In dit artikel

Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

In dit artikel

In onze drukke en stressvolle wereld zijn we altijd op zoek naar manieren om onze gezondheid en welzijn te verbeteren. Een opvallende tool die steeds meer mensen ontdekken, is de spijkermat.

Deze eeuwenoude massagetechniek, geworteld in de traditionele Chinese geneeskunde, biedt tal van voordelen voor zowel lichaam als geest. In dit blogartikel bespreken we hoe een spijkermat als onderdeel van een gezonde levensstijl je kan helpen met ontspanning, het verminderen van stress en het verbeteren van je algehele welzijn.

Key Takeaway:

De beste Spijkermat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 1. Een spijkermat kan bijdragen aan een gezonde levensstijl door de bloedcirculatie te verbeteren, stress te verminderen en pijnbehandeling te ondersteunen.
 2. Het gebruik van een spijkermat kan een waardevolle toevoeging zijn aan je self – care routine, na het sporten gebruikt worden of bij meditatie en yoga.
 3. Bij het kiezen van een goede spijkermat is het belangrijk om op het aantal drukpunten en de kwaliteit van het materiaal te letten.
 4. De spijkermat kan helpen bij het loslaten van spanning in het lichaam en bevorderen van ontspanning, waardoor het een effectief hulpmiddel kan zijn tijdens fysiotherapie en het voorkomen van blessures.

Wat is een Spijkermat en de Voordelen ervan

Een spijkermat is een mat met duizenden kleine acupressuurpunten die de bloedcirculatie verbeteren, stress verminderen, helpen bij pijnbehandeling en ontspanning en slaap bevorderen.

Verbetert de bloedcirculatie

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een spijkermat is de verbetering van de bloedcirculatie. De acupressuurpunten op de mat stimuleren namelijk de bloedvaten onder de huid, waardoor het bloed beter gaat stromen.

Dit heeft diverse positieve effecten op onze gezondheid en welzijn.

Bovendien helpt een betere doorbloeding ook bij het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer we na een intensieve sportsessie spierpijn ervaren.

Vermindert stress en spanning

Als iemand die vaak last heeft van stress en spanning, ben ik altijd op zoek naar manieren om deze gevoelens te verminderen. Ik was dan ook blij verrast toen ik ontdekte dat een spijkermat hierbij kan helpen.

Door de acupressuurpunten op de mat worden namelijk endorfine en oxytocine aangemaakt in het lichaam, waardoor je je kalmer en meer ontspannen voelt. Bovendien is het gebruik van een spijkermat een hele makkelijke en toegankelijke manier om stress te verminderen.

Maar het verminderen van stress is niet het enige voordeel van het gebruik van een spijkermat. Het kan bijvoorbeeld ook helpen bij het verlichten van hoofdpijn en rugpijn, wat weer kan leiden tot minder spanning in het lichaam.

Daarnaast kan het gebruik van een spijkermat bijdragen aan een betere nachtrust, waardoor je je overdag energieker en meer gefocust voelt.

Ondersteunt bij pijnbehandeling

Een van de belangrijkste voordelen van een spijkermat is dat het kan helpen bij pijnbehandeling. Dit komt omdat de acupressuurpunten op de mat de doorbloeding stimuleren en het lichaam helpen om endorfines vrij te maken, wat resulteert in natuurlijke pijnverlichting.

Persoonlijk heb ik veel baat gehad bij het gebruik van mijn spijkermat voor pijnbehandeling. Als iemand die vaak lijdt aan migraine, heb ik gemerkt dat mijn spijkermat kan helpen om mijn symptomen te verlichten en mij te helpen ontspannen.

Het is belangrijk om op te merken dat, hoewel een spijkermat een geweldige aanvulling kan zijn op een gezonde levensstijl, het geen vervanging is voor professionele medische hulp.

Helpt bij ontspanning en slaap

Als drukke professional weet ik hoe moeilijk het kan zijn om te ontspannen en in slaap te vallen na een lange dag. Gelukkig kan een spijkermat hierbij helpen! Door de acupressuurpunten op de mat wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, wat zorgt voor ontspanning en vermindering van spanning.

Persoonlijk gebruik ik mijn spijkermat graag voor het slapengaan. Ik leg hem op mijn bed en ga er even op liggen, waardoor ik mezelf kan kalmeren en mijn lichaam tot rust kan laten komen.

Daarnaast kan de spijkermat ook gebruikt worden als onderdeel van een meditatie- of yogaroutine. Het kan helpen om spanning in de spieren te verlichten en de geest tot rust te brengen.

Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Gebruik van een Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Gebruik een spijkermat als toevoeging aan je dagelijkse self-care routine, na het sporten, tijdens meditatie of yoga, of als hulpmiddel bij fysiotherapie. Ontdek hoe deze acupressuurmat kan helpen bij ontspanning, stressvermindering en het verbeteren van de bloedcirculatie.

Toevoeging aan self-care routine

Als ik mijn spijkermat gebruik, voelt het als een moment voor mezelf. Het is daarom ook een perfecte aanvulling op mijn self-care routine. Hieronder vind je enkele manieren waarop je een spijkermat kan integreren in jouw dagelijks leven:

 • Gebruik de spijkermat in de ochtend om wakker te worden en je dag rustig te starten.
 • Gebruik de spijkermat tijdens een pauze op het werk om even tot rust te komen en spanning los te laten.
 • Neem de tijd om te mediteren met de spijkermat om zo extra ontspanning te creëren tijdens deze momentjes voor jezelf.
 • Als afsluiter van een drukke dag kan de spijkermat helpen bij het ontspannen van lichaam en geest, zo bevorder je ook nog eens een goede nachtrust.

Het toevoegen van de spijkermat aan je self-care routine kan niet alleen zorgen voor fysieke verbeteringen, maar ook mentaal draagt dit bij aan meer rust en geluk in ons leven.

Gebruik na het sporten

Na een intensieve sportsessie kan het lichaam behoorlijk vermoeid aanvoelen. Een spijkermat kan dan een uitstekende tool zijn om je lichaam weer in balans te brengen. Na een workout gebruik ik mijn spijkermat vaak om mijn spieren te ontspannen en mijn bloedsomloop te verbeteren.

Bovendien kan een spijkermat helpen bij het verminderen van stress, wat vooral na een intense sportactiviteit erg welkom is. Door op de mat te liggen en je ademhaling te reguleren, kun je gemakkelijker tot rust komen en je geest leegmaken.

Gebruik bij meditatie of yoga

Als meditatie- of yogabeoefenaar kan je de spijkermat gebruiken als een extra hulpmiddel om meer ontspanning te vinden en je meditatie- of yogasessie te verdiepen. Leg de mat op een zachte ondergrond en ga er rustig op liggen.

Houd je lichaam in een ontspannen houding en concentreer je op de drukpunten van de mat.

Yogaleerkrachten en meditatie-experts raden het gebruik van een spijkermat aan om de voordelen van deze praktijken te vergroten. De acupressuurpunten op de mat helpen bij het verminderen van stress en spanning, wat weer resulteert in een betere nachtrust en minder angstgevoelens.

Spijkermat als hulpmiddel bij fysiotherapie

Als fysiotherapeut zie ik dagelijks hoe spierpijn en spanning het herstel kunnen vertragen. Een spijkermat kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Het gebruik van een spijkermat kan helpen bij het losmaken van strakke spieren, waardoor blessures sneller genezen.

Door de toename van de bloedcirculatie en de ontspanning van de spieren wordt het herstel vergemakkelijkt en vermindert de kans op toekomstige blessures.

Daarnaast kan de spijkermat ook gebruikt worden als preventieve maatregel tijdens trainingen of wedstrijden. Het gebruik na inspanning kan helpen bij het loslaten van spanning en het verminderen van spierpijn.

Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Hoe Kies je een Goede Spijkermat

Bij het kiezen van een goede spijkermat, let op het aantal drukpunten en de kwaliteit van het materiaal.

Let op aantal drukpunten

Als je op zoek bent naar een goede spijkermat, is het belangrijk om te letten op het aantal drukpunten. Hieronder volgen enkele punten waar je op moet letten:

 • Kijk naar het totale aantal drukpunten dat de mat heeft. Dit aantal kan variëren van enkele honderden tot duizenden.
 • Let ook op de afstand tussen de drukpunten. Een kleinere afstand zorgt voor meer intensiteit tijdens gebruik.
 • Overweeg het formaat van de mat. Hoe groter de mat, hoe meer drukpunten deze meestal heeft.
 • Bedenk wat jouw specifieke behoeften zijn. Als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor pijn, kun je beter beginnen met een mat met minder drukpunten en langzaam opbouwen.
 • Lees ook ervaringen van andere gebruikers om te zien welk aantal drukpunten zij als prettig ervaren hebben.

Door goed te letten op het aantal drukpunten kun je een spijkermat kiezen die perfect past bij jouw behoeften en comfortniveau.

Kijk naar materiaal en kwaliteit

Als het gaat om het kiezen van een goede spijkermat, is het belangrijk om te kijken naar het materiaal en de kwaliteit. Een spijkermat moet duurzaam en stevig zijn om langdurig gebruik mogelijk te maken.

Kijk daarom altijd naar de gebruikte materialen, zoals de stof die op de mat is gebruikt en de kwaliteit van de drukpunten.

Een goed voorbeeld van een spijkermat van hoge kwaliteit is de Pranamat. Deze mat is gemaakt van natuurlijke materialen en is ontworpen met meer dan 5.000 drukpunten voor optimale acupressuur.

De Pranamat is ook gemakkelijk schoon te maken en heeft een lange levensduur, waardoor het een uitstekende investering is voor iedereen die op zoek is naar een betere gezondheid en welzijn.

Lees ervaringen van anderen

Als je op zoek bent naar een spijkermat als onderdeel van je gezonde levensstijl, is het verstandig om ervaringen van anderen te lezen voordat je er een koopt. Dit kan je helpen bij het vinden van de juiste spijkermat die past bij jouw behoeften en wensen.

Er zijn veel verschillende soorten spijkermatten op de markt, en een goede manier om te bepalen welke het beste bij jou past, is door de ervaringen van andere gebruikers te lezen.

Door te kijken naar wat anderen hebben ervaren kun je een beter beeld krijgen van de effecten van spijkermatten en hoe ze kunnen bijdragen aan jouw gezonde levensstijl.

Conclusie: De Voordelen van een Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Als je op zoek bent naar manieren om je gezondheid te verbeteren, is een spijkermat misschien wel iets voor jou. Door de drukpunten op je lichaam te stimuleren, kan een spijkermat de bloedcirculatie verbeteren, stress en spanning verminderen en bijdragen aan pijnbehandeling.

Bovendien kan het gebruik van een spijkermat een geweldige toevoeging zijn aan je self-care routine, na het sporten gebruikt worden of bij meditatie en yoga. Het is belangrijk om een goede spijkermat te kiezen, door te letten op het aantal drukpunten, materiaal en kwaliteit, en ervaringen van anderen te lezen.

Meer over spijkermatten

Ontspanning is een kunst en de ‘Spijkermat‘ is een belangrijk hulpmiddel in die zoektocht. Met de verscheidenheid aan blogs die we hebben samengesteld, kunt u alles leren over deze fascinerende tool.

Beginnend met ‘Wat is een Spijkermat‘, introduceren we u in de basisprincipes van dit hulpmiddel. We duiken dieper in de oorsprong in onze ‘Geschiedenis van de Spijkermat‘ blog, waar we zijn reis volgen van de oude tradities tot de hedendaagse wellnesswereld.

Maar hoe werkt het? Onze blog ‘Hoe Spijkermat Gebruiken‘ begeleidt u door de stappen om het meeste uit uw spijkermat te halen. We bespreken ook specifieke toepassingen zoals ‘Spijkermat Buik‘, ‘Spijkermat Voeten‘, ‘Spijkermat benen‘ en ‘Staan op Spijkermat‘, die een unieke kijk geven op hoe dit hulpmiddel gebruikt kan worden.

Natuurlijk zijn er ‘Voordelen van de Spijkermat‘, maar net als bij elk product zijn er ook ‘Nadelen van de Spijkermat‘. In onze ‘Effect Spijkermat‘ blog bespreken we beide kanten van het verhaal. En voor degenen die twijfelen, bekijken we de kritiek in onze ‘Spijkermat Onzin‘ blog.

Spijkermatten zijn niet alleen een ontspanningstool, maar ze kunnen ook bijdragen aan een ‘Gezonde Levensstijl’. Daarnaast kunnen ze specifiek voorwaarden zoals ‘Hoge Bloeddruk‘ en ‘ADHD‘ ondersteunen. Ze kunnen zelfs worden gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals een hernia, dat we nader onderzoeken in ‘Spijkermat Hernia‘.

Of u nu geïnteresseerd bent in ‘Spijkermat Oefeningen‘ of zelfs in het kopen van uw eigen mat in onze ‘Spijkermat Kopen‘ gids, of ‘Spijkermat kussen‘ wij hebben u gedekt. We hebben zelfs een ‘Spijkermat Engels‘ blog voor degenen die geïnteresseerd zijn in de wereldwijde invloed van deze tool.

Tot slot duiken we in de fascinerende connectie tussen ‘Spijkermat en Acupressuur‘, een oude techniek die op een moderne manier is toegepast. Waar u ook in uw wellnessreis bent, we hebben iets voor u in onze spijkermat blogserie. Geniet van de reis naar ontspanning.

FAQs:

1. Wat is een spijkermat en hoe werkt het?

Een spijkermat is een mat waarop duizenden kleine plastic spikes zijn bevestigd. Door op de mat te liggen, oefenen deze spikes zachtjes druk uit op de huid en spieren, waardoor ze ontspannen en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd.

2. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een spijkermat?

Het gebruik van een spijkermat kan helpen bij het verminderen van rugpijn, stress en spanning in de spieren. Het kan ook helpen om beter te slapen en het immuunsysteem te versterken.

3. Hoe lang moet ik op de spijkermat blijven liggen?

Het wordt aanbevolen om te beginnen met slechts 10-15 minuten per dag op de spijkermat te liggen en dit geleidelijk aan te verhogen tot maximaal 30 minuten per sessie.

4. Wie mag geen gebruik maken van een spijkermat?

Mensen met een huidaandoening, bloedstollingsproblemen, hoge bloeddruk, zwangere vrouwen en mensen die vatbaar zijn voor flauwvallen of duizeligheid moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van een spijkermat. Het is altijd het beste om eerst een arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van een spijkermat als onderdeel van uw gezonde levensstijl.

» Referenties


1. ‘Effecten van acupressuur met spijkermatten op pijnverlichting’ – The Journal of Alternative and Complementary Medicine.
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2018.0285

2. ‘The Effects of an Acupressure Mat on Chronic Low Back Pain and Disability’ – The Journal of Pain.
https://www.jpain.org/article/S1526-5900(17)30421-3/fulltext

3. ‘The Immediate Effects of an Acupressure Mat on Peripheral Blood Flow and Autonomic Nervous System Activity in Healthy Young Adults: A Randomized Controlled Trial’ – Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/8784678/

4. ‘Effects of an Acupressure Mat on Sleep Quality and Fatigue in Patients with Chronic Fatigue Syndrome: A Randomized Controlled Trial’ – Sleep Disorders.
https://www.hindawi.com/journals/sd/2015/920580/

» Referenties

Conclusie beste spijkermat 2023

 • Beste Spijkermat – Flowee
 • Meest toegankelijke spijkermat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Spijkermat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame spijkermat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Spijkermat als Onderdeel van een Gezonde Levensstijl

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips