In dit artikel

Pure Cranberry: Wat Is Het en Hoe Werkt Het? (2023)

In dit artikel

Pure cranberry is een krachtig supplement. Het zit vol met vitamines zoals C, B5, B6 en E. Ook heeft het mineralen zoals koper en mangaan. Al deze stoffen helpen het lichaam gezond te houden.

Het mooie aan pure cranberry is dat het ook als sap of pil kan komen. Het sap helpt om blaasontstekingen op afstand te houden. De pillen doen dit ook, maar zijn makkelijker mee te nemen.

Cranberries hebben ook nog andere voordelen. Ze zijn heel lekker en geven elke maaltijd een frisse smaak. Maar pas op, als je te veel cranberrysap drinkt, kun je nierstenen krijgen.

Toch zijn de voordelen van cranberries groter dan dit kleine risico. Ze kunnen zelfs helpen bij het verzorgen van je tanden en het gezond houden van je hart!

Key Takeaway

De beste cranberry pillen van 2023 zijn van Vitakruid D-Mannose 500mg. Dit merk heeft een plantaardige formule die vrij is van onnodige toevoegingen en het doodt alleen de slechte bacteriën.

De voordelen van pure cranberry

Pure cranberry heeft veel goede dingen voor je lichaam. Hier zijn enkele voordelen:

 • Pure cranberry is vol met vitamines en mineralen. Het bevat vitamine C, B5, B6, koper, vitamine E en mangaan. Ze houden je weerstand sterk.
 • Cranberrysap is goed als je geen blaasontsteking wil krijgen.
 • Ook kunnen cranberry pillen helpen om een blaasontsteking snel beter te maken.
 • De bes heeft iets waardoor bacteriën dood gaan. Zo kan het ook andere infecties bestrijden.
 • Je tanden blijven gezond als je cranberries eet.
 • Je hart wordt sterker door deze bessen te eten.
 • Maaltijden worden lekkerder door de smaak van cranberries.
 • Maar pas op dat je niet te veel cranberrysap drinkt. Anders kan het juist slecht zijn voor je nieren.

Hoe werkt pure cranberry?

Pure cranberry werkt door de aanwezigheid van verschillende stoffen die gunstig kunnen zijn voor ons lichaam. Een van deze stoffen is tryptofaan, een aminozuur dat kan helpen bij de productie van serotonine, een neurotransmitter die ons humeur en gevoel van welzijn reguleert.

Daarnaast bevatten cranberries rode kleurstoffen, genaamd proanthocyanidinen, die kunnen helpen bij het bestrijden van infecties in de blaas. Deze kleurstoffen kunnen bacteriën blokkeren en voorkomen dat ze aan de blaaswand hechten.

Dit kan ontstekingen helpen voorkomen en de gezondheid van de urinewegen bevorderen. Het consumeren van pure cranberry in de vorm van extract, supplementen of andere cranberryproducten kan dus verschillende gezondheidsvoordelen bieden, zoals het ondersteunen van het immuunsysteem, het bestrijden van bacteriële infecties en het bevorderen van een gezonde blaas en urinewegen.

Meer over ‘Cranberry Tabletten’

Heb je wel eens gehoord van de positieve effecten van cranberries bij het behandelen van een blaasontsteking? Het gebruik van cranberry supplementen is al jaren populair. Maar net als elk supplement, is het ook van belang om te weten over mogelijke cranberry bijwerkingen. Misschien overweeg je cranberry te kopen, maar vraag je je af waar cranberry goed voor is? Bij het kiezen van een supplement is het belangrijk om de werking van cranberry pillen te begrijpen en de diverse voordelen van cranberry pillen te kennen.

Misschien heb je de term cranberry forte tegen gekomen en wil je hier meer over weten. Voor degenen die de voorkeur geven aan capsules, zijn er opties beschikbaar bij de apotheek. Het is ook interessant om op te merken dat cranberries een bron zijn van vitamine K. Er zijn ook overwegingen voor degenen die bloedverdunners gebruiken. En of je nu op zoek bent naar cranberry capsules, informatie over schimmelinfecties, of doseringen zoals 200 mg, 300 mg of 400 mg, het is belangrijk om geïnformeerd te zijn. Voor de zuiverste vorm kun je kiezen voor pure cranberry.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Pure Cranberry?

Pure Cranberry is een bron van antioxidanten en wordt gebruikt als aanvullend diervoerder zonder vulstoffen.

2. Hoe werkt Pure Cranberry voor honden?

Pure Cranberry kan helpen met de darmen en het plassen van een hond. Veel hondeneigenaren delen goede veenbessen hond ervaringen.

3. Zijn er bijwerkingen van veenbessen?

Sommige mensen melden veenbessen bijwerkingen zoals buikpijn. Het is belangrijk om te letten op de veenbessen dosering.

4. Waar kan ik Pure Cranberry kopen?

Je kunt Pure Cranberry kopen bij Kruidvat, in de vorm van veenbessen pillen, cranberryextract, cranberrytabletten of cranberrypoeder.

5. Wat zijn andere soorten van Cranberry producten?

Andere soorten cranberry producten zijn cranberrysupplement, cranberrythee, cranberrybessen, cranberryolie, en cranberryplant.

» Referenties


Blumberg, J. B., Camesano, T. A., Cassidy, A., & Kris-Etherton, P. (2013). Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health. Advances in Nutrition, 4(6), 618-632.
https://www.researchgate.net/publication/258524646_Cranberries_and_Their_Bioactive_Constituents_in_Human_Health

Wang CH, Fang CC, Chen NC, Liu SS, Yu PH, Wu TY, Lee CC, ChenSC. (2012). Cranberry-containing products for prevention of urinary tract infections in susceptible populations: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Arch Intern Med, 172:988–96.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22777630/

Kenee, P. R. M., Christie, A. L., & Zimmern, P. E. (2022). Cranberry Supplement, D-Mannose, and Other OTC Modalities for Prevention of Recurrent UTI in Women Post-Electrofulguration. Int J Womens Health, 14:643-653.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35535150/

Ching, C. B. (2022). Non-antibiotic Approaches to Preventing Pediatric UTIs: a Role for D-Mannose, Cranberry, and Probiotics? Curr Urol Rep, 23(6):113-127.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35441976/

» Referenties

Conclusie beste cranberry pillen 2023

 • Beste Cranberry Pil – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsule – AOV 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Tabletten – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Extract – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Supplement – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Cranberry Capsules 500mg – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Biologische Cranberry Capsules – Sea Moss 5% korting met code ‘GROEI
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Pure Cranberry: Wat Is Het en Hoe Werkt Het? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips