In dit artikel

Slaap App | #10 Beste Slaap Apps voor een Goede Nachtrust!

Beste Slaap App | Review (2023) | 10 Sleep Apps Test!

In dit artikel

Je slaapgedrag meten doormiddel van een slaap app? Wat zijn de ervaringen met slaap apps? Wat kun je allemaal meten met een slaap app en wat zijn de voor- en nadelen van een slaap app?

In dit artikel wil ik je meer vertellen over de verschillende soorten slaap apps, duizenden mensen maken er gebruik van en dat is natuurlijk niet voor niets. Het gebruik van de juiste slaap app blijkt goed te werken, je wordt bijvoorbeeld gewekt op het moment dat je het lichtst slaapt, hierdoor word je uitgeruster wakker.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Slaapproblemen houdt 20-30% van Nederland wakker

Je had het misschien niet verwacht maar slaapproblemen houden maar liefst 20 tot 30% van de Nederlandse bevolking wakker.

Mensen kampen met verschillende slaapproblemen zoals:

 • Niet in slaap kunnen komen
 • Niet goed kunnen doorslapen
 • Licht slapen
 • Nachtmerries
 • Last van een snurkende bedpartner. Slaap je slecht naast je partner?
 • Slaapapneu
 • Slaapaandoeningen
 • Etc.

Het is dus niet heel raar dat slaap apps steeds populairder worden. Een slaap app analyseert namelijk jouw slaapgedrag en aan de hand van deze gegevens heb je een beter inzicht in de mogelijke oorzaak.

Slaap App Dit zijn de Beste Slaap Apps voor een Goede Nachtrust!

Hoe werkt een slaap app?

De meeste apps maken gebruik van de sensoren die al in je telefoon zitten, je telefoon registreert de bewegingen die je maakt en aan de hand daarvan maakt het een analyse van je slaapgedrag. Maar er zijn ook apps die je gedrag opnemen, bijvoorbeeld een app om je snurkgedrag op te nemen of een app om je algehele slaapactiviteit op te nemen, hiervoor word gebruik gemaakt van de microfoon.

Het is overigens wel aan te raden om je telefoon aan de oplader te leggen want slaap apps gebruiken veel energie omdat ze constant actief zijn.

Bang voor straling?

Gelukkig werken de betere slaap apps ook als je telefoon op vliegtuigstand staat, hierdoor heb je geen last van straling, belletjes of appjes die je wakker houden.

Het is trouwens aan te raden om je telefoon op vliegtuigstand te zetten als je hem in je slaapkamer bewaart, een telefoon die niet op vliegtuigstand staat zend wel degelijk elektromagnetische stralen uit die schadelijk kunnen zijn.

De beste slaap apps

#1: Sleep cycle

De meest gedownloade en beste beoordeelde slaap app is Sleep Cycle, deze is verkrijgbaar voor zowel het IOS besturingssysteem als het Android besturingssysteem. De app is in feite een slimme wekker die je slaapritme meet, dit gaat zoals bij de meeste apps door middel van het registreren van beweging.

De Sleep cycle app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleep Cycle slaap app

#2: Sleep sounds recorder

Een andere goede beoordeelde slaap app is de Sleep sounds recorder, in tegenstelling tot Sleep cycle registreert deze app niet doormiddel van sensoren maar neemt deze app de geluiden op die je ’s nachts maakt.

Op deze manier kun je de volgende dag terugluisteren welke geluiden je hebt gemaakt en aan de hand daarvan kun je beoordelen hoe rustig of onrustig je slaapt.

De Sleep sounds recorder app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleep sounds recorder Slaap app

#3: SleepCare

Een app van Nederlandse bodem. De app is ontwikkeld door de TU Delft, de universiteit van Utrecht en de universiteit van Amsterdam en is ondersteund door Philips, Stichting Technische Wetenschappen en het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie.

Het interessante aan deze app is dat het niet alleen je slaapgedrag meet maar ook nog eens training geeft op basis van je slaapgedrag.

De Sleepcare app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleepcare Slaap app

#4: Glimmer

Deze slaap app maakt geen gebruik van beweging of van sensoren maar van het licht. De app maakt je gedurende 30 minuten langzaam wakker door het licht van je scherm feller te laten worden. Niet meer die irritante piep van je wekker maar heerlijk langzaam ontwaken.

De Glimmer app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Glimmer Slaap app

#5: Sleep Better (Runtastic)

De slaap app Sleep Better is ontwikkelt door Runtastic, misschien klinkt Runtastic je wel bekend in de oren, het is namelijk een grote speler op het gebied van hardloop apps.

Sleep Better analyseert je slaapgedrag en het is via deze app mogelijk om je dromen of nachtmerries in te voeren, op deze manier kun je niet alleen je slaapgedrag analyseren maar ook je dromen en nachtmerries.

De Sleep Better app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleep Better Runtastic Slaap app

#6: Sleep Well

Deze app registreert niet hoe je slaapt maar helpt je om in slaap te vallen, het maakt naar eigen zeggen gebruik van hypnose, klinkt misschien wat eng maar de gedachtegang is simpel. De slaap app combineert namelijk gesproken woorden en rustgevende muziek om je heerlijk in slaap te laten vallen.

De Sleep Well app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

Sleep Well Slaap app

#7: Pzizz

Pzizz is een slaap app die zich richt op mensen die even hun ogen dicht willen doen, of beter gezegd, een powernap willen maken. De app brengt je met rustgevende muziek en een zachte stem in slaap.

Het lijkt een beetje op bovenstaande Sleep Well app maar deze app richt zich dus met name op korte periodes van slaap. Je kunt de lengte van je slaap instellen zodat je op het juiste moment gewekt word, ook kun je de muziek en verschillende types stem instellen. Kijk ook eens naar de voedingssupplementen van DailyVita.

De Pzizz app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

Pzziz Slaap app

#8: SnurkLab (SnoreLab)

De naam zegt al genoeg, deze app analyseert je snurkgedrag, of beter gezegd, deze app neemt je snurkgedrag op. Zo kun je precies zien wanneer je snurkt, hoe hard je snurkt en hoe lang je snurkt. Aan de hand van gegevens van andere gebruikers kun je zien of je een gemiddelde snurker bent of juist bovenmaats presteert.

De SnurkLab app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

SnurkLab SnoreLab Slaap app

#9: Schaapjes tellen

Ook voor kinderen is er een speciale slaap app ontwikkelt, nou ja een slaap app? Het is meer een spelletje. Schaapjes tellen laat je kinderen op een speelse manier schapen tellen met op de achtergrond rustgevende muziek.

In hoeverre je kroost op een jonge leeftijd al over een smartphone beschikt is natuurlijk de vraag maar de app werkt in ieder geval behoorlijk goed.

De Schaapjes tellen app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

#10: Synctuition

Synctuition is wereldwijd de Nr. 1 Relax app. Zelf ben ik enorm fan van deze op omdat ik met de app sneller in slaap val, een veel langere rem slaap heb en uitgerust wakker word. Ik heb een uitgebreide review geschreven over Synctuition.

Voor en Nadelen Slaap apps

De voordelen van slaap apps zijn:

 • Inzicht in je slaapgedrag.
 • Beter in slaap vallen.
 • Uitgerust ontwaken.

De nadelen van slaap apps zijn:

 • Bij sommige apps word getwijfeld aan de nauwkeurigheid.
 • Verkeerde analyse door gebrek aan nauwkeurigheid.
 • Sommige apps werken niet terwijl de telefoon op vliegtuigmodus staat, dit zorgt voor straling.

Conclusie

Slaap apps zijn naar mijn mening een verrijking voor mensen die slaapproblemen hebben. Het geeft meer inzicht waardoor je beter in staat bent je slaapproblemen effectiever aan te pakken. De meeste apps zijn gratis of kosten slechts enkele euro’s, dat maakt het toegankelijk voor iedereen.

Let goed op de beoordelingen van de verschillende apps want sommige apps zijn van mindere kwaliteit, bovenstaande apps worden in ieder geval goed beoordeeld en zijn veilig te downloaden.

Wil je naast een goede slaap app meer te weten komen over hoe slapen nou eigenlijk werkt?

Lees ook mijn uitgebreide Review met Korting en Ervaringen over Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Slaap App | Review (2023) | 10 Sleep Apps Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips