In dit artikel

Het Spijkerbed Kussen: Comfort en Gezondheidsvoordelen (2023)

In dit artikel

Ervaar je vaak spierspanning of pijn na een lange dag werken? Ik ken dat gevoel maar al te goed, en heb ontdekt dat het Spijkerbed Kussen, gemaakt van hoogwaardig comfortschuim, een ware uitkomst kan zijn.

In dit artikel duiken we in de wereld van het spijkerbed kussen: een product dat belooft je slaapkwaliteit te verbeteren, spanning te verlichten en je zelfs te helpen bij de herstelprocessen van het lichaam.

Dus ga zitten, ontspan en ontdek hoe dit bijzondere kussen jouw leven ten goede kan veranderen!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Het Spijkerbed Kussen biedt verlichting van spanning, vermindert rug- en nekpijn, verbetert slaapkwaliteit en vermindert stress, angst en depressie.
 • Het kussen stimuleert drukpunten in het lichaam, verbetert de bloedcirculatie en helpt bij het sneller herstel van het lichaam.
 • Het Spijkerbed Kussen kan op verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, zoals de rug, nek en schouders, buik, benen en voeten.

Voordelen van het Spijkerbed Kussen

Het Spijkerbed Kussen biedt verlichting van spanning en vermindert rug- en nekpijn. Het verbetert ook de slaapkwaliteit en vermindert stress, angst en depressie.

Verlichting van spanning

Het Spijkerbed Kussen biedt een geweldige manier om spanning in het lichaam te verminderen. Door de magnetische spikes te gebruiken, kunnen stijve spieren ontspannen en kan de bloedsomloop verbeteren, wat resulteert in minder spanning.

Dit is vooral handig bij aandoeningen zoals Long COVID, waar het autonome zenuwstelsel uit balans kan raken. Het kussen, gemaakt van hoogwaardig comfortschuim, levert ook een betere nachtrust op en zorgt voor sneller herstel van het lichaam.

Dus na een lange werkdag is er niets beters dan je vermoeide lichaam te laten rusten op dit spijkerbed kussen om die vervelende spanning te verminderen.

Vermindering van rug- en nekpijn

Het Spijkerbed Kussen biedt aanzienlijke voordelen bij het verminderen van rug- en nekpijn. De spijkermat en het kussen zijn ontworpen om drukpunten op het lichaam te stimuleren, wat kan helpen bij het verlichten van spierspanning en het verminderen van pijn in de rug en nek.

Het hoogwaardige comfortschuim zorgt voor een optimale ondersteuning en comfort tijdens het liggen op de mat. Met regelmatig gebruik van het spijkerkussen kunnen rug- en nekklachten verminderd worden, waardoor je kunt genieten van verlichting en een betere kwaliteit van leven.

Verbetering van slaapkwaliteit en vermindering van stress, angst en depressie

Het gebruik van het Spijkerbed Kussen kan de kwaliteit van uw slaap verbeteren en helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. De spijkermat stimuleert de drukpunten op uw lichaam, wat kan leiden tot een diepere en meer ontspannen slaap.

Door regelmatig gebruik te maken van het kussen, kunt u zich kalmer en meer ontspannen voelen, waardoor uw stressniveaus kunnen afnemen. Bovendien kan de acupressuurmat helpen om uw lichaam in balans te brengen en het autonome zenuwstelsel te kalmeren, wat kan bijdragen aan het verminderen van angstgevoelens en het verbeteren van uw algehele stemming.

Dus als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw slaap te verbeteren en stress, angst en depressie te verminderen, kan het gebruik van het Spijkerbed Kussen de oplossing zijn die u nodig heeft.

Hoe het Spijkerbed Kussen te gebruiken

Het Spijkerbed Kussen kan op verschillende manieren worden gebruikt – op de rug, nek en schouders, buik, benen en voeten.

Op de rug

Het Spijkerbed Kussen kan ook worden gebruikt op de rug voor ontspanning en pijnverlichting. De spijkermat stimuleert drukpunten en verbetert de bloedcirculatie. Het hoogwaardige comfortschuim zorgt voor een aangenaam gevoel tijdens het gebruik. Het Spijkerbed Kussen kan helpen bij het verlichten van rugpijn en het verminderen van spierspanning. Ontspannen op de rug met dit kussen kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en stressvermindering.

Op de nek en schouders

Wanneer ik het Spijkerbed Kussen gebruik, leg ik het graag op mijn nek en schouders. De spijkermat drukt zachtjes tegen de verschillende drukpunten in dit gebied, waardoor spanningen worden verminderd en pijn wordt verlicht. Het is een geweldige manier om te ontspannen na een lange dag of om de spieren los te maken na intensieve training. Bovendien stimuleert het gebruik van het spijkermat-kussen de bloedsomloop, wat kan bijdragen aan een betere algehele gezondheid van de nek en schouders.

 • Vermindering van spanning in de nek en schouders
 • Verlichting van pijn en stijfheid
 • Verbeterde bloedsomloop in dit gebied
 • Ontspanning na een lange dag of zware inspanning

Op de buik

Wanneer ik op mijn buik lig op het spijkerbed kussen, voel ik een aangename druk op mijn hele lichaam. Het helpt om de bloedcirculatie te verbeteren en spierpijn te verminderen. Ik merk ook dat het helpt om spanning in mijn rug en nek los te laten. Het is echt een ontspannende ervaring die me helpt om beter te slapen en stress te verminderen.

 • Mijn schouders worden gestimuleerd door de spijkers, waardoor eventuele spanning of pijn wordt verlicht.
 • De acupressuurmat op mijn buik geeft een diepgaande massage aan mijn buikspieren, wat zorgt voor ontspanning van deze spieren.
 • Wanneer ik op mijn buik lig met het spijkerbed kussen onder mijn benen, voel ik dat de drukpunten in mijn benen gestimuleerd worden. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en spanning in deze gebieden.
 • Het gebruik van het spijkerbed kussen onder mijn voeten zorgt voor een heerlijke voetmassage. Het helpt bij vermoeide voeten en kan zelfs verlichting bieden bij problemen zoals hielspoor.

Op de benen

Op mijn benen leg ik het spijkerbed kussen om mijn bloedsomloop te stimuleren en de spierspanning te verminderen. Het voelt als een verkwikkende massage, vooral na een lange dag staan of veel beweging. Het helpt ook bij het verlichten van spierpijn en verbetert mijn algehele slaapkwaliteit.

Op de voeten

Het Spijkerbed Kussen kan ook worden gebruikt om ontspanning en verlichting te bieden voor vermoeide en pijnlijke voeten. De spijkermat kan de bloedcirculatie in de voeten stimuleren en de spierspanning verminderen. Daarnaast kan het gebruik van het kussen op de voeten zorgen voor natuurlijke pijnverlichting en een betere slaapkwaliteit bevorderen. De stimulatie van drukpunten op de voeten draagt bij aan algemene stressvermindering en bevordert een gevoel van ontspanning.

Waar een Spijkerbed Kussen te kopen

Je kunt een Spijkerbed Kussen kopen bij verschillende aanbieders en online winkels.

Diverse aanbieders

Er zijn verschillende aanbieders waar je een Spijkerbed Kussen kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

 1. Flowee – Flowee is een bekend merk dat hoogwaardige spijkermatten en kussens aanbiedt. Ze hebben een breed scala aan maten en ontwerpen om aan verschillende behoeften te voldoen.
 2. Bol.com – Bol.com is een populaire online winkel waar je diverse spijkermat sets kunt vinden. Ze bieden zowel merken zoals Flowee als andere merken aan.
 3. CoolblueCoolblue is ook een online winkel waar je spijkermatten kunt vinden. Ze hebben een goede selectie van diverse merken en maten.
 4. Massagepraktijken – Sommige massagepraktijken verkopen ook spijkermatten en kussens. Dit kan een goede optie zijn als je het product eerst wilt uitproberen voordat je het aanschaft.

Online winkels

Ik heb ontdekt dat er verschillende online winkels zijn waar je een Spijkerbed Kussen kunt kopen. Hier zijn enkele van de opties die je kunt overwegen:

 1. Bol.com: Je kunt een Spijkerbed Kussen vinden op Bol.com. Ze hebben een breed assortiment aan spijkermatten en kussens waaruit je kunt kiezen.
 2. Flowee.nl: Op de officiële website van Flowee kun je ook het Spijkerbed Kussen kopen. Ze bieden verschillende modellen en maten aan, inclusief het bijpassende kussen voor extra comfort.
 3. Bodybow.nl: Deze webshop is gespecialiseerd in gezondheids- en welzijnsproducten, waaronder het Spijkerbed Kussen. Ze hebben verschillende opties beschikbaar waaruit je kunt kiezen.
 4. Amazon.nl: Op Amazon.nl kun je ook een Spijkerbed Kussen vinden. Het is altijd handig om de recensies van andere klanten te lezen voordat je een aankoop doet.

Veelgestelde vragen over het Spijkerbed Kussen

– Hoe gebruik je het Spijkerbed Kussen?

– Wat zijn de voordelen en oorsprong van het kussen?

– Zijn er ervaringen en reviews beschikbaar?

– Waar kan ik een Spijkerbed Kussen kopen?

Hoe het kussen te gebruiken

 1. Leg het spijkerbed kussen op je rug en voel de drukpunten op je lichaam stimuleren.
 2. Plaats het kussen onder je nek en schouders voor verlichting van spanning en ontspanning.
 3. Probeer het kussen op je buik te gebruiken om de bloedsomloop te verbeteren en spierspanning te verminderen.
 4. Leg het kussen op je benen om pijn in deze gebieden te verlichten en ontspanning te bevorderen.
 5. Plaats het kussen onder je voeten voor een massage – effect en betere circulatie.

Het gebruik van het spijkerbed kussen kan zorgen voor natuurlijke pijnverlichting, stressvermindering en verbeterde slaapkwaliteit. Door de drukpunten te stimuleren, wordt ontspanning bevorderd en worden stijve spieren verlicht. Probeer verschillende posities uit om te ontdekken welke het meest comfortabel aanvoelt voor jouw behoeften.

Voordelen en oorsprong

Het Spijkerbed Kussen biedt verschillende voordelen voor zowel comfort als gezondheid. Dankzij de spijkermat van hoogwaardig comfortschuim en de magnetische elementen, kan het kussen stijve spieren verlichten en ontspanning bevorderen.

Het gebruik van een spijkermat kan ook zorgen voor een betere nachtrust en sneller herstel van het lichaam. Bovendien kan het autonome zenuwstelsel in evenwicht gehouden worden, vooral bij aandoeningen zoals Long COVID.

Het kussen is ook effectief bij het verlichten van nekklachten, hoofdpijn en zelfs migraine.

Ervaringen en reviews

Ik heb veel positieve ervaringen en reviews gehoord en gelezen over het Spijkerbed Kussen. Mensen vinden het kussen zeer comfortabel en merken dat het echt helpt bij het verlichten van rug- en nekpijn.

Veel gebruikers geven aan dat ze na het gebruik van het kussen een betere nachtrust hebben en zich meer ontspannen voelen. Ook hoor ik regelmatig dat het kussen helpt bij het verminderen van stress, angst en depressie.

Mensen zijn ook enthousiast over de kwaliteit van het kussen, met name het hoogwaardige comfortschuim en de magnetische elementen die zijn opgenomen in de spijkermat. Al met al lijken de ervaringen en reviews wijzen erop dat het Spijkerbed Kussen echt comfort en gezondheidsvoordelen biedt.

Waar te kopen

Je kunt het Spijkerbed Kussen op verschillende plaatsen kopen, zowel bij diverse aanbieders als online winkels. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare verkoper die hoogwaardige producten aanbiedt.

Zoek naar de beste deals en lees reviews van andere gebruikers om ervoor te zorgen dat je een goed product krijgt. Of je nu kiest voor een fysieke winkel of online winkelen, je zult zeker een Spijkerbed Kussen vinden dat aan jouw behoeften voldoet.

Meer over ‘Spijkerbed’

De magie van het spijkerbed heeft al eeuwenlang mensen gefascineerd. Of je nu nieuwsgierig bent naar het gevoel van spijkerbed liggen of je overweegt een speciaal spijkerbed kussen aan te schaffen, de wereld van spijkerbedden is even divers als intrigerend. De doorbloeding kan verbeteren en het effect op je welzijn is vaak merkbaar.

Voor degenen die zich afvragen wat het woord ‘spijkerbed’ eigenlijk betekent in het Engels, we hebben een speciale blog over de Engelse vertaling van spijkerbed. Of misschien ben je meer geïnteresseerd in de trendier versies zoals spijkerbed Flowee, die een modernere kijk geven op dit oude hulpmiddel. Het gebruik van een modern spijkerbed is net zo gevarieerd als de bedden zelf. Er zijn zelfs speciale oefeningen die je kunt doen om het meeste uit je spijkerbed ervaring te halen.

Of het nu gaat om pure ontspanning die je zoekt, dan helpt spijkerbed ontspannen je daarbij. Maar let op, het is niet voor iedereen even gemakkelijk en kan zelfs pijnlijk zijn als je het niet goed aanpakt. Toch zijn de werking en de voordelen van een spijkerbed voor veel mensen een openbaring. Als je besluit er een aan te schaffen, bekijk dan zeker onze gids over spijkerbed kopen.

Wist je dat het spijkerbed zijn oorsprong vindt in India? Daar zijn fakirs vaak te zien liggend op een spijkerbed, iets wat het tot een deel maakt van de culturele en spirituele geschiedenis van het land. Maar ongeacht de oorsprong, veel mensen zweren bij het gezondheidsaspect van het liggen op een spijkerbed. Voor meer diepgaande informatie over dit intrigerende onderwerp, bekijk zeker ook onze blog over spijkerbedden in India.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een spijkerbed kussen en hoe werkt het?

Een spijkerbed kussen is een kussen met kleine plastic puntjes, die zorgen voor acupressuur op het lichaam. Door erop te liggen of zitten, kan het kussen pijn verlichten en ontspanning bevorderen.

2. Kan een spijkerbed kussen helpen bij rugpijn?

Ja, een spijkerbed kussen kan helpen bij het verminderen van rugpijn. De acupressuurpunten kunnen de bloedcirculatie stimuleren en pijnlijke spieren ontspannen, wat verlichting kan bieden bij rugklachten.

3. Hoe lang moet ik op een spijkerbed kussen liggen voor optimale resultaten?

Om optimale resultaten te bereiken, wordt aanbevolen om dagelijks 10-20 minuten op een spijkerbed kussen te liggen. Begin met een kortere tijd en bouw geleidelijk op, luisterend naar je eigen comfortniveau.

4. Zijn er gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van een spijkerbed kussen?

Ja, er zijn verschillende gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van een spijkerbed kussen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning, het verlichten van pijn en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste spijkerbed 2023

 • Beste Spijkerbed – Flowee
 • Meest toegankelijke spijkerbed – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Spijkerbed prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame spijkerbed – Flowee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het Spijkerbed Kussen: Comfort en Gezondheidsvoordelen (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips