arrow_drop_up arrow_drop_down
29 maart 2020 

Review Crossfit documentaire "The Fittest"

Eindelijk is het zo ver, de nieuwste Crossfit documentaire over de Reebok Crossfit Games 2019 genaamd “The Fittest” is nu te bekijken!

Nieuwe opzet Crossfit seizoen

Elk jaar bouwt het Crossfit seizoen zich op naar één hoogtepunt; The Reebok Crossfit Games, ook wel het wereldkampioenschap Crossfit genoemd.

Echter, dit jaar zou alles anders zijn…

De gehele opzet van het Crossfit seizoen is omgegooid. Zowel de kwalificatie procedure als The Games zelf. Zo waren er dit jaar geen Regionals (Regionale kampioenschappen) meer maar waren deze vervangen door zogenaamde Sanctional events.

In deze nieuwe Crossfit documentaire komt naar voren dat de atleten van niks op de hoogte waren en zo’n 3 – 5 maanden in onduidelijkheid hebben gezeten. Ineens werd hun hele Crossfit seizoen op de schop gegooid en wisten ze niet meer waar ze aan toe waren.

In de nieuwe opzet kwalificeerden de top 20 van “The Open” bij de mannen en vrouwen zich rechtstreeks voor de Crossfit Games. Ook ontvingen alle Nationaal kampioenen van “The Open” een ticket voor deze grote finale. De overige startbewijzen waren te verdienen tijdens de 15 sanctional events die over de hele wereld werden georganiseerd. Als Nederland hebben we de eer om het sanctional event, Crossfit Lowlands Throwdown, in Apeldoorn te organiseren.

Voor de Reebok Crossfit Games 2019 hadden 143 mannen en 117 vrouwen zich gekwalificeerd om een gooi te doen naar de felbegeerde titel The Fittest on Earth.

The Reebok Crossfit Games 2019

De atleten werden op dag 1 van de Reebok Crossfit Games wakker en hadden nog geen idee wat het eerste event zou zijn. Er gingen speculaties dat de workout twee weken geleden al op www.crossfit.com had gestaan maar dit werd niet bevestigd.

Als eerste werd bekend gemaakt dat na het eerste event, de helft van het veld definitief zou afvallen! Deze regel gaf de nodige onrust bij de atleten, coaches en begeleiding. Want wat als het een event is van 800 meter rennen of roeien? Dan zouden er na één event al wel eens grote namen kunnen afvallen.

Event 1 van de Crossfit Games zou uiteindelijk de best geprogrammeerde Crossfit workout worden die ooit is gemaakt. Tevens is met event 1 gelijk een statement gemaakt voor wat de atleten de rest van de week nog te wachten staat!

Dave Castro, directeur van de Crossfit Games, benadrukte in zijn toespraak nog maar eens dat het hier niet gaat om hoeveel Instagram volgers je hebt maar om de fitste atleet van de wereld!

Vorig jaar stond er o.a. een wielerevent, een marathon roeien (42km) en een obstacle run op het programma. Waar zal de organisatie dit jaar mee komen om dat te overtreffen?

Mat Fraser en Tia-Clair Toomey

Ik wil niet zomaar winnen, ik wil domineren  “Tia-Claire Toomey”

Een 2e of een 10e plaats is voor mij hetzelfde, het is niet winnen  “Mat Fraser”

Voormalig Fittest on Earth bij de mannen Mat Fraser (drievoudig winnaar) en bij de vrouwen Tia-Clair Toomey (tweevoudig winnaar) doen er ook dit jaar weer alles aan om hun titel te verdedigen. Gaat het ze lukken met alle aanpassingen?

Crossfit en afslanken?

Doe jij nog dingen fout als je wilt afslanken? Doe deze quiz en test je kennis over het afslankproces. Ik ben benieuwd welke score jij haalt!

The Fittest on Earth 2019

De grote vraag is of met het nieuwe format nog steeds “The Fittest on Earth” boven komt drijven of dat nu andere atleten met deze titel vandoor gaan.

Ga lekker zitten voor de beste Crossfit documentaire van het jaar en geniet van de atleten Mat Fraser, Tia-Clair Toomey, Noah Ohlsen, Patrick Vellner, Brooke Wells, Brent Fikowski, Katrin Davidsdottir, Haley Adams, Sara Sigmundsdottir, James Newbury, Sam Briggs, Annie Thorisdottir, de Nederlandse Sam Lubben en Leonie Henrich en nog veel meer!

Bekijk de Crossfit documentaire “The Fittest” via deze link op iTunes.

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie of jij mee hebt gedaan met “The Open” en wat je score was? Hiermee kan je anderen inspireren volgende keer ook mee te doen en ik zal altijd reageren 🙂

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen