In dit artikel

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Richard de Leth (2023) | OERsterk Podcast en Boeken!

In dit artikel

Richard de Leth: het is een naam die je misschien wel al eens gehoord hebt (hij was namelijk spreker bij Buitengewoon Leiderschap), zeker als je zelf actief bezig bent met gezondheid, evolutionaire geneeskunde en mindset. Richard de Leth studeerde geneeskunde en leerde alles over de dood en ziektes – maar hij besefte dat hij over échte gezondheid en het leven zelf, helemaal niks had geleerd.

Eén van de grootste obstakels bij de reguliere geneeskunde volgens hem is dat er te weinig contact is met wat een goede gezondheid écht betekent. Hij wilde zich verdiepen in de preventieve geneeskunde, die méér omvat dan enkel een lijst medicijnen ter bestrijding van symptomen. Richard de Leth beschouwt de mens als een fascinerend wezen, en ging al vroeg op zoek naar manieren om écht gezond te worden. Dat is dan ook waarom hij besloot om zijn identiteit als geneeskundige achter zich te laten, en zijn eigen weg te gaan.

 Het beste van Richard de Leth 2023: Mijn selectie

 1. Vitamine abonnement – Vitaily
 2. Preventief – Het Zelfzorg Abonnement
 3. Een gezond virus – Het Gezondheidsvirus
 4. Journal – OERsterk Journal
 5. Optimale leefstijl – Het OERsterk Leefstijlprogramma
 6. Meer vitaliteit – Geheime Vitaliteitsformule

Een sprong in het diepe, op zoek naar de optimale gezondheid

Richard de Leth verdiepte zich in elk mogelijk kennisveld op het vlak van gezondheid: van kinesiologie tot fytotherapie, psychologie, orthomoleculaire geneeskunde, holistische stromingen, oosterse geneeskunde en psycho-neuro-immunologie. Hij wist een grote dosis motivatie te halen uit alles wat hij uit deze kennisgebieden kon leren, en kon op basis daarvan duidelijkheid krijgen over wat het betekent om echt gezond te zijn. Hij studeerde geneeskunde maar de laatste jaren heeft hij pas echt veel geleerd door het bestuderen van wetenschappelijke literatuur over gezonde leefstijl.

Een groot deel van zijn antwoorden vond hij in de evolutionaire geneeskunde, die stelt dat onze genen de huidige omstandigheden waarin we leven eigenlijk niet begrijpen, en daardoor niet juist kunnen interpreteren. Hij zegt dat we als het ware een ‘Stone Age’ genetic make-up hebben, in een wereld die meer weg heeft van een Science Fiction dystopie.

Het resultaat van deze bevinding? Richard de Leth stelde eigenhandig een concept samen voor gezonde leefstijl en optimale gezondheid. Het resultaat was dat er een methode ontstond waarmee men meer vitaliteit, geluk en gezondheid kan ervaren. Richard de Leth wil de kennis die hij heeft opgedaan, delen met andere die nét zo actief bezig zijn met hun eigen persoonlijke groei! Tegenwoordig is Richard veelgevraagd spreker en deelt hij en team OERsterk met liefde kennis over gezond eten, gezonde leefstijl en alles essentiële gezondheidsinformatie.

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

De belangrijkste valkuilen van de de reguliere geneeskunde

Richard de Leth, oprichter van team OERsterk, begon zijn reis door in te zien dat er van alles mis is met de reguliere geneeskunde. Zo is de gewone geneeskunde vooral gericht op ziekte, en is gezondheid meer een soort blinde vlek waar haast geen enkele gezondheidsspecialist iets over weet. Het gevolg is dat het overgrote deel van de bevolking zijn of haar gezondheid toevertrouwt aan de kennis en inzichten van de reguliere geneeskunde – maar, zoals Richard de Leth zelf stelt, die leiden haast nooit tot een optimale gezondheid.

Zijn conclusie? Er is dringend een andere vorm van geneeskunde nodig, één waarbij de juiste levensstijl en gezond eten centraal staat. Elk individu moet een manier van denken en gezond leven ontwikkelen waarbij wordt gedacht in termen van geluk en gezondheid. Enkel op die manier kunnen beide immers worden bereikt!

Richard de Leth – niet zomaar de eerste de beste kwakzalver

Als je jouw persoonlijke groei serieus neemt, dan wil je natuurlijk enkel gebruik maken van kennisbronnen die betrouwbaar zijn en ook effectief iets bijdragen tot je leven. Richard de Leth heeft heel wat kritiek te verdragen gehad, maar zijn praktijk OERsterk en zijn talloze boeken, magazines, blogs en lezingen bewijzen dat hij zijn populariteit wel degelijk verdient. Hieronder een kort overzichtje van enkele van Richard de Leth’s belangrijkste prestaties:

 1. Niet minder dan 5 bestsellers, magazines en e-books
 2. Maandelijkse lezingen, voor zowel bedrijven als particulieren
 3. Zijn website OERsterk, die elke maand ruim 500.000 bezoekers ontvangt
 4. Een aantal succesvolle blogs en nieuwsbrief met 40.000 ontvangers
 5. Gastspreker bij nationale media, waaronder RTL Boulevard, De Telegraaf, LINDA, Margriet en RTL Late Night.
 6. De OERsterk academie, die mensen helpt om hun gezondheid in eigen handen te nemen
 7. OERsterk video’s, ter ondersteuning van dit programma

OERsterk heeft de laatste jaren alleen maar aan populariteit gewonnen. Als je je eigen persoonlijke groei een boost wilt geven, dan is het zeker de moeite waard om meer te weten te komen over Richard de Leth’s programma’s en website.

Wat zijn nu de kerngedachten van OERsterk, en wat kan je ermee bereiken? Vragen die in het volgende stukje van deze blog voor je worden beantwoord!

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Alles over OERsterk

OERsterk steunt op enkele belangrijke pijlers, die elke mens de mogelijkheid geven om zijn of haar leven en gezondheid een compleet nieuwe wending te geven. Dankzij de gezondheidsrevolutie die nu gaande is, verbeteren we allemaal onze levenskwaliteit, worden de zorgkosten verlaagd en wordt de maatschappij als geheel gewoon veel positiever en constructiever.

Hieronder de belangrijkste pijlers binnen OERsterk:

 • Iedereen is leider van zijn of haar eigen gezondheid.
 • Iedereen is een expert op het gebied van zijn of haar eigen lichaam.
 • Iedereen kan de wereld als geheel gezonder maken, door zelf gezonder te worden.

Klinkt eenvoudig, niet? Natuurlijk zijn er wel een gezonde dosis motivatie, inspiratie én kennis van zaken voor nodig om écht gezond te worden en dat ook te blijven. En dat is precies waar Richard de Leth je mee kan helpen!

Het team achter OERsterk heeft één doel: ervoor zorgen dat 1 miljoen mensen in 2023 hun eigen gezondheid in handen durven nemen. Tegenwoordig staan de basisbehoeftes van het menselijke lichaam enorm onder druk, en dat heeft te maken met een chronisch gebrek aan tijd, aanhoudende stress en een on gezonde leefstijl. Ouderen ondervinden steeds meer gezondheidsproblemen, juist doordat mensen in vorige generaties nooit hebben geleerd hoe ze écht voor hun lichaam zorg moeten dragen. Richard heeft zijn witte jas aan de wilgen gehangen om met zijn praktijk OERsterk een gezonde leefstijl met enthousiasme te verspreiden.

Op dit moment lijden 9,9 miljoen mensen in Nederland alleen al aan chronische ziektes. Veel te veel, vinden Richard de Leth en zijn team – en daar willen ze iets aan doen!

De oorzaak van een groot deel van deze problemen? Ons lichaam en onze hersenen hebben reeds miljoenen jaren evolutie doorgemaakt, maar de algemene welvaart en leefomstandigheden zijn in de laatste honderd jaar sneller veranderd dan ooit. En dat brengt met zich mee dat onze gezondheid gewoon niet mee kan met die snelle veranderingen.

Daarbij draagt onze onnatuurlijke en ongezonde leefomgeving ook niet bij tot een optimale gezondheid. We worden elke dag opnieuw verleid om de verkeerde keuzes te maken op het vlak van voeding, beweging en meer – met chronische stress en een zwak lichaam als gevolg. Richard de Leth gelooft in de stuurbaarheid van het leven, en is ervan overtuigd dat iedereen over de kracht beschikt om zijn of haar leven te veranderen. En dat is wat hij met zijn OERsterk programma duidelijk maken!

Een preventieve levensstijl als basis voor gezondheid én geluk

Richard De Leth gelooft in een preventieve levensstijl, met als centrale concepten:

Deze begrippen kunnen je helpen om je gezondheid in eigen handen te nemen. De eerste stap is echter de belangrijkste, en dankzij Richard de Leth wordt die een stuk gemakkelijker om te nemen als je hulp krijgt van andere mensen.

Naast de Richard de Leth OERsterk podcast over mindset en gezondheid, kan je ook gebruik maken van Richard de Leth’s populaire supplementenvegan supplementen en boeken.

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Van het beste Omega 3 supplement (van het merk Vitaily) tot Richard de Leth vitamine D3 en vitamine K2 supplementen die je gezondheid meteen boosten, tot het OERsterk programma dat je in 4 weken een compleet health make-over geeft en gezonde recepten, Richard biedt tal van handige hulpmiddelen en tools om het beste van je leven te maken. Sea moss is ook interessant om eens naar te kijken.

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Vitaily supplementen

Richard De Leth zweert, zoals reeds gezegd, bij het nemen van kwalitatief hoogstaande supplementen. Eén merk moet hierbij toch vermeld worden, en dat is Vitaily. Vitaily is een aanbieder van supplementen die de perfecte balans bieden tussen kwaliteit, gebruiksgemak en prijs. Binnen het aanbod vind je de standaard supplementen en vegan opties. Je kan meer te weten komen over beide in de Vitaily review!

Het Zelfzorg Abonnement

Ook het Zelfzorg Abonnement is de moeite waard als je je gezondheid op een duurzame manier wilt verbeteren. Hierbij leer je zelf ontdekken wat je nodig hebt om gezond te zijn: hoe je lichaam werkt, en welke strategie de beste is om je gezonde levensstijl vol te houden.

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

OERsterk Journal

Het OERsterk Journal is dan weer het perfecte hulpmiddel om je geest én lichaam elke dag opnieuw te versterken. Door middel van een meetbaar en overzichtelijk systeem boost je je gezondheid op zoveel verschillende vlakken. De planner geeft je een extra houvast om dagelijks je voortgang bij te houden. En dat maakt gezonder leven toch nét iets gemakkelijker!

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Het Gezondheidsvirus

Wil jij in deze onzekere tijden besmet worden met enkel gezonde keuzes? Met de online training Het Gezondheidsvirus geef jij jouw zelfgenezend vermogen een booster en kies voor de juiste 2G. Namelijk Gezondheid en Gedrag.

Het word je niet gemakkelijk gemaakt in de 21e eeuw. Je wordt ziek gehouden door de farmaceutische industrie want jij bent hun verdienmodel. Daarnaast focussen medische specialisten op ziek en niet op gezondheid en preventie. En de overheid kiest enkel voor korte termijnoplossingen waarbij het ontbreekt aan visie. Neem zelf de leiding en kies voor Het Gezondheidsvirus met korting! Lees meer in onze uitgebreide Gezondheidsvirus review.

OERsterk Leefstijlprogramma

Ben je op zoek naar een duidelijk plan dat jou helpt om in slechts enkele maanden tijd gezonder en gelukkiger te worden? Dan is het OERsterk leefstijlprogramma iets voor jou. Dankzij praktische tips en een duidelijk plan voel je je lichamelijk beter en geestelijk meer in balans. In deze OERsterk leefstijlprogramma review lees je alles wat je moet weten!

Geheime Vitaliteitsformule

Met de Geheime Vitaliteitsformule creëer je dan weer een broodnodige balans tussen je hersenen, het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. Deze drie pijlers vormen in deze formule de basis voor een gezonde levensstijl. Het resultaat? Je valt sneller af, ervaart méér energie en rust – en dat allemaal binnen één maand. Meer daarover kan je lezen in deze Geheime Vitaliteitsformule review!

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Diabetes Revolutie

Ten slotte is er ook de Diabetes Revolutie, een cursus die je alle nodige inzichten en kennis geeft in verband met Diabetes Mellitus type 2. Deze chronische ziekte doodt jaarlijks talloze mensen, en dat terwijl een gezonde levensstijl het risico drastisch kan verminderen. Richard De Leth helpt je om je gezondheid weer in eigen handen te nemen, met dit programma. Een Diabetes Revolutie review kan je zeker helpen om de waarde ervan in te zien!

Richard de Leth (2022) OERsterk Podcast en Boeken

Een gratis OERsterk lidmaatschap voor een gezonder leven

OERsterk, opgericht door Richard de Leth, heeft één doel: er in enkele jaren tijd voor zorgen dat een miljoen mensen een beter en gezonder leven hebben. En dat begint volgens het OERsterk team bij zelfzorg! Je kan nu profiteren van een gratis lidmaatschap, waardoor je toegang hebt tot informatie én inspiratie in de vorm van blogs, interviews met experts, interessante video’s en meer, allemaal over gezondheid en persoonlijke groei. De OERsterk opleiding van Richard de Leth is kortom zeker de moeite waard.

Daarbij worden jaarlijks ook een aantal praktische Challenges georganiseerd, die je op een speelse manier gaan motiveren om je gezondheid altijd opnieuw in eigen handen te nemen. Op die manier word je het hele jaar door, elke dag opnieuw geprikkeld om gezonder en bewuster te gaan leven, bewegen en eten.

Het resultaat is dat je persoonlijk sterker en sneller gaat groeien dan ooit tevoren – met als voornaamste inspiratie één van de grootste en meest inspirerende personen op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. En daar kunnen de talloze positieve Richard de Leth ervaringen en reviews van andere mensen zeker en vast getuige van zijn! (1)

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals green juice.

Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Er is een verschil tussen het parasympatische en sympatische zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is een belangrijke graadmeter voor een goede gezondheid. Hieronder vallen ademhaling, hartritmevariabiliteit, cellulair geheugen en hartslag. Het parasympatische zenuwstelsel richt zich meer op acties die in gang gezet worden. Dus daarmee kun je invloed hebben op energieniveau verhogen en metabolisme verhogen bijvoorbeeld.

Er bestaan mogelijkheden tot biohacking om tot meer inzicht te komen in je eigen gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lumen metabolisme tracker, Whoop of Oura ring. Andere tools als, BMI berekenen, vetpercentage berekenen en caloriebehoefte berekenen kunnen helpend zijn om jouw lifestyle aan te passen. Calorieën tellen kan erg prettig zijn om inzicht te krijgen in hoeveel koolhydraten per dag je mag eten. Een andere optie is om een EMB test, gezondheidstest, bloedtest, vitamine test, speekseltest, urinetest of DNA test af te laten nemen om jouw patronen bij te kunnen stellen waar nodig.

Wellicht helpt een boek over voeding hierbij om patronen te doorbreken. Over suikervrij eten of hoeveel water per dag te drinken is al heel erg helpend. Het kan ook zijn dat je biologische klok tikt en je die dikke buik bij overgang wil aanpakken of de overgangsklachten wil verminderen.

Om meer aan je immuunsysteem te werken en bijvoorbeeld hooikoorts of andere ziekteverschijnselen te voorkomen kun je ook denken aan een ijsbad of koud douchen.

In diverse programma’s wordt hier ook meer over gesproken en uitleg gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Richard de Leth oersterk, My Shredded Lifestyle of lees het boek Brain Balance. Het kan ook zomaar zijn dat jij baat hebt bij een weekmenu planner van Puur Figuur.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over Richard de Leth

Ben jij nieuwsgierig naar meer informatie over Richard de Leth? En wil je bijvoorbeeld korting scoren op Vitaily supplementen? Dit zijn vragen die veel gesteld worden. Daarom heb ik de meest gestelde vragen hieronder voor je beantwoord.

Wie is Richard de Leth?

Richard de Leth is een bekende Nederlander op het gebied van gezondheid. Hij heeft boeken geschreven, zijn eigen OERsterk praktijk opgericht en hij geeft tal van lezingen over gezondheid aan iedereen die ernaar luisteren wil. Richard de Leth schrijft ook succesvolle blogs en wordt gevraagd als gastspreker bij LINDA, RTL Late Night, enzovoort. Hij is een echte revolutionair op het gebied van gezondheid.

Kan ik korting krijgen op Richard de Leth Vitaily?

Ja, je kunt korting krijgen op Vitaily, het supplementenmerk van Richard de Leth. Ik heb namelijk een speciale Vitaily kortingscode gekregen van het merk. Als je een los maandpakket of een abonnement koopt en de kortingscode “GROEI” invult tijdens het afrekenen, krijg je €10 korting op je bestelling. Daardoor kun je extra voordelig Vitaily kopen. 

Wat is het supplementenmerk van Richard de Leth?

Toen Richard de Leth erachter kwam dat het kopen van supplementen eigenlijk onnodig moeilijk gemaakt werd, besloot hij het zelf te doen. Hij heeft toen zijn supplementenmerk Vitaily ontwikkeld. Vitaily staat voor hoge kwaliteit, vriendelijkheid voor het milieu en met gemak vitamines thuis ontvangen. Bovendien zijn alle Vitaily supplementen vegan.

 Conclusie het beste van Richard de Leth

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Richard de Leth (2023) | OERsterk Podcast en Boeken!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips