In dit artikel

Shakti mat review: Werken acupressuurmatten echt?

In dit artikel

Heb je last van stijve spieren of zoek je een manier om thuis diep te ontspannen? Ik herken het probleem en ben op dezelfde zoektocht geweest, tot ik de Shakti Mat ontdekte. In dit artikel neem ik je mee door mijn persoonlijke ervaring en onderzoek naar deze populaire acupressuurmat.

Lees verder en ontdek of de Shakti Mat ook jouw leven kan veranderen.

Key Takeaway

De beste shakti mat van 2024 is Flowee Shakti mat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige shakti matten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Shakti Mats bieden een vorm van acupressuur die helpt bij het verminderen van spierpijn en stress, en het bevorderen van de bloedsomloop.
 • Regelmatig gebruik van de Shakti Mat kan leiden tot een betere slaap en een toename van energie door stimulatie van de drukpunten op de huid.
 • De beginnende ongemakkelijkheid die sommige nieuwe gebruikers ervaren met de Shakti Mat, neemt af naarmate het lichaam went aan de sensatie en maakt plaats voor een gevoel van ontspanning.
 • De mat is veelzijdig en kan worden gebruikt voor verschillende delen van het lichaam, zoals rug, nek, schouders, buik, benen en voeten om spanning te verlichten en ontspanning te bevorderen.
 • Het consistent gebruiken van de Shakti Mat wordt aanbevolen om de volledige voordelen te ervaren; individuele reacties kunnen verschillen, dus het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren en aanpassingen te maken indien nodig.

Wat is een Shakti Mat?

Shakti mat review: Werken acupressuurmatten echt?

Een Shakti Mat lijkt op een yogamat, maar dan bezaaid met duizenden scherpe drukpunten. Het is een moderne versie van het traditionele Indiase spijkerbed, bekend om de diepe ontspanning die het kan bieden.

Deze mat gebruik ik voor mijn dagelijkse ontspanningsritueel en het werkt als een vorm van acupressuur. Als ik erop lig, stimuleren de puntjes mijn huid en spieren, wat een geweldig gevoel geeft. Je kan acupressuur zelfs gebruiken tijdens een zwangerschap, het doet namelijk helemaal geen pijn.

Deze acupressuurmat is niet alleen een hulpmiddel voor ontspanning; het helpt ook mijn bloedsomloop te bevorderen en stress te verlichten. Met regelmatig gebruik merk ik dat mijn slaap verbetert en spierpijn afneemt. De verlichting werkt verslavend.

Ik voel me na elke sessie verfrist en vol energie. De Shakti Mat helpt me ook echt om bewuster in het moment te zijn en heeft mijn interesse in meditatieve praktijken vergroot.

Hoe werkt een Shakti Mat?

Shakti mat review: Werken acupressuurmatten echt?

Ik leg de mat op mijn bed of vloer en ga er vervolgens voorzichtig op liggen met mijn blote rug. De duizenden drukpunten op de spijkermat prikken licht tegen mijn huid en geven het gevoel alsof ik een massage krijg. Het doet geen pijn.

Deze punten stimuleren de energiebanen in mijn lichaam, wat helpt om spierpijn te verlichten en spanning te verminderen.

Langzaam voel ik hoe de bloedsomloop in mijn rug verbetert en hoe een warmte zich verspreidt over de plekken waar de mat contact maakt met mijn huid. Gebruik ik de mat regelmatig, dan merk ik dat mijn lichaam begint te wennen aan het gevoel van de punten en ik steeds meer ontspanning ervaar.

Het resultaat is dat ik me vaak frisser en energieker voel nadat ik de Shakti Mat heb gebruikt.

Is een Shakti Mat pijnlijk?

Het idee van een mat met duizenden scherpe punten kan ontmoedigend zijn. Toch hebben veel mensen ervaren dat de pijn bij het gebruik van een Shakti Mat meevalt. In het begin kan het ongemakkelijk aanvoelen, zeker als je lichaam nog niet gewend is aan de sensatie.

De mat stimuleert met zijn puntjes je huid en spieren op een manier die lijkt op acupressuur. Na een paar minuten ontspannen de meeste gebruikers en begint de pijn plaats te maken voor een gevoel van warmte en rust.

Eenmaal gewend aan de mat, beschrijven velen het als een weldadige ervaring. Met een shirt ertussen of een handdoek over de mat kun je de intensiteit zelf aanpassen. Gebruikers melden zelfs dat ze na verloop van tijd op de mat in slaap vallen of deze gebruiken voor verlichting van rug- of nekpijn.

Overgang naar de volgende toepassing: niet alleen de rug heeft baat bij de Shakti Mat.

Toepassingen van Shakti Mat

5. Toepassingen van Shakti Mat: De veelzijdigheid van de Shakti Mat is verbazingwekkend, want met één enkele mat kun je tal van lichamelijke ongemakken aanpakken. Ontdek hoe deze acupressuurmat niet alleen de rug kan ondersteunen, maar ook specifieke verlichting biedt voor andere delen van je lichaam, waarbij elke sessie een eigen unieke ervaring creëert.

Shakti mat voor je rug

Mijn rugpijn was altijd een constante bron van ongemak, maar de Shakti mat heeft daar verandering in gebracht. Deze acupressuurmat stimuleert drukpunten en helpt mijn spieren te ontspannen na een lange dag.

 • Ik leg de mat op mijn bed of op de grond en ga er dan voorzichtig op liggen, waarbij ik mijn gewicht gelijkmatig verdeel.
 • In eerste instantie voelt het wat prikkelend aan, maar na een paar minuten begint mijn lichaam zich aan te passen en voel ik hoe de spanning uit mijn rug wegtrekt.
 • De plastic spikes maken contact met talloze punten op mijn rug, wat de bloedsomloop bevordert en endorfine vrijmaakt – het natuurlijke ‘feel-good’ hormoon van mijn lichaam.
 • Gebruik van de Shakti mat als onderdeel van mijn avondroutine heeft niet alleen mijn rugpijn verlicht, maar ook geholpen om beter te slapen.
 • Ik gebruik de mat regelmatig, zo’n 20 tot 30 minuten per sessie, om pijnlijke plekken te behandelen en stress te verminderen.
 • Soms plaats ik het Shakti kussen onder mijn hoofd terwijl ik op de mat lig voor extra steun en comfort aan nek en schouders.

Shakti kussen voor nek en schouders

Na lange dagen voor de computer te hebben gezeten, voel ik vaak spanning in mijn nek en schouders. Het Shakti Kussen is speciaal ontworpen om deze specifieke gebieden aan te pakken.

 • Plaats het Shakti Kussen onder je nek als je ligt of zit voor gerichte acupressuur.
 • Het kussen stimuleert de drukpunten die kunnen helpen bij het loslaten van opgebouwde spanning.
 • Ontspannen met het kussen kan ook leiden tot verlichting van hoofdpijn die door nekspanning wordt veroorzaakt.
 • De extra gerichte druk van het Shakti Kussen bevordert een betere bloedcirculatie rond de nek en schouders.
 • Combineer het kussen met de mat voor een volledige ontspanningssessie van zowel rug als schouders.
 • Gebruik het kussen regelmatig om voordelen zoals verminderde spierstijfheid en verbeterde slaapkwaliteit te ervaren.
 • Ervaar hoe dit hulpmiddel innerlijke rust kan brengen door alle drukpunten in de rug en nek goed te stimuleren.

Shakti mat voor je buik

Nadat we het comfort van de Shakti kussen voor nek en schouders hebben ontdekt, gaan we nu de voordelen voor de buikstreek verkennen met een Shakti mat. De mat is niet alleen goed voor je rug, maar kan ook wonderen doen voor je buikgebied.

 • Leg de Shakti mat op een plat oppervlak en zorg ervoor dat deze helemaal uitgerold is.
 • Ga langzaam met je buik naar beneden op de mat liggen en laat je lichaam wennen aan de prikkels.
 • Begin met korte sessies van ongeveer 5 minuten om te zien hoe je lichaam reageert.
 • Je kunt geleidelijk aan tot 20 minuten opbouwen als je meer comfortabel wordt met het gevoel.
 • Gebruik de acupressuurmat regelmatig om blokkades in energiebanen te elimineren en spieren in het buikgebied te ontspannen.
 • Geniet van het gevoel dat endorfine en oxytocine worden vrijgegeven, wat een pijnstillend en stressverlagend effect heeft.
 • Let erop dat de druk gelijkmatig verdeeld wordt over je hele buik om piekpunten van pijn te vermijden.

Shakti mat voor de benen

Ik heb de Shakti mat zelf een aantal keer voor mijn benen gebruikt. Het is interessant om te zien hoe deze mat duizenden drukpunten heeft om mijn lichaam te stimuleren.

 • Gebruik de Shakti mat door hem op een vlakke ondergrond te leggen en ga dan rustig met je benen erop liggen.
 • Voel hoe de scherpe punten van de mat zachtjes in je huid drukken, wat de bloedcirculatie in je benen kan bevorderen.
 • Begin met korte sessies van slechts een paar minuten als je merkt dat de sensatie aanvankelijk te intens is.
 • Leg een dunne doek over de mat als je huid nog moet wennen aan het gevoel van de puntjes.
 • Probeer regelmatige sessies in te bouwen; naarmate ik vaker gebruikmaakte van de mat, voelde ik minder spanning in mijn benen.
 • Omdat sommige plekken op de benen gevoeliger kunnen zijn, vermijd directe druk op plekken waar het ongemakkelijk voelt.
 • Blijf ontspannen ademhalen terwijl je op de mat ligt, dit helpt bij het verminderen van stress wat ook ten goede komt aan diepe ontspanning in je benen.
 • Draag eventueel lichte kleding om het contact tussen huid en spikes iets zachter te maken totdat je meer gewend bent aan het gebruik van de Shakti mat.

Shakti mat of kussen voor je voeten

Nadat we hebben gekeken naar de voordelen van een Shakti mat voor onze benen, laten we de focus verleggen naar onze voeten. Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk het is om ook deze te stimuleren.

 • Zet de Shakti mat op de vloer en ga er voorzichtig met blote voeten op staan.
 • Begin met een paar minuten en bouw dit langzaam op, zodat je lichaam aan de sensatie kan wennen.
 • De drukpunten van de mat activeren verschillende punten onder je voeten die verbonden zijn met het hele lichaam.
 • Het gebruiken van het kussen kan helpen bij het specifiek richten op bepaalde delen van je voeten die extra aandacht nodig hebben.
 • Een sessie op de Shakti mat kan vermoeide en pijnlijke voeten verlichting geven na een lange dag staan of lopen.
 • Bij regelmatig gebruik kan deze methode helpen bij het verbeteren van je algehele bloedcirculatie.
 • Voor mensen die vaak last hebben van koude voeten, kan dit warme sensaties teweegbrengen door verhoogde doorbloeding.

Conclusie

Nu we alles op een rijtje hebben, staat vast dat Shakti Mats meer zijn dan alleen een trend. Ze stimuleren het lichaam op natuurlijke wijze en bieden ontspanning voor stijve spieren.

Maar werken ze echt? Velen zweren bij de positieve effecten, zoals ikzelf na het eigen gebruik ervaren heb. Denk er eens over na hoe een Shakti Mat jouw dagelijkse routine kan verrijken.

Pak de kans om te ontdekken hoe deze mat jouw welzijn zou kunnen bevorderen!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Shakti Mat en hoe werkt het?

Een Shakti Mat is een acupressuurmat die je lichaam stimuleert wanneer je erop gaat liggen, zitten of de mat onder je plaatst.

2. Kan ik de Shakti Mat gebruiken als ik zwanger ben?

Het is beter om voorzichtig te zijn en de Shakti Mat niet te gebruiken tijdens de zwangerschap, tenzij je toestemming hebt van een medisch deskundige.

3. Hoe voelt het om voor de eerste keer op een Shakti Mat te liggen?

De eerste keer dat je op de Shakti Mat gaat liggen kan het prikkelend aanvoelen, maar na een paar minuten kan je lichaam wennen en begint het te ontspannen.

4. Waar kan ik de Shakti Mat plaatsen voor gebruik?

Je kunt de Shakti Mat op je bed leggen, op de vloer, of zelfs op een stoel om verschillende delen van je lichaam te bereiken en stimuleren.

5. Helpt een Shakti Mat echt bij hoofdpijn of migraine aanvallen?

Sommige gebruikers melden verlichting van hoofdpijn of migraine aanvallen na het gebruik van de mat, maar dit kan variëren per persoon.

6. Voel ik me direct ontspannen als ik de mat gebruik?

Ontspanning kan onmiddellijk zijn, maar soms wordt je geest pas echt wakker en ontspannen na meerdere keren gebruik van de mat.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Shakti mat review: Werken acupressuurmatten echt?

Laat een reactie achter