In dit artikel

Effectieve oefeningen en drukpunten voor pijn in de piriformis met shakti mat piriformis

In dit artikel

Heb je last van pijn in je bilspier, bekend als de piriformis? Ik weet hoe vervelend dat kan zijn, want ik heb zelf ook met deze pijn geworsteld en ontdekte dat het piriformis syndroom vaak de boosdoener is.

Gelukkig ben ik op effectieve oefeningen en drukpunten gestuit die werken – en die wil ik graag met jullie delen. Een Shakti Mat kan hierbij een gamechanger zijn, lees snel verder en ontdek hoe!

Key Takeaway

De beste shakti mat van 2024 is Flowee Shakti mat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige shakti matten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De Shakti Mat is een hulpmiddel dat door middel van acupressuurpunten de bloedsomloop stimuleert en spierspanning vermindert, wat vooral handig is bij het aanpakken van piriformis syndroom.
 • Regelmatige oefeningen specifiek gericht op de piriformis spier, zoals hakdruk en zachte cirkels, in combinatie met de Shakti Mat kunnen effectief pijn en stijfheid verminderen.
 • Het consequent gebruiken van de Shakti Mat kan het lichaamseigen vermogen om endorfines te produceren activeren, waardoor natuurlijke pijnstillers ontspanning bevorderen en spierpijn verlichten.
 • Beginnen met sessions van 20 minuten per dag op de Shakti Mat kan merkbaar verschil maken in het ervaren van minder pijn en meer ontspanning in het piriformisgebied.
 • Een juiste uitvoering van de oefeningen en regelmatig gebruik van de Shakti Mat zijn cruciaal voor het beste resultaat; bij aanhoudende pijnklachten wordt professioneel advies aangeraden.

Wat is een piriformis syndroom?

Effectieve oefeningen en drukpunten voor pijn in de piriformis met shakti mat piriformis

Het piriformis syndroom houdt in dat mijn piriformis spier, diep in de bil gelegen, verdikt of gespannen raakt. Hierdoor ontstaat er druk op de sciatic nerve, wat ernstige pijn, tintelingen of zelfs gevoelloosheid in de bil en langs het been kan veroorzaken.

Omdat deze spier zo belangrijk is voor de beweging van mijn heup en been, merk ik direct wanneer er iets niet goed zit. De pijn kan zo hevig zijn dat normale dagelijkse activiteiten, zoals lopen of zitten, bijna onmogelijk worden.

Omgaan met piriformis syndroom betekent vaak dat ik mijn levensstijl moet aanpassen. Regelmatig stretchen en specifieke oefeningen uitvoeren helpt mij om de spierspanning te verminderen en de bloedsomloop te verbeteren.

Hierdoor kan de pijn afnemen en kan ik mijn mobiliteit herwinnen. Het is cruciaal voor mij om naar mijn lichaam te luisteren en tijdig in te grijpen bij symptomen om verergering van het piriformis syndroom te voorkomen.

Oorzaken en symptomen van piriformis pijn

Effectieve oefeningen en drukpunten voor pijn in de piriformis met shakti mat piriformis

Eén van de voornaamste redenen waarom ik last krijg van mijn piriformis is de overbelasting of een verkeerde houding. Ook lang zitten kan voor stress op deze spier zorgen en leidt dan vaak tot irritatie of ontstekingen.

Het is daarom belangrijk om regelmatige beweging in te bouwen en niet te lang in dezelfde positie te blijven.

De symptomen die ik ondervind bij piriformis pijn zijn soms best intens. Ik voel een scherpe of brandende pijn diep in mijn bilspier die soms uitstraalt naar mijn been toe. Soms krijg ik last van ischias, met tintelingen of een doof gevoel in mijn been.

Deze ongemakken maken dagelijkse activiteiten zoals wandelen of traplopen uitdagend en het is essentieel om deze signalen serieus te nemen en actie te ondernemen voor verlichting.

Wat is een Shakti Mat?

Ik gebruik een Shakti Mat voor ontspanning en om mijn spierpijn te verminderen. Deze acupressuurmat is bedekt met honderden kleine spike-achtige puntjes die zachtjes tegen de huid drukken.

Het stimuleert de drukpunten, verbetert de bloedsomloop en bevordert de natuurlijke genezing van het lichaam. Mensen over de hele wereld gebruiken de Shakti Mat om stress te verlichten en spierspanningen los te laten, wat vooral nuttig is bij aandoeningen zoals piriformis syndroom. Daarnaast kan een acupunctuurmat ook bijdragen aan het verlichten en verminderen van mentale ongemakken, zoals een Shakti Mat voor trauma.

Mijn ervaring leert dat regelmatig liggen op de Shakti Mat helpt bij het losmaken van vastzittende spieren in mijn onderrug en heupgebied. Dit zorgt voor pijnverlichting en een gevoel van welzijn.

Het is verbazingwekkend hoe iets zo simpel als dit matje zo’n krachtige impact kan hebben op het welzijn, niet alleen fysiek maar ook mentaal.

Hoe Shakti Mat werkt tegen piriformis pijn

Ontdek de kracht van acupressuur met de Shakti Mat als natuurlijke verlichter van piriformis pijn. Deze innovatieve mat combineert traditionele methoden en moderne inzichten om spierspanningen te verminderen en de bloedsomloop te stimuleren.

Acupressuurpunten

Ik leg mijn Shakti Mat op een vlakke ondergrond en ga er voorzichtig op liggen, zodat de spijkers mijn huid raken. Dit voelt in het begin misschien een beetje vreemd, maar de puntjes zijn ontworpen om acupressuurpunten te stimuleren zonder de huid te doorboren.

Hierdoor ontspannen mijn spieren en voel ik hoe de spanning in mijn onderrug en piriformisgebied begint af te nemen. De mat werkt doordat deze punten, bekend uit de acupressuur, zachtjes druk uitoefenen op specifieke delen van het lichaam waardoor energiebanen worden vrijgemaakt en de bloedsomloop gestimuleerd wordt.

Terwijl ik daar zo lig, concentreer ik me op diepe ademhalingen en laat ik de zwaartekracht haar werk doen. De mat bevordert niet alleen de bloedsomloop, maar helpt ook bij het afvoeren van afvalstoffen uit overbelaste spieren.

Ik merk dat dit een effectieve manier is om pijnverlichting te vinden voor die lastige piriformis pijn die mij al een tijdje plaagt. De ervaringen met deze methode bevestigen dat regelmatig gebruik van de Shakti Mat echt kan bijdragen aan vermindering van spierspanning en ongemak veroorzaakt door piriformis syndroom.

Verbeterde bloedsomloop

Terwijl ik mijn Shakti Mat gebruik, merk ik dat de doorbloeding in mijn lichaam verbetert. Dit komt doordat de drukpunten op de mat de bloedvaten stimuleren waardoor het bloed krachtiger naar de gebieden rond mijn pijnlijke piriformis spier stroomt.

Door de toegenomen circulatie krijgen deze spieren meer zuurstof en voedingsstoffen, wat helpt bij het herstel en verlichting van spierspanningen.

De ontspannende werking van de Zweedse Spijkermat is niet alleen goed voor mijn geest, maar bevordert ook daadwerkelijk een gezondere bloedsomloop. Regelmatig liggen op de mat maakt dat ik me losser en soepeler voel in mijn onderrug en heupen.

Het effect van die verbeterde circulatie is soms zelfs voelbaar; een warme gloed die aangeeft dat mijn lichaam aan het werk is en helpt bij de bestrijding van de pijn en stijfheid veroorzaakt door piriformis syndroom.

Effectieve oefeningen met Shakti Mat voor piriformis pijn

Om de pijnlijke piriformis aan te pakken, introduceer ik een aantal specifieke oefeningen met de Shakti Mat die zowel verlichtend als versterkend werken. Deze strategieën zorgen voor minder spanning en meer ontspanning in de getroffen spiergroep.

Oefening 1: Hakdruk tegen ischias

De pijn van ischias kan soms ondraaglijk zijn, maar ik heb ontdekt dat de hakdruk oefening opmerkelijke verlichting biedt. Het combineert de voordelen van acupressuur met een zachte fysieke actie om spanning in mijn piriformis spier te verminderen en bloedsomloop te bevorderen.

 • Ga eerst plat op je rug liggen met je knieën gebogen en voeten plat op de grond.
 • Plaats daarna de Shakti Mat onder het gebied waar je piriformis spier zich bevindt, net boven je bil.
 • Breng vervolgens één hak naar je toe door je been lichtjes op te tillen en plaats deze stevig tegen je achterwerk aan.
 • Druk nu voorzichtig met je hak in de mat om drukpunten te stimuleren en gebruik hierbij alleen zoveel kracht als comfortabel is.
 • Houd deze positie ongeveer één minuut vast, concentreer je op diepe ademhaling om totale ontspanning te bevorderen.
 • Wissel langzaam van been en herhaal dit proces om ervoor te zorgen dat beide zijden profiteren van deze pijnverminderende actie.
 • Vergeet niet na elke sessie rustig op te staan; het is belangrijk dat bewegingen geleidelijk en zonder haast gebeuren.

Oefening 2: Zachte cirkels

Na de hakdrukoefening richten we ons op oefening twee: Zachte cirkels. Deze beweging kan de spierontspanning in je bil versterken en bijdragen aan pijnverlichting.

 • Ga eerst rustig op je rug liggen met je knieën gebogen en plaats de Shakti Mat onder je billen.
 • Leg je handen plat op de grond naast je lichaam voor stabiliteit.
 • Til nu voorzichtig één bil iets van de mat terwijl je een ontspannen ademhaling behoudt.
 • Begin met het maken van kleine, zachte cirkelvormige bewegingen met die bil.
 • Zorg ervoor dat de bewegingen langzaam en gecontroleerd zijn; haast is niet nodig.
 • Voer deze cirkels ongeveer 30 seconden uit voordat je wisselt naar de andere kant.
 • Houd tijdens het oefenen aandacht voor eventuele verandering in spierspanning of bloedcirculatie.
 • Herhaal deze beweging meerdere keren om maximale effectiviteit te garanderen.

Oefening 3: Druk op B54 punt en span de benen aan

Ik heb een manier gevonden om de spierspanning in mijn piriformis te verminderen. De Shakti Mat helpt mij om acupressuurpunten zoals B54 te stimuleren en mijn benen aan te spannen voor verlichting van de pijn.

 • Ga eerst op je rug liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond.
 • Plaats de Shakti Mat onder je onderrug waar het B54 drukpunt zich bevindt.
 • Adem diep in terwijl je langzaam je bilspieren aanspant en focus op de druk van het matje tegen je spieren.
 • Hou deze spanning vast voor ongeveer 5 tot 10 seconden, maar zorg ervoor dat het comfortabel blijft voelen.
 • Laat vervolgens je spieren weer los terwijl je rustig uitademt, voel hoe de spanning uit je lichaam vloeit.
 • Herhaal deze procedure 10 tot 15 keer, neem tussen elke herhaling een korte pauze om overbelasting te voorkomen.
 • Let tijdens het oefenen goed op veranderingen in de pijnbeleving; stop direct als iets niet goed voelt.

Oefening 4: Rollende bewegingen over B48 punt

Piriformispijn kan echt vervelend zijn en ik zoek altijd naar manieren om die pijn te verlichten. Met de Shakti Mat ontdekte ik oefening 4, rollende bewegingen over het B48 punt, en dat maakte een wereld van verschil voor mijn ongemak.

 • Zorg eerst dat je comfortabel ligt op een vlakke ondergrond met de Shakti Mat onder je.
 • Plaats de mat zo dat het B48 acupressuurpunt, net achter je heupbot, goed in contact komt met de spikes.
 • Begin langzaam te rollen zodat de drukpuntspikes over je bilregio bewegen.
 • Deze actie helpt spierspanning vrij te laten en bevordert de bloedsomloop in het getroffen gebied.
 • Richt je op ontspannen ademhalen terwijl je dit doet; haal diep adem in door je neus en uit door je mond.
 • Bouw geleidelijk de tijd op die je uitvoert met deze rolbeweging om geleidelijk meer verlichting te vinden.
 • Luister goed naar je lichaam en stop wanneer het oncomfortabel aanvoelt; forceer nooit iets wat pijnlijk is.

Meer informatie over Shakti Mat en piriformis

De Shakti Mat heeft honderden acupressuurpunten die kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn. Deze mat kan een cruciale rol spelen in de aanpak van discomfort gerelateerd aan piriformis syndroom.

De kunststof spikes op de Shakti Mat stimuleren acupressuurpunten in het lichaam en kunnen spanning in de piriformis spier verminderen.

Regelmatig gebruik van de mat verbetert de doorbloeding, wat essentieel is voor herstel en verlichting van pijnklachten.

– Het liggen op de mat activeert het lichaamseigen vermogen om endorfines vrij te maken, natuurlijke pijnstillers die ontspanning bevorderen.

– Een sessie van 20 minuten per dag op de mat kan al een merkbaar verschil maken in het ervaren van minder pijn en meer ontspanning.

– De spikes kunnen in eerste instantie oncomfortabel aanvoelen, maar dit gevoel neemt af naarmate het lichaam zich aanpast en begint te ontspannen.

– Voor wie nieuw is met de Shakti Mat, is het aan te raden te beginnen met een dunne doek over de mat voor een milder effect.

– Gebruikers dienen de mat consequent en volgens instructies te gebruiken voor het beste resultaat tegen piriformis syndroom.

– Het combineren van Shakti Mat-sessies met specifieke oefeningen voor piriformis versterkt het positieve effect op spierspanning en bloedcirculatie.

Conclusie

Om te beginnen, de Shakti Mat biedt een natuurlijke oplossing voor het verminderen van piriformis pijn. Met de juiste oefeningen activeer je snel de acupressuurpunten die verlichting brengen.

Vraag jezelf af, ben je klaar om deze methodes een kans te geven? Denk aan de vrijheid van bewegen zonder die vervelende pijn. Vergeet niet dat regelmatige oefeningen en het gebruik van de Shakti Mat je kunnen helpen om blijvend resultaat te behalen.

Voor wie meer wil ontdekken, zijn er nog tal van andere hulpmiddelen en technieken. Laat jezelf inspireren om actief aan je herstel te werken en ervaar hoe je lichaam je dankbaar zal zijn!

Veelgestelde Vragen

1. Wat doet een Shakti Mat voor mijn piriformis syndroom?

Een Shakti Mat helpt bij pijn relief door de spierspanning in de piriformis te verminderen en verbetert de bloedcirculatie om zo pijn in de onderrug te verlichten.

2. Hoe gebruik ik een acupressuur mat voor piriformis pijn?

Leg de acupressuur mat op een vlakke ondergrond, ga er voorzichtig op liggen met je piriformis gebied en blijf zo liggen om de drukpunten te stimuleren en spierspanning te verlichten.

3. Kan een Shakti Mat helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie?

Ja, het gebruik van een Shakti Mat kan de bloedcirculatie verhogen, wat helpt bij spierherstel en het verminderen van pijn in de piriformis.

4. Zijn er specifieke oefeningen voor piriformis syndroom die ik kan doen met een Shakti Mat?

Zeker, je kunt zachte strekoefeningen uitvoeren terwijl je op de mat ligt om spierontspanning te bevorderen en de pijn veroorzaakt door piriformis syndroom te verminderen.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Effectieve oefeningen en drukpunten voor pijn in de piriformis met shakti mat piriformis

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips