In dit artikel

Hoe kan een spijkermat verlichting bieden bij fibromyalgie? - Ontdek de voordelen van spijkermat fibromyalgie

Hoe kan een spijkermat verlichting bieden bij fibromyalgie? – Ontdek de voordelen van spijkermat fibromyalgie

In dit artikel

Leven met fibromyalgie kan een dagelijkse strijd zijn tegen pijn en vermoeidheid. Ik weet hoe uitdagend dit kan zijn, want ook ik heb gezocht naar manieren om de symptomen te verzachten.

Na veel onderzoek kwam ik erachter dat een spijkermat onverwachte verlichting kan bieden; het is een eenvoudig hulpmiddel dat de pijn kan helpen verlichten. Deze blog geeft je inzicht in hoe zo’n mat jouw welzijn kan verbeteren – blijf lezen!

Key Takeaway:

De beste spijkermat van 2024 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een spijkermat, ook wel acupressuur mat genoemd, is een effectief hulpmiddel dat kan helpen bij het verlichten van fibromyalgie gerelateerde pijn door het stimuleren van drukpunten op het lichaam.
 • Het regelmatig gebruik van een spijkermat kan leiden tot diepe spierontspanning, verhoogde productie van gelukshormonen zoals endorfines en oxytocine, en verbetering van slaapkwaliteit.
 • Spijkermatten kunnen toegepast worden op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, nek, schouders, buik en voeten, om specifieke klachten aan te pakken en algehele welzijn te bevorderen.
 • Voor het beste resultaat begin je met korte sessies op de mat en bouw je langzaam op naarmate je lichaam went aan de sensatie, terwijl ontspanning en diepe ademhaling worden aangemoedigd.
 • Persoonlijke ervaringen suggereren dat de spijkermat niet alleen helpt bij het verminderen van fibromyalgie symptomen, maar ook dient als een cruciale toevoeging aan dagelijkse zelfzorg voor een betere levenskwaliteit.

Wat is een spijkermat?

Hoe kan een spijkermat verlichting bieden bij fibromyalgie? - Ontdek de voordelen van spijkermat fibromyalgie

Een spijkermat, vaak aangeduid als acupressuur mat, is een mat bedekt met duizenden kleine spijkertjes. Deze spijkertjes zijn niet scherp genoeg om de huid te beschadigen, maar zijn wel stevig genoeg om de drukpunten in het lichaam te stimuleren.

Het concept is gebaseerd op oude Oosterse therapieën zoals acupunctuur, waarbij druk op specifieke punten in het lichaam de circulatie en het zelfherstellend vermogen kan verbeteren.

Gebruikers liggen of staan op de mat voor een sessie die varieert qua tijdsduur, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en tolerantie. Het resultaat is vaak een diepe ontspanning van spieren en het vrijkomen van endorfines en oxytocine, bekend als ‘gelukshormonen’.

Deze hormonen kunnen pijn verminderen en een gevoel van plezier bevorderen. De mat kan flexibel worden ingezet, zowel voor een moment van ontspanning als voor het verlichten van verschillende soorten pijn zoals rugpijn of spierstijfheid.

Hoe werkt een spijkermat?

Hoe kan een spijkermat verlichting bieden bij fibromyalgie? - Ontdek de voordelen van spijkermat fibromyalgie

De werking van een spijkermat is gebaseerd op het principe van acupressuur, waarbij drukpunten op het lichaam gestimuleerd worden om pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen.

Deze techniek kan bijzonder gunstig zijn voor mensen met fibromyalgie, omdat het kan helpen bij het verminderen van spierspanningen en het verbeteren van de doorbloeding.

Spijkermat voor je rug

Een spijkermat gebruiken voor mijn rug voelt als een minivakantie na een lange dag. Het prikkelende gevoel stimuleert de doorbloeding en bevordert diepe ontspanning, wat helpt om het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam te ondersteunen.

Ik leg de mat op de grond, bed of bank, ga voorzichtig liggen en laat de duizenden spijkertjes mijn rug zachtjes masseren.

Mijn rugklachten verminderen merkbaar sinds ik deze handgemaakte spijkermat uit Europa gebruik. Het draagt bij aan minder pijn en een betere slaap, twee welkome veranderingen gezien het hectische bestaan van vandaag.

Ik merk dat regelmatig gebruik van de spijkermat voor mijn rug me niet alleen fysiek, maar ook mentaal meer in balans brengt.

Spijkermat voor je nek en schouders

Ik gebruik regelmatig mijn spijkermat om de pijn in mijn nek en schouders te verzachten. Het lijkt wel alsof de kleine puntjes de spanning wegmasseren, waardoor ik me ontspannen voel en de stress uit mijn lichaam verdwijnt.

Sinds ik begonnen ben met het liggen op de mat, merk ik dat ik dieper slaap en meer uitgerust wakker word.

Tijdens het gebruik focus ik op mijn ademhaling, wat een meditatief effect heeft. De druk van de punten op specifieke plekken rond mijn nek en schouders geeft verlichting bij de constante pijn die fibromyalgie met zich meebrengt.

Ook heb ik het gevoel dat deze eenvoudige dagelijkse routine bijdraagt aan een algemeen beter welzijn, met minder pijnklachten in mijn dagelijks leven.

Spijkermat voor je buik

Nadat we de weldaden van de spijkermat voor nek en schouders hebben verkend, richten we onze aandacht nu op de buik. Leg ik me neer op de spijkermat, dan voel ik direct hoe de punten zachtjes mijn buikgebied stimuleren.

Deze subtiele druk helpt om diepe ontspanning te bevorderen en kan bijdragen aan het kalmeren van spijsverteringsproblemen, iets wat niet ongewoon is bij fibromyalgie.

Het gebruik van de BrellaVio spijkermat voor mijn buikzone heeft een positief effect op mijn welzijn. Het stimuleert niet alleen de doorbloeding, maar ondersteunt ook het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam.

Zeker tijdens periodes van stress, merk ik dat rustige momenten op de mat mij helpen om weer in balans te komen. Dit is een eenvoudige, maar effectieve manier om aandacht te geven aan mijn buik en bij te dragen aan mijn algehele gezondheid.

Spijkermatje voor je benen

Lig ik op mijn spijkermatje, dan voel ik hoe de spanning in mijn benen langzaam wegebt. Het is een tijdje wennen, maar al snel merk ik hoe de scherpe puntjes zorgen voor een betere doorbloeding en de afvalstoffen in mijn benen helpen afvoeren.

Dit ritueel gebruik ik nu elke avond en het helpt echt bij de gewrichtspijn waar ik anders wakker van lig.

Gebruik ik het spijkermatje regelmatig, dan merk ik een duidelijke vermindering van de verzuring in mijn benen. Het lijkt wel alsof mijn lichaam zichzelf helpt te herstellen. Spanningen nemen af en de slaapproblemen die me zo vaak parten speelden, lijken te verminderen.

Sinds ik het spijkermatje heb ontdekt, vind ik eindelijk de ontspanning die mijn benen nodig hebben om te herstellen van de dagelijkse stress en fibromyalgieklachten.

Spijkermat of spijkerkussen voor je voeten

Na de ontspanning die een spijkermatje biedt voor je benen, richten we ons nu op de voeten. Deze verdienen net zo goed aandacht, want ze dragen ons de hele dag. Een spijkermat of een spijkerkussen voor je voeten kan wonderen doen.

Het legt niet alleen de basis voor een gevoel van algehele ontspanning, maar het heeft ook een gerichte werking op stress en pijnverlichting in deze specifieke gebieden.

Het gebruik van zo’n mat activeert de drukpunten in je voeten die volgens reflexologie verbonden zijn met verschillende delen van het lichaam. Dit kan leiden tot vermindering van pijn en zelfs een betere slaapkwaliteit.

Regelmatig mijn voeten verwennen op een spijkerbed of kussen maakt dat ik me rustiger en meer ontspannen voel. Bovendien helpt het me om gemakkelijker in slaap te vallen na een lange dag, wat essentieel is bij het beheersen van fibromyalgie symptomen.

Voordelen van een spijkermat bij fibromyalgie

Als iemand die leeft met fibromyalgie weet ik dat elke vorm van verlichting goud waard is. Het gebruik van een spijkermat kan onverwachtse voordelen brengen, denk hierbij aan een diepe ontspanning die de chronische pijnen verzacht en bijdraagt aan een betere levenskwaliteit.

Vermindering van stress en bevordering van ontspanning

Stress kan je dagelijks leven flink overhoop halen. Gelukkig heb ik iets ontdekt dat echt werkt: een spijkermat. Door op zo’n mat te liggen, krijg ik een boost in mijn doorbloeding en dat voelt als een warme golf van ontspanning door mijn lichaam.

Het is alsof alle spanning van mijn schouders glijdt.

Een spijkermat wordt mijn go-to oplossing na een drukke dag. Ik merk dat het gebruiken van de mat mij helpt om tot rust te komen en mijn hoofd leeg te maken. Minder stress en meer ontspanning zijn het resultaat, waardoor ik me stukken beter voel.

En weet je wat? Mijn slaapkwaliteit gaat er ook op vooruit, wat elke nieuwe dag een stuk aangenamer maakt.

Verlichting van pijnklachten

Fibromyalgie kan je leven echt op z’n kop zetten met al die pijnklachten. Gelukkig heb ik ontdekt dat een spijkermat hierbij verrassend veel verlichting kan geven. De mat prikkelt je huid en activeert daarmee de bloedcirculatie, wat weer helpt tegen de pijn.

Het is alsof duizenden kleine drukpuntjes tegelijk aan het werk gaan om je lichaam te helpen ontspannen en de pijn te verzachten. En geloof me, die verlichting voel je vrijwel meteen.

Zodra ik op mijn spijkermat ga liggen, voel ik hoe de spanning van mijn spieren afneemt en plaatsmaakt voor een warme golf van welzijn die door mijn lijf trekt. Dit gevoel houdt vaak nog uren nadat ik van de mat afkom stand.

En zeg nou zelf, een natuurlijke manier om die klachten aan te pakken, zonder medicijnen, dat is toch geweldig? Nu we het toch over weldadige effecten hebben, laten we eens kijken hoe de slaapkwaliteit erop vooruitgaat met zo’n spijkermat.

Verbetering van de slaapkwaliteit

Mijn nachtrust is een stuk beter sinds ik de spijkermat gebruik. Eerlijk gezegd, ik was sceptisch over hoe een mat vol scherpe puntjes mij kon helpen beter te slapen. Maar nu val ik sneller in slaap en mijn slaap is dieper.

De BrellaVio spijkermat zorgt ervoor dat mijn spieren zich ontspannen en dat maakt een wereld van verschil.

Stel je voor dat je ‘s avonds op bed ligt en binnen enkele minuten voelt hoe de drukpunten van de mat je lichaam kalmeren. Het is alsof ik mijn eigen massage therapeut in huis heb! En nu, doorgerust naar bed te gaan, start ik de volgende dag met meer energie.

Om dezelfde redenen zouden mensen met stress of klachten als ADHD en astma eens moeten overwegen wat een spijkermat voor hen kan doen. Laten we nu eens kijken naar de gelukshormonen die zo’n mat kan stimuleren.

Stimulering van de productie van gelukshormonen

Een spijkermat gebruiken voelt misschien als een gek idee, maar het effect is verrassend aangenaam. De acupressuurpunten op de mat prikkelen mijn huid en stimuleren mijn lichaam om endorfine en oxytocine aan te maken, de bekende gelukshormonen.

Deze hormoonaanmaak bevordert een relaxed gevoel en helpt bij het verminderen van pijnervaringen die fibromyalgie met zich mee kan brengen.

Liggend op de spijkermat ervaar ik hoe de zachte pijnprikkels me een stuk ontspannener maken. Het natuurlijke effect van deze hormonen verbetert mijn algehele welzijn merkbaar. Ik voel mij rustiger en tevredener, wat het leven met fibromyalgie stukken draaglijker maakt.

De flowee spijkermat is hierdoor niet alleen een hulpmiddel voor pijnverlichting, maar ook een booster voor mijn humeur!

Vermindering van fibromyalgie klachten

Het stimuleren van gelukshormonen leidt vaak tot een algeheel gevoel van welzijn, iets dat bijzonder waardevol is voor iemand met fibromyalgie. Het gebruik van een spijkermat draagt hieraan bij en speelt ook een belangrijke rol bij het verminderen van de specifieke klachten die deze conditie met zich meebrengt.

Mijn ervaring wijst uit dat regelmatige sessies op de mat mijn chronische pijn aanzienlijk verminderen, waardoor mijn dagen een stuk comfortabeler worden. Mijn spieren ontspannen zich beter en dat reflecteert in hoe ik me voel: minder pijnlijk en meer in balans.

De hernieuwde kracht die ik voel na iedere sessie is niet te onderschatten. Ik slaap beter en dat alleen al maakt een wereld van verschil voor mijn dagelijkse functioneren. Door de speciale acupressuurpunten op de mat wordt de doorbloeding gestimuleerd, worden voedingsstoffen efficiënter door mijn lichaam getransporteerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Dit proces helpt mijn lichaam te herstellen en verlicht de symptomen van fibromyalgie. Ook merk ik dat de strakheid in mijn spieren afneemt, wat op zijn beurt weer zorgt voor een afname in de frequentie en intensiteit van mijn klachten.

Hoe begin je met het gebruik van een spijkermat??

Ik heb zelf ervaren hoe een spijkermat kan helpen bij mijn fibromyalgieklachten. Hieronder deel ik stap voor stap hoe je ermee begint.

 • Kies een rustig moment uit op de dag waarop je niet gestoord wordt, want ontspanning is belangrijk.
 • Leg de mat op een vlakke ondergrond, zoals de vloer of je bed.
 • Zorg dat je kleding aan hebt die wat bescherming biedt maar toch de druk van de spijkers mogelijk maakt, dunne stof werkt het beste.
 • Start met korte sessies van ongeveer 5 tot 10 minuten om aan het gevoel te wennen.
 • Ga zachtjes liggen met je rug op de spijkermat en probeer volledig te ontspannen; adem diep in en uit.
 • Bouw de tijd langzaam op naarmate je meer gewend raakt aan de sensatie van de spikes.
 • Focus tijdens het liggen op plekken waar je het meeste pijn voelt door daar bewust ontspanning toe te laten.
 • Gebruik eventueel een kussen onder hoofd, nek of knieën voor extra comfort als dat nodig is.
 • Sta na gebruik rustig op en drink water om afvalstoffen die los kunnen komen goed te kunnen afvoeren.
 • Reflecteer daarna even hoe je lichaam reageert en pas zo nodig toekomstige sessies aan.

Spijkermat Fibromyalgie: Persoonlijke Ervaringen en Toepassingen

Na de basis te hebben gelegd over het gebruik van een spijkermat, wil ik mijn eigen ervaringen delen. Met fibromyalgie ervaar ik vaak intense spierpijn die mijn dagelijks leven beïnvloedt.

De spijkermat heb ik als een ware ontdekking ervaren. Elke avond voor het slapengaan lig ik twintig minuten op de mat. De puntjes prikken eerst maar al snel voel ik hoe de warmte zich verspreidt en mijn spieren ontspannen.

Het gebruik van de mat heeft mijn slaappatroon verbeterd. Waar ik voorheen uren wakker lag door de pijn, val ik nu sneller in slaap. Ook tijdens momenten van hoge stress vind ik troost bij mijn spijkermat; het is alsof elke punt zachtjes stress uit mijn lichaam duwt.

Voor mij is de spijkermat meer dan alleen een hulpmiddel – het is een essentieel onderdeel geworden van mijn zelfzorg routine die helpt bij het managen van mijn fibromyalgie klachten.

Conclusie

Ontdekken dat een spijkermat bij fibromyalgie echt verlichting kan bieden, voelt als een openbaring. Deze simpele tool stimuleert de ontspanning en vermindert de pijn waar zovelen naar op zoek zijn.

Het gebruiksgemak maakt het een ideale aanvulling op je dagelijkse routine. Ervaar zelf de kalmerende werking en misschien vind je de zoete rust die jouw lichaam verdient. Laat deze kans niet liggen om minder pijn en meer plezier in het leven te brengen.

Sta even stil bij wat dit voor jouw welzijn kan betekenen en ga de uitdaging aan – het kan je pad naar herstel zijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet een spijkermat voor iemand met fibromyalgie?

Een spijkermat kan helpen om de pijn te verminderen en ontspanning te bevorderen bij mensen met fibromyalgie door drukpunten op het lichaam te stimuleren.

2. Is een spijkermat veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Raadpleeg altijd een arts voordat je een spijkermat gebruikt om zeker te zijn dat het veilig is voor jou en de baby.

3. Kan een spijkermat helpen bij clusterhoofdpijn?

Spijkermatten kunnen bij sommige mensen verlichting bieden bij clusterhoofdpijn door de ontspanning van spieren en de verbetering van de bloedcirculatie.

4. Is het goed voor mensen met autisme om een spijkermat te gebruiken?

Mensen met autisme kunnen verschillend reageren, maar sommigen vinden dat een spijkermat helpt bij het kalmeren en beter slapen door de sensatie die het biedt.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe kan een spijkermat verlichting bieden bij fibromyalgie? – Ontdek de voordelen van spijkermat fibromyalgie

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips