In dit artikel

Pygeum de Natuurlijke Oplossing voor Prostaatproblemen

Pygeum: de Natuurlijke Oplossing voor Prostaatproblemen

In dit artikel

Prostaatproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij mannen van middelbare leeftijd en ouder. De symptomen kunnen variëren van frequent urineren tot moeite met het starten van de urine- of zelfs een verminderde urine-stroom. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen beschikbaar, zoals Pygeum. In dit artikel zal ik uitleg geven over Pygeum, hoe het werkt en hoe het kan bijdragen aan een gezonde prostaat.

Beste fytonutriënten van 2023: Mijn selectie 

  1. Beste Ashwagandha – Nutribites Ashwagandha
  2. Beste kurkuma – Nutribites Kurkuma C3
  3. Beste cranberry – Flinndal Cranberry (10% korting met kortingscode ‘GROEI’)
  4. Beste spirulina – Vitals Spirulina (10% korting met kortingscode ‘GROEI’)
  5. Beste saffraan – Vitals Saffraan LCS (10% korting met kortingscode ‘GROEI’)

Wat is Pygeum?

Pygeum is een extract van de schors van de Afrikaanse tamme kers (Prunus africana). Deze boom groeit voornamelijk in Centraal- en Zuidelijk Afrika. Het extract wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van deze regio’s voor de behandeling van prostaatproblemen.

Pygeum bevat verschillende actieve ingrediënten, waaronder triterpenen en fytosterolen. Deze stoffen worden gedacht de prostaat te ondersteunen door de groei van de prostaatklier te remmen en ontstekingen te verminderen.

Pygeum de Natuurlijke Oplossing voor Prostaatproblemen

Hoe werkt Pygeum?

Pygeum werkt door de groei van de prostaatklier te remmen en ontstekingen te verminderen. Dit kan leiden tot vermindering van symptomen zoals frequent urineren en moeite met het starten van de urine. Pygeum kan ook bijdragen aan een betere urine-stroom door de ontsteking in de prostaat te verminderen.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Pygeum op de prostaat. Veel van deze studies tonen aan dat Pygeum effectief kan zijn bij het verminderen van symptomen van prostaatproblemen. Bijvoorbeeld een grote gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie van meer dan 100 mannen toonde aan dat Pygeum significant de symptomen van prostaatproblemen kon verminderen.

Gebruik van Pygeum

Pygeum is beschikbaar als supplement in de vorm van capsules of tabletten. De aanbevolen dosering varieert meestal tussen de 50-100mg per dag. Het is belangrijk om te overleggen met een arts of orthomoleculair specialist voordat u begint met het gebruik van Pygeum, vooral als u andere medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Er zijn weinig bijwerkingen gerapporteerd bij het gebruik van Pygeum. Sommige mensen rapporteren milde maagklachten of diarree.

Pygeum de Natuurlijke Oplossing voor Prostaatproblemen

Veiligheid en waarschuwingen

Pygeum is algemeen beschouwd als veilig als het wordt genomen in aanbevolen doseringen. Er zijn echter enkele waarschuwingen waar rekening mee gehouden moet worden.

Ten eerste is Pygeum niet geschikt voor vrouwen, omdat het specifiek gericht is op prostaatproblemen. Ten tweede is het belangrijk om te weten dat Pygeum kan interacteren met sommige medicijnen, zoals bloedverdunners. Als u medicijnen gebruikt, is het raadzaam om eerst overleg te plegen met uw arts of orthomoleculair specialist voordat u Pygeum gaat gebruiken.

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat Pygeum geen vervanging is voor een gezonde levensstijl en een goede voeding. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging en een gezonde voeding, en het vermijden van roken en overmatig alcoholgebruik, zijn belangrijk voor een gezonde prostaat.

Conclusie pygeum

Pygeum is een natuurlijke oplossing voor prostaatproblemen die kan bijdragen aan een betere urinestroom en vermindering van symptomen zoals frequent urineren en moeite met het starten van de urine. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van Pygeum en de resultaten zijn veelbelovend. Het is echter belangrijk om te overleggen met een arts of orthomoleculair specialist voordat u begint met het gebruik van Pygeum, vooral als u andere medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Pygeum de Natuurlijke Oplossing voor Prostaatproblemen

Meer fytonutriënten (Planten, kruiden en specerijen) voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwitten, en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

De laatste jaren zijn fytonutriënten zoals ashwagandha, kurkuma, saffraan, spirulina en cranberry enorm populair geworden in de westerse wereld. En dat is natuurlijk niet voor niks. Maar wist je dat er zich nog veel meer krachtige stoffen in de natuur bevinden zoals bijvoorbeeld; boswellia, berberine, cordyceps, echinacea, ginkgo-biloba, mariadistel, OPC, pycnogenol en rhodiola rosea. Ook wordt de kracht van rode gist rijst, kaneel, valeriaan, knoflook, alsemkruid en artisjok steeds bekender. Steeds meer studies wijzen uit dat deze planten, kruiden en specerijen een verrijking voor onze gezondheid kunnen zijn.

De lijst is echter nog veel langer en wil ik graag met je delen. Ken jij bijvoorbeeld borageolie, bergamotpolyfenolen, bioflavonoïden of fenegriekzaden. Van groene thee-extract, kruidnagel, gember thee, monnikspeper en pompoenzaden hebben we waarschijnlijk allemaal wel gehoord maar ook deze hebben verschillende positieve krachten voor jouw gezondheid.

Omdat ik mij de afgelopen periode volledig heb laten onderdompelen in de wereld van fytonutriënten kan ik je nu ook alles vertellen over pygeum, policosanol, teunisbloemolie, zilverkaars, gaba, Mucuna en Aloë vera. Dit zijn een voor een interessante ingrediënten voor jouw gezonde levensstijl.

Wil je meer weten over al deze fytonutriënten ? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over pygeum

Wat is Pygeum en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Pygeum is een extract van de schors van de Afrikaanse tamme kers (Prunus africana) en wordt vaak gebruikt als een natuurlijke oplossing voor prostaatproblemen. Het kan bijdragen aan een betere urine-stroom en vermindering van symptomen zoals frequent urineren en moeite met het starten van de urine.

Hoe wordt Pygeum gebruikt?

Pygeum wordt meestal gebruikt in supplement vorm, in de vorm van capsules of tabletten. De aanbevolen dosering varieert meestal tussen de 50-100mg per dag, en het is belangrijk om te overleggen met een arts of orthomoleculair specialist voordat u begint met het gebruik van Pygeum.

Wat zijn de bijwerkingen van Pygeum?

Er zijn weinig bijwerkingen gerapporteerd bij het gebruik van Pygeum. Sommige mensen rapporteren milde maagklachten of diarree.

Kan Pygeum worden gebruikt door vrouwen?

Pygeum is specifiek gericht op prostaatproblemen en is daarom niet geschikt voor vrouwen.

Kan Pygeum worden gecombineerd met andere medicijnen?

Pygeum kan interacteren met sommige medicijnen, zoals bloedverdunners, dus het is belangrijk om eerst overleg te plegen met uw arts of orthomoleculair specialist voordat u Pygeum gaat gebruiken als u andere medicijnen gebruikt.

Is Pygeum alleen geschikt voor mannen met prostaatproblemen?

Pygeum wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van prostaatproblemen bij mannen, maar kan ook bijdragen aan de algehele gezondheid van de prostaat.

Wat is de veiligste manier om Pygeum te gebruiken?

De veiligste manier om Pygeum te gebruiken is door overleg te plegen met een arts of orthomoleculair specialist en het gebruik ervan in aanbevolen doseringen.

Is Pygeum als alternatief voor prostaatkankerbehandeling?

Pygeum wordt vaak gebruikt als een natuurlijke oplossing voor prostaatproblemen, maar het is geen vervanging voor medische behandelingen voor prostaatkanker.

Hoe lang duurt het voordat Pygeum effect heeft?

De tijdsduur waarop Pygeum effect heeft, kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen verbeteringen binnen enkele weken waarnemen, terwijl anderen enige tijd nodig hebben voordat ze resultaten zien. (1)

Wat is het verschil tussen Pygeum en andere supplementen voor de prostaat?

Pygeum is een extract van de schors van de Afrikaanse tamme kers en heeft specifieke gezondheidsvoordelen voor de prostaat. Andere supplementen voor de prostaat, zoals Saw Palmetto, hebben vaak soortgelijke gezondheidsvoordelen, maar de werkzame stoffen en doseringen kunnen verschillen. Het is belangrijk om te overleggen met een arts of orthomoleculair specialist om te bepalen welk supplement het beste bij u past.

Conclusie beste fytonutriënten van 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Pygeum: de Natuurlijke Oplossing voor Prostaatproblemen

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips