Sapkuur Afvallen | Detox en Gezond Afvallen met de Beste Sapkuren!
30 november 2020 
14 min. leestijd

Sapkuur Afvallen | Detox en Gezond Afvallen met de Beste Sapkuren!

Voor wie zijn of haar gezondheid serieus neemt, kan een sapkuur of een sap dieet een heel goed hulpmiddel zijn. De term sapkuur verwijst eigenlijk naar elk soort kuur van enkele of meerdere dagen, waarbij men niets anders drinkt/eet dan groenten- en fruitsappen. Zo’n kuur wordt ook wel een sap detox kuur genoemd, juist omdat het het lichaam helpt om te ontgiften.


Wat is een sapkuur nu precies, wat zijn de voordelen van zo’n detox sapkuur en waarom zou je moeten detoxen met een sapkuur? Allemaal vragen die een antwoord verdienen, en die vind je in dit artikel!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je - Korting - Kortingscode

Wat houdt een Sapkuur precies in?

Of je nu een sapkuur van 1 dag, 3 dagen, 5 dagen of 7 dagen volgt, het principe is altijd hetzelfde: alle maaltijden worden vervangen door geperste groenten- en fruitsappen. Dit houdt meestal in dat er weinig vertering plaatsvindt, en dat brengt op zich al heel veel voordelen met zich mee. Vaak beginnen mensen met een sapkuur omdat ze willen afvallen, meer energie willen hebben of gewoon omdat ze van chronische aandoeningen af willen. Sapkuren en sapjes dieet kan bij deze en meer situaties zeker helpen, hoewel het natuurlijk geen wondermiddel is!

Er bestaan tegenwoordig heel wat mogelijkheden om bereide sappen en sapkuren te bestellen, zodat je geen tijd verliest aan het maken ervan. Een goed voorbeeld daarvan is Sap.je, een bedrijf dat detox sapkuren gemakkelijker maakt met de beste gezonde geperste sapjes die je online kan kopen.

Sapkuur | Gezond afvallen

De voordelen van een Sapkuur (detox)

Maar waarom zou je nu een detox sapkuur moeten volgen? Wat zijn de voordelen ervan en wat kan je verwachten als je met zo’n detox sapkuur begint? Hieronder een overzicht:

1. Intensief ontgiften

Een van de grootste voordelen van een sapkuur is dat je je lichaam ondersteunt bij het ontgiften. Dit betekent, het afvoeren van afvalstoffen en toxines. Van ongezonde voeding tot chemische bestrijdingsmiddelen, kleurstoffen en meer, het zijn allemaal stoffen die ons lichaam binnendringen en helemaal niet gezond zijn. Dankzij een sapkuur kan het lichaam deze stoffen sneller en beter verwijderen, waardoor we ons beter voelen.

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting

2. Geen vertering nodig

Het verteren van voeding is één van de lichaamsprocessen die het meeste energie vraagt (en dan vooral als het gaat om fastfood of hele vettige voeding). Aangezien sapjes op basis van groenten en fruit eigenlijk al vloeibaar zijn en heel weinig substantie bevatten, moet het lichaam ook niet hard werken om ze te verteren. Tijdens een detox sapkuur of sappen dieet krijgt je vertering dus even rust, waardoor het herstel van cellen en lichaamsweefsel ook sneller gaat.

3. Boordevol vitamines en mineralen

Vervolgens bevatten verse sapjes van bijvoorbeeld Sap.je heel wat broodnodige vitamines en mineralen. Vaak ontbreken voedingsstoffen als vitamine C, zink, ijzer, calcium en nog veel andere in gewone (bewerkte) voeding. Een sapjeskuur is een goede manier om die weer aan te vullen. Elke vitamine en mineraal heeft levensbelangrijke functies, van het balanceren van hormonen tot het herstellen van wonden. Een sap detox kan dus helpen om je lichaam en immuunsysteem sterker en gezonder te maken.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Waarom je een Sapkuur zou moeten doen

Het is duidelijk dat de voordelen van en sap detox erg ver reiken. Maar er zijn nog enkele andere goede redenen om een sapkuur dieet te volgen. Of je nu je sapkuur zelf wilt maken of die online wilt bestellen of kopen, je bent altijd zeker dat je heel wat tijd bespaart. Het bereiden van gewone maaltijden neemt normaal heel wat tijd in beslag, maar daar hoef je je tijdens een detox kuur geen zorgen over te maken.

Ook kan je veel geld besparen. Gewone voedingsmiddelen zoals vlees, vis en andere producten kosten doorgaans nogal wat geld. Een sapkuur is echter relatief goedkoop – en de voeding die je hierbij binnenkrijgt is ook nog eens veel gezonder. Ten slotte kan je gewone groentesapjes ook nog lekker maken als je er wat fruit aan toevoegt!

De belangrijkste reden om een sapkuur of sap dieet uit te proberen is natuurlijk nog altijd omdat je je lichaam in een korte tijd gezonder kunt maken en helpen ontgiften. Je kan op basis van eigen sapkuur recepten of voorbereide sapjes een zogenaamde sapkuur vakantie inplannen, waarin je je gezondheid een boost geeft en je immuunsysteem versterkt!

Reset met sapkuur

Hoeveel dagen moet ik een Sapkuur volgen?

Hoe lang moet zo’n sapkuur nu precies zijn? Het antwoord op die vraag hangt van verschillende factoren af. Je kiest natuurlijk helemaal zelf, maar over het algemeen wordt een sapkuur 7 dagen gedaan. Er bestaan ook sapkuren van 5, 3 of zelfs maar 1 dag, maar die zijn vaak intensiever en een stuk strikter.

Daarbij hangt de duur van de sapkuur natuurlijk ook af van hoe gezond je al bent en of je ervaring hebt met een sapkuur. Iemand die veel fastfood, toegevoegde suikers en ongezonde vetten eet, zal langer moeten kuren om het lichaam te ontgiften. Je kan hiervoor altijd advies vragen bij een voedingsdeskundige of een andere specialist, om het op de juiste manier te doen.

Voor wie is een Sapkuur geschikt en voor wie niet?

In theorie kan iedereen een detox sapkuur of sapjes dieet volgen, maar toch is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Zo wordt een intensieve sapkuur afgeraden voor:

 • Zwangere vrouwen
 • Jonge kinderen
 • Mensen die bepaalde medicijnen nemen
 • Diabetici
 • Mensen met schildklierproblemen

Een sapkuur kan voor veel van deze mensen een belasting beteken, bijvoorbeeld omdat ze extra calorieën nodig hebben om te groeien (zoals jonge kinderen) of erg gevoelig zijn voor veranderingen in de bloedsuikerspiegel (zoals diabetici). Het is hoe dan ook altijd beter om advies te vragen aan een voedingsdeskundige of specialist om te weten of je een sapkuur kunt doen of niet!

Ook interessant voor jou:

Afvallen met een Sapkuur, kan dat?

Heel wat mensen kiezen ervoor om een sapkuur te doen, en in veel gevallen is de belangrijkste motivatie gewichtsverlies. Hoewel een detox sapkuur of sappen dieet geen wondermiddel is om vetmassa te verliezen, kan het wel helpen om overtollig vet en vocht te verliezen. Veel mensen ondervinden echter dat ze aan het begin van de sapkuur juist extra vocht en gewicht vasthouden. Dit komt meestal doordat het lichaam alle toxines wil uitscheiden, maar dat kan enkel via vocht. In de loop van de detox kuur en daarna verdwijnt dat watergewicht echter.

Het moet ook gezegd worden dat een eenmalige sapkuur of sapjes dieet geen lange termijn oplossing is voor het verliezen van lichaamsgewicht. Het kan de gezondheid een boost geven en zeker helpen bij vetverbranding en vocht, maar als men daarna weer meer gaat eten komt een deel van dat gewicht terug. Een sapkuur te lang volhouden om méér gewicht te verliezen is echter geen goede oplossing, want dan krijgt je lichaam niet genoeg calorieën binnen om optimaal te functioneren! Het is dus aan te raden om op regelmatige basis een sapkuur te volgen om zo je gezondheid een boost te geven.

Sapkuur Groentesap Detox

Werkt een Detox Sapkuur, en welke symptomen komen erbij kijken?

Als je aan een sapkuur of sap dieet begint, dan is het mogelijk dat je lichaam bepaalde symptomen vertoont. Meestal zijn dit bijwerkingen van het ontgiftingsproces, maar het kan ook zijn dat je lichaam een beetje moet afkicken van de toegevoegde suikers, verzadigde vetten en andere ongezonde stoffen die je normaal misschien wel eet.

Mensen kunnen last hebben van hoofdpijn, tijdelijke huidproblemen, verkoudheidssymptomen, en in sommige gevallen zelfs grieperige klachten. Zweten, tijdelijke vermoeidheid en zelfs veranderingen in je gemoedstoestand zijn ook mogelijk, net als darmklachten. Hoe dan ook blijven deze symptomen niet lang aanhouden en verbeteren ze naarmate het lichaam minder toxische stoffen bevat. De intensiteit van de symptomen hangt daarbij ook af van hoe intensief de kuur en hoe strikt het sappen dieet is!

Een Sapkuur online bestellen of kopen met korting

Tegenwoordig kan je gemakkelijk een sapkuur online bestellen of kopen. Bij websites als Sap.je kies je helemaal zelf welke sapjes je koopt en je kan altijd zien welke ingrediënten er precies in zitten. Ook kan je rekenen op extra informatie over sapkuren en kan je ook een abonnement aanvragen, waardoor je altijd op tijd nieuwe sapjes thuis geleverd krijgt. In de meeste gevallen kan je een sapkuur kopen met korting. Bestel jouw sapkuur bij Sap.je en je kiest voor de beste sapkuur is mijn ervaring!

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf thuis je detox sappen te maken. Dit vraagt iets meer tijd en energie, maar je kan dan wel zelf kiezen wat je precies aan je sapjes toevoegt!

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je - Korting - Kortingscode

Sapkuur Ervaringen

Voor je aan een detox sapkuur begint, wil je misschien weten of het andere mensen wel degelijk heeft geholpen. Het gaat er natuurlijk niet alleen om een kortingscode of korting op een sapkuur maar ook om de ervaringen. De ervaringen van andere mensen kan je overtuigen om zelf de uitdaging aan te gaan en je gezondheid een boost te geven. Hieronder enkele sapkuur ervaringen!

“Ik als grote man (1.98) en 123 kilo zag er een beetje tegen op. Uiteindelijk viel de 3 daagse sapkuur reuze mee. Geen enkel moment een hongergevoel gehad. Na 2 dagen voel ik me al energieker en van de 120.9 kilo op de weegschaal werd ik wel blij. Ik verwacht morgen onder de 120 kilo te duiken. Ga dit ritme voortzetten in m’n voedingskeuzes de komende tijd.” – Sapkuur ervaring van Peter uit Leeuwarden

“Ik bestelde de sapjes ’s ochtends en einde dag had ik ze al binnen! En het detoxen was heerlijk, ik voel mij weer helemaal gezond en fit. Het werkte als een soort reset! – Sapkuur ervaring van Annemarie uit Amsterdam

Voor wie zijn gezondheid, lichamelijk én mentaal, een niveau hoger wil tillen, is een detox sapkuur dus zeker en vast een goed hulpmiddel!

Lees ook mijn uitgebreide Review met Ervaringen en Korting over de Groentesappen en Detox kuur van Sap.je.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met een Sapkuur? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

De Beste Detox Sapkuur Deal bij Sap.je Kortingscode Korting


Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download