arrow_drop_up arrow_drop_down
Slaap App | #10 Beste Slaap Apps voor een Goede Nachtrust!
15 augustus 2020 
in Slaap

Slaap App | #10 Beste Slaap Apps voor een Goede Nachtrust!

Je slaapgedrag meten doormiddel van een slaap app? Wat zijn de ervaringen met slaap apps? Wat kun je allemaal meten met een slaap app en wat zijn de voor- en nadelen van een slaap app?

Ultieme Powernap Formule - In Slechts 5 Minuten - 2 uur Energie Tanken!

In dit artikel wil ik je meer vertellen over de verschillende soorten slaap apps, duizenden mensen maken er gebruik van en dat is natuurlijk niet voor niets. Het gebruik van de juiste slaap app blijkt goed te werken, je wordt bijvoorbeeld gewekt op het moment dat je het lichtst slaapt, hierdoor word je uitgeruster wakker.

Slaapproblemen houdt 20-30% van Nederland wakker

Je had het misschien niet verwacht maar slaapproblemen houden maar liefst 20 tot 30% van de Nederlandse bevolking wakker.

Mensen kampen met verschillende slaapproblemen zoals:

Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson

Het is dus niet heel raar dat slaap apps steeds populairder worden. Een slaap app analyseert namelijk jouw slaapgedrag en aan de hand van deze gegevens heb je een beter inzicht in de mogelijke oorzaak.

Slaap App Dit zijn de Beste Slaap Apps voor een Goede Nachtrust!

Hoe werkt een slaap app?

De meeste apps maken gebruik van de sensoren die al in je telefoon zitten, je telefoon registreert de bewegingen die je maakt en aan de hand daarvan maakt het een analyse van je slaapgedrag. Maar er zijn ook apps die je gedrag opnemen, bijvoorbeeld een app om je snurkgedrag op te nemen of een app om je algehele slaapactiviteit op te nemen, hiervoor word gebruik gemaakt van de microfoon.

Het is overigens wel aan te raden om je telefoon aan de oplader te leggen want slaap apps gebruiken veel energie omdat ze constant actief zijn.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Bang voor straling?

Gelukkig werken de betere slaap apps ook als je telefoon op vliegtuigstand staat, hierdoor heb je geen last van straling, belletjes of appjes die je wakker houden.

Het is trouwens aan te raden om je telefoon op vliegtuigstand te zetten als je hem in je slaapkamer bewaart, een telefoon die niet op vliegtuigstand staat zend wel degelijk elektromagnetische stralen uit die schadelijk kunnen zijn.

De beste slaap apps

#1: Sleep cycle

De meest gedownloade en beste beoordeelde slaap app is Sleep Cycle, deze is verkrijgbaar voor zowel het IOS besturingssysteem als het Android besturingssysteem. De app is in feite een slimme wekker die je slaapritme meet, dit gaat zoals bij de meeste apps door middel van het registreren van beweging.

De Sleep cycle app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleep Cycle slaap app

 

#2: Sleep sounds recorder

Een andere goede beoordeelde slaap app is de Sleep sounds recorder, in tegenstelling tot Sleep cycle registreert deze app niet doormiddel van sensoren maar neemt deze app de geluiden op die je 's nachts maakt.

Op deze manier kun je de volgende dag terugluisteren welke geluiden je hebt gemaakt en aan de hand daarvan kun je beoordelen hoe rustig of onrustig je slaapt.

De Sleep sounds recorder app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleep sounds recorder Slaap app

#3: SleepCare

Een app van Nederlandse bodem. De app is ontwikkeld door de TU Delft, de universiteit van Utrecht en de universiteit van Amsterdam en is ondersteund door Philips, Stichting Technische Wetenschappen en het Nationaal Initiatief Hersenen en Cognitie.

Het interessante aan deze app is dat het niet alleen je slaapgedrag meet maar ook nog eens training geeft op basis van je slaapgedrag.

De Sleepcare app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleepcare Slaap app

 

#4: Glimmer

Deze slaap app maakt geen gebruik van beweging of van sensoren maar van het licht. De app maakt je gedurende 30 minuten langzaam wakker door het licht van je scherm feller te laten worden. Niet meer die irritante piep van je wekker maar heerlijk langzaam ontwaken.

De Glimmer app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Glimmer Slaap app

#5: Sleep Better (Runtastic)

De slaap app Sleep Better is ontwikkelt door Runtastic, misschien klinkt Runtastic je wel bekend in de oren, het is namelijk een grote speler op het gebied van hardloop apps.

Sleep Better analyseert je slaapgedrag en het is via deze app mogelijk om je dromen of nachtmerries in te voeren, op deze manier kun je niet alleen je slaapgedrag analyseren maar ook je dromen en nachtmerries.

De Sleep Better app is te downloaden in de App Store en de Playstore.

Sleep Better Runtastic Slaap app

Download Gratis:  De Ultieme Powernap Formule. In Slechts 5 Minuten – 2 uur Energie Tanken!

#6: Sleep Well

Deze app registreert niet hoe je slaapt maar helpt je om in slaap te vallen, het maakt naar eigen zeggen gebruik van hypnose, klinkt misschien wat eng maar de gedachtegang is simpel. De slaap app combineert namelijk gesproken woorden en rustgevende muziek om je heerlijk in slaap te laten vallen.

De Sleep Well app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

Sleep Well Slaap app

#7: Pzizz

Pzizz is een slaap app die zich richt op mensen die even hun ogen dicht willen doen, of beter gezegd, een powernap willen maken. De app brengt je met rustgevende muziek en een zachte stem in slaap.

Het lijkt een beetje op bovenstaande Sleep Well app maar deze app richt zich dus met name op korte periodes van slaap. Je kunt de lengte van je slaap instellen zodat je op het juiste moment gewekt word, ook kun je de muziek en verschillende types stem instellen.

De Pzizz app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

Pzziz Slaap app

#8: SnurkLab (SnoreLab)

De naam zegt al genoeg, deze app analyseert je snurkgedrag, of beter gezegd, deze app neemt je snurkgedrag op. Zo kun je precies zien wanneer je snurkt, hoe hard je snurkt en hoe lang je snurkt. Aan de hand van gegevens van andere gebruikers kun je zien of je een gemiddelde snurker bent of juist bovenmaats presteert.

De SnurkLab app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

SnurkLab SnoreLab Slaap app

 

#9: Schaapjes tellen

Ook voor kinderen is er een speciale slaap app ontwikkelt, nou ja een slaap app? Het is meer een spelletje. Schaapjes tellen laat je kinderen op een speelse manier schapen tellen met op de achtergrond rustgevende muziek.

In hoeverre je kroost op een jonge leeftijd al over een smartphone beschikt is natuurlijk de vraag maar de app werkt in ieder geval behoorlijk goed.

De Schaapjes tellen app is gratis te downloaden in de App en Playstore.

#10: Synctuition

Synctuition is wereldwijd de Nr. 1 Relax app. Zelf ben ik enorm fan van deze op omdat ik met de app sneller in slaap val, een veel langere rem slaap heb en uitgerust wakker word. Ik heb een uitgebreide review geschreven over Synctuition.

Voor en Nadelen Slaap apps

De voordelen van slaap apps zijn:

 • Inzicht in je slaapgedrag.
 • Beter in slaap vallen.
 • Uitgerust ontwaken.

De nadelen van slaap apps zijn:

 • Bij sommige apps word getwijfeld aan de nauwkeurigheid.
 • Verkeerde analyse door gebrek aan nauwkeurigheid.
 • Sommige apps werken niet terwijl de telefoon op vliegtuigmodus staat, dit zorgt voor straling.

Beter Slapen met de 21 Beste Slaap Tips

Conclusie

Slaap apps zijn naar mijn mening een verrijking voor mensen die slaapproblemen hebben. Het geeft meer inzicht waardoor je beter in staat bent je slaapproblemen effectiever aan te pakken. De meeste apps zijn gratis of kosten slechts enkele euro's, dat maakt het toegankelijk voor iedereen.

Let goed op de beoordelingen van de verschillende apps want sommige apps zijn van mindere kwaliteit, bovenstaande apps worden in ieder geval goed beoordeeld en zijn veilig te downloaden.

Wil je naast een goede slaap app meer te weten komen over hoe slapen nou eigenlijk werkt?

Lees ook mijn uitgebreide Review met Korting en Ervaringen over Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw.

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaapMeditatieMindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met een Muziek om in slaap te vallen? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

–> Klik hier voor meer Slaap Tips  |  Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download