In dit artikel

Shakti Mat: Is het onzin of een effectief hulpmiddel?

Shakti Mat: Is het onzin of een effectief hulpmiddel? (2023)

In dit artikel

Voel je vaak spanning in je lichaam of heb je last van rug- en spierpijn? Zelf ken ik het probleem, en na wat onderzoek kwam ik de Shakti Mat tegen, een modern spijkerbed dat belooft verlichting te bieden.

In dit artikel duiken we dieper in de werking van de Shakti Mat, analyseren we wetenschappelijk onderzoek en delen we ervaringen van gebruikers om te bepalen of het echt de wonderoplossing is die het beweert te zijn.

Is dit de sleutel tot jouw ontspanning? Lees verder om erachter te komen!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De Shakti Mat is een acupressuurmat die bedoeld is om ontspanning en pijnverlichting te bevorderen door middel van drukpunten.
 • Hoewel er beperkt wetenschappelijk bewijs is, hebben veel gebruikers positieve ervaringen gemeld, zoals verminderde rugpijn, verbeterde slaapkwaliteit en verlichting van spierpijn.
 • Het gebruik van de Shakti Mat kan enkele nadelen hebben, zoals een oncomfortabel gevoel in het begin en mogelijke huidirritatie bij langdurig gebruik.
 • Het is belangrijk om zelf uit te proberen en te bepalen of de Shakti Mat voor jou een effectief hulpmiddel is, waarbij je rekening houdt met mogelijke risico’s en voorzorgsmaatregelen neemt.

Wat is een Shakti Mat?

Een Shakti Mat is een acupressuurmat die gebruikt wordt om ontspanning en pijnverlichting te bevorderen.

Wat doet een Shakti Mat?

Een Shakti Mat werkt volgens de principes van acupressuur, een oude vorm van therapie die de energiebanen of meridianen in het lichaam stimuleert. De mat is bedekt met duizenden scherpe spikes die druk uitoefenen op bepaalde punten op het lichaam.

Deze punten, bekend als acupunctuur- of drukpunten, corresponderen met verschillende delen van het lichaam. Wanneer iemand op een Shakti Mat ligt, stimuleren de spikes deze punten om mogelijke blokkades in de energiebanen te verwijderen.

Dit kan leiden tot stressvermindering, pijnverlichting en verbeterde slaapkwaliteit. De Shakti Mat wordt gebruikt als een middel voor algemene gezondheid en welzijn, en wordt meestal gebruikt ter ondersteuning van diepe slaap en ontspanning.

Het dagelijks gebruik van de mat voor 15 tot 30 minuten kan optimale resultaten opleveren.

Hoe werkt een Shakti Mat?

De Shakti Mat werkt door middel van acupressuurpunten op je lichaam te stimuleren. Hierdoor worden blokkades op je energiebanen verminderd en kan de energie weer vrij door je lichaam stromen. Het gebruik van de Shakti Mat kan helpen bij het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Bovendien kan het regelmatig gebruik ervan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en het verminderen van spierpijn. Het is belangrijk om de mat dagelijks 15 tot 30 minuten te gebruiken voor optimale resultaten.

Effectiviteit van de Shakti Mat

Er is wetenschappelijk onderzoek en zijn er studies gedaan naar de effectiviteit van de Shakti Mat.

Wetenschappelijk onderzoek en studies

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van shakti-matten is beperkt, maar er zijn enkele studies gedaan. De meeste studies bestaan uit kleine steekproeven en het is moeilijk om harde conclusies te trekken.

Er zijn echter aanwijzingen dat shakti-matten kunnen helpen bij het verminderen van stress, het verlichten van spierpijn en het bevorderen van ontspanning. Het gebruik van de mat kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit.

Het is belangrijk op te merken dat wetenschappelijk bewijs niet doorslaggevend is en dat individuele ervaringen kunnen variëren. Het is altijd raadzaam om een shakti-mat te kiezen die past bij jouw behoeften en om deze dagelijks 15 tot 30 minuten te gebruiken voor optimale resultaten.

Ervaringen van gebruikers

Ik heb veel positieve ervaringen gehoord van gebruikers van de Shakti Mat. Hier zijn enkele van deze ervaringen:

 1. Vermindert rugpijn: Veel gebruikers melden dat het regelmatig gebruik van de Shakti Mat helpt bij het verminderen van rugpijn. Ze ervaren verlichting en merken dat hun pijn na verloop van tijd afneemt.
 2. Verbetert slaapkwaliteit: Verschillende gebruikers geven aan dat ze beter slapen na het gebruik van de Shakti Mat. Ze vinden het ontspannend en kalmerend, waardoor ze gemakkelijker in slaap vallen en dieper slapen.
 3. Verlicht spierpijn: Mensen die last hebben van spierpijn hebben ook baat bij de Shakti Mat. Ze merken een vermindering van de pijn en stijfheid in hun spieren na het gebruik ervan.
 4. Bevordert ontspanning: Veel gebruikers melden dat ze zich na het gebruik van de Shakti Mat ontspannen en rustiger voelen. Het is een moment voor henzelf waarin ze kunnen ontstressen en tot rust kunnen komen.
 5. Helpt bij stressvermindering: Stress is een veelvoorkomend probleem, maar sommige gebruikers zeggen dat de Shakti Mat hen heeft geholpen stress te verminderen. Ze voelen zich kalm en meer in balans na het gebruik ervan.
 6. Verbetert algemeen welzijn: Verschillende gebruikers hebben gemeld dat ze zich over het algemeen beter voelen sinds ze de Shakti Mat zijn gaan gebruiken. Ze ervaren meer energie, hebben een betere focus en voelen zich over het algemeen gezonder.

Voordelen en nadelen van de Shakti Mat

De Shakti Mat biedt verschillende voordelen, zoals pijnverlichting en ontspanning, maar heeft ook enkele nadelen, zoals mogelijke ongemakken tijdens gebruik.

Voordelen van de Shakti Mat

De Shakti Mat heeft verschillende voordelen:

 1. Vermindert stress: Gebruik van de Shakti Mat kan helpen om stress te verminderen.
 2. Verlicht spierpijn: De mat kan helpen om pijn in de spieren te verlichten.
 3. Verbeterde slaapkwaliteit: Veel gebruikers melden dat ze beter slapen na het gebruik van de mat.
 4. Stimuleert ontspanning: De Shakti Mat bevordert ontspanning en helpt om een gevoel van welzijn te bereiken.
 5. Natuurlijke pijnverlichting: Veel mensen ervaren verlichting van rugpijn en andere soorten pijn door het gebruik van de mat.
 6. Eenvoudig in gebruik: De mat is gemakkelijk te gebruiken en vereist slechts 15 tot 30 minuten per dag voor optimale resultaten.
 7. Alternatieve geneeskunde: De Shakti Mat is een natuurlijk en niet-invasief hulpmiddel binnen de alternatieve geneeskunde.

Nadelen van de Shakti Mat

Hoewel de Shakti Mat veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden:

 1. Oncomfortabel gevoel: De scherpe puntjes op de mat kunnen in het begin vervelend aanvoelen en sommige mensen vinden het moeilijk om eraan te wennen.
 2. Huidirritatie: Bij langdurig gebruik kan de Shakti Mat irritatie of roodheid op de huid veroorzaken. Het is belangrijk om te beginnen met korte sessies en geleidelijk aan op te bouwen om dit te voorkomen.
 3. Bloeduitstroom: Hoewel de drukpunten op de mat de doorbloeding zouden moeten stimuleren, kunnen sommige mensen een tijdelijke toename van bloeduitstroom ervaren, wat ongemakkelijk kan zijn.
 4. Niet geschikt voor iedereen: Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals diabetes, huidaandoeningen of bloedingsstoornissen, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van de Shakti Mat en eerst advies vragen aan hun arts.
 5. Beperkt wetenschappelijk bewijs: Hoewel er klinisch onderzoek naar acupressuur is gedaan, is er nog beperkt wetenschappelijk bewijs dat specifiek gericht is op de effectiviteit van de Shakti Mat.
 6. Gevaar voor blessures: Als de mat niet correct wordt gebruikt of als er te veel druk wordt uitgeoefend, bestaat het risico op kleine verwondingen zoals krassen of blauwe plekken.
 7. Kosten en onderhoud: De aanschaf van een Shakti Mat kan prijzig zijn en het is belangrijk om deze regelmatig schoon te maken en te onderhouden voor optimale hygiëne.

Conclusie: Is de Shakti Mat zinvol of niet?

Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de Shakti Mat echt werkt, omdat er beperkt wetenschappelijk bewijs is. Toch hebben veel gebruikers positieve ervaringen gemeld, zoals pijnverlichting en ontspanning.

Het kan de moeite waard zijn om de mat uit te proberen en zelf te bepalen of het voor jou een effectief hulpmiddel is.

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat“, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen“, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong“. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Shakti Mat?

Een Shakti Mat is een mat met duizenden plastic punten die bedoeld is om acupressuur- en ontspanningstechnieken toe te passen op het lichaam.

2. Werkt een Shakti Mat echt?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een Shakti Mat daadwerkelijk effect heeft, maar sommige mensen ervaren verlichting van spierspanning en stress wanneer ze erop liggen.

3. Hoe gebruik ik een Shakti Mat?

Om een Shakti Mat te gebruiken, leg je deze op een vlakke ondergrond en ga je er voorzichtig op liggen. Je kunt het gebruiken op verschillende delen van het lichaam, afhankelijk van je behoeften.

4. Is er iets waar ik voorzichtig mee moet zijn bij het gebruik van een Shakti Mat?

Bij het gebruik van een Shakti Mat is het belangrijk om je eigen comfortniveau te respecteren. Als de punten te scherp of pijnlijk aanvoelen, kun je een dunne handdoek of kussen gebruiken om de intensiteit te verminderen.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Shakti Mat: Is het onzin of een effectief hulpmiddel? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips