In dit artikel

Shakti Mat voor beginners: Hoe begin je? (2023)

In dit artikel

Ervaart u ook vermoeidheid, stress, slapeloze nachten of spierpijn? Geen zorgen, ik ken dit gevoel maar al te goed. Daarom heb ik de Shakti Mat ontdekt, een wellness hulpmiddel dat precies deze problemen aanpakt door de kracht van acupressuur te gebruiken.

In deze blog leert u hoe uw eigen Shakti-mat avontuur te beginnen, en tips om de beste resultaten te bereiken. Bent u klaar om uw welzijn te verbeteren? Lees dan verder.

Key Takeaway:

De beste Shakti mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Een Shakti Mat is een wellness hulpmiddel dat drukpunten stimuleert voor ontspanning en verlichting van pijn.
 • Het gebruik van een Shakti Mat kan helpen bij het verminderen van stress, spierontspanning, hoofdpijn en het bevorderen van een goede nachtrust.
 • Als beginner van de Shakti Mat kan je de plaatsing en positie op de mat aanpassen, de duur van het gebruik geleidelijk opbouwen en de druk naar persoonlijke voorkeur aanpassen.
 • Tips voor beginners zijn onder andere het beginnen met een dunne kledinglaag, geleidelijk opbouwen van de tijd op de mat en ontspanningstechnieken toepassen tijdens het gebruik.

Wat is een Shakti Mat en hoe werkt het?

Een Shakti Mat is een mat met duizenden zachte spijkers die drukpunten stimuleren voor ontspanning en verlichting van pijn.

Effecten van de spijkers op drukpunten

Spijkers op de Shakti Mat stimuleren specifieke drukpunten op je lichaam. Dit komt overeen met de oude praktijk van acupressuur, bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen. Elke drukpuntverbinding weerspiegelt een specifiek orgaan in je lichaam.

Het aanraken van deze punten kan de bloedcirculatie verbeteren, spanning verminderen en de energiestroom in het lichaam balanceren. Het helpt ook bij het vrijkomen van endorfines, natuurlijke pijnstillers van je lichaam, wat leidt tot een gevoel van welzijn.

Hoewel het in het begin misschien ongemakkelijk is, vooral voor beginners, is het een teken dat de mat werkt. Door het gebruik van de mat wordt de pijn minder en ga je je meer ontspannen en energiek voelen.

Voordelen van het gebruik van een Shakti Mat

Het gebruik van een Shakti Mat heeft vele voordelen voor zowel je lichaam als je geest. Ten eerste kan het helpen om stress te verminderen en je spieren te ontspannen. Door op de mat te liggen, worden de drukpunten op je lichaam gestimuleerd, wat kan leiden tot een algehele vermindering van spanning en vermoeidheid.

Bovendien kan het regelmatig gebruik van een Shakti Mat hoofdpijn verminderen en zorgen voor een diepe, rustgevende nachtrust. Als je last hebt van stijve spieren of slapeloze nachten, kan de Shakti Mat een geweldige aanvulling zijn op je ontspanningsroutine.

Dus waarom zou je niet beginnen met het ervaren van al deze voordelen?.

Hoe gebruik je een Shakti Mat als beginner?

Bij het gebruik van een Shakti Mat als beginner moet je letten op de plaatsing en positie op de mat, de duur van het gebruik en het aanpassen van de druk.

Plaatsing en positie op de mat

Ik leg de Shakti Mat op een vlak oppervlak, zoals een vloer of bed.

Duur van het gebruik

Ik bepaal zelf hoelang ik op de Shakti Mat lig. Het is aan te raden om te beginnen met 15 tot 30 minuten per dag. Maar ik kan de duur geleidelijk aan opbouwen naar mijn persoonlijke voorkeur.

Het is belangrijk om te onthouden dat ik ook ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken kan doen tijdens het gebruik van de mat. Hierdoor kan ik mijn lichaam bewust ontspannen en het maximale uit mijn sessies halen.

Aanpassen van de druk

Bij het gebruik van een Shakti Mat is het belangrijk om de druk aan te passen aan je persoonlijke voorkeur en behoeften. Als beginner kun je beginnen met een lagere druk en geleidelijk aan opbouwen naar meer druk naarmate je lichaam eraan gewend raakt.

Dit kan gedaan worden door de mat op een zachter oppervlak te plaatsen, zoals een bed of bank, zodat de druk minder intens is. Je kunt ook een dunne kledinglaag dragen om de intensiteit van de spijkers te verminderen.

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en alleen zoveel druk toe te passen als comfortabel voor jou voelt. Experimenteer met verschillende posities en plaatsingen op de mat om de juiste balans tussen comfort en effectiviteit te vinden.

Tips voor beginners

Hier zijn enkele tips voor beginners:

Begin met een dunne kledinglaag

Ik raad aan om te beginnen met het gebruik van de Shakti Mat met een dunne kledinglaag. Dit zorgt voor een beetje extra comfort en helpt je wennen aan de drukpunten van de mat. Na verloop van tijd kun je ervoor kiezen om op de mat te liggen met minder kleding of zelfs direct op je huid, als je daar comfortabel mee bent.

Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren en het tempo te bepalen dat voor jou het beste werkt.

Geleidelijk opbouwen van de tijd op de mat

Ik begon langzaam met de Shakti Mat en bouwde langzaam de tijd op dat ik erop lag. Dit is belangrijk omdat het lichaam moet wennen aan de druk van de spijkers. Hier zijn enkele tips die ik gebruikte om mijn tijd op de mat te vergroten:

 • Ik begon met slechts 5 minuten per dag en voegde elke week een paar minuten toe.
 • Ik luisterde naar mijn lichaam en stopte als ik ongemak of pijn voelde.
 • Ik ontspande mezelf door diep adem te halen en rustig te blijven liggen.
 • Ik probeerde verschillende posities uit om te bepalen wat het meest comfortabel voelde.
 • Na verloop van tijd merkte ik dat ik langer kon blijven liggen zonder ongemak te ervaren.

Ontspanningstechnieken tijdens het gebruik

Tijdens het gebruik van de Shakti Mat is het belangrijk om ontspanningstechnieken toe te passen. Door bewust te ademen en je lichaam te ontspannen, kun je optimaal profiteren van de voordelen van de mat.

Neem diepe ademhalingen en probeer je spieren zoveel mogelijk te laten ontspannen terwijl je op de mat ligt. Je kunt ook proberen om je gedachten te kalmeren en je geest tot rust te brengen.

Dit helpt bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van diepe ontspanning. Experimenteer met verschillende technieken en vind wat voor jou het beste werkt. Geniet van de rustgevende ervaring en voel hoe de spanning in je lichaam langzaam verdwijnt.

Veelgestelde vragen over het gebruik van een Shakti Mat

Hoe lang moet ik op de Shakti Mat liggen??

Op de Shakti Mat liggen kan al in 15 tot 30 minuten per dag. Maar de duur hangt af van wat voor jou goed voelt en je kunt het geleidelijk opbouwen. Het belangrijkste is om te luisteren naar je eigen lichaam en te ontspannen.

Moet ik altijd op blote huid liggen??

Nee, je hoeft niet altijd op blote huid te liggen. Als beginner kun je dunne kleding dragen om aan de mat te wennen. Later kun je ervoor kiezen om direct op de mat te liggen voor een intensievere ervaring.

Doet het pijn om op de Shakti Mat te liggen??

Als beginner kan het wat ongemakkelijk aanvoelen wanneer je voor het eerst op de mat ligt vanwege de drukpunten. Maar naarmate je eraan gewend raakt, zul je merken dat het juist ontspannend en verlichtend is voor vermoeide spieren en stress.

Kan ik de Shakti Mat gebruiken als ik zwanger ben??

Het is altijd verstandig om advies in te winnen van een arts voordat je de Shakti Mat gebruikt tijdens de zwangerschap. Ze kunnen je advies op maat geven, rekening houdend met jouw specifieke situatie.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Shakti Mat??

Het regelmatige gebruik van een Shakti Mat kan veel voordelen bieden, zoals vermindering van stress en hoofdpijn, verbeterde nachtrust, verlichting van spierpijn, en algehele ontspanning van lichaam en geest.

Het kan je helpen om energiek en ontspannen te blijven, zelfs in drukke tijden.

Kan ik de Shakti Mat gebruiken als ik rugklachten heb??

Als je last hebt van rugklachten, is het verstandig om eerst advies in te winnen bij een zorgverlener.voordat je de Shakti Mat gebruikt. Ze kunnen je helpen bepalen of het veilig is en eventueel spec.

Meer over shakti matten

We werpen een uitgebreide blik op de boeiende wereld van de Shakti Mat. Deze serie artikelen belicht uiteenlopende onderwerpen om al uw vragen over dit intrigerende hulpmiddel te beantwoorden. We beginnen bij het begin: “Voordelen van de Shakti Mat“, waarna u zich wellicht afvraagt, “Shakti Mat kopen: waar kan ik het beste terecht?”. U kunt terecht op onze blogposts zoals “Shakti Mat Decathlon“, om te zien of dit de juiste keuze voor u is. We bespreken de ”Shakti Mat Voeten” en onthullen in “Shakti Mat Onzin” enkele mythen die de ronde doen.

Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de “Wetenschap achter Shakti Mat“, hebben we een speciaal artikel dat dieper ingaat op het onderwerp. Onze blogserie biedt ook specifieke informatie over de impact van de Shakti Mat op verschillende gebieden. Bent u geïnteresseerd in het effect op uw slaapkwaliteit? Dan is “Shakti Mat slaapkwaliteit” een must-read. Als u wilt weten hoe de Shakti Mat stress kan verlichten, lees dan “Shakti Mat stressverlichting“, ”Shakti Mat versus acupunctuur”. Voor degenen die worstelen met rugpijn, hebben we “Shakti Mat rugpijn” om te verkennen hoe deze tool kan helpen.

Het gebruik van de Shakti Mat kan variëren afhankelijk van uw levensstijl of specifieke behoeften. Bekijk “Shakti Mat Atleten“, “Shakti Mat Ouderen“, “Shakti Mat Kinderen“, en “Shakti Mat Huisdieren” voor meer informatie over deze unieke groepen gebruikers. Of u nu een beginner bent of al wat ervaring heeft, we hebben ook artikelen voor u. Lees “Shakti Mat Beginners” en ontdek hoe u het beste uit uw Shakti Mat haalt. Bent u op zoek naar manieren om uw Shakti Mat te onderhouden? “Shakti Mat Onderhoud” heeft alle tips die u nodig heeft.

Tot slot, of u nu geïnteresseerd bent in meditatie of de wellness-sector, we hebben de artikelen “Shakti Mat Meditatie” en “Shakti Mat wellness-sector” die u interessante inzichten bieden. Dus of u nu een ervaren gebruiker bent of nieuw in de wereld van de Shakti Mat, we hopen dat deze blogserie u meer inzicht zal geven in dit fascinerende hulpmiddel.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik beginnen met een Shakti Mat?

Om te beginnen met een Shakti Mat, leg je de mat op een vlakke ondergrond zoals een bed of vloer en ga je er zachtjes op liggen om je lichaam aan de stekels te laten wennen.

2. Hoe lang moet ik op een Shakti Mat liggen?

Het wordt aanbevolen om te beginnen met 10-15 minuten per dag op een Shakti Mat te liggen en dit geleidelijk aan op te bouwen tot maximaal 30 minuten. Luister altijd naar je lichaam en stop als het ongemakkelijk wordt.

3. Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Shakti Mat voor beginners?

Het gebruik van een Shakti Mat kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning en het stimuleren van de doorbloeding. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verlichten van rugpijn.

4. Kan iedereen een Shakti Mat gebruiken?

Ja, in principe kan iedereen een Shakti Mat gebruiken. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn als je zwanger bent, bloedverdunners gebruikt of problemen hebt met huidaandoeningen. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd een medische professional voordat je begint met het gebruik van een Shakti Mat.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Shakti mat 2023

 • Beste Shakti mat – Flowee
 • Meest toegankelijke shakti-mat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Shakti mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame shaktimat – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Shakti Mat voor beginners: Hoe begin je? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips