In dit artikel

Hoe de Shakti Mat je slaapkwaliteit kan verbeteren (2023)

In dit artikel

Lijdt je ook aan slaapproblemen, lig je uren wakker of word je niet uitgerust wakker? Geloof me, ik begrijp je frustraties want ik heb hetzelfde meegemaakt. Gelukkig vond ik de oplossing in een ongewoon hulpmiddel; de Shakti Mat.

In dit artikel laat ik je zien hoe de Shakti Mat, met zijn 6.000 acupressuurpunten, jouw slaapkwaliteit kan verbeteren. Dus blijf lezen en ontdek hoe je weer s nachts heerlijk kunt slapen en overdag vol energie bent!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De Shakti Mat kan stress, angst en depressie verminderen door gebruik te maken van acupressuurpunten die feel-good hormonen vrijgeven.
 • Het gebruik van de Shakti Mat bevordert diepe slaap door ontspanning en verbeterde bloedcirculatie.
 • De Shakti Mat verlicht lichamelijk ongemak, zoals rugpijn, door de drukpunten die spanning verminderen en de bloedcirculatie verbeteren.

Hoe kan de Shakti Mat je slaapkwaliteit verbeteren

De Shakti Mat kan je slaapkwaliteit verbeteren door stress, angst en depressie te verminderen.

Vermindert stress, angst en depressie

De Shakti Mat is een krachtig hulpmiddel tegen stress, angst en depressie. Door het gebruik van deze mat activeer je rond de 6000 acupressuurpunten die werken als een natuurlijke antidepressiva voor je lichaam.

Ze zorgen voor een verhoogde afgifte van endorfines en oxytocine, ook bekend als onze ‘feel-good’ hormonen. Deze hormonen helpen om je stemming te verbeteren, stress te verminderen en geven een algemeen gevoel van welzijn.

Zo slaap je beter en dieper na een sessie op de Shakti Mat. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die worstelen met onrustige benen of spierspanning, symptomen die vaak geassocieerd worden met stress en angst.

Dus, als je merkt dat stress en angst je slaap beïnvloeden, zou het gebruik van de Shakti Mat wel eens de oplossing kunnen zijn om je rust te herstellen.

Bevordert diepe slaap

De Shakti Mat kan een diepe slaap bevorderen. Door 15 tot 30 minuten per dag op de mat te liggen, kunnen de acupressuurpunten druk uitoefenen op het lichaam en helpen om het welzijn en de ontspanning te bevorderen.

Dit kan leiden tot een verbeterde slaapkwaliteit en een diepere slaap. Mensen die moeite hebben met in slaap vallen of onrustige benen ervaren, kunnen baat hebben bij het gebruik van de mat.

Het is aanbevolen om de mat voor het slapengaan te gebruiken, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust en uitgerust wakker kunt worden.

Verbetert de bloedcirculatie

De Shakti Mat heeft ongeveer 6.000 plastic acupressuurpunten die druk uitoefenen op het lichaam. Deze druk helpt de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Door het stimuleren van de bloedstroom kunnen voedingsstoffen en zuurstof efficiënter door het lichaam worden getransporteerd. Dit kan helpen om spieren te ontspannen, pijn te verminderen en een diepere slaap te bevorderen.

Dus als je last hebt van slapeloosheid of rusteloze benen, kan het gebruik van de Shakti Mat je helpen om een betere nachtrust te krijgen.

Verlicht lichamelijk ongemak

De Shakti Mat kan helpen bij het verlichten van lichamelijk ongemak. Door de duizenden acupressuurpunten die op het lichaam druk uitoefenen, kan de mat de spanning in spieren verminderen en pijn verlichten.

Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen die last hebben van rugpijn of andere vormen van chronische pijn. Bovendien kan het gebruik van de mat helpen om de bloedcirculatie te verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van ongemak en het bevorderen van genezing.

Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om lichamelijk ongemak te verminderen, dan is de Shakti Mat zeker het proberen waard.

Hoe gebruik je de Shakti Mat

– Leg de Shakti Mat op een vlak oppervlak zoals je bed of vloer, en ga er voorzichtig op liggen. Probeer het zelf en ontdek hoe deze mat je slaapkwaliteit kan verbeteren!

Plaatsing en duur

De Shakti Mat kan op verschillende manieren worden gebruikt om je slaapkwaliteit te verbeteren. Dit zijn enkele richtlijnen voor plaatsing en duur:

 • Leg de mat op een stevig oppervlak, zoals een bed of de vloer.
 • Ga rustig liggen op de mat met je rug, schouders en nek in contact met de acupressuurpunten.
 • Zorg ervoor dat je comfortabel ligt en geen pijn ervaart.
 • Begin met 15 minuten per dag en verhoog indien gewenst geleidelijk de duur tot maximaal 30 minuten.
 • Je kunt de mat zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken, afhankelijk van wat het beste bij jou past.
 • Doe andere ontspanningsoefeningen terwijl je op de mat ligt, zoals diepe ademhaling of meditatie.

Gezondheidsvoordelen

De Shakti Mat biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Door gebruik te maken van de acupressuurpunten kan de mat stress, angst en depressie verminderen. Bovendien bevordert het gebruik van de mat diepe slaap, verbetert het de bloedcirculatie en verlicht het lichamelijk ongemak.

Het zorgt voor ontspanning van zowel lichaam als geest en draagt bij aan een algemeen gevoel van vitaliteit. Deze voordelen maken de Shakti Mat een waardevol hulpmiddel voor het verbeteren van je slaapkwaliteit en algehele welzijn.

Veiligheid en voorzorgsmaatregelen

Zorg ervoor dat je de Shakti Mat op een vlakke en stevige ondergrond gebruikt.

Andere toepassingen van de Shakti Mat

– Vermindert stress en bevordert ontspanning van lichaam en geest.

– Verbetert de energie en vitaliteit.

– Helpt bij het verlichten van rugpijn en andere lichamelijke ongemakken.

Stressvermindering

Stress is een veelvoorkomend probleem in ons dagelijks leven, en het kan onze slaapkwaliteit negatief beïnvloeden. Gelukkig kan de Shakti Mat ons helpen om stress te verminderen en een betere nachtrust te krijgen.

Door gebruik te maken van de acupressuurpunten op de mat, kunnen we ons lichaam en geest ontspannen en stressniveaus verminderen. Dit kan leiden tot een diepere slaap en een verhoogde algehele welzijn.

Dus als je worstelt met stress en je wilt de kwaliteit van je slaap verbeteren, probeer dan de Shakti Mat eens uit en ervaar zelf de voordelen van stressvermindering.

De Shakti Mat biedt een natuurlijke manier om stress te verminderen en te ontspannen. Door op de mat te liggen, worden er drukpunten gestimuleerd die helpen om spanning in het lichaam los te laten.

Dit kan niet alleen je slaapkwaliteit verbeteren, maar het kan ook angstgevoelens verminderen en depressie helpen verlichten. Dus als je op zoek bent naar een effectieve manier om met stress om te gaan en beter te slapen, overweeg dan om de Shakti Mat in je dagelijkse routine op te nemen.

Verbeterde energie en vitaliteit

Door regelmatig gebruik te maken van de Shakti Mat, kun je een verbetering in je energieniveau en vitaliteit ervaren. De acupressuurpunten op de mat stimuleren de bloedcirculatie en verlichten lichamelijke ongemakken, waardoor je je energieker voelt.

Daarnaast kan het gebruik van de mat ook helpen om stress en spanningen te verminderen, wat een positief effect heeft op je algehele welzijn. Met behulp van de Shakti Mat kun je dus zowel fysiek als mentaal revitaliseren en vol energie de dag tegemoet gaan.

Ontspanning van lichaam en geest

De Shakti Mat biedt een diepe ontspanning van zowel het lichaam als de geest. Door op de mat te liggen en de duizenden acupressuurpunten op je lichaam te voelen, wordt stress verminderd en een gevoel van rust en kalmte bevorderd.

Deze ontspanning helpt niet alleen om beter te slapen, maar ook om overdag meer energie en focus te hebben. Bovendien kan het gebruik van de Shakti Mat helpen om lichamelijke ongemakken te verlichten en het algemene welzijn te verbeteren.

Of je nu gewoon even wilt ontspannen na een drukke dag of specifieke klachten wilt verlichten, de Shakti Mat is een fantastisch hulpmiddel voor ontspanning van lichaam en geest.

Conclusie

Ervaar jij problemen met je slaapkwaliteit? De Shakti Mat kan een effectieve oplossing zijn. Door dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat te liggen, kun je stress verminderen, dieper slapen en lichamelijke ongemakken verlichten.

Ontdek zelf de vele voordelen en verbeter jouw algehele slaapervaring met de Shakti Mat.

Meer over shakti matten

We werpen een uitgebreide blik op de boeiende wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen belicht uiteenlopende onderwerpen om al uw vragen over dit intrigerende hulpmiddel te beantwoorden. We beginnen bij het begin: “Voordelen van de Shakti Mat“, waarna u zich wellicht afvraagt, “Shakti Mat kopen: waar kan ik het beste terecht?”. U kunt terecht op onze blogposts zoals “Shakti Mat Decathlon“, om te zien of dit de juiste keuze voor u is. We bespreken de ”Shakti Mat Voeten” en onthullen in “Shakti Mat Onzin” enkele mythen die de ronde doen.

Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de “Wetenschap achter Shakti Mat“, hebben we een speciaal artikel dat dieper ingaat op het onderwerp. Onze blogserie biedt ook specifieke informatie over de impact van de Shakti Mat op verschillende gebieden. Bent u geïnteresseerd in het effect op uw slaapkwaliteit? Dan is “Shakti Mat slaapkwaliteit” een must-read. Als u wilt weten hoe de Shakti Mat stress kan verlichten, lees dan “Shakti Mat stressverlichting“, ”Shakti Mat versus acupunctuur”. Voor degenen die worstelen met rugpijn, hebben we “Shakti Mat rugpijn” om te verkennen hoe deze tool kan helpen.

Het gebruik van de Shakti Mat kan variëren afhankelijk van uw levensstijl of specifieke behoeften. Bekijk “Shakti Mat Atleten“, “Shakti Mat Ouderen“, “Shakti Mat Kinderen“, en “Shakti Mat Huisdieren” voor meer informatie over deze unieke groepen gebruikers. Of u nu een beginner bent of al wat ervaring heeft, we hebben ook artikelen voor u. Lees “Shakti Mat Beginners” en ontdek hoe u het beste uit uw Shakti Mat haalt. Bent u op zoek naar manieren om uw Shakti Mat te onderhouden? “Shakti Mat Onderhoud” heeft alle tips die u nodig heeft.

Tot slot, of u nu geïnteresseerd bent in meditatie of de wellness-sector, we hebben de artikelen “Shakti Mat Meditatie” en “Shakti Mat wellness-sector” die u interessante inzichten bieden. Dus of u nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie u meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan de Shakti Mat mijn slaapkwaliteit verbeteren?

De Shakti Mat kan je slaapkwaliteit verbeteren door het stimuleren van de bloedcirculatie en het ontspannen van je spieren, wat kan resulteren in een diepere en meer ontspannen slaap.

2. Moet ik speciale kennis hebben om de Shakti Mat te gebruiken?

Nee, je hebt geen speciale kennis nodig om de Shakti Mat te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is erop liggen en de mat doet zijn werk.

3. Hoe lang moet ik op de Shakti Mat liggen om resultaten te zien?

Het wordt aanbevolen om dagelijks ongeveer 15-20 minuten op de Shakti Mat te liggen om de voordelen ervan te ervaren. Je kunt dit voor het slapengaan doen of op elk moment dat je ontspanning nodig hebt.

4. Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van de Shakti Mat?

In zeldzame gevallen kunnen sommige mensen een licht ongemak of tintelingen ervaren wanneer ze voor het eerst op de Shakti Mat liggen. Dit zou echter na verloop van tijd moeten verdwijnen. Als je ernstig ongemak ervaart, stop dan met het gebruik en raadpleeg een arts.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe de Shakti Mat je slaapkwaliteit kan verbeteren (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips