arrow_drop_up arrow_drop_down
Richard de Leth: van student geneeskunde tot revolutionair gezondheidskundige en oprichter van OERsterk!
13 februari 2021 

Richard de Leth: van student geneeskunde tot revolutionair gezondheidskundige en oprichter van OERsterk!

Richard de Leth: het is een naam die je misschien wel al eens gehoord hebt (hij was namelijk spreker bij Buitengewoon Leiderschap), zeker als je zelf actief bezig bent met gezondheid, evolutionaire geneeskunde en mindset. Als opgeleide geneeskundige wist Richard de Leth alles wat hij ooit zou kunnen weten over de dood en ziektes – maar hij besefte dat hij over échte gezondheid en het leven zelf, helemaal niks had geleerd.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Eén van de grootste obstakels bij de reguliere geneeskunde volgens hem is dat er te weinig contact is met wat een goede gezondheid écht betekent. Hij wilde zich verdiepen in de preventieve geneeskunde, die méér omvat dan enkel een lijst medicijnen ter bestrijding van symptomen. Richard de Leth beschouwt de mens als een fascinerend wezen, en ging al vroeg op zoek naar manieren om écht gezond te worden. Dat is dan ook waarom hij besloot om zijn identiteit als geneeskundige achter zich te laten, en zijn eigen weg te gaan.

Een sprong in het diepe, op zoek naar de optimale gezondheid

Richard de Leth verdiepte zich in elk mogelijk kennisveld op het vlak van gezondheid: van kinesiologie tot fytotherapie, psychologie, orthomoleculaire geneeskunde, holistische methodes en psycho-neuro-immunologie. Hij wist een grote dosis motivatie te halen uit alles wat hij uit deze kennisgebieden kon leren, en kon op basis daarvan duidelijkheid krijgen over wat het betekent om echt gezond te zijn.

Een groot deel van zijn antwoorden vond hij in de evolutionaire geneeskunde, die stelt dat onze genen de huidige omstandigheden waarin we leven eigenlijk niet begrijpen, en daardoor niet juist kunnen interpreteren. Hij zegt dat we als het ware een ‘Stone Age' genetic make-up hebben, in een wereld die meer weg heeft van een Science Fiction dystopie.

Het resultaat van deze bevinding? Richard de Leth stelde eigenhandig een concept samen voor optimale gezondheid. Het resultaat was dat er een methode ontstond waarmee men meer vitaliteit, geluk en gezondheid kan ervaren. Richard de Leth wil de kennis die hij heeft opgedaan, delen met andere die nét zo actief bezig zijn met hun eigen persoonlijke groei!

Richard de Leth Podcast, Supplementen en Oprichter van OERsterk

De belangrijkste valkuilen van de de reguliere geneeskunde

Richard de Leth, oprichter van OERsterk, begon zijn reis door in te zien dat er van alles mis is met de reguliere geneeskunde. Zo is de gewone geneeskunde vooral gericht op ziekte, en is gezondheid meer een soort blinde vlek waar haast geen enkele gezondheidsspecialist iets over weet. Het gevolg is dat het overgrote deel van de bevolking zijn of haar gezondheid toevertrouwt aan de kennis en inzichten van de reguliere geneeskunde – maar, zoals Richard de Leth zelf stelt, die leiden haast nooit tot een optimale gezondheid.

Ultieme Powernap Formule - 2 uur Energie Tanken! In Slechts 5 Minuten

Zijn conclusie? Er is dringend een andere vorm van geneeskunde nodig, één waarbij de juiste levensstijl centraal staat. Elk individu moet een manier van denken en leven ontwikkelen waarbij wordt gedacht in termen van geluk en gezondheid. Enkel op die manier kunnen beide immers worden bereikt!

 

Richard de Leth – niet zomaar de eerste de beste kwakzalver

Als je jouw persoonlijke groei serieus neemt, dan wil je natuurlijk enkel gebruik maken van kennisbronnen die betrouwbaar zijn en ook effectief iets bijdragen tot je leven. Richard de Leth heeft heel wat kritiek te verdragen gehad, maar zijn bedrijf OERsterk en zijn talloze boeken, magazines, blogs en lezingen bewijzen dat hij zijn populariteit wel degelijk verdient. Hieronder een kort overzichtje van enkele van Richard de Leth's belangrijkste prestaties:

 1. Niet minder dan 5 bestsellers, magazines en e-books
 2. Maandelijkse lezingen, voor zowel bedrijven als particulieren
 3. Zijn website OERsterk, die elke maand ruim 500.000 bezoekers krijgt
 4. Een aantal succesvolle blogs en nieuwsbrief met 40.000 ontvangers
 5. Gastspreker bij nationale media, waaronder RTL Boulevard, De Telegraaf, LINDA, Margriet en RTL Late Night.
 6. De OERsterk academie, die mensen helpt om hun gezondheid in eigen handen te nemen
 7. OERsterk video's, ter ondersteuning van dit programma

OERsterk heeft de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen. Als je je eigen persoonlijke groei een boost wilt geven, dan is het zeker de moeite waard om meer te weten te komen over Richard de Leth's programma's en website.

Wat zijn nu de kerngedachten van OERsterk, en wat kan je ermee bereiken? Vragen die in het volgende stukje van deze blog voor je worden beantwoord!

Richard de Leth | Podcast, Supplementen en Oprichter van OERsterk

Alles over OERsterk

OERsterk steunt op enkele belangrijke pijlers, die elke mens de mogelijkheid geven om zijn of haar leven en gezondheid een compleet nieuwe wending te geven. Dankzij de gezondheidsrevolutie die nu gaande is, verbeteren we allemaal onze levenskwaliteit, worden de zorgkosten verlaagd en wordt de maatschappij als geheel gewoon veel positiever en constructiever.

Hieronder de belangrijkste pijlers binnen OERsterk:

 • Iedereen is leider van zijn of haar eigen gezondheid.
 • Iedereen is een expert op het gebied van zijn of haar eigen lichaam.
 • Iedereen kan de wereld als geheel gezonder maken, door zelf gezonder te worden.

Klinkt eenvoudig, niet? Natuurlijk zijn er wel een gezonde dosis motivatie, inspiratie én kennis van zaken voor nodig om écht gezond te worden en dat ook te blijven. En dat is precies waar Richard de Leth je mee kan helpen!

Het team achter OERsterk heeft één doel: ervoor zorgen dat 1 miljoen mensen in 2022 hun eigen gezondheid in handen durven nemen. Tegenwoordig staan de basisbehoeftes van het menselijke lichaam enorm onder druk, en dat heeft te maken met een chronisch gebrek aan tijd, aanhoudende stress en een ongezonde levensstijl. Ouderen ondervinden steeds meer gezondheidsproblemen, juist doordat mensen in vorige generaties nooit hebben geleerd hoe ze écht voor hun lichaam zorg moeten dragen.

Op dit moment lijden 9,9 miljoen mensen in Nederland alleen al aan chronische ziektes. Veel te veel, vinden Richard de Leth en zijn team – en daar willen ze iets aan doen!

Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson

De oorzaak van een groot deel van deze problemen? Ons lichaam en onze hersenen hebben reeds miljoenen jaren evolutie doorgemaakt, maar de algemene welvaart en leefomstandigheden zijn in de laatste honderd jaar sneller veranderd dan ooit. En dat brengt met zich mee dat onze gezondheid gewoon niet mee kan met die snelle veranderingen.

Daarbij draagt onze onnatuurlijke en ongezonde leefomgeving ook niet bij tot een optimale gezondheid. We worden elke dag opnieuw verleid om de verkeerde keuzes te maken op het vlak van voeding, beweging en meer – met chronische stress en een zwak lichaam als gevolg. Richard de Leth gelooft in de stuurbaarheid van het leven, en is ervan overtuigd dat iedereen over de kracht beschikt om zijn of haar leven te veranderen. En dat is wat hij met zijn OERsterk programma duidelijk maken!

 

Een preventieve levensstijl als basis voor gezondheid én geluk

Richard De Leth gelooft in een preventieve levensstijl, met als centrale concepten:

 • Voeding
 • Beweging
 • Ontspanning
 • Mindset

Deze begrippen kunnen je helpen om je gezondheid in eigen handen te nemen. De eerste stap is echter de belangrijkste, en dankzij Richard de Leth wordt die een stuk gemakkelijker om te nemen als je hulp krijgt van andere mensen.

Naast de Richard de Leth OERsterk podcast over mindset en gezondheid, kan je ook gebruik maken van Richard de Leth's populaire basis supplementen, vegan supplementen en boeken.

Van het beste Omega 3 supplement (van het merk Vitaily) tot Richard de Leth vitamine D3 en vitamine K2 supplementen die je gezondheid meteen boosten, tot het OERsterk programma dat je in 4 weken een compleet health make-over geeft en gezonde recepten, Richard biedt tal van handige hulpmiddelen en tools om het beste van je leven te maken.

Ook het Zelfzorg abonnement, het OERsterk Journal, het OERsterk leefstijlprogramma, de Geheime Vitaliteitsformule en de Diabetes Revolutie zijn uitstekende bronnen van informatie en inspiratie, die Richard de Leth eigenhandig aanreikt om jou te helpen je gezondheid verder te versterken!

Richard de Leth Podcast, Supplementen en Oprichter van OERsterk

Een gratis OERsterk lidmaatschap voor een gezonder leven

OERsterk, opgericht door Richard de Leth, heeft één doel: er in enkele jaren tijd voor zorgen dat een miljoen mensen een beter en gezonder leven hebben. En dat begint volgens het OERsterk team bij zelfzorg! Je kan nu profiteren van een gratis lidmaatschap, waardoor je toegang hebt tot informatie én inspiratie in de vorm van blogs, interviews met experts, interessante video's en meer, allemaal over gezondheid en persoonlijke groei. De OERsterk opleiding van Richard de Leth is kortom zeker de moeite waard.

Daarbij worden jaarlijks ook een aantal praktische Challenges georganiseerd, die je op een speelse manier gaan motiveren om je gezondheid altijd opnieuw in eigen handen te nemen. Op die manier word je het hele jaar door, elke dag opnieuw geprikkeld om gezonder en bewuster te gaan leven, bewegen en eten.

Het resultaat is dat je persoonlijk sterker en sneller gaat groeien dan ooit tevoren – met als voornaamste inspiratie één van de grootste en meest inspirerende personen op het gebied van gezondheid en zelfontwikkeling. En daar kunnen de talloze positieve Richard de Leth ervaringen en reviews van andere mensen zeker en vast getuige van zijn!

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét Platform voor Zelfontwikkeling

We hebben een exclusief overzicht gemaakt met de Beste Tools voor de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei.

Daarnaast vind je op Jouwpersoonlijkegroei.nl de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, super leerzame Events, en de beste Boeken over Persoonlijke Ontwikkeling.

👉 Tip: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig!

Heel veel succes en vooral plezier met de volgende stap in Jouw Persoonlijke Groei!

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij ervaring hebt met Richard de Leth en OERsterk? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download