In dit artikel

Hoe Houd je een Shake Dieet Vol? Tips en Tricks (2023)

In dit artikel

Heb je moeite om je shake dieet vol te houden? Geloof me, ik ken het gevoel. Na grondig onderzoek te hebben gedaan en feiten zoals “alleen dieetshakes eten is niet voldoende om af te vallen” te hebben ontdekt, heb ik eindelijk een aantal beproefde methoden gevonden om een shake dieet vol te houden.

In dit artikel deel ik tips en tricks, zoals het toevoegen van variatie aan je shakes en het combineren van shakes met gezonde maaltijden, die je zullen helpen op koers te blijven.

Benieuwd? Lees dan snel verder!

Key Takeaway

De beste dieet shake van 2023 is Orangefit Diet. Dit merk heeft een veganistische formule en bestaat voor 30% uit vitamines en mineralen en is verkrijgbaar in 4 smaken, met Vanille als mijn top favoriet!

Samenvatting

 • Een shake dieet volhouden kan een uitdaging zijn, maar met deze tips en trucs is het mogelijk.
 • Voeg variatie toe aan je shakes door verschillende smaken en ingrediënten te proberen.
 • Combineer shakes met gezonde maaltijden om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.
 • Maak een planning en houd jezelf accountable om gemotiveerd te blijven.
 • Zorg voor voldoende vezels en hydratatie om je dieet vol te houden en je gewichtsverliesdoelen te bereiken.

Voordelen van afvallen met shakes en maaltijdvervangers

Het afvallen met shakes en maaltijdvervangers heeft verschillende voordelen. Het biedt gemakkelijke en snelle maaltijdopties, geeft controle over de calorie-inname en verhoogt de eiwitinname.

Gemakkelijke en snelle maaltijdopties

Shakes zijn snel en makkelijk te maken. Pak gewoon je favoriete shake mix, voeg water of melk toe, en je hebt een maaltijd klaar in een paar minuten. Dit maakt ze ideaal voor drukke ochtenden of als je geen tijd hebt om te koken.

En ze zijn ook handig om mee te nemen. Dus als je veel onderweg bent, is een shake een goede optie. Let wel op wat er in de shakes zit. Kies voor shakes met veel eiwitten. Ze helpen je om vol te voelen en geven je de nodige voedingsstoffen.

Zorg ervoor dat de shakes ook vezels bevatten. Deze houden je stofwisseling gezond en helpen bij het afvallen.

Controle over calorie-inname

Tijdens een shake dieet heb je controle over je calorie-inname. Dit komt doordat maaltijdshakes vaak een vast aantal calorieën bevatten. Je kunt dus precies berekenen hoeveel calorieën je binnenkrijgt met elke shake die je drinkt.

Dit kan handig zijn als je wilt afvallen, omdat het helpt om een calorie-tekort te creëren. Een calorie-tekort betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft om op gewicht te blijven.

Hierdoor kan je lichaam vetreserves gaan verbranden, wat kan leiden tot gewichtsverlies. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te weinig calorieën binnenkrijgt tijdens het shake dieet, omdat dit ongezond kan zijn en kan leiden tot tekorten aan voedingsstoffen.

Verhoogde eiwitinname

Het verhogen van je eiwitinname is belangrijk tijdens een shake dieet. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het behoud van spieren, wat helpt bij het afvallen. Kies daarom voor maaltijdshakes die voldoende eiwitten bevatten.

Eiwitten geven je ook een vol gevoel, waardoor je minder snel honger zult hebben. Dit kan helpen om het dieet vol te houden. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt en combineer dit met gezonde maaltijden en voldoende hydratatie.

Uitdagingen bij het volgen van een shake dieet

Bij het volgen van een shake dieet kun je te maken krijgen met verschillende uitdagingen.

Gebrek aan variatie

Het volgen van een shake dieet kan een uitdaging zijn vanwege het gebrek aan variatie. Het kan eentonig worden om elke dag dezelfde shakes te drinken en maaltijdvervangers te eten.

Dit kan leiden tot verveling en het verlangen naar ander voedsel. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar verschillende smaken en ingrediënten om je shakes interessanter te maken.

Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit, groenten en kruiden om nieuwe smaken toe te voegen aan je shakes. Op deze manier kun je het gebrek aan variatie tegengaan en het dieet volhouden zonder jezelf te vervelen.

Mogelijkheid tot hongergevoelens

Tijdens een shake dieet kan het zijn dat je hongergevoelens ervaart. Dit komt doordat je minder calorieën binnenkrijgt dan normaal. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze hongergevoelens normaal zijn.

Je lichaam moet wennen aan de verandering in voedselinname. Je kunt deze hongergevoelens echter verminderen door voldoende water te drinken en vezelrijke voedingsmiddelen toe te voegen aan je dieet.

Daarnaast kan het ook helpen om kleine, gezonde snacks te eten tussen je shakes om je honger te stillen. Onthoud dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en niet te streng voor jezelf te zijn tijdens het shake dieet.

Moeilijk vol te houden op lange termijn

Het kan moeilijk zijn om een shake dieet op lange termijn vol te houden. Dit komt omdat het dieet vaak beperkt is in termen van variatie en je misschien snel honger kunt krijgen. Bovendien kunnen sommige mensen simpelweg moeite hebben om zich aan een strikt dieet te houden voor een langere periode.

Het is belangrijk om te onthouden dat het shake dieet niet de enige manier is om af te vallen en dat het belangrijk is om ook andere gezonde voedingsmiddelen in je dieet op te nemen.

Daarnaast is het handig om jezelf accountable te maken door een planning te maken en gegevens bij te houden, dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven en je doelen te bereiken. Het is ook belangrijk om positief te blijven en jezelf mentaal voor te bereiden op moeilijke momenten tijdens het dieet.

Tips en trucs om een shake dieet vol te houden

– Voeg variatie toe aan je shakes

– Combineer shakes met gezonde maaltijden

– Houd jezelf accountable en maak een planning

– Zorg voor voldoende vezelinname en hydratatie

Lees hier verder voor meer handige tips om je shake dieet vol te houden!

Voeg variatie toe aan je shakes

Variatie toevoegen aan je shakes is een goede manier om een shake dieet vol te houden. Hier zijn een paar ideeën om je shakes lekker en interessant te maken:

 1. Probeer verschillende smaken eiwitpoeders, zoals vanille, chocolade of aardbei.
 2. Voeg vers of bevroren fruit toe aan je shakes voor extra smaak en voeding.
 3. Experimenteer met verschillende soorten melk, zoals amandelmelk of kokosmelk, voor een andere textuur.
 4. Voeg een lepel pindakaas of notenboter toe voor wat extra romigheid en gezonde vetten.
 5. Gebruik kaneel, vanille – extract of andere kruiden om je shakes op smaak te brengen.
 6. Giet je shake over ijsblokjes voor een verfrissende en koude traktatie.

Combineer shakes met gezonde maaltijden

Ik combineer mijn shakes met gezonde maaltijden om ervoor te zorgen dat ik alle voedingsstoffen binnenkrijg die mijn lichaam nodig heeft. Hier zijn enkele manieren waarop ik dit doe:

 • Ik eet bijvoorbeeld een salade met veel groenten en wat mager vlees of vis samen met mijn shake.
 • Ik maak een smoothie voor ontbijt met fruit, yoghurt en wat noten erbij.
 • Ik voeg groenten toe aan mijn shake, zoals spinazie of boerenkool, om extra vezels en voedingsstoffen binnen te krijgen.
 • Ik kook een gezonde maaltijd en drink mijn shake als dessert of tussendoortje.

Houd jezelf accountable en maak een planning

Ik zorg ervoor dat ik mezelf verantwoordelijk houd tijdens het volgen van een shake dieet door een planning te maken. Door een planning te maken, weet ik wat ik elke dag moet eten en drinken.

Dit helpt me om op koers te blijven en te voorkomen dat ik toegeef aan verleidingen. Ook kan ik mijn maaltijden van tevoren klaarmaken, zodat ik altijd een gezonde optie bij de hand heb.

Het helpt ook om mijn voortgang bij te houden, zoals het aantal shakes dat ik drink en mijn gewichtsverlies. Op deze manier kan ik mezelf accountable houden en gemotiveerd blijven om mijn doelen te bereiken.

Zorg voor voldoende vezelinname en hydratatie

Om een shake dieet vol te houden, is het belangrijk om voldoende vezels te consumeren en goed gehydrateerd te blijven. Vezels helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en zorgen ervoor dat je je langer vol voelt.

Kies voor shakes en maaltijdvervangers die rijk zijn aan vezels of voeg extra vezelrijke ingrediënten toe, zoals chiazaad of havermout. Daarnaast is het essentieel om voldoende water en andere caloriearme dranken te drinken om gehydrateerd te blijven.

Water helpt niet alleen bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam, maar kan ook helpen om hongergevoelens te verminderen. Door te zorgen voor voldoende vezelinname en hydratatie, kun je je shake dieet beter volhouden en je gewichtsverliesdoelen bereiken.

Conclusie

Een shake dieet volhouden kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs is het mogelijk. Variatie toevoegen aan je shakes, ze combineren met gezonde maaltijden, jezelf accountable houden en voldoende vezels en hydratatie krijgen zijn allemaal belangrijke stappen om succesvol te zijn.

Blijf positief, zorg voor een goede planning en laat je niet ontmoedigen tijdens moeilijke momenten. Met deze strategieën kun je het shake dieet volhouden en je gewichtsverliesdoelen bereiken.

Meer over ‘Dieet Shakes’

In de zoektocht naar balans en welzijn, besloot Maria de wondere wereld van dieet shakes maken te verkennen. Ze was benieuwd of ze het shake dieet zou volhouden, en verdiepte zich in koolhydraatarme dieet shakes en experimenteerde met een 3 dagen shake dieet.

Op een dag, terwijl ze haar vegan shake dieet verkende, vroeg ze zich af: hoe werkt een shake dieet eigenlijk? Ze struinde het internet af en kwam nupo dieet shake tegen en vroeg zich af of een 2 weken shake dieet een goed startpunt zou zijn.

Maria was altijd sceptisch over producten zoals herbalife shake dieet, maar was nieuwsgierig naar de voordelen van keto dieet shakes. Ze wist dat ze de juiste keuzes moest maken, daarom zocht ze naar shake dieet body en fit, en overwoog zelfs dieet shakes van Vitalis.

Met een verlangen naar meer ondersteuning overwoog Maria een shake dieet met begeleiding, en vroeg zich af of een groente shake dieet of zelfs een chocolade shake dieet zou passen bij haar levensstijl.

De reis van Maria door de wereld van dieet shakes was er een van ontdekking en groei, en ze vond vele waardevolle bronnen en inzichten waardoor ze een meer geïnformeerde keuze kon maken over haar gezondheid en welzijn.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een shake dieet?

Een shake dieet is een dieetplan waar je maaltijden vervangt door eiwitshakes. Dit kan afslanken makkelijker maken.

2. Hoe houd je een shake dieet vol?

Het volhouden van een shake dieet gaat makkelijker als je gezond eet en een gezonde levensstijl volgt. Tips en tricks zoals het eten van voedingsvezels kunnen helpen.

3. Zijn shakes goed voor je gezondheid?

Shakes kunnen deel uitmaken van een gezond dieet, maar ze moeten niet alle maaltijden vervangen. Het is belangrijk om ook echte voeding te eten.

4. Zijn er tips voor het vervangen van maaltijden door shakes?

Ja, maaltijdvervangende shakes kunnen helpen met het dieetplan, maar het is belangrijk om ook evenwichtige maaltijden te eten voor een gezonde levensstijl.

» Referenties


1. Davis, Lisa M., Coleman, Christopher, Kiel, Jessica, Rampolla, Joni, Hutchisen, Tammy, Ford, Laura, Andersen, Wayne S., & Hanlon-Mitola, Andrea. (2010). Efficacy of a meal replacement diet plan compared to a food-based diet plan after a period of weight loss and weight maintenance: a randomized controlled trial. Nutr J, 9(11).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2851659/

2. Cheskin, LJ., Mitchell, AM., Jhaveri, AD., Mitola, AH., Davis, LM., Lewis, RA., Yep, MA., & Lycan, TW. (2008). Efficacy of meal replacements versus standard food-based diet for weight loss in type 2 diabetes: a controlled clinical trial. Diabetes Educ, 34(118-127). doi: 10.1177/0145721707312463.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18267998/

3. Heymsfield, SB., van Mierlo, CAJ., van der Knaap, HCM., Heo, M., & Frier, HI. (2003). Weight management using a meal replacement strategy: meta and pooling analysis from six studies. Int J Obes Relat Metab Disord, 27(537-49). doi: 10.1038/sj.ijo.0802258.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12704397/

4. Ashley, JM., Herzog, H., Clodfelter, S., Bovee, V., Schrage, J., & Pritsos, C. (2007). Nutrient adequacy during weight-loss interventions: a randomized study in women comparing the dietary intake in a meal replacement group with a traditional food group. Nutr J, 6(6-12). doi: 10.1186/1475-2891-6-12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17592648/

» Referenties

Conclusie beste dieet shakes 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Houd je een Shake Dieet Vol? Tips en Tricks (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips