In dit artikel

Een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van je Shakti Mat

In dit artikel

Ben je het beu om constant te worstelen met stress, pijn en ongemak? Net als jij, heb ik ook last gehad van dergelijke problemen en heb ik ontdekt dat de Shakti Mat een echte gamechanger kan zijn.

In deze blogpost neem ik je mee door een eenvoudige stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van je Shakti Mat om je lichaam te helpen ontspannen en revitaliseren. Ben je klaar voor een leven vol gezondheid en welzijn? Lees dan verder!

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Leer hoe je de Shakti Mat op de juiste manier kunt gebruiken voor ontspanning en stressverlichting.
 • Ontdek de voordelen van regelmatig gebruik van de Shakti Mat, zoals verminderde stress, verlichting van pijn en verbeterde slaap.
 • Volg eenvoudige stappen om de Shakti Mat te gebruiken op specifieke gebieden zoals nek en schouders, bekken en benen, en voeten en handen.
 • Probeer extra ontspanningstechnieken zoals ademhalingsoefeningen en yoga – oefeningen om het effect van de Shakti Mat te vergroten.

Wat is een Shakti Mat?

Een Shakti Mat is een moderne acupressuurmat die je kan helpen bij het vinden van ontspanning en stressverlichting zonder de deur uit te hoeven. Deze mat is bedekt met duizenden plastic puntjes die zorgen voor een gelijkmatige drukverdeling over je huid en spieren.

Door op de mat te liggen, worden specifieke drukpunten in je lichaam geactiveerd, net als bij acupunctuur.

Deze activation kan bijdragen aan het verlichten van stress, slapeloosheid en spierpijn. Elke sessie op de Shakti Mat duurt slechts 10 tot 20 minuten, maar heeft een krachtig effect op je welzijn.

De mat stimuleert je bloedcirculatie en helpt bij het losmaken van gespannen en strakke spieren. Bovendien kan regelmatig gebruik van de Shakti Mat leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Voordelen van de Shakti Mat

De Shakti Mat heeft verschillende voordelen voor je gezondheid en welzijn. Het kan helpen bij het verminderen van stress en pijn, en het verlichten van ongemak in je lichaam. Daarnaast kan de mat ook bijdragen aan een diepere slaap en het verbeteren van je bloedcirculatie. Door regelmatig gebruik te maken van de Shakti Mat, kun je ontspannen spieren ervaren en meer energie krijgen gedurende de dag. Het is een handige tool om te gebruiken voor algemene ontspanning en om je welzijn te bevorderen.

 • Vermindert stress
 • Verlicht pijn en ongemak
 • Ondersteunt diepe slaap
 • Verbeterde bloedcirculatie
 • Ontspannen spieren
 • Meer energie gedurende de dag

Hoe Gebruik Je de Shakti Mat?

Om de Shakti Mat te gebruiken, begin je met het plaatsen van de mat op een vlakke ondergrond. Ga vervolgens rustig liggen en laat je lichaam geleidelijk wennen aan de acupressuurpunten.

Lees meer om te ontdekken hoe je deze mat kunt gebruiken om stressverlichting en ontspanning te bevorderen.

De eerste keer gebruiken

Toen ik mijn Shakti Mat voor de eerste keer gebruikte, voelde ik me nieuwsgierig en opgewonden. Ik wilde graag ervaren wat het voor mij zou kunnen doen. Hier zijn een paar belangrijke stappen die je kunt volgen wanneer je jouw Shakti Mat voor de eerste keer gaat gebruiken:

 • Begin met het zitten of liggen op de mat.
 • Zorg ervoor dat je comfortabel bent en ontspannen voordat je begint.
 • Probeer eerst kort, ongeveer 5 – 10 minuten, op de mat te liggen om aan de sensatie te wennen.
 • Tijdens het gebruik kun je geleidelijk aan de duur verlengen tot 10 – 20 minuten per sessie.
 • Adem rustig in en uit terwijl je op de mat ligt om nog meer ontspanning te bevorderen.
 • Let goed op hoe je lichaam reageert en pas indien nodig de druk of positie aan.

Nek en Schouders

Ik gebruik mijn Shakti Mat om verlichting te vinden voor mijn nek- en schouderspanning. Hier zijn de stappen die ik volg:

 1. Ik leg de mat op een vlakke ondergrond.
 2. Ik ga voorzichtig met mijn rug op de mat liggen, zodat de spijkertjes mijn nek en schouders raken.
 3. Ik ontspan mijn lichaam en adem rustig in en uit.
 4. Ik blijf ongeveer 10 – 20 minuten op de mat liggen, terwijl ik probeer te ontspannen.
 5. Na de sessie sta ik langzaam op en merk ik dat mijn nek – en schouderspanning verminderd is.

Bekken en Benen

De Shakti Mat kan ook worden gebruikt voor het verlichten van pijn en spanning in het bekkengebied en de benen. Door op de mat te liggen, kunnen de acupressuurpunten in deze gebieden gestimuleerd worden, waardoor stijfheid en ongemak verminderd kunnen worden. Enkele voordelen van het gebruik van de mat voor het bekken en de benen zijn:

 1. Verbeterde doorbloeding: Het gebruik van de Shakti Mat kan helpen om de bloedcirculatie in het bekkengebied en de benen te verbeteren, wat kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar deze gebieden.
 2. Ontspannen spieren: Door op de mat te liggen, kunnen gespannen spieren in het bekkengebied en de benen ontspannen, wat kan leiden tot verlichting van pijn en ongemak.
 3. Verminderde stress: Het gebruik van de Shakti Mat voor het bekken en de benen kan ook helpen om stress te verminderen. De acupressuurpunten op deze gebieden staan in verbinding met ons zenuwstelsel, waardoor ontspanning bevorderd kan worden.
 4. Betere slaap: Als je regelmatig last hebt van ongemak of pijn in het bekken of de benen tijdens het slapen, kan het gebruik van de Shakti Mat voor deze gebieden helpen om een betere nachtrust te bevorderen.
 5. Ontspanningstechnieken: Naast het liggen op de mat kun je ook verschillende ontspanningstechnieken uitproberen om de voordelen voor het bekken en de benen te maximaliseren. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen, yoga-oefeningen of lichte massages.

Voeten en Handen

Ik gebruik de Shakti Mat ook op mijn voeten en handen voor ontspanning en pijnverlichting. Het plaatsen van mijn voeten op de mat helpt om de doorbloeding te verbeteren, waardoor ik me meer ontspannen voel. Ik leg mijn handpalmen op de mat om spanning in mijn handen en polsen te verminderen. Het is een geweldige manier om na een lange dag vermoeide voeten en handen te verwennen.

Tips voor Gebruik van de Shakti Mat

– Gebruik de Shakti Mat regelmatig voor de beste resultaten.

– Begin met korte sessies en bouw langzaam op.

– Zorg ervoor dat je comfortabel ligt tijdens het gebruik.

– Deel je ervaringen en tips met anderen.

– Probeer extra ontspanningstechnieken toe te passen, zoals ademhalingsoefeningen.

Hoe vaak op de Shakti Mat?

Ik gebruik de Shakti Mat meestal dagelijks, voor ongeveer 10-20 minuten per keer. Door regelmatig gebruik te maken van de mat, kan ik genieten van de voordelen van stressverlichting en ontspanning.

Het is belangrijk om een regelmatige routine aan te houden om optimaal te profiteren van de effecten van de mat.

Duur van het Gebruik

Ik raad aan om de Shakti Mat dagelijks te gebruiken voor een periode van 10-20 minuten. Dit is genoeg tijd om de voordelen van de mat te ervaren, zoals stressvermindering, pijnverlichting en ontspanning van stijve spieren.

Door consistent gebruik zal je merken dat je gedurende de dag meer energie hebt en beter kunt ontspannen.

Comfort tijdens Sessie

Tijdens het gebruik van de Shakti Mat is het belangrijk om comfortabel te zijn. Zorg ervoor dat je op een zachte ondergrond ligt, zoals een matras of een yogamat. Dit zal helpen om drukpunten te vermijden en het ongemak te verminderen.

Je kunt ook een dunne handdoek of een kussen onder je nek of rug leggen voor extra ondersteuning. Experimenteer met verschillende posities en lichaamshoudingen om te vinden wat het meest comfortabel voor jou is.

Vergeet niet om diep adem te halen en te ontspannen tijdens de sessie, dit zal je helpen om nog meer comfort te ervaren. Houd er rekening mee dat het normaal is om in het begin wat ongemak te voelen, maar dit zou na verloop van tijd moeten afnemen.

Ervaringen Delen

Ik deel graag mijn ervaringen met het gebruik van de Shakti Mat. Sinds ik de mat ben gaan gebruiken, heb ik gemerkt dat mijn stressniveaus zijn verminderd en dat ik me over het algemeen meer ontspannen voel.

Daarnaast helpt het me ook om beter te slapen en pijn en ongemak in mijn spieren te verlichten. Ik gebruik de mat elke dag gedurende 10 tot 20 minuten en dit heeft echt een positief effect op mijn welzijn.

Ik raad anderen zeker aan om de Shakti Mat uit te proberen en hun ervaringen te delen!

Extra Tips voor Ontspanning

Ik wil graag enkele extra tips delen om optimaal te ontspannen met je Shakti Mat.

 1. Creëer een rustige omgeving: Zorg ervoor dat je mat op een comfortabele plek ligt waar je niet gestoord zult worden. Dim het licht en creëer een kalmerende sfeer met behulp van geurkaarsen of rustgevende muziek.
 2. Ademhalingstechnieken: Maak gebruik van diepe ademhalingsoefeningen om je lichaam en geest te ontspannen terwijl je op de mat ligt. Adem langzaam in door je neus, houd even vast en adem vervolgens rustig uit door je mond.
 3. Yoga oefeningen: Combineer het gebruik van de Shakti Mat met eenvoudige yoga oefeningen om de voordelen te vergroten. Probeer bijvoorbeeld de neerwaartse hond, de kindhouding of de brughouding terwijl je op de mat ligt.
 4. Visualisatie: Sluit je ogen en visualiseer een ontspannende omgeving, zoals een zonnig strand of een rustig bos. Stel jezelf voor dat alle spanning uit je lichaam wegvloeit terwijl je op de mat ligt.
 5. Rust na gebruik: Neem na elke sessie wat tijd voor jezelf om na te genieten van de ontspanning die de Shakti Mat heeft gebracht. Blijf nog even liggen, rek je uit of mediteer kort om het effect te versterken.

Meer over Shakti matten

We werpen een diepgaande blik op de wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen zal een breed scala aan onderwerpen behandelen om al uw vragen over deze unieke tool te beantwoorden. Begin met “Wat is een Shakti Mat“, waar we de basisprincipes van dit hulpmiddel uitleggen en wat is de ”shakti mat werking”. Voor meer gedetailleerde informatie over hoe je de mat gebruikt, kun je onze artikelen “Shakti Mat gebruiken” en “Gebruik Shakti Mat” raadplegen.

Als je erover denkt om er een aan te schaffen, kun je “Shakti Mat kopen” bezoeken, of een van de specifieke leveranciersrecensies zoals “Shakti Mat Decathlon“, ‘shakti mat aldi‘, ‘shakti mat flowee‘ of “Shakti Mat Bol“. We verkennen de voordelen en toepassingen van de Shakti Mat in verschillende contexten in onze artikelen “Shakti Mat voordelen“, “Shakti Mat Yoga“, ‘Shakti Mat slaapkwaliteit‘ en “Shakti Mat Voeten“. Als je geïnteresseerd bent in de vraag of het kan helpen met specifieke klachten zoals stress of rugpijn, kijk dan naar “Shakti Mat stressverlichting” en “Shakti Mat rugpijn“. En voor diegenen die zich afvragen of het een rol kan spelen in de zwangerschap, hebben we het artikel “Shakti Mat Zwangerschap“.

Als je nieuwsgierig bent naar de wetenschap achter de Shakti Mat, bekijk dan ons artikel “Wetenschap achter Shakti Mat“. Voor de sceptici onder ons hebben we een artikel “Shakti Mat onzin” dat de meest voorkomende misvattingen over de Shakti Mat aanpakt. We duiken in de oorsprong en geschiedenis van de Shakti Mat in “Shakti Mat Oorsprong“. Voor een vergelijking van de Shakti Mat met andere gezondheidsstrategieën, kijk eens naar “Shakti Mat versus Acupunctuur“. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie je meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe gebruik ik mijn Shakti Mat stap voor stap?

Gebruik je Shakti Mat door erop te gaan liggen met je rug, ontspan je lichaam en adem rustig in en uit.

2. Hoe vaak moet ik mijn Shakti Mat gebruiken voor de beste resultaten?

Om optimaal van de voordelen te profiteren, wordt aanbevolen om je Shakti Mat dagelijks 10-20 minuten te gebruiken.

3. Wat zijn de voordelen van het regelmatig gebruik van een Shakti Mat?

Regelmatig gebruik van een Shakti Mat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning en slaap.

4. Kan ik mijn Shakti Mat delen met andere mensen?

Ja, je kunt je Shakti Mat delen met andere mensen. Het is echter belangrijk om het matje altijd schoon te maken voordat iemand anders het gebruikt.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van je Shakti Mat

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips