In dit artikel

Kan een spijkermat verlichting bieden bij menstruatiepijn? Ontdek de voordelen van de spijkermat menstruatie

Kan een spijkermat verlichting bieden bij menstruatiepijn? Ontdek de voordelen van de spijkermat menstruatie.

In dit artikel

Elke maand weer diezelfde strijd met menstruatiepijn; je bent zeker niet alleen. Net als jij, worstel ik ook maandelijks met die vervelende krampen, maar gelukkig heb ik iets gevonden wat verlichting kan bieden.

In dit artikel deel ik hoe een spijkermat, ook wel bekend als ‘shakti mat‘, jouw menstruatiepijn kan verlichten en je algehele welzijn kan verbeteren. Lees verder en ontdek de onverwachte voordelen!

Key Takeaway:

De beste spijkermat van 2024 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een spijkermat, ofwel shakti mat, kan drukpuntmassage bieden die helpt tegen menstruatiepijn door de aanmaak van endorfine en oxytocine te stimuleren. Deze natuurlijke pijnstillers verhogen het gevoel van welzijn en kunnen krampen verlichten.
 • Door regelmatig op een spijkermat te liggen verbetert de bloedcirculatie, wat niet alleen helpt bij menstruatieklachten maar ook stress vermindert, wat leidt tot een kalmer en meer ontspannen gevoel.
 • De mat biedt diepe ontspanning en kan helpen om pijn in de onderrug aan te pakken, wat vaak voorkomt tijdens menstruatie. Gebruikers ervaren ook betere slaap en een positief effect op hun immuunsysteem.
 • Vrouwen die een spijkermat gebruiken melden soms dat zij minder pijnstillers nodig hebben voor hun menstruatiepijn en dat ze een verbetering in hun algehele gezondheid merken.
 • Voor optimaal gebruik van de spijkermat bij menstruatiepijn wordt aangeraden om 15 tot 30 minuten op de mat te liggen, beginnend met de onderrug, in een rustige en comfortabele omgeving voor het beste resultaat.

Wat is een spijkermat?

Kan een spijkermat verlichting bieden bij menstruatiepijn? Ontdek de voordelen van de spijkermat menstruatie.

Een spijkermat lijkt in eerste instantie misschien een oncomfortabel hulpmiddel, maar het is eigenlijk een ingenieuze uitvinding die kan helpen bij diverse klachten. Stel je een mat voor, bedekt met honderden kleine puntjes.

Deze puntjes zijn de spijkers die, wanneer ik erop lig of zit, mijn huid zachtjes stimuleren. Ze masseren mijn lichaam op tal van acupressuurpunten, wat enorm kan bijdragen aan het verminderen van spanning en pijn.

Het idee achter de spijkermat is dat de punten druk uitoefenen op specifieke plekken op mijn lichaam, vergelijkbaar met de prikkels die worden gegeven bij acupunctuur. Maar in plaats van naalden gebruikt de mat spikes om mijn bloedcirculatie te verbeteren en mijn zelfhelend vermogen te activeren.

Mensen met aandoeningen zoals fibromyalgie vinden hier vaak baat bij en ik merk dat het ook helpt om mijn eigen rugpijn te verzachten. Het mooie ervan is de eenvoud waarmee het mijn kwaliteit van leven verhoogt zonder medicatie of een bezoek aan een therapeut.

Voordelen van de spijkermat bij menstruatiepijn

Kan een spijkermat verlichting bieden bij menstruatiepijn? Ontdek de voordelen van de spijkermat menstruatie.

Menstruatie kan soms gepaard gaan met vervelende krampen en pijn, maar een spijkermat zou wel eens een onverwachte bondgenoot kunnen zijn. Laat me je meenemen in de verrassende voordelen die deze mat kan bieden voor het verzachten van jouw menstruatieongemakken.

Pijnverlichting

Stel je voor dat je op een spijkermat ligt en de pijn van krampen langzaam wegebt. Dat gevoel is niet zo ver gezocht als je misschien denkt. De drukpuntmassage die een spijkermat biedt, kan namelijk echt verlichting geven bij menstruatiepijn.

De kleine spijkers stimuleren de huid en zenuwuiteinden, waardoor endorfine en oxytocine vrijkomen. Deze gelukshormonen zijn natuurlijke pijnstillers die een weldadig effect hebben op het lichaam.

Gebruik ik de spijkermat, dan merk ik hoe de pijn vermindert en plaatsmaakt voor een gevoel van ontspanning. Dit wondermatje helpt niet alleen bij menstruatieklachten maar ook bij migraine en spierpijn.

Elke keer als ik erop lig, voel ik de spanning uit mijn lichaam trekken, wat mijn nachtrust ook ten goede komt. Ik geniet bewust van deze momenten van plezier die tegelijkertijd mijn pijn verzachten, zonder dat ik er een vraag over hoef te stellen aan mijn lichaam.

Het antwoord is duidelijk: verlichting vind je op een mat met spijkers.

Verbeterde bloedcirculatie

Elke keer dat ik op mijn spijkermat ga liggen, merk ik hoe het eigenlijk werkt om mijn bloedcirculatie te verbeteren. De puntige spikes stimuleren de doorbloeding van mijn lichaam, en dat kan wonderen doen voor mijn welzijn.

Met name tijdens mijn menstruatie wanneer ik krampen voel, lijkt het alsof de verhoogde bloedstroom helpt bij het verzachten van de pijn.

Deze kleine verandering in mijn routine kan grote voordelen hebben. Niet alleen voelt het alsof de pijn afneemt, maar ook merk ik dat ik me kalmer en meer ontspannen voel na elk gebruik van de spijkermat.

Het idee dat het zelfs mijn bloedsuikerspiegel zou kunnen verhogen en cortisol zou kunnen verlagen, waardoor mijn gevoeligheid voor pijn afneemt, maakt dat ik nog meer overtuigd ben van de positieve effecten.

Spijkermatten zijn een simpele tool, maar met een impact die ik echt in mijn dagelijks leven merk.

Diepe ontspanning

Zodra ik op mijn spijkermat lig, voel ik hoe spanning uit mijn lichaam vloeit. Het is alsof ik een drukknop voor ontspanning heb gevonden; de scherpe punten raken precies de juiste plekken op mijn huid en zorgen voor een verzachtend effect op stress en spierpijn.

Ik merk dat mijn ademhaling dieper wordt en mijn gedachten tot rust komen. Dit geeft niet alleen verlichting bij menstruatiekrampen, maar helpt ook om vastzittende schouders en rugpijn aan te pakken.

De combinatie van pijnvermindering en het gevoel diep te ontspannen, werkt bijna therapeutisch. Het gebruik van de mat stimuleert mijn immuunsysteem en geeft me een boost van energie, waardoor ik me niet alleen fysiek maar ook mentaal sterker voel.

Met elke minuut op de mat lijkt het wel alsof de zware last van menstruatiepijn langzaam afneemt en maakt plaats voor een gevoel van diepe rust en welzijn.

Gebruik en Ervaringen: Spijkermat bij Menstruatiepijn

Mijn ervaringen met de spijkermat tijdens menstruatiepijn zijn verrassend positief. Eerst leg ik de mat op mijn bed of op de vloer en ga ik er rustig op liggen, met extra aandacht voor de onderrug.

Daar voel ik vaak stekende pijn, maar na een kwartier op de mat lijkt die te verzachten. De puntjes prikkelen mijn huid, wat in het begin even wenning vraagt, maar al gauw verandert het in een warm gevoel dat door mijn lichaam verspreidt.

Andere vrouwen vertellen soortgelijke verhalen. Ze gebruiken de spijkermat bij buikkrampen of lage rugpijn en ervaren een verbetering van hun klachten. Er zijn zelfs dames die zeggen dat ze minder pijnstillers nodig hebben sinds ze regelmatig op de spijkermat liggen.

Natuurlijk is elk lichaam anders, maar deze kleine wondermat lijkt voor velen een bron van troost bij menstruatiepijn.

Hoe gebruik je een spijkermat voor menstruatiepijn?

Het gebruik van een spijkermat tijdens menstruatie kan pijn en ongemak verminderen. Hier volgt hoe je zo’n mat in jouw routine kunt integreren:

 • Kies een rustige plek uit waar je niet gestoord wordt. Zorg ervoor dat de omgeving ontspannend is en voldoende comfort biedt.
 • Leg de spijkermat op een vlakke ondergrond. Een bed of yogamat is geschikt, zolang het maar steun geeft aan je lichaam.
 • Trek comfortabele kleding aan of gebruik een dunne stof tussen jou en de mat als direct contact te intens voelt.
 • Ga langzaam op de mat liggen, beginnend met je onderrug. Dit gebied is vaak gespannen tijdens menstruatiepijn.
 • Adem diep in en uit om je lichaam te helpen ontspannen op de puntjes van de spijkermat.
 • Blijf 15 tot 30 minuten liggen om het effect van accupressuurpunten volledig te ervaren, zoals ook aangeraden wordt voor optimale resultaten.
 • Sta na afloop rustig op om plotselinge duizeligheid of discomfort te voorkomen.
 • Gebruik de mat dagelijks, vooral tijdens menstruatieperiodes, voor consistentie in pijnverlichting.

Conclusie

Met de voordelen van een spijkermat helder in beeld, wordt het duidelijk dat dit hulpmiddel echte verlichting kan bieden bij menstruatiepijn. De mat stimuleert door zijn drukpunten niet alleen de bloedsomloop maar zorgt ook voor diepe ontspanning van de spieren.

Vrouwen vinden vaak meer rust en ervaren minder klachten, wat leidt tot meer energie overdag. Bovendien is de mat een gemakkelijke toevoeging aan je dagelijkse routine, die bijdraagt aan betere slaap en algemeen welzijn.

Mijn eigen ervaring leert dat consequent gebruik een wereld van verschil maakt voor het comfort tijdens mijn menstruatiecyclus. Laat dus deze kans niet liggen om je lichaam die welverdiende verlichting te bieden, begin vandaag nog met de spijkermat en voel het verschil.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een mat met kleine, scherpe punten die je kunt gebruiken om op te liggen of zitten, vaak bedoeld om pijn en spanning te verlichten.

2. Hoe kan een spijkermat helpen bij menstruatiepijn?

Een spijkermat kan helpen de bloedcirculatie te verbeteren en de spieren te ontspannen, en dit kan verlichting bieden bij de kramp en pijn tijdens de menstruatie.

3. Is het veilig om een spijkermat te gebruiken voor menstruatiepijn?

Ja, het is veilig om een spijkermat te gebruiken voor menstruatiepijn, maar het is wel belangrijk om het rustig aan te doen en naar je lichaam te luisteren.

4. Hoe lang moet ik op de spijkermat liggen voor verlichting van menstruatiepijn?

Begin met korte sessies van ongeveer 10 minuten en kijk hoe je lichaam reageert. Je kunt de tijd geleidelijk verlengen voor meer verlichting als dat comfortabel voelt.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Kan een spijkermat verlichting bieden bij menstruatiepijn? Ontdek de voordelen van de spijkermat menstruatie.

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips