In dit artikel

De Speciale Kussens Voor Nekklachten Onderzocht (2023)

In dit artikel

Heeft u ooit wakker gelegen of bent u in de ochtend opgestaan met vervelende nekklachten? Ik begrijp hoe u zich voelt, want dat heb ik ook meegemaakt. Uit onderzoek blijkt dat orthopedische hoofdkussens de beste kussens zijn voor nekpijn.

In dit artikel help ik u de perfecte kussen te vinden om uw slaapcomfort te verbeteren en uw nekklachten te verlichten. Dus, klaar om afscheid te nemen van die pijnlijke ochtenden?.

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Orthopedische hoofdkussens zijn de beste keuze voor mensen met nekklachten.
 • Traagschuim hoofdkussens bieden goede ondersteuning en verlichting van drukpunten.
 • Het Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen en het Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen zijn aanbevolen kussens voor nekklachten.
 • Het is belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het juiste kussen tegen nekklachten.

De Impact van Slechte Kussens op Nekklachten

Slechte kussens kunnen een negatieve invloed hebben op nekklachten, doordat ze niet de juiste ondersteuning bieden voor de nek en de slaaphouding niet verbeteren.

Soorten kussens tegen nekklachten

Ik begin met te zeggen dat er veel soorten kussens zijn die helpen bij nekklachten.

 1. Orthopedisch Hoofdkussen: Dit is het beste kussen voor nekpijn uit onderzoek.
 2. Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen: De vorm en hoogte van dit kussen verander je om jouw nek en ruggenwervels goed te houden.
 3. Boxkussen: Dit kussen is perfect voor zijslapers door zijn hoge vulvolume en opstaande rand.
 4. Hoofdkussen Nekklachten (Best Life): Ook dit is een topkeuze voor mensen met nekklachten.
 5. Cloudpillo Kussen: Een andere goede keuze, vooral als je graag op je zij slaapt.
 6. Platter Kussen: Dit heb je nodig als je graag op je buik slaapt.

Effecten van slechte kussens op nekpijn

Slechte kussens kunnen nekpijn veroorzaken. Een slecht kussen biedt niet genoeg ondersteuning aan je nek en ruggenwervels tijdens het slapen. Hierdoor kan je nek in een onnatuurlijke positie buigen, wat spanning en stijfheid in de spieren kan veroorzaken.

Daarnaast kan een slecht kussen ook leiden tot hoofdpijn en rugklachten. Het is dus belangrijk om een goed kussen te kiezen dat past bij jouw slaaphouding en nekklachten.

Beste Kussens voor Nekklachten

– Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen

– Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen

– CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen

– Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen

– Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen

Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen

Het Cloudpillo Verstelbaar Traagschuim Hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen met nekklachten. Dit kussen is gemaakt van traagschuim, wat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek.

Hierdoor krijg je de juiste ondersteuning en verlichting van de drukpunten. Je kunt het kussen ook aanpassen naar jouw wensen door het toevoegen of verwijderen van schuimblokjes. Dit kussen biedt niet alleen comfort, maar kan ook helpen om nekpijn te verminderen en een goede slaaphouding te behouden.

Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen

Het Best Life Guna Traagschuim Hoofdkussen is een fantastische keuze voor mensen met nekklachten. Dit kussen is gemaakt van traagschuim, wat zich vormt naar de contouren van je hoofd en nek.

Hierdoor biedt het optimale ondersteuning en verlichting van pijn en spanning in de nek. Het kussen heeft ook een ergonomisch ontwerp, waardoor je nek en ruggenwervels in een natuurlijke positie worden gehouden tijdens het slapen.

Dit kan helpen om nekklachten te verminderen of zelfs te voorkomen. Het Best Life Guna Hoofdkussen is dus zeker de moeite waard om uit te proberen als je last hebt van nekpijn.

CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen

Het CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen is een uitstekende keuze voor mensen met nekklachten. Het kussen is gemaakt van traagschuim dat zich vormt naar de contouren van je nek en hoofd, wat zorgt voor optimale ondersteuning tijdens het slapen.

Het traagschuim helpt ook om de druk gelijkmatig te verdelen, wat kan helpen om nekpijn te verminderen. Bovendien is het hoofdkussen gevuld met versnipperd traagschuim, wat zorgt voor een goede luchtcirculatie en een koelere slaapervaring.

Het kussen heeft ook een afneembare en wasbare kussenhoes, waardoor het gemakkelijk schoon te houden is. Kortom, het CozySense – Versnipperd Traagschuim Hoofdkussen biedt het comfort en de ondersteuning die nodig zijn voor een goede nachtrust zonder nekklachten.

Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen

Het Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen is een uitstekende keuze voor mensen met nekklachten. Dit kussen is speciaal ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden aan de nek en ruggengraat.

Het kussen is gemaakt van bamboe, wat zorgt voor een zachte en comfortabele slaapervaring. Het biedt ook een goede ventilatie, waardoor het kussen koel blijft tijdens het slapen. Met het Hypnia Ergonomisch Bamboe Kussen kun je genieten van een goede nachtrust zonder nekpijn.

Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen

Het Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen is ook een uitstekende keuze voor mensen met nekklachten. Dit kussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor optimale ondersteuning en drukverlichting.

Wat dit kussen echt uniek maakt, is de mogelijkheid om de hoogte aan te passen door middel van verwijderbare vullingen. Hierdoor kun je het kussen personaliseren en de gewenste ondersteuning voor jouw nek vinden.

Bovendien heeft het Calmzy Verstelbaar Hoofdkussen een ergonomisch ontwerp dat de natuurlijke vorm van de nek volgt. Dit helpt om de nekwervels in een goede positie te houden tijdens het slapen, wat kan helpen om nekpijn te verminderen.

Tips voor het Kiezen van het Juiste Kussen tegen Nekklachten

– Welk type kussen is geschikt?

– Hoogte van het kussen

– Stevigheid van het kussen

– Beste slaappositie bij nekpijn

– Andere tips voor mensen met nekpijn

Welk type kussen is geschikt?

Als je op zoek bent naar een kussen om nekklachten te verlichten, zijn er verschillende opties die geschikt kunnen zijn:

 • Orthopedisch hoofdkussen: Uit onderzoek blijkt dat orthopedische kussens het meest effectief zijn bij nekpijn. Deze kussens bieden extra ondersteuning aan de nek en ruggenwervels.
 • Traagschuim hoofdkussen: Kussens gemaakt van traagschuim passen zich aan de vorm van je nek aan en zorgen voor een goede ondersteuning.
 • Verstelbaar hoofdkussen: Een verstelbaar kussen stelt je in staat om de hoogte en stevigheid aan te passen, zodat je het kussen kunt afstemmen op jouw behoeften.

Hoogte van het kussen

De hoogte van het kussen is een belangrijke factor bij het kiezen van een kussen tegen nekklachten. Een kussen dat te hoog of te laag is, kan de nek in een onnatuurlijke positie brengen en nekpijn veroorzaken.

Het is essentieel om een kussen te vinden dat de juiste ondersteuning biedt en de nek in een neutrale positie houdt. Voor zijslapers is vaak een iets hoger kussen nodig, terwijl buikslapers juist baat hebben bij een platter kussen.

Het is belangrijk om rekening te houden met persoonlijke slaaphouding en voorkeuren bij het kiezen van de optimale hoogte van het kussen.

Stevigheid van het kussen

De stevigheid van het kussen is een belangrijke factor bij het kiezen van een kussen tegen nekklachten. Het is belangrijk dat het kussen voldoende stevigheid biedt om de nek goed te ondersteunen tijdens het slapen.

Een te zacht kussen kan ervoor zorgen dat de nek te ver buigt, wat kan leiden tot pijn en stijfheid. Aan de andere kant kan een te stevig kussen druk uitoefenen op de nekspieren en wervels, wat ook tot klachten kan leiden.

Het is dus belangrijk om een kussen te kiezen dat de juiste balans biedt tussen stevigheid en comfort.

Beste slaappositie bij nekpijn

Ik heb ontdekt dat de beste slaappositie bij nekpijn op je zij is. Deze positie zorgt voor een betere uitlijning van je nek en ruggengraat. Als je op je rug slaapt, kan dit de nekklachten verergeren omdat je hoofd naar achteren kan kantelen.

Een kussen met goede neksteun kan ook helpen om je nek in de juiste positie te houden tijdens het slapen. Het is belangrijk om comfortabel te liggen, maar zorg er wel voor dat je je nek goed ondersteunt om pijn te voorkomen.

Andere tips voor mensen met nekpijn

Als je last hebt van nekpijn, zijn hier nog enkele andere tips die kunnen helpen:

 • Zorg voor een goede slaaphouding. Slaap op je zij of op je rug met een goed ondersteunend kussen.
 • Probeer stress te verminderen. Stress kan namelijk spierspanning veroorzaken in je nek en schouders.
 • Doe regelmatig nekoefeningen om de spieren te versterken en te ontspannen.
 • Let op je houding tijdens het werken. Zit rechtop en zorg ervoor dat je computerscherm op ooghoogte staat.
 • Vermijd langdurig gebruik van mobiele telefoons of tablets, omdat dit vaak resulteert in een gekromde nekhouding.
 • Overweeg een bezoek aan een fysiotherapeut voor gerichte oefeningen en advies.
 • Een verkeerde slaaphouding kan nek – of rugklachten veroorzaken.
 • Orthopedische kussens kunnen deze klachten helpen voorkomen.
 • Boxkussens zijn ideaal voor zijslapers vanwege hun opstaande rand en hoge vulvolume.

Conclusie

Uit het onderzoek blijkt dat speciale kussens zoals orthopedische hoofdkussens de beste keuze zijn voor mensen met nekklachten. Het Best Life Hoofdkussen Nekklachten en het Cloudpillo kussen zijn goede opties om te overwegen.

Het is belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van het juiste kussen voor nekklachten.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Als je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek, ben je niet alleen. Veel mensen kampen met nekpijn en zijn op zoek naar de perfecte oplossing. Een eerste stap in de juiste richting zou kunnen zijn om te kijken naar speciale kussens voor nekklachten. Merken zoals Silvana zijn populair, maar wist je dat er ook budgetvriendelijke opties zijn zoals het hoofdkussen nekklachten van JYSK?

Maar let op, niet elk kussen is voor iedereen geschikt. Het kan zelfs zo zijn dat je nekpijn krijgt door een kussen dat niet goed bij je past. Er zijn mensen die beweren baat te hebben bij slapen zonder kussen om hun nekklachten te verminderen. Toch blijft een goed hoofdkussen voor de nek meestal de voorkeur hebben.

Ben je een buikslaper? Dan zijn er zelfs kussens speciaal ontworpen voor buikslapers met nekklachten. En als je liever helemaal zonder kussen slaapt bij nekklachten, dat kan ook een optie zijn.

De materiaalkeuze kan ook veel uitmaken. Er zijn mensen die zweren bij een boekweit kussen, terwijl anderen veel baat hebben bij een latex kussen voor nekklachten.

Als je ook last hebt van rugklachten, zijn er kussens die zowel je nek als je rug ondersteunen. Voor specifieke aandoeningen zoals artrose zijn er kussens voor nekartrose en als je op zoek bent naar een kussen omdat je een pijnlijke of versleten nek hebt, bekijk dan onze blogs over kussens voor een pijnlijke nek en kussens voor een versleten nek.

Wil je nu meteen een kussen kopen voor nekklachten? Lees dan eerst onze uitgebreide blogs om de beste keuze te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de speciale kussens voor nekklachten?

Speciale kussens voor nekklachten zijn ontworpen om lighouding te verbeteren en nekrol, schouderpijn, of rugpijn te verminderen.

2. Hoe kunnen speciale kussens helpen met slaapproblemen?

Door een betere lichaamshouding te geven, kunnen deze kussens slaapproblemen zoals slapeloosheid verminderen.

3. Zijn deze speciale kussens vormvast?

Ja, de speciale kussens zijn vormvast en kunnen helpen met gewrichtspijn en spierpijn.

4. Wat zegt de Consumentenbond over deze kussens?

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de speciale kussens voor nekklachten en hun effect op slaapgewoonten.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De Speciale Kussens Voor Nekklachten Onderzocht (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips