In dit artikel

Hoe werkt een Shakti Mat: een gedetailleerd overzicht (2023)

In dit artikel

Heb je ooit moeite met ontspannen of lijdt je aan hardnekkige spierpijn? Ik begrijp precies hoe je je voelt, want ik heb hetzelfde meegemaakt. Na talloze uren van onderzoek en experimenteren, ben ik gestuit op een ongelooflijk hulpmiddel genaamd Shakti Mat.

In dit artikel ga ik dieper in op de werking van deze mat en hoe het onze gezondheid en algehele welzijn kan verbeteren. Bereid je voor om verbaasd te staan!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De Shakti Mat is een acupressuurmat die ontworpen is om drukpunten op het lichaam te stimuleren en ontspanning te bevorderen.
 • Door het gebruik van de mat worden specifieke acupressuurpunten gestimuleerd, wat kan leiden tot vermindering van stress, verbeterde slaap en verlichting van pijn en spanning in het lichaam.
 • Het dagelijks gebruik van de Shakti Mat gedurende 15 tot 30 minuten kan helpen bij het verminderen van stressniveaus, verbeteren van slaap en ontspanning, verlichting van pijn en spanning en stimuleren van de bloedcirculatie voor een betere gezondheid.

Wat is een Shakti Mat?

Een Shakti Mat is een acupressuurmat die is ontworpen om drukpunten op het lichaam te stimuleren en ontspanning te bevorderen.

Oorsprong en geschiedenis

De Shakti Mat vindt zijn oorsprong in de oude kunst van acupressuur, een eeuwenoude geneeswijze uit Azië. Deze moderne vorm, bekend als het prikkende kleedje, combineert deze oude wijsheid met modern design en technologie.

Een specifiek kenmerk van de mat is dat hij ongeveer 6.000 acupressuur punten heeft die gemaakt zijn van plastic. Deze ontwikkeling heeft deze vorm van welzijn toegankelijker gemaakt voor iedereen.

Het is belangrijk te vermelden hoe de mat wordt gebruikt ter ondersteuning van diepe slaap en totale ontspanning van lichaam en geest. Nu is het een populair hulpmiddel om symptomen van stress en spierspanning te verminderen.

Materialen en ontwerp

De Shakti Mat is gemaakt van stof en is ongeveer 70 centimeter lang. Het ontwerp van de mat bestaat uit ongeveer 6.000 plastic acupressuur punten die druk uitoefenen op het lichaam.

Deze punten zijn strategisch geplaatst om de drukpunten in het lichaam te stimuleren. Met zijn moderne vorm combineert de mat een oude kunst met moderne wetenschap om een effectieve ontspanningstechniek te bieden.

De spikes op de mat prikkelen het lichaam en bevorderen de bloedcirculatie, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor ontspanning en pijnverlichting. Het gebruik van de Shakti Mat kan dus een positief effect hebben op ons welzijn door zijn doordachte materialen en ontwerp.

Hoe werkt een Shakti Mat?

Een Shakti Mat werkt door middel van het stimuleren van acupressuurpunten op het lichaam, wat een effect heeft op zowel het fysieke als mentale welzijn.

Acupressuurpunten en stimulatie

De Shakti Mat is ontworpen om druk uit te oefenen op specifieke acupressuurpunten in het lichaam. Deze punten worden gestimuleerd door de vele plastic spikes die zich op de mat bevinden.

Door op de mat te liggen, worden deze punten geactiveerd en wordt er een stimulerend effect gecreëerd. Dit kan helpen om spierspanning te verminderen, de bloedcirculatie te bevorderen en een algeheel gevoel van ontspanning te creëren.

Het gebruik van de Shakti Mat kan een nuttige techniek zijn voor mensen die op zoek zijn naar verlichting van pijn en stress, evenals voor diegenen die hun algehele welzijn willen verbeteren.

Effecten op het lichaam en de geest

De Shakti Mat heeft verschillende effecten op zowel het lichaam als de geest. Door de drukpunten op het lichaam kan de mat zorgen voor ontspanning en verlichting van pijn en spanning.

Dit kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een algemeen gevoel van welzijn. Bovendien kan het dagelijks gebruik van de mat gedurende een korte periode zorgen voor meer energie en een betere gemoedstoestand gedurende de dag.

Het stimuleren van de drukpunten kan ook bijdragen aan een betere bloedcirculatie, wat kan resulteren in een verbetering van de slaap. Kortom, het gebruik van een Shakti Mat kan zowel fysieke als mentale voordelen bieden voor het algehele welzijn.

Voordelen van het gebruik van een Shakti Mat

– Vermindering van stressniveaus

– Verbeterde slaap en ontspanning

– Verlichting van pijn en spanning in het lichaam

– Stimulatie van de bloedcirculatie voor een betere gezondheid

Stressvermindering

De Shakti Mat kan helpen bij het verminderen van stress. Door het gebruik van de mat kunnen de plastic acupressuur punten druk uitoefenen op bepaalde plekken in het lichaam, wat zorgt voor ontspanning.

Dit kan helpen om gevoelens van spanning en stress te verminderen. Het dagelijks gebruik van de mat gedurende 15 tot 30 minuten kan al zorgen voor een merkbare vermindering van stress en een gevoel van kalmte en welzijn.

Dus als je last hebt van stress, kan de Shakti Mat een handig hulpmiddel zijn om te ontspannen en je beter te voelen.

Verbeterde slaap en ontspanning

Het gebruik van een Shakti Mat kan leiden tot verbeterde slaap en ontspanning. Als je regelmatig op de mat ligt, kunnen de duizenden acupressuur punten druk uitoefenen op bepaalde delen van je lichaam, waardoor je spieren ontspannen en je geest tot rust komt.

Dit kan helpen bij het verminderen van stress en slapeloze nachten. Door dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat te liggen, kun je genieten van een diepere slaap en meer energie gedurende de dag.

Daarnaast kan de Shakti Mat ook verlichting bieden bij nek- en schouderklachten, waardoor je je nog meer kunt ontspannen.

Verlichting van pijn en spanning

De Shakti Mat kan effectief zijn in het verlichten van pijn en spanning in het lichaam. Door de drukpunten op de mat stimuleert het de bloedcirculatie en kan het helpen bij het verminderen van pijnlijke spieren en gewrichten.

Het gebruik van de mat kan ook zorgen voor ontspanning en verlichting van stressgerelateerde spanning. Door regelmatig gebruik te maken van de Shakti Mat, kun je een gevoel van rust en verlichting ervaren, vooral in gebieden zoals de nek, schouders en rug.

Het kan een waardevol hulpmiddel zijn voor mensen die lijden aan chronische pijn of spierspanning.

Gebruik en tips voor een Shakti Mat

– Lig 10-30 minuten op de mat voor maximale voordelen.

– Begin met een dunne doek tussen de mat en je huid als het ongemakkelijk aanvoelt.

– Reinig de mat regelmatig met een mild reinigingsmiddel en warm water.

– Vermijd gebruik van de mat als je zwanger bent, huidbeschadiging hebt of bloedverdunners gebruikt.

– Bouw langzaam op naar langer liggen op de mat voor betere tolerantie.

Hoe lang op de mat te liggen

Om optimaal te profiteren van de voordelen van een Shakti Mat, is het aanbevolen om dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat te liggen.

 • Begin met 10 tot 15 minuten per dag en verhoog geleidelijk aan de tijd.
 • Luister naar je lichaam en pas de duur aan op basis van je individuele behoeften.
 • Het is niet nodig om langere tijd dan aanbevolen op de mat te liggen, omdat dit mogelijk ongemak kan veroorzaken.
 • Onthoud dat regelmatig gebruik belangrijker is dan de duur van elke sessie.

Onderhoud en reiniging van de mat

Het onderhouden en reinigen van de Shakti Mat is eenvoudig en vereist niet veel inspanning. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je mat in optimale conditie blijft:

 • Gebruik een vochtige doek of spons met milde zeep om de mat schoon te maken.
 • Spoel de mat goed af met water om alle zeepresten te verwijderen.
 • Laat de mat aan de lucht drogen voordat je hem opbergt.
 • Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze de plastic acupressuurpunten kunnen beschadigen.
 • De Shakti Mat kan worden opgevouwen of opgerold voor opslag, maar zorg ervoor dat je dit voorzichtig doet om schade te voorkomen.
 • Het is raadzaam om de mat regelmatig te reinigen, vooral als je deze vaak gebruikt, om hygiëne en optimale werking te waarborgen.

Veiligheidsmaatregelen en contra-indicaties

Ik wil ervoor zorgen dat je veilig en comfortabel gebruik kunt maken van je Shakti Mat. Hier zijn een paar belangrijke veiligheidsmaatregelen en contra-indicaties om in gedachten te houden:

 1. Zorg ervoor dat je de Shakti Mat gebruikt op een vlakke ondergrond, zoals een matras of vloer, voor maximale stabiliteit.
 2. Begin met het gebruik van de mat gedurende korte periodes en verhoog geleidelijk de duur naar 15-30 minuten per sessie.
 3. Als je zwanger bent, raadpleeg dan eerst je arts voordat je de mat gebruikt.
 4. Vermijd het gebruik van de Shakti Mat direct na het eten of als je uitgedroogd bent.
 5. Gebruik geen Shakti Mat als je open wonden, huidaandoeningen of gevoeligheid voor allergieën hebt.
 6. Raadpleeg altijd een medisch professional als je gezondheidsproblemen hebt of onzeker bent over het gebruik van de mat.

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat“, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen“, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong“. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Shakti Mat en hoe werkt het?

Een Shakti Mat is een mat met duizenden kleine plastic puntjes die drukpunten op het lichaam stimuleren, wat kan zorgen voor ontspanning en verlichting van spanning en pijn.

2. Hoe gebruik ik een Shakti Mat?

Leg de Shakti Mat op een vlakke ondergrond, zoals een vloer of bed, en ga er voorzichtig op liggen of zitten. Je kunt ervoor kiezen om de mat onder specifieke delen van je lichaam te plaatsen die extra aandacht nodig hebben.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Shakti Mat?

Het gebruik van een Shakti Mat kan helpen bij het verminderen van spierspanning, stress, slapeloosheid en rugpijn. Het kan ook zorgen voor een diepere ontspanning en een gevoel van welzijn.

4. Is een Shakti Mat geschikt voor iedereen?

Hoewel de meeste mensen de Shakti Mat comfortabel vinden, kan de sensatie in het begin ongemakkelijk aanvoelen. Het wordt aanbevolen om langzaam te beginnen en te wennen aan de mat, en bij eventuele ongemakken te stoppen met het gebruik ervan.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe werkt een Shakti Mat: een gedetailleerd overzicht (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips