In dit artikel

Hoe kan een spijkermat helpen bij griep en spierpijn? - Ontdek de voordelen van een spijkermat griep

Hoe kan een spijkermat helpen bij griep en spierpijn? – Ontdek de voordelen van een spijkermat griep

In dit artikel

Voel je je ellendig door een opkomende griep of ondraaglijke spierpijn? Ik ken dat gevoel maar al te goed en geloof me, ik heb gezocht naar elke mogelijke oplossing. In mijn zoektocht stuitte ik op de spijkermat, een eenvoudige tool met verrassend veelzijdige voordelen voor jouw welzijn.

Blijf lezen en laat je verrassen!

Key Takeaway:

De beste spijkermat van 2024 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een spijkermat werkt als een acupressuurmat en helpt bij het activeren van drukpunten in het lichaam, wat de doorbloeding kan verbeteren en zo bijdraagt aan het verlichten van griep- en spiersymptomen.
 • Het regelmatige gebruik van een spijkermat kan de productie van endorfine verhogen, wat zorgt voor natuurlijke pijnverlichting, ontspanning en beter slapen.
 • Spijkermatten kunnen stress en spanning verminderen, wat vooral gunstig is tijdens griep of verkoudheid omdat dit symptomen kan verzachten en herstel kan bevorderen.
 • Door de zelfhelende eigenschappen kan een spijkermat de immuniteit verbeteren en helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep zonder medicijnen.
 • Naast griepverlichting wordt de spijkermat ook ingezet bij hoofdpijn en voor sporters om spierpijn te verlichten, wat hem een veelzijdig hulpmiddel maakt voor thuisgebruik.

Wat is een spijkermat?

Hoe kan een spijkermat helpen bij griep en spierpijn? - Ontdek de voordelen van een spijkermat griep

Een spijkermat is een soort acupressuur mat, bezaaid met honderden kleine puntjes die je lichaam stimuleren. Deze mat bootst de principes van acupunctuur na, zonder dat er naalden aan te pas komen.

Je legt de mat op de grond of op je bed en gaat er vervolgens met je rug of ander deel van je lichaam op liggen. Het contact met de punten activeert verschillende drukpunten in je lichaam, wat kan helpen om spierspanning te verminderen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Gebruikers melden vaak een verbetering bij klachten als rugpijn, fibromyalgie en spanningshoofdpijn na regelmatig gebruik van de spijkermat. Het gebruik is eenvoudig; je hoeft er alleen maar op te liggen en ontspannen.

De spijkermat past in een dagelijkse routine voor mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid en welzijn, zonder steeds naar medicijnen of een acupuncturist te hoeven grijpen. Zo ervaren Nederlanders die kampen met diverse soorten pijn soms aanzienlijke verlichting, helemaal op eigen kracht.

Hoe kan een spijkermat helpen bij griep en spierpijn?

Hoe kan een spijkermat helpen bij griep en spierpijn? - Ontdek de voordelen van een spijkermat griep

Wanneer je in de greep bent van griep of geveld door spierpijn, kan een spijkermat uitkomst bieden door middel van acupressuurtechnieken die de pijn kunnen verlichten en het herstelproces bevorderen.

Dit ongebruikelijke hulpmiddel stimuleert op een natuurlijke wijze de doorbloeding en endorfineproductie, wat een heilzaam effect heeft op je welzijn.

Activering van drukpunten in het lichaam

Ik heb zelf ondervonden hoe een spijkermat drukpunten in mijn lichaam activeert. Het voelt alsof elke spike een mini-massage geeft die de pijn en het ongemak aanpakt.

 • De drukpunten, ook wel acupressuurpunten genoemd, corresponderen met verschillende delen van het lichaam. Door de mat te gebruiken, stimuleer ik deze punten wat helpt bij het doorstromen van energie.
 • Deze activering kan leiden tot betere bloedcirculatie. Verbeterde circulatie bevordert de afvoer van toxines, wat essentieel is als je je grieperig voelt of spierpijn hebt.
 • Regelmatig op een spijkermat liggen verhoogt mogelijk mijn immuniteit, doordat het lichaam wordt aangezet om zichzelf te genezen. Dit is cruciaal voor iemand die vaak kampt met verkoudheid of griep.
 • Ik merk een vermindering van stress en spanning na elke sessie op mijn spijkermat. Door minder stress gaat mijn algehele gezondheid erop vooruit en voel ik me sterker in tijden van ziekte zoals griep.
 • Het gebruik van de mat lijkt ook hoofdpijn te verzachten, inclusief clusterhoofdpijn die vaak intens en hinderlijk is.
 • Als astmapatiënt vind ik dat regelmatig gebruik helpt bij het openhouden van mijn luchtwegen, waardoor ademhalen gemakkelijker gaat tijdens astma-aanvallen.
 • Liggend op de mat ervaar ik soms ook verbetering bij voorhoofdsholteontsteking doordat het sinussen lijkt te openen, wat gepaard gaat met meer plezier door minder druk in mijn hoofd.
 • Voor hardlopers en mensen die vaak last hebben van spierpijn biedt de mat een eenvoudige manier om thuis spieren te ontspannen zonder medicijngebruik.

Verlichting van stress en spanning

Na het activeren van de drukpunten kan een spijkermat ook wonderen doen voor het verlichten van stress en spanning. Als ik me overweldigd voel, of nu verkouden ben of gewoon een lange dag achter de rug heb, ga ik op mijn spijkermat liggen.

De scherpe punten stimuleren mijn huid en spieren, wat een kalmerend effect op mijn lichaam heeft. Het is alsof alle druk en zorgen langzaam wegzinken terwijl ik daar lig.

Dit gevoel van ontspanning is niet alleen prettig; het heeft ook echte gezondheidsvoordelen. Stress kan leiden tot hoofdpijn, slapeloosheid en zelfs verergering van symptomen als je griep hebt of aan COVID-19 lijdt.

Met mijn spijkermat pak ik deze problemen aan voordat ze uit de hand lopen, en dat zonder naar medicijnen te grijpen. Het is een natuurlijke manier om mijn stressniveau te beheersen en mijn welzijn te bevorderen.

En dat alles terwijl ik even een momentje voor mezelf neem.

Voordelen van een spijkermat bij griep en spierpijn

De weldadige effecten van een spijkermat op ons welzijn zijn niet te onderschatten, zeker niet wanneer je getroffen wordt door griep of kampt met spierpijn. Het gebruik van dit hulpmiddel stimuleert de bloedcirculatie en ontspant het lichaam, wat kan bijdragen aan een sneller herstel en vermindering van pijnlijke sensaties.

Ontdek de voordelen van een spijkermat bij griep

Een spijkermat kan een redder in nood zijn als de griep mij te pakken heeft. Het stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt mijn immuunsysteem, wat essentieel is voor herstel. Terwijl ik op de mat lig, voel ik hoe de kleine scherpe punten werken als acupressuur, waarmee ze niet alleen mijn spierpijn verlichten, maar ook de stress die vaak gepaard gaat met ziek zijn vermindert.

Deze vorm van zelfzorg helpt me ook om beter te slapen, doordat het lichaam endorfine en oxytocine aanmaakt – natuurlijke stoffen die voor een ontspannen gevoel zorgen. Naast griepverlichting komt de spijkermat ook van pas bij hoofdpijn en migraine.

Het is een natuurlijke manier om mijn energieniveau op te krikken en de bijkomende klachten van griep aan te pakken, zonder dat ik naar medicijnen hoef te grijpen.

Conclusie

Mijn ervaring met de spijkermat heeft me overtuigd van zijn krachtige werking tegen griep en spierpijn. Ik voelde me vaak moe en gespannen, maar na regelmatig gebruik merk ik een duidelijke verbetering in mijn welzijn.

Het is verrassend eenvoudig in gebruik en brengt snel ontspanning. De drukpunten lijken echt iets te doen met mijn energiestroom en spierversoepeling. Voor iedereen die natuurlijke verlichting zoekt, is dit een uitkomst.

Vergeet de paardenmiddelen, geef de spijkermat een kans en voel je beter!

Veelgestelde Vragen

1. Kan een spijkermat helpen als ik griep heb?

Ja, een spijkermat kan helpen bij griep door de doorbloeding te stimuleren en spierpijn te verlichten.

2. Wat doet een spijkermat voor mijn spierpijn?

Een spijkermat verbetert de circulatie in je lichaam wat kan helpen spierpijn te verminderen en ontspanning te bevorderen.

3. Is een spijkermat veilig te gebruiken als ik overgeef door de griep?

Als je moet overgeven door de griep, is het belangrijk om rustig aan te doen. Een spijkermat kan rustgevend werken, maar bij ernstig overgeven is het raadzaam eerst een dokter te raadplegen.

4. Kan een spijkermat mijn herstel ondersteunen na covid-19?

Een spijkermat kan bijdragen aan herstel na covid-19 door ontspanning te bevorderen en de algehele welzijn te ondersteunen, maar het vervangt niet de medische zorg die misschien nodig is.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan een spijkermat helpen bij griep en spierpijn? – Ontdek de voordelen van een spijkermat griep

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips