In dit artikel

Shakti Mat Tinnitus: Acupressuurpunten en shakti mat voor tinnitus verlichting

In dit artikel

Heb je ooit last gehad van een constante piep in je oren? Je bent niet alleen; ook ik ken de frustratie van tinnitus. Uit onderzoek blijkt dat acupressuurpunten en de Shakti mat verlichting kunnen bieden.

In dit artikel deel ik hoe deze methoden kunnen helpen bij het verminderen van tinnitus symptomen. Duik met me mee in de wereld van drukpunten en ontspanning!

Key Takeaway

De beste shakti mat van 2024 is Flowee Shakti mat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige shakti matten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Shakti Mat kan helpen bij tinnitus door acupressuurpunten te stimuleren en de doorbloeding in het orengebied te bevorderen.
 • Gebruikers ervaren verminderde stress en een betere slaapkwaliteit, wat indirect positieve effecten heeft op tinnitus symptomen.
 • Regelmatig gebruik van de Shakti Mat wordt door vele gebruikers aanbevolen voor het verlichten van tinnitus, naast andere behandelingen.
 • Acupressuurpunten zoals Bai Hui (VG20), Feng Chi (VB20), Ting Gong (IG19), Ting Hui (VB2) en Shuai Gu (VB8) zijn specifiek nuttig voor mensen met tinnitus.
 • De Shakti Mat is een eenvoudige, thuis te gebruiken tool die kan bijdragen aan het verminderen van tinnitus zonder het gebruik van medicijnen of ingewikkelde procedures.

Wat is Tinnitus?

Shakti Mat Tinnitus: Acupressuurpunten en shakti mat voor tinnitus verlichting

Tinnitus is die onophoudelijke zoem, piep of suis in je oren die niemand anders lijkt te horen. Het is een complexe aandoening die verband houdt met het gehoorsysteem en kan variëren van licht vervelend tot een slopende ervaring voor degenen die eraan lijden.

Laten we dieper duiken in de wereld van tinnitus en de mogelijke wegen naar verlichting verkennen.

Fysieke oorzaken

Als ik last heb van een aanhoudende piep in mijn oren, kan dat komen door gehoorschade. Harde geluiden en constant lawaai zijn vaak de boosdoeners. Wist je dat overmatige blootstelling aan lawaai als de grootste fysieke oorzaak van tinnitus wordt gezien? Deze vorm van gehoorschade kan het gehoorsysteem ernstig beïnvloeden.

Stress speelt ook een opvallende rol in het ontstaan van tinnitus. Het veroorzaakt soms overactiviteit in de hersenen die dan weer tot dat irritante gerinkel kan leiden. Dit alles heeft effect op hoe ik geluid verwerk en kan een constante herinnering zijn in de vorm van een suizen of rinkelen in mijn oren, wat enorm frustrerend is.

Psychologische oorzaken

Psychologische stress speelt een significante rol in het ervaren van tinnitus. Het constante gerinkel in mijn oren werd verergerd door momenten van hoge spanning en angst. Mijn onderzoek toont aan dat grote psychologische stress of zelfs hersenschade vaak voorafgaan aan de ontwikkeling van tinnitus.

Dit maakt het duidelijk dat niet alleen het gehoorsysteem betrokken is, maar ook de mentale toestand invloed heeft.

Het vermogen om tinnitus te meten in de hersenen opent een nieuw perspectief op hoe we deze aandoening begrijpen. Veel studies bevestigen dat de psychologische factoren, zoals mijn eigen stressniveaus en emotionele welzijn, sterk bijdragen aan de intensiteit en de frequentie van de geluiden die ik hoor.

Deze bevindingen benadrukken hoe belangrijk het is om zowel het lichaam als de geest te behandelen bij het zoeken naar verlichting van tinnitus.

Behandelingen voor Tinnitus

Shakti Mat Tinnitus: Acupressuurpunten en shakti mat voor tinnitus verlichting

Tinnitus kan een behoorlijk hardnekkige aandoening zijn, maar er gloort hoop aan de horizon met een verscheidenheid aan behandelmethoden die verlichting kunnen bieden. Van geavanceerde technieken zoals transcraniële magnetische stimulatie tot meer holistische benaderingen, waaronder acupressuur, we verkennen de opties die mogelijk een nieuw gevoel van stilte kunnen brengen in het leven van wie te maken heeft met dit constante gebrom in de oren.

Transcraniële magnetische stimulatie

Ik heb zelf ervaren dat transcraniële magnetische stimulatie (TMS) een intrigerende behandeling voor tinnitus kan zijn. Deze techniek maakt gebruik van magnetische velden om de hersenactiviteit te moduleren, en dat klinkt misschien als sciencefiction, maar het heeft echt potentieel.

Onderzoek wijst uit dat door het toepassen van TMS de opwindbaarheid van de hersenschors verandert, wat kan helpen bij het onderdrukken van die vervelende oorsuizingen.

Deze methode, in het bijzonder repetitieve TMS of rTMS genoemd, kan de neuronale inhibitie verhogen. Dat betekent eigenlijk dat het delen van de hersenen die overactief zijn en tinnitus veroorzaken, kalmeert.

Stel je voor dat je een volumeknop hebt voor je hersenen en met TMS kun je het geluid gewoon wat lager zetten. Studies suggereren dat dit kan leiden tot verlichting van symptomen, wat natuurlijk fantastisch nieuws is voor mensen zoals ik die last hebben van die constante pieptonen.

Medicamenteuze therapie

In mijn zoektocht naar verlichting van tinnitus, ontdekte ik dat medicamenteuze therapie soms wordt ingezet. Verschillende medicijnen, zoals antidepressiva en anticonvulsiva, worden voorgeschreven in de hoop het constante gerinkel in de oren te verminderen.

Hoewel deze aanpak bij sommige patiënten effect kan hebben, is het belangrijk te onthouden dat er tot op heden geen medicijn is dat tinnitus volledig geneest.

Mijn ervaring met medicamenteuze therapie is dat het een proces van trial-and-error is en samenwerking vereist met een specialist. Artsen kiezen vaak voor een persoonlijke aanpak, rekening houdend met de specifieke kenmerken van het gehoorsysteem van de patiënt.

Helderheid over de potentiële bijwerkingen en regelmatige evaluaties zijn essentieel om te bepalen of deze vorm van behandeling geschikt is voor mijn situatie en om zo mijn levenskwaliteit te verbeteren.

Audiologische therapieën

Ik heb ontdekt dat audiologische therapieën een cruciale rol spelen in het behandelen van tinnitus. Dit zijn aangepaste therapieën die zich richten op het verbeteren van de manier waarop mijn gehoorsysteem omgaat met tinnitus.

Door middel van audiologisch onderzoek worden specifieke problemen geïdentificeerd, wat essentieel is voor mensen met perceptief gehoorverlies. Geluidstherapie is een van deze behandelingen en maakt gebruik van externe geluiden om de intensiteit van de tinnitus te verminderen.

Het kan helpen om het constante gerinkel in de oren te maskeren of minder opvallend te maken.

Daarnaast raadt mijn arts vaak cognitieve gedragstherapie aan als onderdeel van een multidisciplinaire aanpak. Deze therapievorm helpt mij bij het ontwikkelen van coping-strategieën om beter met de tinnitus om te gaan en de impact ervan op mijn dagelijks leven te verminderen.

Ook geeft ze soms fysiotherapie als aanbeveling, met name als kaak- of nekproblemen ook een rol spelen bij de tinnitus. Door deze combinatie van behandelingen voel ik me ondersteund in het managen van mijn klachten en werk ik actief aan verbetering.

Psychologische therapieën

Soms lijkt het alsof mijn tinnitus nooit weggaat. Dat constante gebrom of gefluit kan echt belastend zijn. Gelukkig zijn er psychologische therapieën die mij en anderen helpen om beter met deze conditie om te gaan.

Ze leren ons de controle terug te nemen over de manier waarop we reageren op het hinderlijke geluid. EMDR-therapie, bijvoorbeeld, heeft bewezen een positief effect te hebben op het verminderen van tinnitus.

Het gaat niet alleen om het veranderen van de manier waarop ik naar het gerinkel in mijn oren kijk, maar ook over het verlichten van de emotionele reactie die ik heb. Door te werken met een gespecialiseerde psycholoog, ontdek ik strategieën om mijn reacties te verminderen en de invloed van tinnitus op mijn leven te minimaliseren.

Cognitive Gedragstherapie voor Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) is hier een belangrijk onderdeel van bij Psychologie of GGZ-centra. Het is een proces, maar het biedt hoop en verbetering.

Acupressuurpunten voor Tinnitus

Ontdek hoe specifieke acupressuurpunten verlichting kunnen bieden bij tinnitus en laat je verrassen door de potentie van deze oude techniek.

Bai Hui (VG20)

Ik richt me vaak op het acupunctuurpunt Bai Hui (VG20) als ik last heb van tinnitus, dat vervelende gerinkel in de oren. Dit punt bevindt zich precies op de kruin van het hoofd en staat bekend om zijn potentie om de spanning te verminderen die tinnitus kan verergeren.

Acupunctuurbehandelingen die zich concentreren op Bai Hui kunnen de functionele connectiviteit van de amygdala verminderen, wat van cruciaal belang is omdat deze hersenregio betrokken is bij de emotionele verwerking van geluid.

Door lichte druk uit te oefenen op dit punt met een acupressuurmat, probeer ik het zenuwstelsel tot rust te brengen en verlichting te vinden van de constante herrie. Het is een eenvoudige, doch effectieve methode die ik toepas in het comfort van mijn eigen huis.

Dankzij deze aanpak ben ik niet meer volledig afhankelijk van medicatie of audiologische therapieën en heb ik een nieuwe manier ontdekt om met mijn gehoorsysteem om te gaan.

Feng Chi (VB20)

Laten we het hebben over Feng Chi (VB20), een belangrijk acupunctuurpunt dat vaak in verband wordt gebracht met verlichting van hoofdpijn en oorsuizen, zoals tinnitus. Dit specifieke punt ligt net onder de achterhoofdsknobbel, waar nek en schedel elkaar ontmoeten.

Door druk uit te oefenen op Feng Chi kan ik vaak directe ontspanning voelen, waardoor het een krachtige plek is voor zelfzorg. Het masseren van dit punt stimuleert mijn bloedsomloop en kan helpen de druk in mijn hoofd te verminderen die tinnitus kan veroorzaken of verergeren.

Het gebruik van een Shakti mat kan dit proces ondersteunen door gerichte stimulatie te bieden aan de acupressuurpunten rond mijn oren. Terwijl ik zo’n mat gebruik, merk ik dat de combinatie van acupressuurtechnieken en de natuurlijke druk van de mat helpt om spanning los te laten, wat kan bijdragen aan de vermindering van het suizen in mijn oren.

En nu naar het volgende belangrijke punt: Ting Gong (IG19).

Ting Gong (IG19)

Ik gebruik vaak het acupressuurpunt Ting Gong, ofwel IG19, om mijn tinnitus te verlichten. Dit punt ligt net voor het oor en wordt al eeuwenlang erkend in de traditionele Chinese geneeskunde voor zijn positieve invloed op het gehoorsysteem.

Het is fascinerend hoe een kleine druk op dit specifieke gebied kan bijdragen aan een betere bloedcirculatie rond mijn oren.

Tijdens momenten waarop dat vervelende gebrom in mijn oren ondraaglijk lijkt, pas ik zachte druk toe op Ting Gong. Het helpt echt om de spanning in mijn kaak- en oorgebieden te verminderen.

En dat zonder ingewikkelde procedures of medicijnen – puur natuurlijke verlichting door acupressuur. Wanneer de stilte uiteindelijk terugkeert, voel ik me zoveel rustiger en gefocust.

Ting Hui (VB2)

Overstappend van Ting Gong naar Ting Hui, het volgende acupressuurpunt dat onze aandacht verdient is VB2, ook bekend als Ting Hui. Dit speciale punt ligt waar je oorlel eindigt en je gezicht begint.

Het is een sleutelzone voor diegenen onder ons die worstelen met tinnitus, omdat het direct invloed heeft op het gehoorsysteem. Ik druk en masseer deze plek voorzichtig, wat kan helpen om de vervelende oorsuizingen te verminderen.

Ting Hui (VB2) staat ook bekend om zijn vermogen om bij te dragen aan het behandelen van gehoorverlies en kiespijn, wat wijst op de veelzijdigheid van dit kleine maar krachtige punt.

Acupressuur stimuleert niet alleen de doorbloeding naar mijn oren, maar helpt ook om de spanning in mijn kaak- en oorgebied te verlichten. Door regelmatig dit punt te bewerken, merk ik een verbetering in hoe ik me voel en hoe helder ik kan horen.

Geen wonder dat het zo’n essentiële plek is in de zoektocht naar verlichting van tinnitus!

Shuai Gu (VB8)

Heb je ooit gehoord van Shuai Gu, bekend als VB8 in de wereld van acupunctuur? Dit bijzondere punt zit vlak boven het oor en wordt al eeuwenlang gebruikt om hoofdpijn en tinnitus aan te pakken.

Door dit punt te masseren, stimuleer ik de doorbloeding rond mijn oren en verlicht ik het vervelende gerinkel. Veiligheid en effectiviteit zijn wat acupunctuur en acupressuur zo populair maken, en gelukkig valt Shuai Gu (VB8) ook onder deze traditionele wijzen van behandelen.

Ik gebruik mijn Shakti Mat als een manier om dit acupressuurpunt zelf thuis te stimuleren. De mat brengt niet alleen ontspanning, maar helpt me ook bij het verminderen van die constant zoemende of piepende geluiden in mijn oren.

De ervaring leert dat regelmatige toepassing van druk op Shuai Gu (VB8) echt een verschil kan maken voor mensen die last hebben van tinnitus. Het is een eenvoudige stap die je kunt zetten naar een leven met minder oorsuizen, zonder dat je daarvoor een hele reeks behandelingen hoeft te volgen.

Shakti Mat en Tinnitus

Ontdek hoe de Shakti Mat mogelijk verlichting kan bieden bij tinnitus door de unieke combinatie van acupressuurtechnieken en stimulatie van specifieke acupunctuurpunten.

Eerste indruk

Toen ik voor het eerst hoorde over de Shakti Mat als mogelijke verlichting voor mijn tinnitus, was ik behoorlijk sceptisch. Ringing in the ears kan zo’n complexe aandoening zijn; zou een mat met spijkers echt verschil kunnen maken? Maar de belofte van ontspanning en de acupressuur massagetechniek maakten me nieuwsgierig genoeg om het te proberen.

Mijn eerste aanraking met de mat was verrassend aangenaam, ondanks de scherpe puntjes die mijn huid prikkelden.

Het duurde niet lang voordat ik een gevoel van warmte ervoer op plaatsen waar de mat mijn lichaam raakte. Dit was het begin van een doorbloeding die mijn hearing system op subtiele wijze leek te beïnvloeden.

Ik lag daar, gespannen in afwachting van enige verlichting, terwijl ik stilletjes hoopte dat de mat zijn werk deed door de juiste acupuncture points te stimuleren. Het gebruik van de Shakti Mat werd een dagelijkse routine en elke sessie hielp me meer ontspannen en misschien zelfs een beetje hoopvoller te voelen over mijn tinnitus klachten.

Voordelen van het gebruik van Shakti Mat

Ik heb onlangs de Shakti Mat ontdekt en het heeft echt een positieve impact gehad op mijn welzijn. Het gebruik van deze acupressuurmat brengt veel voordelen met zich mee die ik graag met jullie wil delen.

 • Stimuleert de bloedsomloop: De Shakti Mat bevat duizenden kleine punten die helpen om de bloedcirculatie te bevorderen, iets wat essentieel is voor het verlichten van tinnitus.
 • Ondersteunt diepe slaap: Dankzij de ontspannende werking van de mat val ik gemakkelijker in slaap en word ik ‘s ochtends uitgerust wakker, wat bijdraagt aan mijn algehele gezondheid.
 • Vermindert stress: Na een sessie op de Shakti Mat merk ik dat mijn stressniveau aanzienlijk lager is, wat ook positief kan zijn voor mensen met tinnitus.
 • Bevordert ontspanning in kaak en oren: Acupressuurpunten zoals Ting Hui (VB2) worden gestimuleerd door de mat, wat helpt spanningsklachten in kaak en oorgebied te verminderen.
 • Verlicht pijn en ongemak: Regelmatig gebruik van de mat vermindert gevoelens van pijn en ongemak; dit geldt ook voor het oncomfortabele gezoem of piepen in mijn oren.
 • Gemakkelijk thuis te gebruiken: De mat is eenvoudig in gebruik en vereist geen speciale training of begeleiding, wat het een handige tool maakt voor dagelijkse wellnesspraktijken.
 • Complementeert een gezonde levensstijl: In combinatie met andere gezonde gewoontes draagt het gebruik van de Shakti Mat bij aan mijn gevoel van vitaliteit en energie.

Ervaringen en Resultaten met Shakti Mat voor Tinnitus Verlichting

Mijn dagelijkse sessies op de Shakti Mat hebben merkbaar verschil gemaakt in mijn strijd tegen tinnitus. In het begin voelde ik me sceptisch, maar na een paar weken consistent gebruik begon ik een duidelijke vermindering van de pieptonen in mijn oren te merken.

De spijkertjes op de mat stimuleren acupressuurpunten die kennelijk bijdragen aan mijn welzijn. Het lijkt alsof de druk op specifieke punten rond mijn hoofd en nek de bloedcirculatie bevordert, wat weer invloed heeft op mijn gehoor en de symptomen van tinnitus.

Gebruikers op forums en in mijn eigen netwerk delen vergelijkbare positieve ervaringen. Zij zeggen dat regelmatige sessies met de mat helpen hun tinnitus symptomen te beheersen. Het is verassend dat iets zo simpel als liggen op een mat bedekt met plastic spijkertjes kan bijdragen aan het verlichten van zo’n complexe aandoening.

Natuurlijk is elke ervaring uniek, maar het is bemoedigend om te horen dat anderen ook baat hebben bij deze methode. Deze getuigenissen geven me hoop en motivatie om door te gaan met mijn dagelijkse routine op de Shakti Mat.

Conclusie

De Shakti mat biedt een veelbelovende optie voor wie tinnitus verlichting zoekt. Met de juiste acupressuurpunten kan deze mat de doorbloeding in de oren stimuleren en spanning verminderen.

Vraag jezelf af, ben ik klaar om deze nieuwe methode te proberen? Het gebruik ervan is simpel en men heeft bewezen dat het stress vermindert, waardoor het ideaal is voor tinnituspatiënten.

Extra hulpmiddelen zijn niet nodig, dus je kunt direct beginnen. Laten we ons openstellen voor de voordelen van acupressuur en een stap zetten naar een meer ontspannen leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Shakti Mat?

Een Shakti Mat is een acupressuurmat die gebruikt wordt om het lichaam te ontspannen en kan helpen bij het verlichten van tinnitus.

2. Hoe helpt de Shakti Mat bij tinnitus?

Door op de mat te liggen, stimuleert de Shakti Mat acupressuurpunten die kunnen bijdragen aan het verminderen van tinnitus symptomen.

3. Is het veilig om een Shakti Mat te gebruiken voor tinnitus?

Ja, het is veilig om een Shakti Mat te gebruiken, maar als je ongemak ervaart of twijfelt, is het altijd goed om eerst met een gezondheidsprofessional te overleggen.

4. Kan geluidstherapie gecombineerd worden met een Shakti Mat?

Ja, je kunt geluidstherapie combineren met het gebruik van de Shakti Mat om je kansen op verlichting van tinnitus te vergroten.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Shakti Mat Tinnitus: Acupressuurpunten en shakti mat voor tinnitus verlichting

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips