spanning.

Een spijkermat helpt de ontspanning in het lichaam te bevorderen, wat kan bijdragen aan beter slapen en minder stress. Dit komt door de stimulatie van drukpunten, wat de doorbloeding verbetert en een gevoel van warmte geeft.

Het is een fijne manier om even een moment voor mezelf te nemen en de alledaagse hectiek te vergeten.

Bij regelmatig gebruik merk ik dat de acupressuurtechnieken van de spijkermat helpen om mijn spieren te ontspannen. Hierdoor voel ik mij over het algemeen veel kalmer. Wetenschappelijk onderzoek onderschrijft dat acupressuur stress vermindert en de slaapkwaliteit verbetert.

Dit is erg welkom, want slapeloosheid en stress zijn juist die klachten die me in de overgang vaak parten spelen. Het is verbazingwekkend hoe iets zo eenvoudigs als dagelijks even op een mat liggen zoveel invloed kan hebben op mijn welzijn.

Hoe begin je met het gebruik van een spijkermat?

De effecten van een spijkermat overgang bij overgangsklachten

Het lijkt misschien een beetje vreemd, een mat met scherpe punten voor ontspanning en verlichting van overgangsklachten. Toch is het beginnen met een spijkermat eenvoudiger dan je denkt.

 • Kies een rustige plek uit in je huis waar je zonder storingen kunt liggen.
 • Start met korte sessies: ga de eerste keer maximaal 10 minuten op de mat liggen om aan het gevoel te wennen.
 • Draag dunne kleding of gebruik de mat op je blote huid, afhankelijk van wat voor jou prettig voelt.
 • Leg de mat op een zachte ondergrond zoals je bed of de bank als direct contact met de vloer te intens is.
 • Probeer verschillende posities uit; op je rug voor ontspanning of op specifieke pijngebieden zoals schouders of voeten.
 • Bouw de tijd geleidelijk op: na een paar dagen kun je misschien al 20 tot 30 minuten comfortabel gebruikmaken van de spijkermat.
 • Adem diep in en uit terwijl je op de mat ligt en probeer je spieren niet te spannen; dit verhoogt het effect van ontspanning.

Conclusie

Mijn ervaring met de spijkermat tijdens de overgang was een echte eye-opener. Deze wondermat stimuleerde mijn doorbloeding, wat onverwacht verlichting gaf bij mijn overgangsklachten.

Het gevoel van welbehagen nam toe door de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine. Ontspanning en verbeterde nachtrust kwamen als een aangename bonus. Ik ben ervan overtuigd dat anderen ook baat kunnen hebben bij deze simpele, doch effectieve oplossing.

Dus stap over de twijfel heen en geef die spijkermat een kans; je lichaam zal je dankbaar zijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet een spijkermat voor overgangsklachten?

Een spijkermat kan helpen bij overgangsklachten door het vrijkomen van dopamine te stimuleren, waardoor je minder last kunt hebben van depressieve gevoelens.

2. Is een spijkermat veilig te gebruiken tijdens de borstvoeding?

Ja, het gebruiken van een spijkermat is veilig tijdens het borstvoeding geven, maar let op dat je comfortabel ligt en het niet als onprettig ervaart.

3. Kan een spijkermat helpen als ik ADHD heb en overgangsklachten ervaar?

Mensen met ADHD kunnen baat hebben bij een spijkermat als onderdeel van hun routine, omdat dit mogelijk kan helpen om te ontspannen bij overgangsklachten.

4. Helpt een spijkermat ook als ik griep heb en in de overgang ben?

Hoewel een spijkermat niet specifiek bedoeld is om griepsymptomen te behandelen, kan het wel ontspanning bieden en zo mogelijk wat verlichting geven bij klachten die samenhangen met de overgang.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De effecten van een spijkermat overgang bij overgangsklachten

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips