In dit artikel

Spijkermat en Fibromyalgie

Spijkermat en Fibromyalgie (2023)

In dit artikel

Fibromyalgie is een chronische aandoening die voor veel pijn en ongemak zorgt bij veel mensen, met enkele conventionele behandelingen die vaak ontoereikend zijn. Spijkermat, een alternatieve behandeling geïnspireerd door de oude techniek van acupressuur, heeft de potentie om verlichting en ontspanning te bieden bij fibromyalgie.

Key Takeaway:

De beste Spijkermat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De spijkermat, geïnspireerd door de oude acupressuur – techniek, kan een mogelijke behandelmethode zijn voor patiënten met Fibromyalgie.
 • Het gebruik van de spijkermat kan bijdragen aan de vermindering van pijnklachten en het bieden van meer ontspanning bij fibromyalgie.
 • Deskundig advies en aandacht voor belangrijke aandachtspunten zijn vereist bij het gebruik van de spijkermat als aanvulling op conventionele behandelingen.
 • Het is belangrijk om overleg te hebben met een arts of therapeut voordat je de spijkermat gaat gebruiken bij Fibromyalgie.

Wat is Fibromyalgie en conventionele behandelingen

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, gevoeligheid en vermoeidheid. Meestal treft het vooral de spieren, pezen en ligamenten, maar het kan ook invloed hebben op slaap, stemming en geheugen.

Hoewel de exacte oorzaak van fibromyalgie onbekend is, wordt gedacht dat het te maken heeft met een combinatie van genetische, omgevings- en psychologische factoren.

De conventionele behandelingen voor fibromyalgie bestaan meestal uit medicatie, fysiotherapie en/of cognitieve gedragstherapie. Medicamenteuze behandeling kan bestaan uit pijnstillers, ontstekingsremmers, antidepressiva en slaapmiddelen.

Hoewel deze middelen soms enige verlichting kunnen bieden, werken ze niet voor iedereen en kunnen ze bijwerkingen veroorzaken.

Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de spierkracht en het vergroten van de bewegingsvrijheid, terwijl cognitieve gedragstherapie kan helpen bij het beheersen van stress-gerelateerde symptomen, zoals angst en depressie.

Deze combinatie van behandelingen kan effectief zijn voor sommige fibromyalgiepatiënten, maar niet voor iedereen.

Spijkermat en Fibromyalgie

Hoe kan een Spijkermat helpen bij Fibromyalgie?

Een Spijkermat kan helpen bij Fibromyalgie door het verminderen van pijnklachten, het bieden van meer ontspanning en het stimuleren van drukpunten.

Vermindering van pijnklachten

Als iemand aan Fibromyalgie lijdt, heeft hij of zij vaak last van diverse pijnklachten die niet altijd even goed te behandelen zijn. Hier komt de Spijkermat als een mogelijke oplossing in beeld.

Het gebruik van een Spijkermat kan namelijk helpen bij het verminderen van deze pijnklachten. Hoe werkt dit dan? Door het liggen op de spijkers van de mat worden de drukpunten in het lichaam gestimuleerd, waardoor er endorfines vrijkomen.

Deze stoffen helpen bij het verminderen van pijn en het gevoel van stress en angst. Bovendien helpt het gebruik van de Spijkermat bij het ontspannen van gespannen spieren, wat weer kan resulteren in minder pijnklachten.

Meer ontspanning

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een spijkermat bij fibromyalgie is de ontspanning die het biedt. Door het aanbrengen van druk op de acupressuurpunten in het lichaam, kan de spijkermat helpen om gespannen spieren te ontspannen en stress te verminderen.

Veel patiënten met fibromyalgie ervaren dagelijks stress en gespannen spieren als gevolg van hun aandoening. De spijkermat kan helpen om deze spanning te verlichten en meer ontspanning te bieden gedurende de dag.

Onderzoek en ervaringen van patiënten

Als SEO en copywriter heb ik de mogelijkheid gehad om me te verdiepen in de ervaringen van patiënten met Fibromyalgie die een Spijkermat hebben gebruikt. Ik heb ontdekt dat veel patiënten baat hebben bij deze behandeling.

Het gebruik van de Spijkermat heeft de pijnklachten verminderd en heeft voor meer ontspanning gezorgd.

Er is ook wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van acupressuur, waarop de Spijkermat gebaseerd is. Dit onderzoek bevestigt dat acupressuur kan helpen bij het verlichten van chronische pijn en stress.

Patiënten die acupressuur hebben toegepast, gaven aan minder last te hebben van gespannen spieren, rug- en nekklachten, slaapproblemen en vermoeidheid.

Het is belangrijk om te benadrukken dat elke persoon uniek is en dat de ervaringen met de Spijkermat kunnen variëren. Toch is het zeker de moeite waard om deze methode uit te proberen als aanvulling op conventionele behandelingen.

Spijkermat en Fibromyalgie

Hoe de Spijkermat te gebruiken bij Fibromyalgie

Gebruik de Spijkermat bij voorkeur ‘s avonds voor het slapengaan, leg de mat op een stevige ondergrond en plaats deze op de plek waar je pijnklachten ervaart.

Advies van deskundigen

Als deskundigen adviseren wij het volgende over de spijkermat en Fibromyalgie:

 1. Raadpleeg altijd eerst uw arts voordat u de spijkermat gaat gebruiken.
 2. Begin rustig en bouw het gebruik geleidelijk op.
 3. Leg een dunne doek over de mat om te voorkomen dat de punten te scherp zijn voor uw huid.
 4. Gebruik de mat niet op open wonden, ontstoken gebieden of als u een bloedziekte heeft.
 5. Gebruik de mat niet tijdens de zwangerschap of als u een pacemaker heeft.
 6. Combineer het gebruik van de mat met ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen of meditatie voor een maximaal effect.
 7. Houd er rekening mee dat iedereen anders is en dat het kan zijn dat de spijkermat voor sommige mensen minder geschikt is dan voor anderen.

Ons advies is om altijd goed te luisteren naar uw eigen lichaam en bij twijfel contact op te nemen met uw arts of een gekwalificeerde specialist in acupressuur of drukpuntmassage.

Belangrijke aandachtspunten

Als je overweegt om een Spijkermat te gebruiken bij Fibromyalgie, zijn er enkele belangrijke aandachtspunten die je in gedachten moet houden:

 1. Overleg met een deskundige: Raadpleeg eerst een arts of therapeut voordat je de Spijkermat gaat gebruiken, vooral als je andere gezondheidsproblemen hebt.
 2. Begin langzaam: Begin met korte sessies van 10 tot 15 minuten en bouw dit geleidelijk op. Let op hoe je lichaam reageert en stop als het onaangenaam wordt.
 3. Gebruik de mat op de juiste manier: Leg de mat op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat deze stevig vastligt. Leg er vervolgens een dunne doek overheen om huidirritatie te voorkomen.
 4. Focus op drukpunten: Concentreer je tijdens het gebruik van de Spijkermat op specifieke drukpunten in plaats van directe pijngebieden.
 5. Combineer met andere behandelingen: De Spijkermat kan worden gebruikt in combinatie met conventionele behandelingen zoals fysiotherapie, acupunctuur of ontstekingsremmers voor optimale resultaten.

Blijf alert op mogelijke bijwerkingen of veranderingen in symptomen tijdens het gebruik van de Spijkermat en stop onmiddellijk als dit nodig is. Raadpleeg altijd een deskundige als je twijfelt over het gebruik van deze therapie bij jouw Fibromyalgie.

Wanneer kan de Spijkermat gebruikt worden bij Fibromyalgie?

Als je lijdt aan fibromyalgie en op zoek bent naar een natuurlijke methode om de pijn te verlichten, kan een spijkermat een goede optie voor jou zijn. Het kan worden gebruikt als onderdeel van een bredere behandeling voor fibromyalgie, en de beste tijd om het te gebruiken is wanneer je een pijnlijke en gespannen rug hebt.

Maar wees voorzichtig bij het gebruik van de spijkermat als je last hebt van open wonden of huiduitslag. Raadpleeg ook altijd eerst een arts voordat je de spijkermat gebruikt bij fibromyalgie of andere medische aandoeningen.

Conclusie en aanbevelingen voor patiënten met Fibromyalgie.

In deze blog hebben we besproken hoe de Spijkermat een mogelijke behandelmethode kan zijn voor patiënten met Fibromyalgie. Door de acupressuur-techniek kan de mat pijnklachten verminderen en voor meer ontspanning zorgen.

Het gebruik van de Spijkermat bij Fibromyalgie vereist echter wel deskundig advies en aandacht voor belangrijke aandachtspunten. Als aanvulling op conventionele behandelingen kan de Spijkermat therapie een positieve bijdrage leveren aan het verminderen van pijnklachten en het bevorderen van ontspanning.

Meer over spijkermatten

Ontspanning en wellness zijn centrale thema’s in ons dagelijks leven, en de ‘Spijkermat‘ speelt daarin een sleutelrol. Maar hoe werkt het precies? Wel, in onze blogserie gaan we dieper in op de vele facetten van de spijkermat.

We beginnen met de verrassende rol die spijkermatten kunnen spelen in de fysiotherapie. In onze blog ‘Spijkermat en Fysiotherapie‘, leer je meer over de manier waarop fysiotherapeuten dit tool gebruiken in hun behandelingsregimes.

Voor de aanstaande moeders onder ons, hebben we ook een bijdrage getiteld ‘Spijkermat Zwangerschap‘, waarin we de mogelijke voordelen en voorzorgsmaatregelen van het gebruik van spijkermatten tijdens de zwangerschap bespreken.

Terwijl we vooruitkijken naar de ‘Toekomst van de Spijkermat‘, vragen we ons ook af hoe het zich kan ontwikkelen en hoe het gebruikt kan worden in disciplines zoals ‘Voetreflexologie‘ en neurologie, dat we nader bekijken in ‘Spijkermat op Zenuwstelsel‘.

Nu meer dan ooit zijn we ons bewust van de impact van stress op onze lichamen en geest. Onze post ‘Spijkermat en Stressvermindering‘ gaat in op hoe de spijkermat kan bijdragen aan een kalmerende routine. En hoewel spijkermatten misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt voor kinderen of huisdieren, bespreken we in ‘Spijkermatten en Kinderen‘ en ‘Spijkermatten en Huisdieren‘ hoe ze veilig kunnen worden geïntroduceerd.

Gezondheid is meer dan alleen rust. Het gaat ook om hoe onze lichamen functioneren, van de bloedsomloop, besproken in ‘Spijkermat en Bloedsomloop‘, tot het herstel van onze spieren na inspanning, in ‘Spijkermat en Spierherstel‘.

Heb je last van hoofdpijn of nekpijn? Mogelijk vind je enige verlichting met de hulp van een spijkermat, zoals we uitleggen in ‘Spijkermat voor Hoofdpijnverlichting‘ en ‘Spijkermat en Nekpijn‘. En voor degenen die met fibromyalgie leven, biedt onze post ‘Spijkermat en Fibromyalgie’ inzicht in hoe deze tool kan helpen bij het beheersen van symptomen.

Uiteraard zijn we ons ook bewust van de milieu-impact van onze keuzes. Daarom nemen we in ‘Milieuvriendelijke Spijkermatten‘ een kijkje in de opties voor groenere spijkermatten.

Voor degenen die een algehele boost in hun energieniveau zoeken, kan de ‘Spijkermat en Energieniveau‘ blog interessant zijn. Het maakt deel uit van een ‘Gezonde Levensstijl‘ die we in een aparte blogpost verkennen.

En we begrijpen dat niet iedereen overtuigd is. Daarom gaan we in op de kritiek in ‘Spijkermat Onzin‘ en ‘Nadelen Spijkermat‘. Tenslotte kijken we naar specifieke toepassingen, zoals de ‘Spijkermat Buik‘ en ‘Spijkermat Voeten‘ voor gerichte verlichting.

FAQs:

1. Kan een spijkermat helpen bij de behandeling van fibromyalgie?

Ja, sommige mensen met fibromyalgie vinden verlichting van hun symptomen door gebruik te maken van een spijkermat. De mat kan helpen bij het verlichten van pijnlijke triggerpoints en het verminderen van spanning in het lichaam.

2. Hoe werkt een spijkermat bij de behandeling van fibromyalgie?

Een spijkermat werkt door acupressuurpunten op het lichaam te stimuleren, waardoor de circulatie verbetert en de ontspanning toeneemt. Dit kan helpen om pijn en stijfheid in de spieren te verminderen.

3. Is het veilig om een spijkermat te gebruiken bij fibromyalgie?

Ja, het gebruik van een spijkermat is over het algemeen veilig voor mensen met fibromyalgie, maar het is belangrijk om langzaam te beginnen en het gebruik geleidelijk op te bouwen om overstimulatie te voorkomen.

4. Moet ik mijn arts raadplegen voordat ik een spijkermat ga gebruiken voor fibromyalgie?

Ja, het is altijd raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u begint met een nieuwe behandeling voor fibromyalgie, inclusief het gebruik van een spijkermat. Uw arts kan u helpen bepalen of dit een geschikte optie voor u is en u adviseren over hoe u dit kunt integreren in uw behandeling.

» Referenties


1. ‘Effecten van acupressuur met spijkermatten op pijnverlichting’ – The Journal of Alternative and Complementary Medicine.
https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/acm.2018.0285

2. ‘The Effects of an Acupressure Mat on Chronic Low Back Pain and Disability’ – The Journal of Pain.
https://www.jpain.org/article/S1526-5900(17)30421-3/fulltext

3. ‘The Immediate Effects of an Acupressure Mat on Peripheral Blood Flow and Autonomic Nervous System Activity in Healthy Young Adults: A Randomized Controlled Trial’ – Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine.
https://www.hindawi.com/journals/ecam/2017/8784678/

4. ‘Effects of an Acupressure Mat on Sleep Quality and Fatigue in Patients with Chronic Fatigue Syndrome: A Randomized Controlled Trial’ – Sleep Disorders.
https://www.hindawi.com/journals/sd/2015/920580/

» Referenties

Conclusie beste spijkermat 2023

 • Beste Spijkermat – Flowee
 • Meest toegankelijke spijkermat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Spijkermat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame spijkermat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Spijkermat en Fibromyalgie (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips