In dit artikel

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Beste Serotonine Booster | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wie voelt zich niet graag ongelofelijk goed? Jij waarschijnlijk ook! Veel mensen beseffen echter niet dat ze voor een groot deel zelf kunnen bepalen hoe ze zich voelen. In het menselijke lichaam wordt immers een belangrijke gelukshormoon stofje aangemaakt: serotonine. Dit stofje zorgt ervoor dat je hersenen signalen van positieve gevoelens krijgen, met als belangrijkste: geluk. Het gevolg? Jij voelt je lekker in je vel! Hoe werkt serotonine, wat zijn de voordelen van dit geluksstofje voor de gezondheid en wat zijn de belangrijkste gevolgen van een serotonine tekort? En nog belangrijker: wat zijn de beste serotonine supplementen? Deze én meer vragen krijgen in deze blog een duidelijk antwoord!

Beste serotonine 2023: Mijn selectie 

 1. Beste serotonine supplement – Vitals Saffraan
 2. Beste serotonine booster – Natuurlijk Presteren Serobooster
 3. Beste HTP-5 supplement – Vitals 5-HTP 
 4. Beste serotonine pillen – Natuurlijk Presteren Serobooster

Serotonine vergelijken; hoe doe ik dat? 

Hoe bepaal ik wat de beste serotonine booster is? Dat doe ik door middel van een serotonine test. Ik ga 5x serotonine vergelijken om erachter te komen. Daarbij let ik op de kwaliteit en ingrediënten van elk supplement, op de prijs, maar ook op de klantervaringen en het gebruiksgemak. Benieuwd naar mijn conclusie? Lees dan snel verder!

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Saffraan – beste serotonine supplement 

Wil jij je positieve gemoedstoestand graag vaker vasthouden? Dan is een serotonine supplement zoals Vitals Saffraan interessant. Dit extract is afkomstig van 100% echte saffraan en ontwikkeld volgens een gepatenteerde extractiemethode. Bovendien is de saffraan biologisch, onbespoten en gecontroleerd. Het wordt ook gebruikt in wetenschappelijk onderzoek, net zoals HTP 5.

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Je kunt Vitals Saffraan kopen voor €34,95 voor 60 capsules. Met de serotonine kortingscode GROEI krijg je daar 15% korting op!

Voordelen Vitals

✅ Met 100% echte saffraan;

✅ Geschikte serotonine booster voor vegetariërs en veganisten;

✅ Met 15% serotonine korting als je kortingscode GROEI gebruikt;

✅ Van biologische oorsprong, gecontroleerd en onbespoten;

✅ Geproduceerd volgens gepatenteerde extractiemethode.

Nadelen Vitals

❌ Redelijk prijzig serotonine supplement;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vitakruid Saffraan L-Theanine

Op nummer 2 staat Vitakruid Saffraan L-Theanine. Dit product is een krachtige serotonine booster, omdat het een positieve gemoedstoestand versterkt. Andere voorbeelden van de serotonine werking is dat je er beter door kunt ontspannen, maar tegelijkertijd fit en alert blijft. Bovendien is Vitakruid Saffraan L-Theanine gemaakt van de beste saffraan wereldwijd: Affron. Het is een biologisch product en hét alternatief voor Sint Janskruid. De geadviseerde dosering is wetenschappelijk onderbouwd en de capsules serotonine zijn bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Je kunt Vitakruid Saffraan L-Theanine kopen voor €23,89 voor 30 capsules. Neem 1 capsule per dag. Bestel nu tijdelijk met 10% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Krachtige serotonine booster;

✅ Gemaakt van Affron, het beste saffraan wereldwijd;

✅ Wetenschappelijk onderbouwde dosering;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Veelzijdige serotonine functie (alternatief voor Sint Janskruid).

Nadelen Vitakruid

❌ Vrij prijzig serotonine supplement.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Natuurlijk Presteren Serobooster – beste serotonine booster, beste serotonine pillen

Natuurlijk wil je ook meer ontdekken over de serotonine booster Natuurlijk Presteren Serobooster! Dit product is populair en de serotonine booster ervaringen zijn lovend. Zoals je misschien weet, kun je htp5 gebruiken om je serotonine te boosten. Er zit maar liefst 98% natuurlijke 5 htp in dit product van Natuurlijk Presteren. En het product is zelfs helemaal plantaardig! Breng je mentale gemoedstoestand in balans en verbeter je stemming. Dit supplement heeft geen verslavende werking, want het bevat alleen veilige ingrediënten in een veilige dosering.

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Dankzij de unieke formule van Natuurlijk Presteren Serobooster ondersteun je je humeur van binnenuit. Dit supplement is ontwikkeld door een biochemicus! Eén verpakking van 60 capsules kost €24.

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ 100% natuurlijk supplement (ook geschikt voor vegetariërs en veganisten);

✅ Niet verslavend, verantwoord gedoseerd en veilig;

✅ Ontwikkeld door een biochemicus;

✅ Je krijgt stapelkorting als je meerdere verpakkingen bestelt;

✅ Voor 21:00 uur besteld, vandaag verzonden.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €39;

❌ Je krijgt pas korting bij meerdere verpakkingen.


Klik hier voor de beste deal

4. Bonusan Griffonia Simplicifoli

Extra serotonine aanmaken kan ook met Bonusan Griffonia Simplicifoli. Een verpakking van dit 5 htp supplement bevat 60 capsules, maar is ook verkrijgbaar in een verpakking met 200 capsules. Doordat dit supplement gewonnen wordt uit zaden van een plant, is het een biologische en actieve vorm. Je lichaam neemt dit snel op en na inname komt ongeveer 70% van de htp 5 in je bloedbanen terecht.

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Met Bonusan Griffonia Simplicifoli geef je je serotonine elke dag een boost. Neem 1 tot 2 capsules per dag in, maar kijk wel uit als je medicijnen gebruikt. Dit supplement kan door de beschikbaarheid van serotonine andere middelen versterken. De verpakking met 60 capsules kost €29,95. 

Voordelen Bonusan

✅ Biologische, actieve vorm van 5 htp;

✅ Verkrijgbaar in een verpakking van 60 of 200 capsules;

✅ 70% van de htp 5 komt in je bloedbanen terecht;

✅ Voor 21:30 besteld is morgen in huis.

Nadelen Bonusan

❌ Mag niet zomaar in combinatie met medicijnen gebruikt worden;

❌ Je kunt er lichte misselijkheid door krijgen.


Klik hier voor de beste deal

5. Vitals 5-HTP 

Het meest voordelig geprijsd zijn de Vitals 5-HTP capsules met 100mg aan htp5. Dit supplement bevat de biologische, actieve vorm van L-tryptofaan en is daardoor effectief. Er zit ook extract uit de Griffonia Simplicifolia plant in. Bovendien is de plantaardige capsule van deze serotonine booster alleen aangevuld met hulpstoffen uit natuurlijke bronnen. Helemaal geschikt voor vegetariërs en veganisten, dus!

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Vitals 5-HTP is een 5-HTP supplement dat voordelig geprijsd is. Toch kun je ook nog eens korting krijgen als je mijn kortingscode ‘GROEI invult tijdens het afrekenen. Dat scheelt je maar liefst 15%!

Voordelen Vitals

✅ Met 100mg htp5;

✅ Bevat de biologische, actieve vorm van L-tryptofaan;

✅ Plantaardige capsule en alleen hulpstoffen uit natuurlijke bron;

✅ Je krijgt 15% korting op 5HTP kopen met kortingscode GROEI.

Nadelen Vitals

❌ De capsules zijn vrij groot als je moeite hebt met supplementen slikken;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

6. Vitals Tryptofaan 400mg

Een ander interessant serotonine supplement van Vitals is Vitals Tryptofaan 400mg. Liever geen 5 HTP kopen, maar Tryptofaan? Ook deze serotonine supplementen van Vitals zijn plantaardig. Zowel de capsules als de hulpstoffen die eraan zijn toegevoegd. Daardoor zijn ze ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. 

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Met maar liefst 400mg tryptofaan per capsule, merk je snel effect. Je kunt Vitals Tryptofaan 400mg kopen voor €24,95 voor 60 capsules. Met de kortingscode ‘GROEI krijg je 15% korting. Neem 1 capsule per dag, dat is namelijk voldoende.

Voordelen Vitals

✅ Met 400mg tryptofaan per capsule;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je krijgt 15% serotonine korting met kortingscode GROEI.

Nadelen Vitals

❌ De capsules zijn vrij groot als je moeite hebt met supplementen slikken;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste serotonine 2023 

Ben je benieuwd naar wat ik van al e deze serotonine supplementen het beste product vind? Er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. Voor mij is dat Vitals Saffraan, met 100% echte saffraan. 

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Dit serotonine supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Vitals Saffraan wordt geproduceerd volgens een gepatenteerde extractiemethode en bevat alleen onbespoten ingrediënten. Bovendien krijg je 15% korting op dit serotonine supplement als je de kortingscode ‘GROEI gebruikt. Zo kun je extra voordelig 5 HTP kopen!


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

Serotonine ervaringen en reviews 

Benieuwd naar de meningen van klanten? Zij gingen hun serotonine verhogen met bovenstaande producten. Lees hieronder hun 5 HTP review en serotonine review om meer te weten te komen over de verschillende supplementen. 

Vitals Saffraan review 

Ben schrijft over Vitals Saffraan: “Goed product dat tegen veel kwaaltjes helpt. Ik gebruik het nu al een tijdje en ik ben er tevreden over. Goede kwaliteit en handig in gebruik. Aanrader.”

Vitakruid Saffraan L-Theanine review

Linda wilde haar serotonine aanvullen en koos voor Vitakruid Saffraan. “Gebruiksvriendelijke capsules die aan mijn verwachting voldoen. Het komt overeen met de beschrijving van het supplement. Daarom geef ik 5 van 5 sterren. Ik ben erg tevreden en ik voel mij hier beter door.”

Natuurlijk Presteren Serobooster ervaring 

Tino geeft Natuurlijk Presteren Serobooster 5 sterren en schrijft in zijn review: “Ik gebruik het nu ruim 3 maanden en ik merk duidelijk verschil. Ik voel dat het goed is voor mijn stemming! En omdat de samenstelling door een vriend van mij (die chemicus is) was nagekeken en goedgekeurd, had ik er vertrouwen in. Er is goed nagedacht over de formule en ingrediënten.”

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Bonusan Griffonia Simplicifoli ervaring 

“Ik las op het internet over serotonine kopen en dat dat je helpt op minder positieve dagen. Na veel 5 HTP reviews gelezen te hebben kwam ik uit bij Bonusan Griffonia Simplicifoli. Dit gaf mij meteen een goed gevoel en de reviews zijn ook goed. Ik ben net een paar weken bezig maar voel mij nu al opgewekter en beter”, schrijft Joyce.

Vitals 5-HTP review

“Ik zag zoveel 5-HTP reviews voorbijkomen, maar ik dacht wat doet serotonine of 5htp dan precies”, schrijft Femke. “Ik had al een paar maanden een minder goed humeur en was vaak somber dus ik wilde een oplossing. Sinds ik Vitals 5-HTP gebruik voel ik mij zoveel beter! Echt een wonder bijna. Heel blij dat ik dit gevonden heb en ik kan het anderen ook aanraden die niet lekker in hun vel zitten.”

Vitals Tryptofaan 400mg review

Bram schrijft over Vitals Tryptofaan 400mg: “Ik kocht deze serotonine pillen voor mijn moeder. Zij was al een tijdje niet zichzelf, verdrietig, niet veel eetlust. Het was geen depressie volgens de arts dus ik dacht dat een natuurlijk supplement misschien kon helpen. Daarom had ik Tryptofaan gekocht voor haar. Tot nu toe lijkt zij er inderdaad van op te knappen en ze geeft zelf aan zich beter te voelen dan voorheen dus het werkt!”

Hiervoor kun je bij mij, Lotte, terecht!

Ik, Lotte, ben orthomoleculair therapeut. Dit type geneeskunde kwam op mijn pad toen ik jarenlang geworsteld had met vervelende buikklachten, huidklachten en vermoeidheid. Ik ontdekte waar mijn problemen vandaan kwamen en besloot anderen op die manier ook te helpen.

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut-1

Tegenwoordig ben ik energiek en fit en ken ik mijn lichaam heel goed. Ik weet nu wat ik kan eten, zonder buikpijn te krijgen. En ik gun jou dat ook! Een leven waarin je klachtenvrij, gelukkig en fit bent. Zie jij dat wel zitten? Laten we dan een intakegesprek plannen. Daarin vraag ik je helemaal uit over je leefstijl, klachten en voeding. Op basis daarvan bepalen we samen een consult/traject dat bij jou past. We kunnen zelfs bloedtesten inzetten om jouw vitaminewaardes te meten en zo nog meer te ontdekken.

Wil je meer weten over mijn aanbod? Klik dan hier. Heb je interesse in een kennismakingsgesprek? Die kun je hier inplannen.


Klik hier voor persoonlijk advies

Wat is serotonine en wat doet het?

Serotonine wordt vaak gezien als hét geluksstofje van het lichaam, maar eigenlijk deelt het die titel met dopamine, oxytocine en endorfine. Niettemin is serotonine één van de belangrijkste, zoals in deze blog duidelijk zal worden.

Je serotonine verhogen is één van de beste dingen die je kunt doen om van een betere gezondheid te genieten. Het aanmaken van serotonine is op zich een eenvoudig proces, maar toch kan het de moeite waard zijn om je wat meer in dit geluksstofje te verdiepen!

Ons lichaam bevat meer dan 50 verschillende neurotransmitters. Dit zijn   signaalstoffen in het zenuwstelsel, die continu invloed uitoefenen op ons gehele lichaam en systeem. Een van die neurotransmitters is serotonine. Het speelt een grote rol bij je stemming en geluksgevoel. Maar het doet nog veel meer, want het is bijvoorbeeld ook betrokken bij de leerprestaties, eetlust, bloeddruk, pijnbeleving en slaap.

Als je al een tijdje niet lekker in je vel zit, kan dat wijzen op een serotonine tekort. En aangezien je dit stofje nodig hebt om lekker in je vel te zitten, is het belangrijk om te controleren hoe dat in jouw lichaam geregeld is. Natuurlijk is niemand altijd vrolijk. Maar als je je heel vaak of lang prikkelbaar, geïrriteerd, chagrijnig en/of verdrietig voelt, is er misschien meer aan de hand.Het leuke is dat je dit proces eigenlijk gemakkelijk zelf in gang kunt zetten, door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Zoals je misschien al weet, maken we in ons lichaam verschillende hormonen aan, en serotonine is daar één van. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd doordat het je een lichamelijk, emotioneel en psychologisch gevoel van blijdschap en geluk kan geven. Hoe meer serotonine gelukshormoon je aanmaakt, hoe minder je van de kaart zult zijn door negatieve kritiek, afwijzing van anderen of elke andere negatieve emotie of ervaring.

Daarbij is serotonine ook één van de belangrijkste hormonen bij het reguleren van je slaap, je eetlust, je seksuele activiteit en je beweging. Ten slotte heeft dit geluksstofje ook een grote invloed op de werking van:

 • Nieren
 • Hart
 • Bloedvaten
 • Immuunsysteem
 • Spijsvertering

Kortom, het gaat om een hormoon dat talloze functies vervult in het lichaam – en dat maakt je serotonine op natuurlijke wijze verhogen dan ook zeker de moeite waard!

Hoe kan je je serotonine natuurlijk verhogen?

Je natuurlijke serotonine verhogen, dat kan enkel als je algemene levensstijl gericht is op gezondheid. Uiteindelijke komt het er echter op neer dat je je voeding onder de loep moet nemen, en vooral voedingsmiddelen moet eten die de aanmaak van dit geluksstofje bevorderen.

Serotonine wordt in het lichaam geproduceerd uit tryptofaan, een aminozuur dat in bepaalde voedingsmiddelen voorkomt:

 • Melk
 • Chocolade
 • Bananen
 • Kikkererwten

Deze voedingsmiddelen zullen je dus zeker helpen om je serotonine natuurlijk te verhogen. Tryptofaan is eigenlijk de voorloper van het geluksstofje, en wordt er in omgezet door specifieke enzymen in het lichaam!

Daarnaast kan je ook jouw serotonine verhogen door middel van een natuurlijk supplement. Het beste serotonine supplement is de .

De conclusie is dat je, door middel van je voedingspatroon, dus zelf kunt bepalen hoe jij je voelt. En dat is natuurlijk nog altijd de beste reden om het heft in eigen handen te nemen en je serotonine met de juiste voeding te verhogen!

Saffraan als serotonine booster

Wist je dat saffraan ook kalmerend werkt voor het zenuwstelsel? Het is een specerij en geneesmiddel, afkomstig van een plant. En die plant (Crocus Sativus) wordt ook wel de antidepressiviteitsplant genoemd. Saffraan heeft een kalmerende werking, maar stimuleert tegelijkertijd het geheugen, de doorbloeding en het libido. Ook gaat het prikkels en stressgevoelens tegen en helpt het je om beter om te gaan met drukte. De combinatie van serotonine en saffraan is daarom heel interessant.

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

De symptomen en gevolgen van een serotonine tekort

Het spreekt voor zich dat er een risico bestaat dat je te weinig serotonine aanmaakt, en dat serotonine tekort kan enkele ernstige gevolgen met zich meebrengen voor je gezondheid. Hormonale disbalans op zich is eigenlijk iets dat altijd vermeden moet worden – want het zijn die hormonen die aan de basis liggen van hoe je je voelt én hoe gezond je bent.

Hieronder vind je enkele van de belangrijkste symptomen van een serotonine tekort:

 • Depressieve gevoelens en angst.
 • Onrustige gevoelens, zowel lichamelijk als psychologisch.
 • Intense eenzaamheid of kwaadheid.
 • Een laag zelfbeeld;
 • Een grote honger, die echter niet gestild kan worden.
 • Chronische migraine of andere soorten hoofdpijn;
 • Slechte concentratie, slaapproblemen en/of overgewicht.

Een serotonine tekort kan, zoals dat bij andere hormonen ook het geval is, een normaal leven leiden heel wat moeilijker maken. Zeker als men niet op zoek gaat naar manieren om serotonine op natuurlijke wijze te verhogen. Als er natuurlijke serotonine wordt aangemaakt door middel van gezonde voeding en een goede levensstijl, is het risico op deze aandoeningen echter een stuk kleiner!

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

Je serotonine aanvullen en verhogen; enkele handige tips

Als je dan toch aan een serotonine tekort lijdt, dan is het een kwestie van jouw natuurlijke serotonine zo snel mogelijk te verhogen. Ook als je een serotonine tekort wilt vermijden, is een preventieve levensstijl zeker belangrijk.

Om dat iets gemakkelijker voor jou te maken, vind je hieronder een overzichtje van enkele handige tips:

1. Ontbijt als een koning

Het grootste deel van de serotonine in het lichaam wordt ’s morgens aangemaakt, tot zo’n twee uur na zonsopgang. Het is dus erg belangrijk om een goed ontbijt te nuttigen, en dan vooral voedingsmiddelen die de aanmaak van dit geluksstofje bevorderen. Denk aan yoghurt of kwark met een banaan en pompoenpitten, of een paar sneetjes bruin brood met avocado of notenpasta en een glas (soja)melk. Op die manier is jouw ontbijt een heuse serotonine booster!

2. Eet ook gedurende de dag gevarieerd en gezond

Een goede algemene richtlijn is dan weer dat je eigenlijk de hele dag door gezond en gevarieerd moet eten. En dan is het vooral belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt. Verse groenten en fruit, noten, zaden, eieren, een stukje vis, enzovoort. Ook regelmatig aardappelen, bruine rijst en brood eten zijn goede manieren om je serotonine natuurlijk te verhogen!

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

3. Gebruik een Serotonine Booster

Er bestaan tegenwoordig natuurlijke serotonine boosters die gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek jouw serotonine niveau kunnen verhogen. Zo’n SeroBooster is goed voor stemming en humeur, helpt bij verminderen van vermoeidheid, zijn bouwstenen voor het gelukshormoon serotonine en is geheel natuurlijk en niet verslaven.

Klik hier voor meer informatie over de beste serotonine booster met 5-HTP uit Griffonia en B6 (P-5-P).


Klik hier voor de beste deal

4. Breng meer tijd door in de zon

Ten slotte kan je jouw serotonine verhogen door dagelijks voldoende vitamine D binnen te krijgen. De beste manier om dat te doen is door elke dag minstens een kwartier in direct zonlicht door te brengen, en een kwalitatief hoogstaand vitamine D supplement te nemen in tablet- of capsulevorm. Ook kan je een speciale UV-lamp of daglichtlamp kopen voor in huis, om ook tijdens de donkere winterdagen alsnog aan voldoende licht te worden blootgesteld!

Pas bovenstaande tips toe om je serotonine te verhogen of een serotonine tekort aan te vullen, en je geniet binnen de kortste keren van een intenser geluksgevoel. Een goede gezondheid begint bij jouw voeding – dus besteed daar voldoende aandacht aan en wees getuige van de effecten ervan op je geluk!

Het serotonine syndroom: wat is dat?

Hoe groot het risico op een serotonine tekort ook mag zijn, in bepaalde gevallen is een teveel aan dit gelukshormoon wel degelijk ook gevaarlijk. Veel mensen zijn actief bezig met hun serotonine verhogen, maar wat gebeurt er als je er te véél van hebt? Dan bestaat de kans dat je het zogenaamde serotonine syndroom ontwikkelt, ten minste als het gaat om en chronisch overschot.

Bij het serotonine syndroom komen uiteenlopende symptomen kijken, maar de oorzaak is altijd dezelfde: extreem hoge concentraties van dit geluksstofje in de hersenen, doordat het hormoon na afgifte door de zenuwcellen niet terug kan keren naar die zenuwcellen. Klinkt nogal ingewikkeld, maar uiteindelijk komt het erop neer dat de hoeveelheid serotonine in het lichaam hierdoor sterk stijgt.

Over het algemeen is het risico op deze aandoening erg klein, maar als het voorkomt, kan het levensbedreigend zijn. Het gevaarlijke aan het serotonine syndroom is ook dat het vaak erg moeilijk te herkennen is, zeker in een vroeg stadium. Daarbij worden bepaalde symptomen door veel artsen verkeerd geïnterpreteerd, juist doordat er in de medische wereld eigenlijk relatief weinig over geweten is. Ten slotte komen de symptomen van het serotonine syndroom grotendeels overeen met die van een XTC overdosis, wat vaak tot nog méér verwarring leidt bij specialisten!

Wel zijn er manieren om verergering van de symptomen te voorkomen, bijvoorbeeld door het toedienen van benzodiazepines, en door de symptomen onder controle te houden of veranderingen in gedrag te analyseren.

Hieronder een kort overzichtje op de belangrijkste symptomen van serotonine syndroom:

 • Spierspasmes-, samentrekkingen- en stijfheid
 • Hevige zweetbuien
 • Een versnelde hartslag
 • Hoge koorts en rillingen
 • Extreem wijde pupillen
 • Opwinding, angst en verwardheid
 • Diarree en andere verteringsproblemen
 • Oververhitting
 • Extreme motorische reflexen

Wél moet duidelijk zijn dat het serotonine syndroom bij het grootste deel van de bevolking niet kan voorkomen, en vooral het gevolg is van onder andere het nemen van grote hoeveelheden van bepaalde medicatie. Vóór je extreme veranderingen doorvoert op het vlak van voeding is het dus altijd aangeraden om eerst advies te vragen bij een arts of voedingsspecialist, en eventueel je serotonine laat meten of testen. Zeker als je nu al medicatie neemt. Op die manier weet je hoe het met jou serotonine niveau zit, en kan je eventueel aanpassingen maken!

Beste Serotonine Booster Review (2022) 5x Test

De meerwaarde van een serotonine supplement

Klaar om je gezondheid een boost te geven en van méér geluk te genieten? Dan is je serotonine op natuurlijke wijze verhogen essentieel! Hoewel je natuurlijk meer serotonine kunt aanmaken door middel van voeding, is het altijd interessant om ook een goed serotonine supplement bij de hand te hebben. Veel mensen kunnen de voorlopers van serotonine immers niet goed opnemen uit voeding of maken het geluksstofje niet goed aan in het lichaam. En dan is een hogere dosis van dit stofje, via een serotonine supplement, toch wel aangeraden.

Serotonine supplementen zijn in verschillende winkels verkrijgbaar, in uiteenlopende vormen en dosissen: van serotonine capsules of tabletten tot serotonine pillen die vooral de concentratie tryptofaan in je lichaam verhogen. Natuurlijk is het altijd beter om een dergelijk supplement te nemen als aanvulling op een gezonde levensstijl!

Als je serotonine supplementen wilt kopen, is het ook belangrijk dat je zeker bent van een goede kwaliteit. Enkel vooraanstaande merken kunnen je serotonine supplementen aanbieden die ook degelijk werkzaam zijn, en dus bijdragen tot jouw gezondheid en je geluksgevoel. Kies een goed supplement en je serotonine verhogen wordt meteen een stuk gemakkelijker. Zeker als je daarbij elke dag opnieuw de juiste beslissingen maakt op het vlak van voeding en levensstijl!

Meer info over hormonen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Er zijn heel erg veel soorten hormonen. Over het algemeen kan je hormonen verdelen over 2 groepen:

Als we vervolgens verder kijken kunnen we hormonen weer verder verdelen in bepaalde functiegroepen:

Andere bekende gelukshormonen zijn endorfine, serotonine, dopamine en oxytocine. Veel mannen hebben tegenwoordig te weinig testosteron en daar is zeker wat aan te doen. Een veel voorkomende klacht is een laag libido of last van man boobs. Lees het Testoplan maar eens voor meer info.

De hongerhormonen ghreline en leptine kunnen ervoor zorgen dat het afvallen haast onmogelijk wordt. Dit kan ook weer invloed hebben op jouw biologisch klok en dan komt het hormoon melatonine ook om de hoek kijken.

Wil je meer weten over al deze hormonen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over serotonine

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over serotonine? De meest gestelde vragen vind je hieronder!

Wat is de beste serotonine booster? 

Wil jij de beste serotonine booster in huis halen voor je stemming en mentale gemoedstoestand? Dan raad ik Vitals Saffraan aan. Hier zit namelijk 100% echte saffraan in en daardoor mag hij ook door vegetariërs en veganisten gebruikt worden. De ingrediënten zijn bovendien biologisch, onbespoten en gecontroleerd. En op de extractiemethode zit patent, waardoor de productiewijze uniek is. Met de kortingscode ‘GROEI krijg je overigens 15% korting op je bestelling!

Wat is de werking van een serotonine supplement?

Een serotonine supplement heeft een interessante werking op je mentale gesteldheid. Het zorgt er namelijk voor dat je je beter en vrolijker voelt. Serotonine is een neurotransmitter in de hersenen die voor dit opgewekte gevoel zorgt. Wanneer er (tijdelijk) minder serotonine wordt aangemaakt, kun je je lichaam een handje helpen door een serotonine supplement te nemen. (1)

Waar kan je serotonine 5-HTP kopen?

Waar je serotonine 5-http kunt kopen, is eigenlijk niet ingewikkeld. Je kunt ervoor naar een drogisterij gaan of je kunt online bestellen. Er zijn veel vitaminemerken die 5-HTP verkopen. De supplementen die ik in dit artikel beschreven heb, zijn in elk geval allemaal de moeite waard. Toch is in mijn ogen Vitals Saffraan nog de allerbeste keuze!

Conclusie beste serotonine 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Serotonine Booster | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Serotonine Booster?

Kies dan voor: Vitals

Op zoek naar de beste Serotonine Booster?

Kies dan voor: Vitals