In dit artikel

Reflectie Challenge Review (2022) Van Kennis naar Actie!

Reflectie Challenge | Review (2022) | Van Kennis naar Actie!

In dit artikel

Onlangs deed ik mee aan een hele waardevolle challenge van High Performance Life Coach Shorombo Mooij. Shorombo heb ik een tijdje geleden leren kennen en het klikte meteen. Hij weet ongelooflijk veel van persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke effectiviteit en gezondheid. Hij heeft een super holistische kijk op gezondheid en succes, maar wat hem echt onderscheidt is dat hij een meester is in het omzetten van kennis naar actie. Hij is daarnaast echt een ervaringsdeskundige en zet zijn eigen ervaring ook heel bewust in. De voornaamste vraag die hij zichzelf altijd stelt is:

“Hoe kan ik mijn klanten helpen dat wat ze leren om te zetten in blijvende gewoontes”

Kennis is niet de sleutel, implementatie is de sleutel.

Toen Shorombo mij dus uitnodigde voor een 30 dagen challenge waarbij je in 30 dagen kunt ervaren hoe het is om dagelijks te reflecteren was ik meteen enthousiast. In deze korte blog zal ik je kort meenemen in hoe ik dit heb ervaren.

De 30 dagen Reflectie Challenge in het kort

Shorombo heeft de 30 dagen reflectie challenge gemaakt zodat mensen de kracht van een aantal fundamentele persoonlijke ontwikkelingsgewoontes zelf kunnen ervaren.

Elke ochtend krijg je via zijn interactieve online omgeving de “Morning Power Question”. Deze vraag helpt je om met een duidelijk intentie, doel en focus de dag in te gaan. Je neemt als het ware met behulp van deze vraag het heft in je eigen handen in plaats van dat je maar met de “flow van de dag” meegaat. Jij zet de toon voor de dag.

Reflectie Challenge  Review (2022)  Van Kennis naar Actie!

Ik merkte dat door tijd te nemen en echt bewust na te denken over hoe ik de dag wilde ingaan, ik de dag toch met een ander gevoel begon. Het geeft je een hele positieve boost. Je hebt als het ware een groter gevoel van controle over je dag. Omdat je een visie hebt en niet meer jezelf laat meesleuren met de waan van de dag. Ik kan het moeilijk uitleggen, het is iets wat je moet ervaren.

Vervolgens krijg je aan het einde van de dag weer een oefening. Shorombo heeft zorgvuldig een aantal reflecterende vragen geselecteerd die je help te reflecteren. Elke dag, aan het einde van de dag krijg je deze in je email.

De kracht zit hem echt in de kunst van het stellen van de juiste vragen en ik merkte dat de vragen die Shorombo heeft gekozen je echt helpen waardevolle inzichten te verwerven. Daarbij vond ik het zeker in het begin fijn dat je elke dag eraan wordt herinnerd dat je de opdracht moet doen. Het creëert een stukje accountability. Zoals Shorombo dat zegt “Je wilt niet de “ketting doorbreken” door een dag over te slaan. Die mindset helpt je echt om het vol te houden!

Reflectie Challenge  Review (2022)  Van Kennis naar Actie!

Gedurende de challenge krijg jij toegang tot zijn online coaching omgeving en daarin heeft hij een ondersteunend e-learning programma ingericht. Shorombo weet heel goed wat de valkuilen zijn dus door middel van mailingen helpt hij je gedurende deze 30 dagen met praktische tips de kans dat je de challenge succesvol doorloopt zo groot mogelijk te maken. Hij helpt je bijvoorbeeld na te denken over op welke moment van de dag jij dit het beste kunt doen, wat je moet doen als je het een paar dagen niet hebt gedaan, etc. Bovendien kun je tijdens een live groep coaching call ook alles vragen wat je wilt. Super waardevol.

Ik heb deze challenge echt als super waardevol ervaren en moet eerlijk zeggen dat dit heel anders is dan je misschien gewend bent. Zie deze challenge meer als een kort coaching traject / e-learning programma dan bijvoorbeeld een Facebook Challenge. Er zit echt heel veel diepgang in en als jij je maximaal inzet zul je hier veel uit halen.

Wil je meer weten en weten wanneer de volgende challenge van start kan?


Klik hier voor de Reflectie Challenge

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Reflectie Challenge | Review (2022) | Van Kennis naar Actie!

    Laat een reactie achter