In dit artikel

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Beste Rode Bietensap | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Rode bieten mogen dan misschien op het eerste zicht niet meteen de meest indrukwekkende groente lijken, ze bieden wel degelijk heel wat interessante voordelen voor de gezondheid! Als je daar zoveel mogelijk uit wilt halen, dan is rode bietensap zeker een goed idee. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun groente in sapvorm te drinken, maar hoe komt dat nu precies? Wat zijn de voordelen van rode bietensap voor je gezondheid? En wat is het beste rode bietensap recept of wat is de beste aanbieder van rode bietensap? Als je een antwoord wilt op deze en nog meer vragen, dan kan deze blog je zeker helpen!

Beste rode bietensap 2023: Mijn selectie 

 1. Beste rode bietensap: Sapje
 2. Beste bietensap: Happy Juicy
 3. Beste rode bietensap met appel: Sapje
 4. Beste bietensap bloeddruk: Happy Juicy

Rode bietensap vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste rode bietensap is, ga ik 5x rode bietensap vergelijken. Dit doe ik op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de kwaliteit van de bieten sap, de ingrediënten (wat maakt bietensap gezond?) en de rode bieten sap ervaringen van klanten. Ook kijk ik naar de prijs tijdens deze rode bietensap test en naar eventuele verzendkosten. Ben je er klaar voor? Laten we dan snel starten met deze rode bietensap review.

1. Sapje – beste rode bietensap algemeen, beste rode bietensap met appel 

Rode bietensap van Sapje is 100% biologisch, puur en raw groentesap. Alle sappen van dit merk bestaan voor 85% uit groenten (of meer) en verder uit fruit, kruiden en specerijen. Zo krijg je met elk sapje van Sapje 400 gram groenten binnen. Alle ingrediënten zijn bovendien seizoensgebonden en lokaal ingekocht. Met de slowjuicer worden ze geperst tot een verse, gezonde bieten sap. Sapje heeft niet alleen het beste bietensap in het algemeen, maar ook de beste rode bietensap met appel. 

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Rode bietensap van Sapje wordt Energy sap genoemd en is een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl. Het geeft je extra energie, kracht en fitheid wanneer je dat nodig hebt en bevordert een normale bloeddruk. Het zorgt ook voor een goede weerstand, want het zit vol vitamines en mineralen.

Je kunt Sapje rode bietensap kopen voor €4,60 per stuk. Als je een abonnement neemt van 3, 6 of 9 leveringen, krijg je 5%, 10% of 15% korting.

Voordelen Sapje

✅ Je kunt hier rode bietensap korting krijgen als je een abonnement neemt;

✅ 100% biologische en gezonde bietensap kopen, doe je bij Sapje;

✅ Rode biet sap helpt bij vermoeidheid en geeft energie;

✅ Rode bietensap bestellen kan ook per stuk;

✅ Bietensap bloeddruk bestaat voor 89% uit groenten (384 gram per flesje);

✅ Vol vitaminen en mineralen.

Nadelen Sapje

❌ Mogelijk door rode bietensap ontlasting die van kleur verandert;

❌ Deze bietensap is best prijzig per flesje.


Klik hier voor de beste deal

2. Happy Juicy – beste bietensap, beste bietensap bloeddruk

Maak het drinken van rode biet sap gezond door voor Happy Juicy te kiezen. Dit merk biedt namelijk 100% natuurlijke slowjuice sapjes, zo ook rode bietensap. Volg een sapkuur van dit merk en ontvang 6 sappen met 70% groenten. In 3 van de 6 flesjes is rode biet verwerkt. Men weet hier namelijk dat bietensap gezond is. Je kunt helaas niet los bietensap kopen bij Happy Juicy, maar als je voor een pakket kiest zit er altijd bieten sap bij.

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Waar is bietensap goed voor als je het in een sapkuur drinkt? Het zit vol met ijzer, vitamine A, vitamine B6 en vitamine C. Dit heeft onder andere een gunstige invloed op je ogen, huid, ijzerhuishouding, de aanmaak van rode bloedcellen, een goede stofwisseling en een sterk immuunsysteem. Happy Juicy geeft bovendien korting als je een uitgebreider pakket kiest. Daardoor ga je per flesje minder betalen.

Voor het standaard pakket met 18 sapjes betaal je €89, voor een pakket met 30 sapjes betaal je €129,50 en voor een pakket met 60 sapjes betaal je 239,50.

Voordelen Happy Juicy

✅ Blijf door rode bietensap gezond en werk aan een betere levensstijl;

✅ Rode bietensap bewaren van Happy Juicy kan gewoon in de vriezer of koelkast;

✅ 3 van de 6 groentesappen bevatten rode biet;

✅ Minimaal 1 superfood per flesje;

✅ Vol met vitamines en mineralen;

✅ 100% natuurlijke slowjuice sappen.

Nadelen Happy Juicy

❌ Geen losse rode bieten sap verkrijgbaar;

❌ Prijzige rode bietensap aanbieder.


Klik hier voor de beste deal

3. The Juice Factory

Ben je op zoek naar een totaaloplossing met onder andere rode bietensap? En wil je daarmee gewicht verliezen, je lichaam reinigen en je immuunsysteem versterken? The Juice Factory biedt sapjes aan met 500 gram groenten per flesje. Volg een detox kuur of bestel losse bieten sap. Jij bepaalt! Het lukt namelijk heel veel mensen in Nederland niet om dagelijks genoeg groenten en fruit binnen te krijgen. Door de bietensap van The Juice Factory te drinken, lukt jou dat wel. 

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

The Kidney Cleaner is het sapje met rode bieten erin en dat – zoals de naam al zegt – de nieren reinigt. Heb je daar behoefte aan? Voor €7,75 per flesje is deze bietensap van jou. Je kunt eenvoudig online bestellen bij The Juice Factory.

Voordelen The Juice Factory

✅ Blijf door The Juice Factory rode bieten sap gezond en reinig je nieren;

✅ Rode bietensap kopen kan hier per stuk;

✅ Bietensap bloeddruk ervaringen met dit merk zijn positief;

✅ Je kunt met rode bietensap afvallen als je dit dagelijks drinkt;

✅ De flesjes bevatten 0,5 liter aan inhoud.

Nadelen The Juice Factory

❌ Je betaalt €7,95 verzendkosten tot een bestelwaarde van €99;

❌ Zonder rode bietensap kortingscode zijn de flesjes per stuk prijzig.


Klik hier voor de beste deal

4. JuiceBro

Rode bietensap bestellen kan natuurlijk ook bij JuiceBro. Het bietensap noemt men Dragons Breath bij dit merk. Naast bieten sap zit er wortel, peer, appel, citroen, grapefruit en gember in om je humeur een boost te geven. Je kunt deze bevroren of vers laten bezorgen. Bovendien heb je keuze uit twee formaten flesjes. Wel zijn alle sappen 100% veganistisch en organisch, waardoor je altijd een gezonde keuze maakt.

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Je bestelt de rode bietensappen van JuiceBro voor €7,50 per stuk.

Voordelen JuiceBro

✅ Rode bietensap bewaren in de koelkast of vriezer;

✅ Blijf dankzij JuiceBro rode biet sap gezond en geef je humeur een boost;

✅ Je kunt kiezen uit 2 formaten flesjes bietensap;

✅ 100% veganistisch en organisch.

Nadelen JuiceBro

❌ De vers levering is maar 1x per week mogelijk;

❌ Verse sappen zijn maar 3 dagen houdbaar in de koelkast;

❌ De losse sappen zijn prijzig;

❌ Kan sporen bevatten van noten, pinda’s, granen en selderij.


Klik hier voor de beste deal

5. Zuss en Sap 

Rooie Donder, Roze Wolk, Bieten Power of een Zomer Zoen. Welk soort rode bietensap van Zussensap spreekt jou het meest aan? Hier weet men wel dat rode bietensap goed voor meerdere dingen is. Daarom wordt rode biet in verschillende sappen verwerkt. Zelfs aan de Rode Toversap (voor kinderen) is deze groentesoort toegevoegd!

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Testv

Is bietensap gezond bij Zussensap? Ja, zeker. Alle sappen zijn hier namelijk 100% natuurlijk. Bovendien worden ze lokaal geproduceerd en zijn ze betaalbaar. Je betaalt hier in vergelijking tot andere aanbieders een stuk minder per flesje. De sappen van dit merk bevatten geen e-nummers, toegevoegde suikers, kunstmatige zoet-, kleur- en/of geurstoffen en zijn daarom super gezond. Daardoor is ook rode bietensap gezond als je het hier bestelt. Heel gezond, zelfs!

Zussensap met rode biet kost €3,85 per flesje. De toversappen voor kinderen kosten slechts €2,00 per stuk. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 15% extra korting!

Voordelen Zuss en Sap

✅ Zuss en Sap bietensap kan dezelfde dag geleverd worden als je voor 09:00 uur bestelt;

✅ Bieten sap is 100% natuurlijk bij dit merk;

✅ Deze rode bietensap stoelgang en bietensap acne sappen zijn los verkrijgbaar;

✅ Zonder toegevoegde suikers, kunstmatige zoet-, kleur- en/of geurstoffen en e-nummers.

Nadelen Zuss en Sap

❌ Tot een bestelwaarde van €90 betaal je verzendkosten bij rode bietensap kopen;

❌ Niet alle sapjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar (seizoensgebonden);

❌ Wil je rode bieten in een detox kuur, dan is dat vrij prijzig.


Klik hier voor 15% korting bij Zuss & Sap met kortingscode: ‘GROEI

Mijn beste rode bietensap 2023 

Je weet nu waar bietensap goed voor is en het antwoord op ‘is rode bietensap gezond’ is ook erg duidelijk, denk ik. Ben je benieuwd naar wat in mijn ogen het beste rode bietensap is? Na alle bietensap soorten te hebben vergeleken, heb ik een winnaar gekozen. Het beste bieten sap is dat van Sapje.

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Hier kun je namelijk 100% biologische en gezonde bietensap drinken. Of dat nu bietensap voor sporten is (je wilt bijvoorbeeld met bietensap marathon lopen) of omdat je met bietensap ijzer wilt aanvullen. Koop een pakket met sappen of bestel rode bietensap per stuk. De keuze is helemaal aan jou. Wil je extra voordelig bietensap bestellen bij Sapje? Dan raad ik je aan om een abonnement te nemen.


Klik hier voor de beste deal

Rode bietensap ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar hoe klanten deze aanbieders van rode bietensap beoordelen? Ik zocht enkele bietensap ervaringen op om je hier een beter beeld van te geven.

Sapje review 

Marije schrijft over het rode bietensap van Sapje: “Paarse wortel, paarse boerenkool en rode biet. Geniaal dat je zoveel gekleurde groenten kan drinken en dat het toch zo goed smaakt. Echt heerlijk en ik voel mij ook echt beter! Ik drink het nu sinds 4 weken dagelijks en ik merk echt verschil.”

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Happy Juicy review

Janice volgde een Happy Juicy detox kuur en schrijft: “Ik ben positief verrast, want na de 5-daagse sapkuur zag ik er bikini proof uit. Deze bieten boost bevalt mij heel goed!”

The Juice Factory ervaring 

Dennis geeft The Juice Factory 5 sterren en vertelt: “Wat een heerlijke sapjes! Ze werken goed als gezonde maaltijdvervangers. En de levering is heel snel, top!”

JuiceBro review

De JuiceBro review van Sonja luidt als volgt: “Als ik 6 sterren kon geven, dan had ik dat gedaan. Super lekker rode bietensap en goed te drinken. Ook voel ik mij heel goed na het drinken ervan, zeker na de detox kuur.”

Zussensap ervaring

Senja schrijft over Zussensap: “Ik heb weer heerlijke sapjes ingekocht. Altijd handig om die extra vitamines te kunnen nuttigen en ook nog eens lekker. Er is ook veel keuze en bij thuisbezorging zijn de sapjes altijd diep gevroren. Een aanrader!”

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Wat is rode bietensap?

Rode bietensap is een sap op basis van rode bieten, een groente die bekend staat vanwege zijn vele voordelen voor de gezondheid. Het gaat om een knolgewas van de Amarantenfamilie, en er wordt vaak naar verwezen met de naam ‘Beta Vulgaris’.

Net zoals veel andere knollen in deze familie is rode biet een goede bron van bepaalde belangrijke voedingsstoffen. En dat maakt rode bietensap dan ook meteen de moeite waard. In het onderstaande overzicht vind je enkele van de belangrijkste voordelen van rode bietensap!

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Waar is rode bietensap goed voor?

Voor je rode bietensap toevoegt aan je dagelijkse eetpatroon, wil je natuurlijk wat meer weten over de voordelen ervan. Hoe gezond is rode bietensap en waarom zou het niet op je volgende boodschappenlijstje mogen ontbreken? En waar is bietensap goed voor? Het antwoord op deze vragen vind je in het volgende overzicht:

1. Rode bietensap zit vol vitaminen en mineralen

Eerst en vooral is rode bietensap gezond omdat het een goede bron is van essentiële vitamines en mineralen. Enkele van de meest voorkomende voedingsstoffen in het sap van rode biet zijn de meeste B-vitamines, die erg belangrijk zijn voor een goede stofwisseling en de werking van het zenuwstelsel. Ook mineralen, waaronder fosfor en calcium, zitten in relatief hoge concentraties in het sap van de rode biet. Het resultaat is dat het sap van rode biet je cellen ook meer energie geeft, waardoor je je dus fitter en energieker voelt gedurende de dag!

2. Rode bietensap tegen bloedarmoede

Vervolgens is rode bietensap een betrouwbare bron van ijzer, een belangrijk mineraal dat mede helpt om bloedarmoede te voorkomen. Ijzer is uitermate belangrijk voor de aanmaak van onder andere hemoglobine en die welbekende rode bloedcellen. Als je regelmatig rode bietensap drinkt, dan verlaag je het risico op bloedarmoede en alle problemen die daarmee gepaard gaan. Ook zit rode bietensap vol vitamine C, dat de opname van ijzer zelf bevordert. Een win-winsituatie dus!

3. Je bloeddruk verlagen met rode bietensap

Het effect van rode bietensap op de bloeddruk mag ook niet onderschat worden! Bepaalde studies hebben reeds aangetoond dat dagelijks 250 mm sap van rode bieten drinken voldoende kan zijn om je bloeddruk merkbaar te verlagen. Doorgaans wordt aangenomen dat dit te danken is aan de grote hoeveelheid nitraat in het sap. Een hoge bloeddruk brengt op de lange termijn heel wat ernstige problemen met zich mee, waaronder hart- en vaatziektes. Als je op zoek bent naar een natuurlijk hulpmiddel om het risico daarop te verlagen, dan is rode bietensap de beste kandidaat!

4. Rode bietensap voor een gezonde huid

Een ander belangrijk voordeel van rode bietensap? Het draagt bij tot een gezonde huid! Zoals vermeld is het sap een goede bron van vitamine C, een antioxidant die schade aan je huidcellen helpt voorkomen én geneest. Daarbij bevat het sap ook betalaïnen, eveneens antioxidanten met een sterk zuiverende werking. Het effect van deze stoffen zorgt ervoor dat de symptomen van bepaalde huidaandoeningen, waaronder acne of eczeem, sterk verminderen. Ten slotte zorgt de aanwezigheid van koper in rode bietensap ervoor dat je huid ook een stuk soepeler en sterker wordt!

5. Rode bietensap om af te vallen

Als je op zoek bent naar natuurlijke manieren om sneller af te vallen, dan is het sap van rode bieten iets voor jou. Doordat het sap je lever ondersteunt bij het ontgiftingsproces, zullen toxines en vet zich minder snel in je lichaam opslaan. En dat zorgt ervoor dat je dus ook minder vocht ophoudt, en sneller vet verbrandt. Vooral ijzer en vitamine B6 beschermen je lever, zodat deze optimaal functioneert en je beter kan helpen om af te vallen!

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

6. Bietensap herstelt schade aan je cellen

Rode bietensap heeft echter nog méér in petto voor je gezondheid: zo is het sap rijk aan antioxidanten, die helpen om vrije radicalen in je lichaam af te voeren. Deze radicalen kunnen op de lange termijn ernstige gezondheidsproblemen met zich mee brengen en zelfs kanker veroorzaken. De betanine in bietensap heeft reeds bewezen schadelijke processen en de verspreiding van vrije radicalen tegen te gaan, waardoor het risico op ziektes die hierdoor worden veroorzaakt dus ook een stuk kleiner is!

7. Rode bietensap voor een goede vertering en stoelgang

Een goede reden om elke dag een glas rode bietensap te drinken, is dat het sap een positieve invloed heeft op de vertering. De vele mineralen die erin zitten, waaronder calcium en magnesium, zorgen bijvoorbeeld voor de groei van gezonde darmbacteriën. Maak je echter geen zorgen als het rode bietensap je ontlasting rood kleurt. Veel mensen denken dat er dan bloed in hun ontlasting zit, maar eigenlijk zijn het gewoon de natuurlijke kleurstoffen in de vezels van de biet die niet door het lichaam verteerd kunnen worden!

8. Rode bietensap helpt tegen ontstekingen

Ten slotte is rode bietensap een must-try als je je lichaam beter wilt beschermen tegen ontstekingen. De rode kleur van bieten is te danken aan de reeds genoemde betalaïnen, stoffen die vaak als kleurstof worden gebruikt in de voedselindustrie. Ze zijn in de eerste plaats echter gewoon heel gezond. Zo hebben ze een ontstekingsremmende werking, waardoor je er bijvoorbeeld artritis en andere symptomen van chronische inflammatie in het lichaam mee kunt bestrijden!

Kortom, rode bietensap mag gewoon niet ontbreken in je dagelijkse eetpatroon als je je gezondheid belangrijk vindt. In het volgende stukje vind je enkele handige tips voor leuke rode bietensap recepten, en meer info over waar je rode bietensap zoal kunt krijgen!

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Roze urine: een mogelijk bijeffect van rode bietensap?

Als je begint met het drinken van rode bietensap, dan zal je ongetwijfeld voor positieve effecten merken qua gezondheid, conditie en kracht. Het kan echter ook zijn dat je plots roze urine hebt – maar dat is niets om je zorgen over te maken.

De unieke kleur van je urine na het drinken van bietensap is een gevolg van de afscheiding van betanine, een stof die bijna enkel in bieten zit. Vaak wordt deze natuurlijke kleurstof door de nieren niet goed ontkleurd, waardoor het in het spijsverteringsstelsel wordt opgenomen. Veel mensen zijn hierdoor bang dat ze plots bloed uitplassen, maar het kan evengoed het gevolg zijn van rode bietensap.

Met uitzondering van roze urine zijn aan het drinken van bietensap weinig bijwerkingen verbonden. Hoogstwaarschijnlijk zal je enkel positieve gevolgen ondervinden, van een lagere bloeddruk tot een betere spijsvertering – en dat maakt het drinken van rode bietensap natuurlijk nog nét iets aangenamer en gemakkelijker!

Hoe vind je het beste rode bietensap recept?

Een rode bietensap recept geeft je de mogelijkheid om van de voordelen van rode bietensap én een heerlijke smaak te genieten. Er zijn heel wat manieren om rode bietensap te bereiden, zoals het aanbod van online webshops als Sap.je bewijst. Aan de andere kant kan je natuurlijk ook rode bietensap zelf maken, wat vooral handig is als je meer controle wilt over de inhoud van het sap.

Zo kan je rode bieten combineren met specerijen als gember of kaneel, waarbij je die dan samen in de juicer steekt en snel een home-made sapje klaar hebt. Een andere goed optie is om rode bietensap met appel te combineren, waardoor het sapje net iets zoeter smaakt en je de gezondheidsvoordelen van het sap ook nog eens een boost geeft. Goede bronnen voor rode bietensap recepten zijn onder andere YouTube, maar je vindt hoe dan ook heel wat voorbeelden op verschillende blogs en websites!

Beste Rode Bietensap Review (2022) 5x Test

Rode bietensap bewaren, hoe doe je dat?

Een van de belangrijkste factoren als je rode bietensap wilt beginnen drinken, is de bewaring. Net zoals dat bij alle verse sappen het geval is, heeft rode bietensap een beperkte houdbaarheidsduur. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden, aangezien rode bietensap dat over tijd is niet alleen minder lekker zal smaken, maar ook véél minder voedingsstoffen bevat en zelfs gevaarlijk kan zijn als er zich schimmels op beginnen te vormen!

Doorgaans blijft rode bietensap uit de winkel relatief lang goed, zeker als je de verpakking mooi gesloten houdt. Heb je het sap zelf gemaakt, dan doe je er goed aan om het over enkele dagen tijd op te drinken. Op die manier blijft de smaak goed én haal je er ook de meeste gezondheidsvoordelen uit.

Je kan je rode bietensap ten slotte nog een stuk langer goed houden door er wat citroensap aan toe te voegen en de verpakking zo goed mogelijk af te sluiten. Op die manier kan er geen zuurstof bij en begint het sap dus ook niet te oxideren, waardoor de voedingsstoffen er veel langer in aanwezig blijven!

Rode bietensap voor sporters

Rode bietensap heeft duidelijk heel wat te bieden voor de gezondheid, en dat is één van de redenen waarom het sap van deze groente ook vaak wordt aangeraden aan atleten. Bietensap sport is een krachtig hulpmiddel voor verschillende soorten sporters; er is al heel wat onderzoek gedaan naar de voordelen van pure bietensap voor lichamelijke prestaties, en over het algemeen zijn de conclusies positief.

Als je naast aan je gezondheid ook aan je conditie of kracht wilt werken, dan is het wel handig om wat meer te weten over rode bietensap en de voordelen ervan voor sporters. Op ‘bietensap hardlopen’ en ‘rode bietensap bloeddruk’ wordt niet voor niets regelmatig gezocht in zoekmachines. Het kernwoord in verband met dit onderwerp is: nitraat.

Wat is Nitraat?

Nitraat is een stof die van nature in bepaalde voedingsmiddelen aanwezig is, zoals rode bieten. Het spreekt voor zich dat, als je regelmatig rode bietensap drinkt, je dus ook heel wat nitraat binnenkrijgt. Maar wat is nu precies het belang van dit stofje, en waarom zou je het als sporter nodig hebben?

Nitraat zorgt in de eerste plaats voor een betere zuurstofopname door de spieren. Die heeft als belangrijkste effect dat je spieren (en eigenlijk ook je longen) minder hard moeten werken om eenzelfde prestatie te verkrijgen. Eigenlijk kan je nitraat zien als een substantie die ervoor zorgt dat het lichaam zuiniger met energie omspringt, en dat verbetert natuurlijk de prestaties.

Een bijeffect hiervan is dat nitraat in rode bietensap de hartslag lager brengt. Als sporter wil je het liefst je hartslag zo gecontroleerd mogelijk houden. Als je hartslag lager is bij een hoge prestatie, dan getuigt dat van een goede conditie en een sterk hart. Ook geeft het je de mogelijkheid om je nét iets meer in te spannen, waardoor je dus beter presteert. Dit effect is op verschillende manieren merkbaar:

 1.  Als duursporter, bijvoorbeeld als hardloper, kan je langer hetzelfde tempo of intensiteit blijven vasthouden.
 2. Als krachtsporter hebben je spieren meer uithouding, waardoor je minder snel verzuurd bent en dus meer herhalingen kunt doen.

Zowel voor duursporters als krachtsporters is nitraat dus een essentieel stofje voor betere prestaties. Dankzij rode bietensap beschik je in de vorm van een natuurlijk voedingsmiddel over een gezonde dosis nitraat. Drink je rode bietensap regelmatig, dan zal je dus beter presteren!

Beste Rode Bietensap | Review (2022) | 5x Test!

Hoeveel rode bietensap moet je drinken voor de beste effecten?

Dat rode bietensap gezond is, dat is nu wel duidelijk. Dat het voor sporters een handig hulpmiddel kan zijn, staat ook al vast. Maar dan is er nog de vraag: hoeveel rode bietensap moet je precies drinken als je er de effecten van wilt voelen? Het antwoord op die vraag hangt van verschillende factoren af, zoals:

 • Je leeftijd
 • Je gewicht
 • Je geslacht

Dergelijke factoren spelen een rol, maar toch is het mogelijk om een standaard richtlijn te geven voor hoeveel bietensap je nodig hebt. Vaak wordt aangeraden om per dag zo’n 200 ml rode bietensap te drinken om de gezondheidseffecten ervan te ervaren. Heel vaak wordt ook gezegd dat het beter is om een zogenaamde rode bietensap kuur te doen, waarbij je tijdens een vaste periode extra bietensap drinkt om de hoeveelheid voedingsstoffen en dus ook het effect ervan te vergroten.

Als je zo’n bietensap sappenkuur wilt gaan doen, is het een goed idee om je goed voor te bereiden en te informeren over de beste hoeveelheden. Hieronder enkele handige tips om daar het beste uit te halen:

Beste Rode Bietensap | Review (2022) | 5x Test!

1. Drink rode bietensap in de dagen voor een sportevenement

Een goed startpunt voor sporters is dat je bijvoorbeeld 7 dagen voor een sportevenement (zoals een marathon) elke dag rode bietensap drinkt. Het effect hiervan is dat je lichaam geleidelijk aan de hoeveelheid voedingsstoffen kan opbouwen, en dat je cellen en spieren ook gewend kunnen worden aan de betere zuurstofopname- en gebruik. Op die manier geniet je nog extra van de voordelen!

2. Drink voldoende rode bietensap als voorbereiding

Zoals reeds gezegd is een hoeveelheid van 200 ml bietensap perfect voor sporters, maar in de aanloop naar een sportevenement mag dat gerust wat meer zijn. Zo wordt aangeraden om tussen de 300 en 500 ml rode bietensap te drinken in de dagen voor dat je een marathon loopt of een andere intensieve sportprestatie neerzet. Ook kan je zo’n 2 tot 3 uur voor je sport je laatste dosis bietensap drinken. Het effect van nitraat en andere substanties in bietensap bereiken immers dan ongeveer hun piek!

3. Overweeg geconcentreerd bietensap voor meer nitraat

Natuurlijk bietensap is altijd de beste oplossing voor je gezondheid, maar heel wat sporters kiezen ervoor om een geconcentreerde vorm van dit sap te drinken. De reden hiervoor is dat veel geconcentreerde varianten meer nitraat bevatten per 100 ml, waardoor je dus minder moet drinken voor een sterker effect. Als je dit doet, zorg er dan wel voor dat het rode bietensap dat je drinkt wel degelijk van een natuurlijke bron afkomstig is, en dat er bijvoorbeeld geen extra (ongezonde) suikers aan toegevoegd zijn!

Rode bietensap kopen

Rode bietensap kopen is een goed idee als je snel en gemakkelijk van de voordelen van het sap wilt kunnen genieten. Er zijn heel wat manieren om dat te doen. Zo kan je gewoon rode bietensap in supermarkten als AH, Lidl of Jumbo zoeken, en meestal gaat het dan om 100% pure varianten waar enkel het sap van de rode biet in zit. Vaak vind je echter ook heel wat leuke recepten met andere ingrediënten waaronder appel, gember, verschillende soorten groene groenten en bijvoorbeeld ananas. Op die manier vind je dus ongetwijfeld het rode bietensap dat jij graag drinkt!

Wil je echter de beste kwaliteit krijgen, dan is rode bietensap van een gespecialiseerde online winkel als Sap.je een aanrader. Sap.je biedt talloze verschillende juices op basis van natuurlijke biologische ingrediënten, die op het vlak van gezondheid én smaak aan alle verwachtingen voldoen. Ook kan je op basis van een specifieke detoxkuur precies het sap vinden dat je nodig hebt, zoals je in deze Sap.je review kunt lezen!

Klaar om je gezondheid flink te boosten, met het sap van één van de gezondste gewassen die de natuur te bieden heeft? Dan is rode bietensap ongetwijfeld iets voor jou. Als je nog altijd twijfelt over de positieve effecten van rode bietensap op de gezondheid, dan kan je ook een beroep doen op de positieve ervaringen en reviews van andere mensen die al een sapkuur hebben gevolgd of elke dag rode bietensap drinken. Hoe dan ook ben je hierdoor snel overtuigd en maakt rode bietensap binnen de kortste keren een deel uit van je dagelijkse voeding – met een betere gezondheid als resultaat!


Klik hier voor de beste deal

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Detox methoden

Lijkt detoxen jou wel interessant, maar weet je nog niet goed welke manier bij jou past? Lees de artikelen die ik schreef over de beste detox en ook over crystal detox, de detox pleister, detox thee, lever detox en er is zelfs een slaapdetox. Ik vertel je meteen wat de beste opties zijn bij alle methoden!

Sapkuren en groentesappen

Wist je dat een detox ook mogelijk is in de vorm van een detox kuur? Die volg je voor een langere tijd. Of ga sapvasten, waarbij je dagelijks alleen maar verse sapjes drinkt. Je kunt deze zelf maken of je kunt ze online bestellen. Zo’n sapkuur is bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Bij de beste groentesap horen zeker gembershots, rode bietensap, wortelsap, bleekselderijsap en tomatensap. Klik op de links om te achterhalen wat de beste aanbieders zijn van al deze methoden en groentesappen. 

Detox- en Sapkuur aanbieders

Op het gebied van sapkuur aanbieders zijn er een aantal toppers die ik graag wil bespreken. Zo bestel je bij Sapje altijd 100% biologische, natuurlijke sappen met 400 gram groenten per sapje. Om je te laten zien wat de verschillen zijn tussen verschillende aanbieders op dit gebied, schreef ik ook reviews over JuiceXpress, Juice Brothers, Zuss & Sap, Dr. Veggie, Dr. Blend, Frecious, The Juice Factory, Juizs en Sapmeesters.

Smoothies

Ben je dol op smoothies? Dat is fijn, want ze zijn heel goed voor je gezondheid. Ten minste, als je ze zelf maakt of bestelt bij een aanbieder die ze helemaal vers maakt. Vruchtensappen uit de supermarkt bevatten vaak veel suikers en andere kunstmatige toevoegingen. Ik vertel je graag hoe je zelf een heerlijk groente smoothie maakt! Wil je graag smoothies drinken en afvallen? Dan ben je vast geïnteresseerd in het artikel over detox smoothies. Heb je inspiratie nodig lees dan het artikel over de snelle smoothie recepten, detox smoothie recepten of over de smoothie afslankbijbel als je wilt afvallen met smoothies.

Een smoothie kan je maken met een blender, slowjuicer of sapcentrifuge. Probeer het gezondste fruit te kiezen en combineer dit met groene groentes. Jouw smoothie beker zit dan vol met gezonde ingrediënten en kan dan beter de strijd aangaan met de vrije radicalen in je lichaam. We hebben een aantal artikelen geschreven over detox recepten voor een detox dieet en ook gaan we de diepte in over nachtschade en fermenteren.

Een goede gezondheid

Waarom ik bovenstaande methoden en producten allemaal onder de aandacht breng? Omdat een goede gezondheid van levensbelang is, letterlijk! Je lichaam krijgt dagelijks heel wat te verduren. Het is daarom goed om hierbij stil te staan en haar een handje te helpen. Heb je je bijvoorbeeld weleens verdiept je lever reinigen, nieren reinigen, ontgiften, ontslakken of ontzuren

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over rode bietensap

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over rode bietensap? Hieronder heb ik de meest gestelde vragen over dit onderwerp uitgelicht en beantwoord. Doe er je voordeel mee!

Wat is het beste rode bietensap? 

Het beste rode bietensap is uiteraard sap met rode biet van Sapje. Bij dit merk vind je namelijk verse bietensap, biologische bietensap en vooral 100% veganistische en gezonde bietensap. En als je een groentesap zoals bieten sap koopt, dan wil je natuurlijk wel de beste keuze maken. Bij Sapje krijg je de flesjes snel thuisbezorgd, zodat je ze meteen in de koelkast of vriezer kunt doen. Zo geniet je elke dag van verse sapjes!

Waarom rode bietensap drinken?

Waarom je rode bietensap zou drinken, verschilt per persoon. De rode bietensap gezondheidsvoordelen zijn namelijk uiteenlopend. Zo kun je sap rode biet drinken als bietensap sporten, om je prestaties te verbeteren. Maar er is ook wortel bietensap om je ogen gezond te houden. Wat doet rode bietensap met je lichaam? Het versterkt onder andere je immuunsysteem, is goed voor je ijzergehalte en nog veel meer. Lees dit artikel als je benieuwd bent naar het uitgebreide antwoord op de vraag ‘hoe gezond is bietensap’.

Wat is de werking van rode bietensap in je lichaam?

De werking van rode bietensap in je lichaam is niet in één zin in te vangen. Gebruik rode bietensap voor het sporten om nog beter te presteren of neem dagelijks een bietensap shot om je ogen, ijzergehalte en nieren gezond te houden. Drink bietensap voor marathon (rode bietensap marathon) of gewoon als tussendoortje en je zal de gezondheidsvoordelen snel genoeg ervaren. Lees de rest van dit artikel om er alles over te ontdekken. (1)

Conclusie beste rode bietensap 2023 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Rode Bietensap | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Rode Bietensap?

Kies dan voor: Sapje

Op zoek naar de beste Rode Bietensap?

Kies dan voor: Sapje

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips