In dit artikel

De talrijke voordelen van het gebruik van een Shakti Mat (2023)

In dit artikel

Heb je last van stress, gespannen spieren of slaap je slecht? Ik begrijp precies hoe je je voelt, ik heb er zelf ook mee te maken gehad. Na uitgebreid onderzoek ontdekte ik de Shakti Mat, een hulpmiddel met bewezen voordelen zoals stress- en pijnverlichting, plus het verbeteren van de nachtrust.

Laten we samen de voordelen van de Shakti Mat ontdekken en leren hoe deze je leven kan verbeteren.

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een Shakti Mat is ontworpen om drukpunten op het lichaam te stimuleren en biedt talrijke voordelen voor het welzijn en de gezondheid.
 • Het gebruik van een Shakti Mat kan stress verminderen, rug- en nekpijn verminderen en de slaapkwaliteit verbeteren.
 • Door dagelijks 15 tot 30 minuten op een Shakti Mat te liggen, kan de bloedcirculatie worden gestimuleerd en kunnen endorfines worden vrijgegeven, wat leidt tot pijnverlichting en ontspanning.
 • De Shakti Mat kan op verschillende delen van het lichaam worden gebruikt, zoals de nek, schouders, rug, benen, voeten en handen, voor specifieke voordelen in die gebieden.

Wat is een Shakti Mat en hoe werkt het?

Een Shakti Mat is een mat die is ontworpen om drukpunten op het lichaam te stimuleren en zo talrijke voordelen te bieden voor het welzijn en de gezondheid.

Drukpunten stimuleren

Het stimuleren van drukpunten is een belangrijke functie van de Shakti Mat. Deze mat heeft 7371 drukpunten die bij aanraking met de huid diverse voordelen bieden. Het activeren van deze punten bevordert bijvoorbeeld de bloedcirculatie, waardoor spierspanning en stijfheid afnemen.

Ook komt er door de stimulering van de drukpunten endorfine vrij, het zogenaamde ‘gelukshormoon’. Dit gebeurt allemaal terwijl je comfortabel ligt, ontspannen en zonder pijn. Met slechts 15 tot 30 minuten per dag op de mat, kun je al een merkbaar verschil ervaren in energieniveau en algehele welzijn.

Dus, verwen je lichaam eens met de drukpunt stimulerende werking van een Shakti Mat!

Afvalstoffen afvoeren

Door het gebruik van een Shakti Mat kunnen afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. De Shakti Mat heeft duizenden drukpunten die zorgen voor een betere bloedcirculatie. Deze verbeterde circulatie stimuleert het vrijkomen van endorfines, ook wel bekend als de “gelukshormonen.” Deze endorfines kunnen helpen bij het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam, waardoor je je energieker en ontspannen voelt.

Het dagelijks gebruik van een Shakti Mat, gedurende 15 tot 30 minuten, kan daarom bijdragen aan het ontgiften van je lichaam en het bevorderen van een gezond welzijn.

Gelukshormonen opwekken

Wanneer ik op mijn Shakti Mat lig, voel ik al snel hoe mijn lichaam ontspannen raakt en mijn gemoedstoestand positief verandert. De duizenden drukpunten op de mat stimuleren de bloedcirculatie en zorgen ervoor dat mijn lichaam endorfines vrijgeeft.

Deze gelukshormonen zorgen voor een gevoel van euforie en welzijn, waardoor ik me energieker en gelukkiger voel. Het gebruik van een Shakti Mat kan dus niet alleen fysieke voordelen bieden, maar ook bijdragen aan een positieve mindset.

De voordelen van het gebruik van een Shakti Mat

– Stressverlichting

– Vermindering van rug- en nekpijn

– Verbeterde slaapkwaliteit en vermindering van stress, angst en depressie.

Stressverlichting

De Shakti Mat is niet alleen geweldig voor het verlichten van pijn, maar het kan ook enorm helpen bij het verminderen van stress. Door regelmatig op de mat te liggen, kunnen de duizenden drukpunten ontspanning bevorderen en stress in het lichaam verminderen.

Het stimuleren van de bloedcirculatie en het vrijkomen van gelukshormonen zoals endorfines helpen je om tot rust te komen en je energiek te voelen. Zo kun je de stress van een drukke dag achter je laten en genieten van een moment van volledige rust op de Shakti Mat.

Vermindering van rug- en nekpijn

Het gebruik van een Shakti Mat kan helpen bij het verminderen van rug- en nekpijn. Door dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat te liggen, kunnen de drukpunten in de mat de spierspanning verlichten en de bloedcirculatie stimuleren.

Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak in de rug en nek. Bovendien zorgt het liggen op de Shakti Mat voor ontspanning van de spieren, wat kan leiden tot verlichting van spanning en stijfheid in dit gebied.

Het regelmatig gebruik van de Shakti Mat kan dus een effectieve manier zijn om rug- en nekpijn te verminderen.

Verbeterde slaapkwaliteit en vermindering van stress, angst en depressie

Met het gebruik van een Shakti Mat kun je niet alleen pijn verlichten en spierspanning verminderen, maar het kan ook leiden tot verbeterde slaapkwaliteit en vermindering van stress, angst en depressie.

Wanneer je dagelijks 15 tot 30 minuten op een Shakti Mat ligt, stimuleert het duizenden drukpunten op je lichaam de bloedcirculatie, waardoor je endorfines vrijkomen. Dit zorgt voor een diep gevoel van ontspanning en helpt je om beter te slapen.

Bovendien heeft het gebruik van de Shakti Mat een kalmerend effect op het zenuwstelsel, waardoor stress en angst verminderd worden. Het kan zelfs helpen bij het verminderen van symptomen van depressie.

Hoe gebruik je een Shakti Mat?

– Leg de Shakti Mat op een vlakke ondergrond en ga erop liggen met je nek en schouders op de mat.

– Om je bekken en benen te stimuleren, plaats je de mat onder je onderrug en ga je op je rug liggen met je benen op de mat.

– Voor de voeten en handen, rol je de mat op en plaats je deze onder je voeten of handpalmen en druk zachtjes.

– Gebruik de Shakti Mat dagelijks voor ongeveer 20 minuten om de beste resultaten te behalen.

– Lees meer om te ontdekken hoe een Shakti Mat jou kan helpen.

Nek en schouders

Als ik mijn Shakti Mat gebruik, leg ik hem op mijn nek en schouders. De drukpunten van de mat stimuleren de bloedcirculatie in dit gebied, waardoor spanning en stijfheid verminderen. Het voelt alsof er een diepe massage plaatsvindt die helpt om eventuele pijn te verlichten. Bovendien kan het gebruik van de Shakti Mat op mijn nek en schouders helpen om stress en spanning in dit gebied te verminderen, waardoor ik me ontspannen en energiek voel.

Bekken en benen

Ook het bekken en de benen kunnen baat hebben bij het gebruik van een Shakti Mat. Het liggen op de mat kan helpen om de spieren in deze gebieden te ontspannen en eventuele spanning of pijn te verlichten. Daarnaast kan het stimuleren van de drukpunten in dit gebied de bloedcirculatie verbeteren en zo bijdragen aan een betere algehele gezondheid. Enkele mogelijke voordelen van het gebruik van een Shakti Mat voor het bekken en de benen zijn:

 • Vermindering van stijfheid en pijn
 • Verbetering van flexibiliteit
 • Verlichting van spierspanning
 • Bevordering van een betere doorbloeding
 • Verbetert de mobiliteit

Voeten en handen

Mijn ervaring met de Shakti Mat heeft me geleerd dat het gebruik ervan op mijn voeten en handen geweldige voordelen heeft. Het geeft mij een verzachtend gevoel en verlicht spanning in deze gebieden. Daarnaast merk ik dat het mijn bloedcirculatie verbetert en helpt bij het verminderen van pijnlijke punten in mijn handen en voeten. Hierdoor voel ik me energieker en meer ontspannen gedurende de dag. De Shakti Mat is echt een geweldige tool om te gebruiken voor een algeheel gevoel van welzijn.

Duur en frequentie van gebruik

Ik gebruik mijn Shakti Mat dagelijks gedurende 15 tot 30 minuten. Dit helpt me om een ontspannen en energiek gevoel te krijgen. De Shakti Mat heeft 7371 drukpunten die de bloedcirculatie stimuleren en endorfines vrijmaken.

Door regelmatig gebruik kan ik ook mijn slaapkwaliteit verbeteren en slaapproblemen verminderen. Het mooie van de Shakti Mat is dat ik deze op verschillende delen van mijn lichaam kan gebruiken, zoals mijn rug, nek, benen en voeten.

Hierdoor kan ik spierspanning verminderen en hoofdpijn en migraine verlichten. Het regelmatige gebruik van de Shakti Mat draagt bij aan mijn algehele gezondheid en welzijn, waardoor ik me dieper ontspannen voel en een beter evenwicht tussen lichaam en geest ervaar.

Conclusie

Al met al biedt het gebruik van een Shakti Mat talrijke voordelen voor zowel lichaam als geest. Door de stimulatie van drukpunten, de verbetering van de bloedcirculatie en het vrijkomen van gelukshormonen, kan dit acupressuurmatje helpen bij het verminderen van stress, pijn en spanning.

Bovendien zorgt het regelmatig gebruik voor een betere slaapkwaliteit en bevordert het een diepere ontspanning en evenwicht tussen lichaam en geest. Waar wacht je nog op? Probeer nu zelf de voordelen van een Shakti Mat!

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat“, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen”, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong“. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Waarom zou ik een Shakti Mat gebruiken?

Een Shakti Mat kan verschillende voordelen bieden, waaronder het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verlichten van spierspanning en pijn.

2. Hoe werkt een Shakti Mat?

Een Shakti Mat werkt door middel van acupressuurpunten. De kleine puntjes op de mat stimuleren de bloedcirculatie en helpen bij het ontspannen van gespannen spieren.

3. Kan een Shakti Mat bijwerkingen hebben?

Hoewel de meeste mensen positieve ervaringen hebben met het gebruik van een Shakti Mat, kunnen sommige mensen aanvankelijk lichte ongemakken ervaren, zoals gevoeligheid of roodheid op de huid. Dit verdwijnt meestal na regelmatig gebruik.

4. Hoe lang moet ik een Shakti Mat gebruiken om resultaten te zien?

De tijd die nodig is om resultaten te zien kan variëren, afhankelijk van het individu en de specifieke klachten. Sommige mensen ervaren directe ontspanning na slechts enkele minuten op de mat, terwijl anderen langer gebruik nodig hebben om verbeteringen te merken. Het is aanbevolen om regelmatig gebruik te maken van de Shakti Mat voor langdurige voordelen.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De talrijke voordelen van het gebruik van een Shakti Mat (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips