In dit artikel

Het verhaal achter Shakti Mat: Oorsprong en geschiedenis (2023)

In dit artikel

Merk je dat je moeite hebt om te ontspannen na een drukke dag, worstelt met spierpijn of misschien zelfs slapeloosheid ervaart? Geloof me, je bent niet de enige. Ik heb zelf ook deze problemen ervaren en ben op zoek gegaan naar oplossingen.

Een van de meest revolutionaire hulpmiddelen die ik ben tegengekomen is de Shakti Mat, een moderne vorm van het eeuwenoude Indiase wellness middel, de spijkermat. In dit blogartikel onthullen we het fascinerende verhaal achter de Shakti Mat: zijn oorsprong, geschiedenis en hoe het jouw leven kan veranderen.

Laten we duiken in deze wereld van spanning en ontspanning!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De Shakti Mat is een moderne versie van de eeuwenoude spijkermat die zijn oorsprong vindt in de acupressuurtraditie in India.
 • De Shakti Mat combineert oude tradities met moderne technologie en is ontworpen om stress te verlichten, spierpijn te verminderen en een betere nachtrust te bevorderen.
 • Het gebruik van de Shakti Mat kan leiden tot ontspanning, verlichting van spierpijn en een sneller herstel na het sporten.
 • Door dagelijks slechts 15 tot 30 minuten op de mat te liggen, kun je genieten van de voordelen van acupressuur en een vitaal en ontspannen leven leiden.

Oorsprong van de Spijkermat

De oorsprong van de spijkermat ligt in de eeuwenoude acupressuurtraditie in India.

Acupressuurtraditie in India

Acupressuur kent een rijke geschiedenis in India, waar het al eeuwenlang wordt beoefend als onderdeel van de traditionele geneeskunde. Het principe is gebaseerd op het idee dat er specifieke punten op ons lichaam zijn die, wanneer onder druk gezet, het lichaam helpen zichzelf te genezen of pijn te verlichten.

Deze techniek werd eeuwen geleden in India ontwikkeld en werd snel een belangrijk onderdeel van de helende tradities van het land. Het was deze oude wijsheid die aan de basis stond van de moderne spijkermat, een hulpmiddel dat nu wereldwijd bekend is voor zijn vermogen om stress te verlichten en algehele welzijn te bevorderen.

De spijkermat vertegenwoordigt dus een modern hulpmiddel, ontworpen met de voordelen van deze oude Indiase helende traditie in gedachte.

Ontwikkeling van spijkermatten in Rusland en Zweden

In Rusland en Zweden hebben ondernemers de spijkermat verder ontwikkeld. Ze hebben deze traditionele methode uit India geïntroduceerd en aangepast om aan de moderne behoeften te voldoen.

Deze aanpassingen hebben geresulteerd in de Shakti Mat, een moderne versie van de acupressuurmat die gebruikt kan worden voor ontspanning, verlichting van spierpijn en een betere nachtrust.

De Shakti Mat combineert de eeuwenoude wijsheid van de Indiase acupressuurtraditie met de nieuwste technologieën en materialen om zo de beste resultaten te bereiken.

Wat is een Spijkermat?

Een spijkermat is een mat met duizenden kleine plastic punten die zijn ontworpen om op bepaalde drukpunten van het lichaam te drukken voor ontspanning en pijnverlichting.

Verschil tussen spijkermatten en acupressuurmatten

Hoewel spijkermatten en acupressuurmatten vergelijkbaar kunnen lijken, zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen de twee. Hieronder is een tabel om deze verschillen te verduidelijken.

SpijkermatAcupressuurmat
Gemaakt van stof en plastic spikes.Gemaakt van stof en kan plastic of metalen spikes hebben.
Ontworpen om op te liggen voor 15 tot 30 minuten per dag.Kan op elke tijd van de dag gebruikt worden, maar meestal voor kortere perioden.
Werkt op basis van acupressuur, oefent druk uit op specifieke punten op het lichaam.Werkt ook op basis van acupressuur, maar kan ook gebruikt worden voor andere vormen van lichaamsstimulatie.
Kan helpen bij het verlichten van stress, spierpijn en slapeloosheid.Kan ook helpen bij het verlichten van stress en pijn, maar ook bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het bevorderen van ontspanning.
Kan ook gebruikt worden in combinatie met yoga-oefeningen.Kan ook in combinatie met andere oefeningen, zoals meditatie en ademhalingsoefeningen, worden gebruikt.

Hoewel beide matten voordelen bieden en acupressuurprincipes gebruiken, wordt de Shakti Mat specifiek geroemd om zijn effectiviteit en gemak van gebruik.

Voordelen van het gebruik van een spijkermat

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een spijkermat zoals de Shakti Mat. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Vermindert stress: Door op de spijkermat te liggen, kunnen de scherpe punten helpen om spanning in het lichaam los te laten en een gevoel van diepe ontspanning te bevorderen.
 2. Verlicht spierpijn: De drukpunten op de mat stimuleren de doorbloeding en kunnen helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de spieren.
 3. Bevordert een goede nachtrust: Het gebruik van een spijkermat voor het slapengaan kan helpen bij het ontspannen van het lichaam en het bevorderen van een betere slaapkwaliteit.
 4. Versnelt herstel na sportactiviteiten: Door regelmatig gebruik kan een spijkermat helpen bij het verminderen van spierpijn en het versnellen van het herstel na inspanning.
 5. Verbetert algemene gezondheid en vitaliteit: Het regelmatig gebruiken van een spijkermat kan bijdragen aan een gevoel van algeheel welzijn, energie en vitaliteit.

Het Verhaal Achter Shakti Mat

Een fascinerend aspect van Shakti Mat is de betekenis achter de naam en hoe het zich onderscheidt van andere spijkermatten.

Betekenis van de god ‘Shakti’ in het Hindoeïsme

De betekenis van de god ‘Shakti’ in het Hindoeïsme is van groot belang voor de Shakti Mat. Shakti wordt gezien als de vertegenwoordigster van de vrouwelijke energie in het Hindoeïsme en symboliseert kracht, vitaliteit en creativiteit.

De naam ‘Shakti Mat’ is dan ook geïnspireerd door deze godheid. Door gebruik te maken van de Shakti Mat kunnen mensen de energie van Shakti ervaren en profiteren van de helende eigenschappen die het biedt.

Dit maakt de Shakti Mat uniek in vergelijking met andere spijkermatten op de markt.

Het concept achter de Shakti Mat is gebaseerd op het principe van acupressuur, waarbij druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam. Door op de Shakti Mat te liggen, worden deze drukpunten gestimuleerd, wat kan leiden tot ontspanning, verlichting van spierpijn en een sneller herstel na het sporten.

Hoe Shakti Mat verschilt van andere spijkermatten

De Shakti Mat onderscheidt zich van andere spijkermatten door zijn unieke ontwerp en de betekenis die het draagt. Geïnspireerd door de Shakti, heeft deze mat een speciale symbolische waarde binnen het Hindoeïsme. Naast het esthetische aspect biedt de Shakti Mat ook dezelfde voordelen als andere spijkermatten, zoals stressverlichting, pijnvermindering en verbeterde slaap. Door de combinatie van traditionele symboliek en moderne acupressuurtechnieken is de Shakti Mat een krachtig hulpmiddel voor ontspanning en welzijn.

Conclusie en Tips voor het Gebruik van de Spijkermat

Het verhaal achter Shakti Mat is een fascinerende reis door de geschiedenis van de spijkermat en zijn oorsprong in de Indiase acupressuurtraditie. Deze unieke mat, geïnspireerd door de vrouwelijke energie van Shakti, biedt ontspanning en verlichting bij verschillende kwalen.

Door dagelijks slechts 15 tot 30 minuten op de mat te liggen, kun je genieten van de voordelen van acupressuur en een vitaal en ontspannen leven leiden.

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat“, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen“, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong”. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de oorsprong van de Shakti Mat?

De Shakti Mat vindt zijn oorsprong in India, waar het is geïnspireerd op het traditionele spijkermatconcept dat bekend staat als “bed van spijkers” of “nail bed”.

2. Hoe werkt de Shakti Mat?

De Shakti Mat werkt door middel van acupressuurpunten die de bloedcirculatie stimuleren en ontspanning bevorderen. Wanneer je op de mat ligt, komen er endorfines vrij die pijn verminderen en een gevoel van welzijn geven.

3. Hoe wordt de Shakti Mat gebruikt in de geschiedenis?

In de geschiedenis werd de Shakti Mat gebruikt als een hulpmiddel voor meditatie en ontspanning. Het werd ook gebruikt bij yogapraktijken om het lichaam te ontspannen en stress te verminderen.

4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van de Shakti Mat?

Het gebruik van de Shakti Mat kan zorgen voor verlichting van pijn en spanning, verbeterde slaap, verhoogde energie en een gevoel van ontspanning en welzijn. Het kan ook helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde bloedcirculatie.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Het verhaal achter Shakti Mat: Oorsprong en geschiedenis (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips