In dit artikel

Hoe slaapmiddelen te gebruiken voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst

Hoe slaapmiddelen te gebruiken bij ploegendienst (2023)

In dit artikel

Werken in ploegendienst kan een uitdaging zijn, vooral als het gaat om slapen. Als u ook worstelt met deze slaapproblemen, bent u niet alleen – onderzoek toont aan dat 20% tot 30% van de ploegendienstwerkers meldt problemen met slapen of wakker blijven.

In dit artikel worden strategieën en behandelingen onderzocht die kunnen helpen, waaronder het gebruik van slaapmiddelen. Blijf bij ons om te ontdekken hoe u uw slaapritme kunt verbeteren en weer kunt genieten van een rustgevende nachtrust.

Key Takeaway:

Het beste Slaapmiddel 2023 volgens onze test is Nutribites Nachtrust. Dit merk heeft een ideale mix van kruiden en mineralen. Deze hebben een ontspannende werking en dragen bij aan een natuurlijke en gezonde nachtrust.

Samenvatting

 • Ploegendienst kan slaapproblemen veroorzaken en de gezondheid negatief beïnvloeden.
 • Slaapmiddelen kunnen effectief zijn bij het behandelen van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst, maar moeten altijd worden voorgeschreven en gecontroleerd door een huisarts.
 • Het gebruik van slaapmiddelen moet worden aangevuld met andere maatregelen, zoals het creëren van een rustige slaapomgeving en het volgen van een consistent slaapschema.
 • Het is essentieel om bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen en afhankelijkheid bij langdurig gebruik van slaapmiddelen.

Ploegendienst Syndroom en Slaapproblemen

Het ploegendienst syndroom veroorzaakt slaapproblemen en kan de gezondheid negatief beïnvloeden.

Wat is het ploegendienst syndroom?

Het ploegendienst syndroom is een slaapstoornis die voorkomt bij individuen die werken tijdens de nachtelijke uren of op onregelmatige uren. Het wordt gekenmerkt door een verstoring van de interne biologische klok, die normaal gesproken ons slaap-waakpatroon reguleert.

Door te werken wanneer het lichaam volgens deze inwendige klok had moeten slapen, kan er een conflict ontstaan tussen wat uw lichaam wil en wat uw werk vereist. Deze verstoring van het natuurlijke slaapritme kan leiden tot symptomen zoals slapeloosheid, overmatige slaperigheid overdag, algemene ontevredenheid over de slaapkwaliteit en andere gezondheidsproblemen.

Symptomen van het ploegendienst syndroom

Het ploegendienst syndroom kan verschillende symptomen veroorzaken die de slaap en het dagelijks functioneren kunnen beïnvloeden. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn:

 • Problemen met in slaap vallen of doorslapen
 • Vermoeidheid en slaperigheid overdag
 • Gebrek aan energie en verminderd concentratievermogen
 • Stemmingsschommelingen en prikkelbaarheid
 • Maag – darmproblemen, zoals misselijkheid of buikpijn
 • Verhoogd risico op ongelukken of fouten op het werk
 • Verminderde seksuele interesse of prestaties
 • Sociale isolatie en problemen in relaties

Gezondheidsrisico’s van het ploegendienst syndroom

Het ploegendienst syndroom kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Een verstoorde biologische klok als gevolg van ploegendiensten kan leiden tot slaapproblemen, verminderde alertheid en een verhoogd risico op ongevallen.

Daarnaast kan het syndroom ook leiden tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes en maag-darmproblemen. Het regelmatig veranderen van het slaapritme kan ook leiden tot psychologische problemen, zoals stemmingsstoornissen en depressie.

Het is essentieel om deze gezondheidsrisico’s serieus te nemen en effectieve maatregelen te nemen om de slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst aan te pakken.

Naast de fysieke gezondheidsrisico’s kunnen slaapproblemen door ploegendienst ook een negatieve invloed hebben op de mentale gezondheid. Het chronisch niet krijgen van voldoende slaap kan leiden tot verminderde cognitieve functies, geheugenproblemen en emotionele instabiliteit.

Studies tonen ook aan dat mensen die in ploegendienst werken over het algemeen een kortere levensverwachting hebben dan mensen die regelmatige werkuren hebben. Het is daarom cruciaal om de behandeling van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst serieus te nemen en effectieve methodes te gebruiken, zoals slaapmiddelen, om de kwaliteit van de slaap te verbeteren en de gezondheidsrisico’s te verminderen.

– Overweeg om advies in te winnen bij een arts als u slaapproblemen ervaart als gevolg van ploegendienst.

– Zorg voor een goede slaapomgeving en volg een consistent slaapschema.

Hoe slaapmiddelen te gebruiken voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst

Behandeling van Slaapstoornissen veroorzaakt door Ploegendienst

Slaapmiddelen kunnen worden gebruikt om slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst te behandelen.

Slaapmiddelen gebruiken voor ploegendienst slaapstoornissen

Ik heb zelf ervaren dat het gebruik van slaapmiddelen de symptomen van mijn ploegendienstslaapstoornis aanzienlijk kan verminderen. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het gebruik van slaapmiddelen voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst:

 • Bespreek altijd het gebruik van slaapmiddelen met een huisarts voordat je ermee begint. Ze kunnen de juiste dosering en medicatie aanbevelen op basis van jouw specifieke behoeften.
 • Diazepam is een veel voorkomend slaapmiddel dat kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en duur van de slaap. Het heeft een kalmerende werking op het centrale zenuwstelsel, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen.
 • Lorazepam is nog een ander medicijn dat vaak wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Het vermindert angstgevoelens en bevordert ontspanning, waardoor je beter kunt slapen.
 • Oxazepam is een mildere optie die kan helpen bij milde tot matige slapeloosheid veroorzaakt door ploegendienst. Het heeft ook angstverminderende eigenschappen en kan helpen bij het kalmeren van de geest voor het slapengaan.
 • Temazepam biedt snelle verlichting voor slapeloosheid, omdat het snel door het lichaam wordt opgenomen. Het helpt je in slaap te vallen en zorgt voor een ononderbroken nachtrust.
 • Zolpidem is een krachtig slaapmedicijn dat voornamelijk wordt voorgeschreven voor kortdurend gebruik. Het kan je helpen om sneller in slaap te vallen en langer te slapen.
 • Zopiclon is een ander medicijn dat wordt gebruikt om slapeloosheid te behandelen. Het vermindert angstgevoelens en helpt je beter te kunnen slapen.

Diazepam

Diazepam is een veelgebruikt slaapmiddel dat kan helpen bij het behandelen van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Het is een kalmerend middel dat de werking van bepaalde chemicaliën in de hersenen vermindert, waardoor ontspanning en slaperigheid worden bevorderd.

Diazepam kan helpen om de symptomen van het ploegendienst syndroom te verminderen, zoals slapeloosheid en een onregelmatig slaapritme.

Het gebruik van Diazepam moet echter altijd worden besproken met een huisarts, omdat het medicijn bijwerkingen kan hebben en niet geschikt is voor iedereen. Bijwerkingen van Diazepam kunnen onder andere sufheid overdag en verminderde concentratie omvatten.

Het is ook belangrijk om Diazepam alleen te gebruiken zoals voorgeschreven door een arts en de dosering niet te overschrijden.

Naast het gebruik van slaapmiddelen zoals Diazepam, zijn er ook andere methoden die kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap bij ploegendienst. Dit omvat het creëren van een rustige slaapomgeving, het vermijden van cafeïne en alcohol voor het slapengaan, en het aanpassen aan het slaapschema van de ploegendienst.

Lorazepam

Lorazepam is een van de slaapmiddelen die kunnen worden gebruikt voor de behandeling van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Het is een medicijn dat behoort tot de groep van benzodiazepinen en werkt kalmerend en ontspannend.

Lorazepam kan helpen bij het verminderen van slapeloosheid en het bevorderen van een gezonde nachtrust.

Het gebruik van Lorazepam moet altijd worden voorgeschreven en gecontroleerd door een huisarts, omdat het bijwerkingen kan hebben zoals sufheid overdag. Het is belangrijk om de dosering nauwkeurig te volgen en het medicijn alleen in te nemen wanneer nodig, om afhankelijkheid te voorkomen.

Naast het gebruik van slaapmiddelen zoals Lorazepam, zijn er ook andere methoden die kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap bij ploegendienst, zoals het creëren van een rustige slaapomgeving, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van cafeïne en alcohol vlak voor het slapengaan.

Oxazepam

Een van de slaapmiddelen die vaak gebruikt worden om slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst te behandelen is Oxazepam. Oxazepam behoort tot de benzodiazepine familie en werkt als een kalmerend middel dat symptomen van angst en slapeloosheid kan verminderen.

Het werkt door de werking van bepaalde chemicaliën in de hersenen te verminderen, waardoor je je rustiger en slaperiger voelt. Het is belangrijk om Oxazepam alleen volgens de voorgeschreven dosering te gebruiken en altijd in overleg met een huisarts.

Het kan bijwerkingen zoals sufheid overdag veroorzaken, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan. Het kan ook verslavend zijn bij langdurig gebruik, dus het is belangrijk om het gebruik ervan onder toezicht te houden en indien nodig af te bouwen onder medisch advies.

Temazepam

Temazepam is een veelgebruikte slaapmiddel dat vaak wordt voorgeschreven bij slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Het behoort tot de groep benzodiazepinen en werkt door het verhogen van de activiteit van een neurotransmitter genaamd GABA in de hersenen, wat leidt tot een ontspannend en kalmerend effect.

Temazepam helpt je sneller in slaap te vallen en zorgt voor een betere slaapkwaliteit. Het is echter belangrijk om temazepam precies volgens voorschrift van de huisarts in te nemen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden.

Bijwerkingen kunnen optreden, zoals sufheid overdag, duizeligheid en verminderde concentratie. Het is raadzaam om temazepam alleen te gebruiken op momenten dat je voldoende tijd hebt om te slapen, omdat het medicijn langdurig kan werken.

Zolpidem

Een van de slaapmiddelen die vaak wordt gebruikt voor de behandeling van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst is Zolpidem. Zolpidem is een medicijn dat behoort tot de groep van de zogenaamde hypnotica, die helpen om in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Het werkt door het vertragen van de activiteit in de hersenen, waardoor je slaperig wordt en makkelijker in slaap valt.

Bij het gebruik van Zolpidem is het belangrijk om de aanbevolen dosis te volgen, zoals voorgeschreven door een huisarts. Het wordt meestal kortdurend gebruikt om slaapproblemen direct na een nachtdienst te verhelpen.

Het kan helpen om snel in slaap te vallen en gedurende de nacht beter door te slapen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat Zolpidem bijwerkingen kan hebben, zoals sufheid overdag en duizeligheid. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van dit slaapmiddel, vooral als je nog andere taken uitvoert na je nachtdienst.

Zopiclon

Zopiclon is een veelgebruikt slaapmiddel dat kan helpen bij het behandelen van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Het wordt voorgeschreven door een huisarts en werkt door de activiteit in de hersenen te verminderen, wat resulteert in een kalmerend en slaperig effect.

Zopiclon kan helpen om beter in slaap te vallen, langer te slapen en de algehele slaapkwaliteit te verbeteren. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van zopiclon, omdat het verslavend kan zijn en bijwerkingen kan veroorzaken zoals sufheid overdag.

Zorg ervoor dat je altijd de aanwijzingen van je arts volgt bij het gebruik van dit slaapmiddel en overleg met hen als je eventuele bijwerkingen ervaart. Houd er ook rekening mee dat zopiclon alleen moet worden gebruikt op voorschrift en niet zonder medisch advies.

Hoe slaapmiddelen te gebruiken voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst

Adviezen en Voorzorgsmaatregelen bij het Gebruik van Slaapmiddelen

Bij het gebruik van slaapmiddelen is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke nadelen en bijwerkingen, zoals sufheid overdag.

Nadelen en bijwerkingen van slaapmiddelen

Er zijn enkele nadelen en bijwerkingen verbonden aan het gebruik van slaapmiddelen voor de behandeling van slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Slaapmiddelen kunnen bijvoorbeeld sufheid overdag veroorzaken, waardoor het moeilijk kan zijn om alert te blijven tijdens werkuren of dagelijkse activiteiten.

Andere mogelijke bijwerkingen zijn duizeligheid, hoofdpijn en een verminderd reactievermogen. Het is belangrijk om te onthouden dat elk mens anders reageert op medicijnen, dus het is essentieel om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen te melden aan uw huisarts.

Men moet ook voorzichtig zijn met het gebruik van slaapmiddelen op lange termijn, omdat ze verslavend kunnen worden en ontwenningsverschijnselen kunnen veroorzaken bij het stoppen van het gebruik ervan.

Het is altijd belangrijk om slaapmiddelen te gebruiken onder begeleiding van een arts en om andere opties te overwegen, zoals slaaphygiënepraktijken of natuurlijke remedies, voordat men besluit om medicatie te nemen.

Hoe verslaving aan slaapmiddelen voorkomen?

Verslaving aan slaapmiddelen kan zorgwekkend zijn, maar er zijn stappen die u kunt nemen om dit te voorkomen. Hier zijn enkele tips:

 1. Raadpleeg altijd een huisarts voordat u slaapmiddelen gebruikt. Ze kunnen u helpen de juiste dosering en duur van het gebruik vast te stellen.
 2. Gebruik slaapmiddelen alleen wanneer dat echt nodig is, en volg strikt de voorgeschreven instructies.
 3. Probeer andere niet – medicamenteuze methoden om uw slaap te verbeteren, zoals ontspanningstechnieken, slaaphygiënepraktijken en lichaamsbeweging.
 4. Vermijd langdurig gebruik van slaapmiddelen. Beperk het gebruik tot korte periodes om afhankelijkheid te voorkomen.
 5. Neem geen hogere dosering dan voorgeschreven, omdat dit het risico op verslaving verhoogt.
 6. Stel een duidelijk schema op voor het innemen van slaapmiddelen en houd u eraan om misbruik te voorkomen.
 7. Wees extra voorzichtig als u een geschiedenis heeft van verslaving aan medicijnen of alcohol.
 8. Als u merkt dat u zich steeds afhankelijker begint te voelen van slaapmiddelen, raadpleeg dan direct uw arts voor hulp bij het verminderen van uw gebruik.
 9. Combineer het gebruik van slaapmedicatie met niet – medicamenteuze maatregelen om de effectiviteit te vergroten en de kans op afhankelijkheid te verkleinen.
 10. Volg nauwgezet de aanbevelingen van uw arts op om de kans op verslaving te minimaliseren en uw slaapstoornis effectief te behandelen.

Alternatieve middelen tegen slapeloosheid

Slapeloosheid kan moeilijk te behandelen zijn, vooral als het wordt veroorzaakt door ploegendienst. Gelukkig zijn er enkele alternatieve middelen die kunnen helpen om beter te slapen zonder het gebruik van slaapmiddelen. Hier zijn enkele opties om te overwegen:

 1. Melatonine: Dit natuurlijke hormoon speelt een belangrijke rol bij het reguleren van het slaap-waakritme. Het nemen van melatonine-supplementen kan helpen om de biologische klok in evenwicht te brengen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
 2. Valeriaan: Valeriaan is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt als een natuurlijk kalmerend middel. Het kan helpen om ontspanning en slaperigheid te bevorderen, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen.
 3. Regelmatige lichaamsbeweging: Regelmatige fysieke activiteit kan bijdragen aan een betere nachtrust. Probeer minstens 30 minuten per dag matig intensief te bewegen, zoals wandelen, fietsen of zwemmen.
 4. Ontspanningstechnieken: Het beoefenen van ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling, progressieve spierontspanning of meditatie kan helpen om stress en angst te verminderen en zo een goede nachtrust bevorderen.
 5. Een gezonde levensstijl: Zorg ervoor dat je gezonde gewoontes ontwikkelt, zoals het vermijden van cafeïne en alcohol voor het slapengaan, het creëren van een ontspannende slaapomgeving en het volgen van een regelmatig slaapschema.

Melatonine

Melatonine is een natuurlijk hormoon dat ons lichaam aanmaakt om ons slaap-waakritme te reguleren. Het wordt vaak gebruikt als supplement om slaapstoornissen te behandelen, waaronder die veroorzaakt door ploegendienst.

Melatonine kan helpen bij het in slaap vallen en het verlichten van de effecten van een verstoorde biologische klok. Het kan ook nuttig zijn bij het aanpassen aan een nieuw slaapritme, zoals bij het werken in ploegendienst.

Het is echter belangrijk om melatonine altijd te gebruiken volgens de voorschriften en doseringen van een huisarts, omdat langdurig gebruik en te hoge doseringen bijwerkingen kunnen hebben. Melatonine kan een veilige en effectieve manier zijn om slapeloosheid te behandelen, maar het is altijd verstandig om de juiste begeleiding en advies te zoeken.

Valeriaan

Valeriaan is een kruidensupplement dat vaak wordt gebruikt als natuurlijke remedie tegen slapeloosheid. Het kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van angst, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen en door te slapen.

Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is om de effectiviteit ervan te ondersteunen, melden veel gebruikers positieve resultaten bij het gebruik van valeriaan als slaapmiddel. Het is belangrijk op te merken dat valeriaan, net als andere slaapmiddelen, bijwerkingen kan hebben, zoals slaperigheid overdag.

Daarom is het raadzaam om altijd uw arts te raadplegen voordat u valeriaan of andere slaapmiddelen probeert, vooral als u andere medicijnen gebruikt of medische aandoeningen heeft.

Hoe slaapmiddelen te gebruiken voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst

Conclusie

In conclusie, slaapmiddelen kunnen een effectieve behandeling zijn voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Het is echter belangrijk om deze alleen te gebruiken onder begeleiding van een medisch professional en om voorzorgsmaatregelen te nemen om verslaving en bijwerkingen te voorkomen.

Daarnaast zijn er ook alternatieve middelen zoals melatonine en valeriaan die kunnen helpen bij het herstellen van een gezond slaappatroon. Het is essentieel om de juiste balans te vinden tussen het gebruik van slaapmiddelen en het nemen van andere stappen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Meer over slaapmiddelen

Op deze blog besteden we aandacht aan alles wat met slaap te maken heeft. Of je nu worstelt met slapeloosheid, de gevolgen van ploegendienst probeert te beheren, of gewoon meer wilt weten over de wereld van slaapmiddelen, onze artikelen zijn hier om je te begeleiden. Ontdek de bijzondere uitdagingen van ‘Slaapmiddelen voor kinderen‘ en verdiep je in ‘Slaapmiddelen en slaapstoornissen‘.

Maak je zorgen over je mentale gezondheid? Ons artikel ‘Slaapmiddelen en mentale gezondheid‘ belicht hoe slaap en psychisch welzijn met elkaar verweven zijn. ‘Afhankelijkheid van slaapmiddelen‘ en ‘Verslaving aan slaapmiddelen‘ zijn belangrijke onderwerpen die we grondig behandelen. Onze bijdragen over ‘Ontwikkelingen en onderzoek naar slaapmiddelen‘ houden je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het managen van ‘Slaapmiddelen en jetlag‘ kan cruciaal zijn voor reizigers, net als ‘Slaapmiddelen voor lange vluchten‘.

We bespreken ook het delicate onderwerp van ‘Slaapmiddelen tijdens de zwangerschap‘. Ben je benieuwd naar de verschillende opties? ‘Soorten slaapmiddelen‘ geeft je een overzicht van wat er beschikbaar is, inclusief ‘Kruiden slaapmiddelen‘ en de populaire supplement ‘Melatonine‘. We bekijken de impact van slaapmiddelen op ‘Slaapmiddelen en geheugen‘ en ‘Slaapmiddelen en hersenfunctie‘, en hoe ze kunnen helpen bij ‘Slaapmiddelen en angst‘.

Voor degenen die moeite hebben met onregelmatige slaappatronen, belichten we ‘Slaapmiddelen en ploegendienst’. Wij hebben ook informatie over ‘Slaapmiddelen voor huisdieren‘, voor diegenen die zorg dragen voor onze viervoetige vrienden. Het aanpakken van specifieke aandoeningen, zoals ‘Slaapmiddelen en slapeloosheid‘ en ‘Slaapmiddelen en PTSD‘, vormt een belangrijk deel van onze focus. Tot slot, bekijk ‘Slaapmiddelen en alcohol‘ om de mogelijke interacties en risico’s te begrijpen.

Veelgestelde Vragen

1. Welke slaapmiddelen kunnen gebruikt worden voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst?

Er zijn verschillende slaapmiddelen die kunnen worden gebruikt voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst, zoals temazepam, zolpidem en eszopiclone. Het is echter belangrijk om met een arts te overleggen voordat je een slaapmiddel gaat gebruiken.

2. Hoe moet ik slaapmiddelen gebruiken voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst?

Het is essentieel om de instructies en doseringen van de arts op te volgen bij het gebruik van slaapmiddelen voor slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Deze middelen dienen meestal kort voor het slapengaan ingenomen te worden en mogen niet gecombineerd worden met alcohol of andere medicijnen zonder advies van een arts.

3. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van slaapmiddelen?

Ja, er kunnen bijwerkingen verbonden zijn aan het gebruik van slaapmiddelen. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn slaperigheid overdag, duizeligheid, verminderde alertheid en geheugenproblemen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van deze medicijnen en eventuele bijwerkingen te bespreken met een arts.

4. Zijn er alternatieven voor slaapmiddelen bij slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst?

Ja, er zijn alternatieven voor slaapmiddelen bij slaapstoornissen veroorzaakt door ploegendienst. Deze kunnen onder andere bestaan uit het creëren van een consistent slaapschema, het vermijden van cafeïne en stimulerende middelen, het bevorderen van een rustige slaapomgeving en het proberen van ontspanningstechnieken zoals meditatie of ademhalingsoefeningen.

» Referenties

1. ‘Surprising View of Insomnia and Sleeping Pills’ – Daniel F. Kripke, MD, 2013 Aug 1.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3700708/

2. ‘Sleeping Pills’ – Cleveland Clinic, 04/27/2021.
https://my.clevelandclinic.org/health/drugs/15308-sleeping-pills

3. ‘Sleeping pill reduces levels of Alzheimer’s proteins’ – Brendan P. Lucey, Haiyan Liu, Cristina D. Toedebusch, David Freund, Tiara Redrick, Samir L. Chahin, Kwasi G. Mawuenyega, James G. Bollinger, Vitaliy Ovod, Nicolas R. Barthélemy, Randall J. Bateman, April 20, 2023.
https://www.sciencedaily.com/releases/2023/04/230420110128.htm

» Referenties

Conclusie beste slaapmiddel 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe slaapmiddelen te gebruiken bij ploegendienst (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips