In dit artikel

Puravida Acupressuur Mat: Een Volledige Review (2023)

In dit artikel

Heb je weleens last van gespannen spieren, nekpijn of hoofdpijn na een lange dag werken? Dat is een probleem waar ik ook vaak tegenaan loop. Maar geen zorgen, na heel wat onderzoek heb ik de Puravida Acupressuur Mat ontdekt.

Dit artikel helpt jou om alles te leren over deze mat, inclusief de voordelen, ervaringen van anderen en hoe het kan helpen bij spanning en pijnverlichting. Laten we duiken in de wondere wereld van acupressuur!

Key Takeaway:

De beste Acupressuur Mat van 2023 is Flowee Spijkermat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige spijkermatten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • De Puravida Acupressuur Mat is een therapeutisch hulpmiddel dat pijnverlichting en ontspanning biedt voor de spieren, nek, schouders en hoofd.
 • De mat werkt door duizenden kleine spikes gemaakt van ABS-plastic die specifieke drukpunten stimuleren, vergelijkbaar met acupunctuur.
 • Het gebruik van de mat kan spierspanning verminderen, hoofdpijn verlichten en de slaapkwaliteit verbeteren.
 • De Puravida Acupressuur Mat wordt geleverd met een kussentje voor extra comfort en kan ook voor de voeten worden gebruikt.

Wat is een acupressuur mat?

Een acupressuur mat is een therapeutisch hulpmiddel dat is ontworpen om ontspanning en pijnverlichting te bieden aan de spieren, nek, schouders en hoofd.

Werking en voordelen

De Puravida Acupressuur Mat werkt door middel van duizenden kleine spikes die gemaakt zijn van ABS-plastic. Deze stimuleren specifieke drukpunten op het lichaam, net zoals bij acupunctuur.

Het verschil is dat de mat gebruik maakt van stompe spikes in plaats van naalden. Deze spikes geven een massage-effect dat helpt bij het ontspannen van spieren en het verminderen van de spanning.

Op deze manier biedt de mat ook verlichting voor pijn in de nek, schouders en hoofdpijn. Een ander groot voordeel is dat het gebruik van de mat de slaapkwaliteit verbetert. Dit komt doordat de mat stress en angst vermindert, wat vaak slaapproblemen veroorzaakt.

De mat wordt tevens geleverd met een kussentje voor een volledige ervaring. Het is ook mogelijk om de mat te gebruiken voor de voeten, wat een extra ontspanning geeft.

De Puravida Acupressuur Mat

De Puravida Acupressuur Mat is een innovatieve ontspanningsmat die pijnverlichting biedt voor de spieren in de nek, schouders en hoofd. Benieuwd naar alle specificaties en ervaringen? Lees snel verder!

Productbeschrijving

De Puravida Acupressuur Mat is een spijkermat die ontworpen is om ontspanning en pijnverlichting te bieden. De mat heeft spikes gemaakt van ABS-plastic en wordt geleverd met een kussentje voor een volledige ervaring.

Het is een ideale keuze voor mensen die last hebben van spierspanning, nek/schouderpijn of hoofdpijn. Bovendien kan de mat ook gebruikt worden om de slaapkwaliteit te verbeteren. Met zijn aantrekkelijke design en positieve consumentenreviews, is de Puravida Acupressuur Mat een effectief alternatief voor andere spijkermatten op de markt.

Productspecificaties

De Puravida Acupressuur Mat heeft een aantal interessante specificaties. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de mat:

SpecificatieBeschrijving
Prijs€91,50
Materiaal SpikesABS-plastic
Extra’sKussentje inbegrepen voor volledige ervaring
GebruikVoor ontspanning, verlichting van spier-, nek-, schouderpijn en hoofdpijn. Kan ook gebruikt worden voor de voeten
VoordelenHelpt bij het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit
DesignAantrekkelijk ontwerp

Deze mat is een interessant alternatief voor de PuraVida spijkermat. De positieve consumentenreviews zijn een bevestiging van de kwaliteit en effectiviteit van de Puravida Acupressuur Mat.

Afbeeldingen

De Puravida Acupressuur Mat wordt geleverd met afbeeldingen die je een goed idee geven van hoe de mat eruit ziet en hoe hij gebruikt kan worden. Je kunt de spikes gemaakt van ABS-plastic duidelijk zien op de afbeeldingen, evenals het bijgeleverde kussentje voor extra comfort.

De aantrekkelijke vormgeving en kleuren van de mat zijn ook goed zichtbaar. Daarnaast tonen de afbeeldingen hoe de mat kan worden gebruikt op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, nek, schouders en zelfs de voeten.

Deze afbeeldingen helpen je een beter beeld te krijgen van de Puravida Acupressuur Mat voordat je tot aanschaf overgaat.

Ervaringen en reviews

De ervaringen en reviews van de Puravida Acupressuur Mat zijn overwegend positief. Veel gebruikers merken directe pijnverlichting en ontspanning in hun spieren, met name in de nek en schouders.

Ook hebben verschillende gebruikers aangegeven dat het regelmatig gebruik van de mat heeft geholpen bij het verminderen van hoofdpijn. De mat wordt geprezen om zijn hoogwaardige kwaliteit, met een stevig ABS-plastic frame en stompe spijkers die zorgen voor een comfortabele ervaring zonder extra pijn of irritatie.

Daarnaast hebben gebruikers ook gemeld dat de Puravida Acupressuur Mat heeft geholpen bij het verminderen van spierspanning, verbetering van slaapkwaliteit en vermindering van stress en angst.

In vergelijking met andere spijkermatten.

Vergelijking met andere spijkermatten

Andere spijkermatten zijn geen match voor de Puravida Acupressuur Mat. Terwijl sommige spijkermatten alleen spikes hebben op het oppervlak, heeft de Puravida mat ook spikes op het kussen voor een volledige ervaring. Bovendien maakt de mat gebruik van ABS-plastic spikes, die stevig en duurzaam zijn. Gebruikers hebben ook gemeld dat de mat helpt bij het verminderen van spierspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit. De aantrekkelijke vormgeving en de positieve consumentenreviews maken de Puravida Acupressuur Mat een geweldige keuze in vergelijking met andere spijkermatten.

Voordelen en nadelen

Voordelen van de Puravida Acupressuur Mat zijn onder andere:

 1. Verlichting van spierspanning in de nek, schouders en rug.
 2. Vermindering van hoofdpijn en stress.
 3. Verbetering van de slaapkwaliteit door ontspanning.
 4. Alternatief voor traditionele acupunctuurbehandelingen.
 5. Aantrekkelijk ontwerp met spikes gemaakt van ABS – plastic.
 6. Inclusief kussentje voor extra comfort tijdens gebruik.
 7. Kan ook worden gebruikt om voetpijn te verlichten.
 1. Sommige mensen kunnen het gevoel van de spikes als ongemakkelijk ervaren.
 2. De mat kan aanvankelijk pijnlijk aanvoelen, maar dit kan verminderen naarmate je eraan gewend raakt.

Conclusie

De Puravida Acupressuur Mat biedt een ontspannende en pijnverlichtende ervaring. Met zijn ABS-plastic spikes en kussen zorgt deze spijkermat voor verlichting van spierspanning, nek/schouderpijn en hoofdpijn.

Het is een aantrekkelijk ontworpen alternatief voor de PuraVida spijkermat, dat ook kan worden gebruikt om de slaapkwaliteit te verbeteren. Met positieve consumentenreviews is dit een mat die het proberen waard is.

Meer over ‘acupressuur mat’

Stel je voor dat je thuis komt na een lange, stressvolle dag. Je rug voelt gespannen aan en je hebt hoofdpijn. Wat als ik je vertel dat er een eenvoudige manier is om deze kwaaltjes te verzachten? Maak kennis met de wonderen van een acupressuur mat. Deze unieke mat kan een scala aan gezondheidsvoordelen bieden, van ontspanning tot pijnverlichting.

Maar waar kun je nu zo’n mat vinden? Er zijn tal van opties om uit te kiezen, zoals de betaalbare acupressuur mat action of de luxueuze acupressuur mat flowee. Als je overweegt om er een aan te schaffen, kun je ook kijken naar de opties op bol.com, of zelfs in supermarkten zoals Lidl en Aldi.

Voor het gebruik van de acupressuur mat is het belangrijk om te weten wat de eventuele nadelen zijn. Als je bijvoorbeeld last hebt van bepaalde beenklachten, kun je overwegen om een speciale mat voor de benen te kiezen. Voor hoofdpijn bieden sommige matten speciale functies; meer hierover lees je in onze blog over acupressuur mat hoofdpijn.

Zwangere vrouwen vragen zich vaak af of ze deze mat kunnen gebruiken. Onze acupressuur mat zwanger blog gaat dieper in op dit onderwerp. Daarnaast zijn er merken zoals PuraVida en LifeGoods die matten met bijpassende kussens aanbieden voor een meer holistische ervaring.

Ongeacht je behoeften en levensstijl, is het nuttig om te begrijpen hoe de werking van deze matten je welzijn kan verbeteren. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van acupressuur matten en vind de perfecte match voor jou.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe werkt de Puravida Acupressuur Mat?

De Puravida Acupressuur Mat werkt door middel van het stimuleren van drukpunten op het lichaam, wat kan helpen om spanning te verminderen, pijn te verlichten en ontspanning te bevorderen.

2. Hoe vaak moet ik de Puravida Acupressuur Mat gebruiken voor optimale resultaten?

Voor optimale resultaten wordt aanbevolen om de Puravida Acupressuur Mat regelmatig te gebruiken, bijvoorbeeld dagelijks of meerdere keren per week.

3. Welke voordelen biedt de Puravida Acupressuur Mat?

De Puravida Acupressuur Mat kan verschillende voordelen bieden, zoals verlichting van spierspanning, ontspanning, vermindering van stress en verbetering van de slaapkwaliteit.

4. Kan ik de Puravida Acupressuur Mat gebruiken als ik zwanger ben?

Het is belangrijk om voor gebruik van de Puravida Acupressuur Mat tijdens de zwangerschap eerst met een arts te overleggen. In sommige gevallen kan het gebruik worden afgeraden.

» Referenties


1. Piyush Mehta, Vishwas Dhapte, Shivajirao Kadam, & Vividha Dhapted. (2017). Contemporary acupressure therapy: Adroit cure for painless recovery of therapeutic ailments. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 7(2), 251–263.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5388088/

2. Na Li, Zongshuo Hao, Huiju Cao, Liting Guo, Hongwen Cao, Na Li, Yunfan Yang, Tifeng Jiao, Hailong Liu, & Mingli Wang. (2022). Acupressure mat-like nanostructure with improved SERS performance. Optics & Laser Technology, 148, 107765.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0030399221008537

3. Antonio Frizziero, Paolo Finotti, Cinzia La Scala, Giovanni Morone, Giovanni Piran, & Stefano Masiero. (2021). Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study. Applied Sciences, 11(11), 5211.
https://www.mdpi.com/2076-3417/11/11/5211

4. Kerr, Daniel P., Walsh, Deirdre M., & Baxter, David. (2003). Acupuncture in the Management of Chronic Low Back Pain: A Blinded Randomized Controlled Trial. The Clinical Journal of Pain, 19(6), 364-370.
https://journals.lww.com/clinicalpain/Abstract/2003/11000/Acupuncture_in_the_Management_of_Chronic_Low_Back.4.aspx

» Referenties

Conclusie beste Acupressuur Mat 2023

 • Beste Acupressuur Mat – Flowee
 • Meest toegankelijke Acupressuurmat – Brellavio
 • Beste Spijkermatras – Flowee
 • Beste Acupressuur Mat prijs/kwaliteit – Brellavio
 • Meest duurzame Acupressuur Mat – Flowee
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Puravida Acupressuur Mat: Een Volledige Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips