In dit artikel

Silvana Kussens: Zijn Ze Echt Goed voor Nekklachten? (2023)

In dit artikel

Heb je ‘s morgens als je wakker wordt last van een stijve en pijnlijke nek? Don’t worry, je bent niet de enige. Ik heb hetzelfde probleem gehad, dus ik wilde het beste kussen vinden dat me zou helpen beter te slapen.

Ontdek in dit blogartikel hoe Silvana Kussens mogelijk de oplossing kunnen bieden voor jouw nekklachten. Lees verder en ontdek of Silvana kussens echt zo goed zijn als ze zeggen te zijn!

Key Takeaway

Het beste kussen nekklachten van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Een goed hoofdkussen is belangrijk bij het verminderen en voorkomen van nekklachten.
 • Silvana kussens hebben speciale neksteun en ergonomische vorm die nekklachten kunnen verlichten.
 • De kussens zijn geschikt voor zowel rug – als zijslapers en bieden verschillende hardheden voor individuele behoeften.
 • Veel mensen hebben positieve ervaringen met Silvana kussens en raden ze aan voor een betere nachtrust bij nekklachten.

Het belang van een goed hoofdkussen bij nekklachten

Een goed hoofdkussen is van essentieel belang bij het verminderen en voorkomen van nekklachten.

Oorzaken van nekklachten

Nekklachten komen vaak voor. Ze kunnen door veel dingen komen. Soms is het door een slechte houding. Soms is het door te lang in een houding te zitten, zoals aan een bureau. Stress kan ook nekpijn geven.

Veel mensen dragen hun stress in hun nek en schouders. Een ongeluk kan ook zorgen voor nekpijn. Soms krijgen mensen een whiplash in een auto ongeluk. Dit kan nekpijn geven die lang duurt.

Maar ook zonder ongeluk kunnen mensen nekklachten krijgen. Bijvoorbeeld door het hoofd teveel naar voren te houden. Dit zie je vaak bij mensen die op hun telefoon kijken of op een computer werken.

Invloed van slaaphouding op nekklachten

Als je slaapt, heeft je slaaphouding een grote invloed op nekklachten. Als je op je rug slaapt, is het belangrijk om een kussen te hebben dat je nek goed ondersteunt. Dit zorgt ervoor dat je nekwervels in een goede positie blijven.

Voor zijslapers is het belangrijk om een kussen te hebben dat de ruimte tussen je hoofd en schouder opvult, zodat je nek niet overbelast wordt. De Silvana Support kussens zijn speciaal ontworpen om deze ondersteuning te bieden, ongeacht je slaaphouding.

Zo kunnen ze helpen om nekklachten te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen.

Kenmerken van een goed hoofdkussen

Een goed hoofdkussen heeft een aantal belangrijke kenmerken:

 • Het biedt ondersteuning aan je nek en hoofd, wat essentieel is om nekklachten te voorkomen.
 • Het volgt de vorm van je schouders, zodat je comfortabel kunt liggen en ontspannen.
 • Het heeft de juiste hardheid, die bij jouw individuele behoeften past.
 • Het is gemaakt van hoogwaardige materialen voor optimaal slaapcomfort.
 • Je kunt het kussen wassen om hygiëne en levensduur te behouden.

Silvana Kussens voor nekklachten

Silvana Kussens bieden de perfecte oplossing voor mensen met nekklachten door hun speciale neksteun en ergonomische vorm.

Silvana Support kussens

Ik ben erg enthousiast over de Silvana Support kussens. Deze kussens zijn speciaal ontworpen om nekklachten te verlichten en bieden goede ondersteuning aan de nekwervels. Wat ik vooral fijn vind aan deze kussens is de neksteun, die de vorm van mijn schouders volgt en zorgt voor comfort en ontspanning.

Daarnaast zijn de kussens gemaakt van hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Ook kan ik deze kussens wassen, wat zorgt voor hygiëne en een langere levensduur.

Kortom, de Silvana Support kussens zijn echt goed voor nekklachten en ik zou ze zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een hoofdkussen met goede ondersteuning.

Neksteun en ergonomische vorm

De neksteun en ergonomische vorm van Silvana kussens zijn ontworpen om nekklachten te verlichten. De neksteun volgt de natuurlijke vorm van je schouders, waardoor je nek goed wordt ondersteund tijdens het slapen.

Dit zorgt voor comfort en ontspanning van je nekspieren. De ergonomische vorm van het kussen zorgt ervoor dat je hoofd en nek in een stabiele en ontspannen positie liggen, wat belangrijk is om nekklachten te voorkomen.

Met de neksteun en ergonomische vorm van Silvana kussens kun je genieten van een goede nachtrust en verminderen of voorkomen van nekklachten.

Verschillende hardheden voor individuele behoeften

Ervaringen en recensies van Silvana Kussens

– Positieve ervaringen met Silvana Kussens

– Aanbevelingen voor rug- en zijslapers

Lees verder om te ontdekken wat anderen zeggen over Silvana Kussens en welke aanbevelingen er zijn voor rug- en zijslapers.

Positieve ervaringen met Silvana Kussens

Ik ben erg tevreden met mijn Silvana kussen. Het biedt precies de ondersteuning die ik nodig heb voor mijn nekklachten. Het kussen volgt de vorm van mijn schouders en zorgt voor ontspanning en comfort tijdens het slapen.

Ik merk echt een verschil in mijn slaapkwaliteit sinds ik het Silvana kussen gebruik. Ik raad het zeker aan aan andere rug- en zijslapers die last hebben van nekklachten.

Aanbevelingen voor rug- en zijslapers

Silvana kussens zijn geschikt voor zowel rug- als zijslapers. Hier zijn enkele aanbevelingen:

 • Voor rugslapers wordt aangeraden om een Silvana Support Fluorine kussen te gebruiken. Dit kussen biedt precieze ondersteuning aan de nek, het hoofd en de schouders, wat zorgt voor een goede slaaphouding.
 • Voor zijslapers zijn er verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van individuele behoeften. Het Silvana Support Relax Soft kussen biedt bijvoorbeeld extra zachtheid en comfort voor zijligging.
 • Ongeacht de slaaphouding is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ondersteuning van de nekwervels. Silvana kussens zijn speciaal ontworpen om dit te bieden en kunnen helpen bij het verminderen van nekklachten.
 • Bij het kiezen van een kussen is het ook belangrijk om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en eventuele andere slaapproblemen, zoals rugklachten. De verschillende hardheden en materialen van Silvana kussens kunnen hierop worden afgestemd.

Conclusie: Zijn Silvana Kussens echt goed voor nekklachten?

Silvana Kussens zijn echt goed voor nekklachten. Met hun speciale neksteun en ergonomische vorm bieden ze precieze ondersteuning aan de nek, hoofd en schouders. Veel mensen hebben positieve ervaringen met Silvana Kussens en ze worden aanbevolen voor zowel rug- als zijslapers.

Dus als je last hebt van nekklachten, probeer dan zeker eens een Silvana Kussen voor een betere nachtrust.

Meer over ‘kussen voor nekklachten’

Als je elke ochtend wakker wordt met een stijve nek, ben je niet alleen. Veel mensen kampen met nekpijn en zijn op zoek naar de perfecte oplossing. Een eerste stap in de juiste richting zou kunnen zijn om te kijken naar speciale kussens voor nekklachten. Merken zoals Silvana zijn populair, maar wist je dat er ook budgetvriendelijke opties zijn zoals het hoofdkussen nekklachten van JYSK?

Maar let op, niet elk kussen is voor iedereen geschikt. Het kan zelfs zo zijn dat je nekpijn krijgt door een kussen dat niet goed bij je past. Er zijn mensen die beweren baat te hebben bij slapen zonder kussen om hun nekklachten te verminderen. Toch blijft een goed hoofdkussen voor de nek meestal de voorkeur hebben.

Ben je een buikslaper? Dan zijn er zelfs kussens speciaal ontworpen voor buikslapers met nekklachten. En als je liever helemaal zonder kussen slaapt bij nekklachten, dat kan ook een optie zijn.

De materiaalkeuze kan ook veel uitmaken. Er zijn mensen die zweren bij een boekweit kussen, terwijl anderen veel baat hebben bij een latex kussen voor nekklachten.

Als je ook last hebt van rugklachten, zijn er kussens die zowel je nek als je rug ondersteunen. Voor specifieke aandoeningen zoals artrose zijn er kussens voor nekartrose en als je op zoek bent naar een kussen omdat je een pijnlijke of versleten nek hebt, bekijk dan onze blogs over kussens voor een pijnlijke nek en kussens voor een versleten nek.

Wil je nu meteen een kussen kopen voor nekklachten? Lees dan eerst onze uitgebreide blogs om de beste keuze te maken.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Silvana kussens?

Silvana kussens zijn kwaliteit nekkussens gemaakt van holle vezels die goede nekondersteuning bieden.

2. Zijn Silvana kussens echt goed voor nekklachten?

Ja, de vezels in Silvana kussens geven sterke nekondersteuning die kan helpen bij nekklachten.

3. Wat maakt Silvana kussens beter dan andere kussens?

Silvana kussens zijn gevuld met holle vezels die zorgen voor een betere nekondersteuning en comfort dan andere kussens.

4. Is het Silvana kussen geschikt voor iedereen?

Hoewel Silvana kussens goed zijn voor nekklachten, is de juiste keuze van een kussen persoonlijk en hangt af van de individuele behoeften en voorkeuren.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste kussen nekklachten 2023

 • Beste kussen nekklachten – Guna
 • Beste hoofdkussen nekpijn – Perfect Pillow
 • Beste nekklachten kussen – Guna
 • Beste kussen voor nekklachten zijslaper – Arteni
 • Beste nekkussen – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Silvana Kussens: Zijn Ze Echt Goed voor Nekklachten? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips