In dit artikel

The Fittest | De nieuwste Crossfit Documentaire (Review)

The Fittest Review (2023) | De nieuwste Crossfit Documentaire

In dit artikel

Eindelijk is het zo ver, de nieuwste Crossfit documentaire over de Reebok Crossfit Games 2019 genaamd “The Fittest” is nu te bekijken!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Nieuwe opzet Crossfit seizoen

Elk jaar bouwt het Crossfit seizoen zich op naar één hoogtepunt; The Reebok Crossfit Games, ook wel het wereldkampioenschap Crossfit genoemd.

Echter, dit jaar zou alles anders zijn…

De gehele opzet van het Crossfit seizoen is omgegooid. Zowel de kwalificatie procedure als The Games zelf. Zo waren er dit jaar geen Regionals (Regionale kampioenschappen) meer maar waren deze vervangen door zogenaamde Sanctional events.

In deze nieuwe Crossfit documentaire komt naar voren dat de atleten van niks op de hoogte waren en zo’n 3 – 5 maanden in onduidelijkheid hebben gezeten. Ineens werd hun hele Crossfit seizoen op de schop gegooid en wisten ze niet meer waar ze aan toe waren.

In de nieuwe opzet kwalificeerden de top 20 van “The Open” bij de mannen en vrouwen zich rechtstreeks voor de Crossfit Games. Ook ontvingen alle Nationaal kampioenen van “The Open” een ticket voor deze grote finale. De overige startbewijzen waren te verdienen tijdens de 15 sanctional events die over de hele wereld werden georganiseerd. Als Nederland hebben we de eer om het sanctional event, Crossfit Lowlands Throwdown, in Apeldoorn te organiseren.

Voor de Reebok Crossfit Games 2019 hadden 143 mannen en 117 vrouwen zich gekwalificeerd om een gooi te doen naar de felbegeerde titel The Fittest on Earth.

The Reebok Crossfit Games 2019

De atleten werden op dag 1 van de Reebok Crossfit Games wakker en hadden nog geen idee wat het eerste event zou zijn. Er gingen speculaties dat de workout twee weken geleden al op www.crossfit.com had gestaan maar dit werd niet bevestigd.

Als eerste werd bekend gemaakt dat na het eerste event, de helft van het veld definitief zou afvallen! Deze regel gaf de nodige onrust bij de atleten, coaches en begeleiding. Want wat als het een event is van 800 meter rennen of roeien? Dan zouden er na één event al wel eens grote namen kunnen afvallen.

Event 1 van de Crossfit Games zou uiteindelijk de best geprogrammeerde Crossfit workout worden die ooit is gemaakt. Tevens is met event 1 gelijk een statement gemaakt voor wat de atleten de rest van de week nog te wachten staat!

Dave Castro, directeur van de Crossfit Games, benadrukte in zijn toespraak nog maar eens dat het hier niet gaat om hoeveel Instagram volgers je hebt maar om de fitste atleet van de wereld!

Vorig jaar stond er o.a. een wielerevent, een marathon roeien (42km) en een obstacle run op het programma. Waar zal de organisatie dit jaar mee komen om dat te overtreffen?

Mat Fraser en Tia-Clair Toomey

Ik wil niet zomaar winnen, ik wil domineren  “Tia-Claire Toomey”

Een 2e of een 10e plaats is voor mij hetzelfde, het is niet winnen  “Mat Fraser”

Voormalig Fittest on Earth bij de mannen Mat Fraser (drievoudig winnaar) en bij de vrouwen Tia-Clair Toomey (tweevoudig winnaar) doen er ook dit jaar weer alles aan om hun titel te verdedigen. Gaat het ze lukken met alle aanpassingen?

Crossfit en afvallen?

Doe jij nog dingen fout als je wilt afvallen? Doe de quiz en test je kennis over het afslankproces. Ik ben benieuwd welke score jij haalt!

The Fittest on Earth 2019

De grote vraag is of met het nieuwe format nog steeds “The Fittest on Earth” boven komt drijven of dat nu andere atleten met deze titel vandoor gaan.

Ga lekker zitten voor de beste Crossfit documentaire van het jaar en geniet van de atleten Mat Fraser, Tia-Clair Toomey, Noah Ohlsen, Patrick Vellner, Brooke Wells, Brent Fikowski, Katrin Davidsdottir, Haley Adams, Sara Sigmundsdottir, James Newbury, Sam Briggs, Annie Thorisdottir, de Nederlandse Sam Lubben en Leonie Henrich en nog veel meer!

Bekijk de Crossfit documentaire “The Fittest” via deze link op iTunes.

Meer bewegen voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast bewegen ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om regelmatig een rondje te wandelen, te fitnessen in combinatie met yoga en ik speel graag padel. Mocht je het ook fijn vinden om te wandelen zou je eens kunnen kijken naar de wandeltrainer. Echt een aanrader als je wilt beginnen met bewegen. Mocht je klachten hebben aan je voeten kan je in eerste instantie ook bij de voetentraining terecht. Dan krijg je persoonlijk advies met oefeningen en kan je weer snel beter bewegen. Wil je meer dan enkel wandelen dat zijn er ook beginnen met hardlopen schema’s waarmee je rustig kan opbouwen.

Als je gaat padellen zorg dan dat je het beste padel racket voor jou hebt zodat je geen last krijgt van overtraining zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Wil je juist juist meer gaan bewegen voor spieropbouw dan kunnen buikspieroefeningen helpen, pilates of droog trainen als vrouw. Om meer kennis op te doen heb ik documentaires over sport bekeken en boeken over sport gelezen. Vooral de crossfit documentaires ‘The Fittest’ en hoe een crossfitter zijn rug breekt en hersteld zijn mijn favorieten.

Wil je meer weten oom meer te bewegen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on The Fittest Review (2023) | De nieuwste Crossfit Documentaire

Laat een reactie achter