In dit artikel

Property sourcing (2021) | Verkoop de beste vastgoed deals!

Property Sourcing (2023) | Verkoop de Beste Vastgoed Deals!

In dit artikel

Ben je op zoek naar een nieuwe manier van geld verdienen? Trekt de vastgoed markt je aan? Maar heb je nog weinig startkapitaal om te investeren in vastgoed?

Dan is property sourcing iets voor jou!

Property sourcing is dé manier om zonder startkapitaal te starten in de vastgoed markt. Je loopt tevens ook geen risico. Daardoor is het voor beginners uitermate geschikt. Ook leer je vanuit de praktijk de beste vastgoed deals te vinden. Dit is waardevolle kennis voor anderen, maar ook voor jezelf later wanneer je wel het startkapitaal hebt om eigen vastgoed te kopen.

Lees je snel verder?

“Ninety percent of all millionaires become so through owning real estate” – Andrew Carnegie

De kans bestaat dat je nog niet weet wat property sourcing is. Het is natuurlijk helemaal niet erg als je niet op de hoogte bent van dit fenomeen. Ik ken het zelf ook pas sinds kort. Vooral als je niet heel erg actief bent in de wereld van vastgoed is het begrijpelijk. Daarom zal hier eerst uitgelegd worden wat property sourcing is.

De beste vastgoed cursussen 2023: Mijn selectie

  1. Beste Vastgoed Cursus: Vastgoed Academy
  2. Beste Vastgoed Community: Vastgoed Community
  3. Beste vastgoed videotraining beginners: De Cashflow Box
  4. Beste Vastgoed vermogen blauwdruk: Vastgoed Community
  5. Beste Vastgoed Webinar gratis: Vastgoed Academy

Wat is property sourcing?

Iemand die wilt investeren in vastgoed doet dit uiteindelijk om er geld aan te kunnen verdienen. Er is echter een erg groot aanbod aan vastgoed. Denk maar eens aan de aantallen huizen en appartementen die je op Funda kunt vinden en dan heb je nog niet eens al het vastgoed dat beschikbaar is.

Property sourcing is simpel gezegd het uitzoeken van de beste deals. Je helpt bij property sourcing mensen die willen investeren in vastgoed om de beste mogelijke deal te vinden. In feite ga je te werk als een soort makelaar voor de mensen die geïnteresseerd zijn in het investeren in vastgoed.

Wat kun je verdienen met property sourcing?

Het bedrag dat je kunt verdienen met property sourcing kan heel verschillend zijn. Mensen die graag investeren in vastgoed zijn vaak lang bezig met het bezichtigen van allerlei panden.

Vaak worden deze panden niet gekocht, bijvoorbeeld omdat er teveel aan het pand mankeert. Als persoon die de property sourcing doet voor de persoon die wilt investeren kan jij zorgen voor het besparen van behoorlijk wat tijd. Je zoekt namelijk de beste deals uit voor de investeerder.

Doordat je de investeerder zoveel geld kunt besparen moet je rekening houden met soms wel duizenden euro’s bij een succesvolle deal. Hoe beter je bent in het uitvoeren van property sourcing, hoe meer je ermee kunt gaan verdienen. Je kunt dus nog veel meer verdienen dan alleen die duizenden euro’s, wat natuurlijk al een behoorlijk bedrag is. Het valt aan te raden om, voordat je op zoek gaat naar geschikte deals, een bedrag te vragen aan de investeerder. Hierbij kun je denken aan een bedrag van enkele honderden euro’s. Op deze manier kun je zien welke investeerder serieus is en welke niet.

Property sourcing (2021) Verkoop de beste vastgoed deals!

Wat kost property sourcing?

Er zijn geen kosten verbonden aan property sourcing zelf. Je moet er voornamelijk veel tijd insteken. Wel is het belangrijk om de juiste kennisniveau te hebben. Dit kun je doen door te investeren in cursussen, trainingen, opleidingen en boeken.

Hier zitten uiteraard wel kosten aan verbonden. Maar dit zijn meer kosten gerelateerd aan investeringen in jezelf. Niet aan het uitkiezen van de beste deals.

Waarom property sourcing een goed idee is

Je hebt hierboven al het een en ander kunnen lezen over property sourcing. Het is een zeer goed idee om te beginnen met property sourcing. Je hebt ten eerste geen startkapitaal nodig om te kunnen beginnen met property sourcing.

Je loopt ook geen financiële risico’s als je besluit te gaan beginnen met property sourcing en daar bovenop komt nog eens het feit dat je er veel geld mee kunt gaan verdienen.

Door aan property sourcing te doen bouw je een groot netwerk op. Je komt met veel mensen in aanraking die investeren in vastgoed. Dit kun je later goed van pas komen als je een eigen vastgoedbedrijf wilt opzetten.

Je hebt dan namelijk al de nodige contacten, waardoor het gehele proces wat makkelijker zal gaan verlopen. De ervaring die je opdoet met property sourcing kun je later ook weer van pas komen. Je zult hoogstwaarschijnlijk de nodige panden bezoeken en je zult leren hoe je moet kijken naar zo’n pand.

Property sourcing (2021) Verkoop de beste vastgoed deals!

Goed zijn in property sourcing

Des te beter je bent in property sourcing, des te meer geld er mee te verdienen valt. Zo simpel is het nou eenmaal. Gelukkig zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden als je gaat beginnen met property sourcing.

Door met deze factoren rekening te houden kun je ervoor zorgen dat jouw property sourcing carrière een echt succesverhaal wordt. Lees snel verder om te ontdekken met welke punten je rekening moet houden om succesvol te worden in property sourcing.

Een uitgebreid netwerk

Je kunt veel huizen vinden op websites als Funda. Het is ook helemaal niet erg om de huizen op dit soort websites op te zoeken. Je moet er wel aan denken dat je de beste huizen juist niet op dat soort websites vindt.

Daarom is het hebben van een zeer uitgebreid netwerk belangrijk. Denk bijvoorbeeld eens aan je vrienden of aan je teamgenoten van voetbal. Als ze weten dat jij bezig bent met property sourcing kunnen ze jou helpen door tips te geven als ze weten waar een huis of ander pand vrijkomt.

Zo kan jij er als één van de eersten bij zijn en dat zal uiteindelijk alleen maar in je voordeel gaan werken. Je moet bij het netwerk ook denken aan andere mensen dan alleen je vrienden of teamgenoten. Het hebben van contacten in de wereld van vastgoed is ook erg belangrijk.

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan makelaars. Investeerders behoren ook tot je netwerk. Je moet er wel rekening mee houden dat iedere investeerder anders is. Een huis dat flink opgeknapt moet worden is voor de ene investeerder geen probleem, terwijl de andere investeerder het liefste een huis heeft dat al helemaal klaar is.

Door een geheel team om je heen te krijgen kun je de beste deals krijgen. Je kunt het niet allemaal in je eentje aan. Bovendien is een beetje hulp nooit verkeerd, want vele handen maken licht werk.

Kennis over wetten en regels

Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste als je je bezighoudt met vastgoed. Het weten wat wel en niet mag is zeer belangrijk en kun je ook verder helpen als je gaat beginnen met property sourcing.

De gevolgen kunnen erg groot zijn als je een fout maakt. Daarom is het hebben van kennis van allerlei wetten en regels erg belangrijk. Dankzij deze kennis kun je het maken van fouten en de daaraan verbonden desastreuze gevolgen voorkomen.

Sterk zijn in rekenen

Er komt erg veel rekenwerk kijken bij vastgoed. Het draait namelijk om winst maken en dat vraagt veel berekeningen. Vooral als je net begint met property sourcing ben je veel bezig met rekenen. Je bent dan net nieuw in het vak en je hebt nog geen idee hoeveel alles moet kosten.

Naarmate je langer bezig bent met property sourcing zal je minder tijd doorbrengen met het berekenen van allerlei dingen. Doordat de berekeningen soms erg complex kunnen zijn kan het handig zijn om trainingen en cursussen te gaan volgen.

Sociaal vaardig zijn

Het hebben van goede sociale vaardigheden kunt je ook verder helpen in de wereld van property sourcing. Door goed om te gaan met allerlei mensen kun je soms een goede deal regelen voor jezelf of voor anderen.

Je moet ook sterk in je schoenen staan om een investeerder te kunnen overtuigen. Investeerders kunnen soms erg kritisch zijn. Het is dan wel van belang om stevig in je schoenen te staan om de vragen van de investeerders te kunnen beantwoorden.

Je zult het ook wel moeten, want geen deal betekent dat je ook geen geld zult ontvangen.

Property sourcing (2021) Verkoop de beste vastgoed deals!

De beste voorbereidingen op property sourcing

Als je niet veel weet over vastgoed, wees dan vooral niet getreurd. Er zijn namelijk genoeg manieren om meer kennis te krijgen over vastgoed. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om alles zelf te leren, maar het is veel handiger om er trainingen voor te volgen. Hieronder zullen enkele van die trainingen benoemd worden.

Vastgoed Academy

Als tweede optie om meer te leren over vastgoed is er de Vastgoed Academy. Ook hier zal het met name gaan over vastgoed in het algemeen, maar ook bij de Vastgoed Academy wordt er erg veel waardevolle informatie gegeven die je ook kan gebruiken als je gaat beginnen met property sourcing.

Zo bieden ze je een videocursus aan die online te volgen is. Deze videocursus bevat erg veel beeldmateriaal met veel waardevolle informatie. Naast deze videocursus kun je ook nog een driedaagse workshop volgen bij de Vastgoed Academy.

Door voor één van de twee te kiezen maak je al een goede keuze, maar met beide vergaar je nog meer kennis. En des te meer kennis, des te beter je wordt in property sourcing!

In onze review over de Vastgoed Academy kun je meer informatie vinden over de Vastgoed Academy. De review is zeker het lezen waard en zal je helpen bij het verkrijgen van een beter beeld bij de Vastgoed Academy.

Vastgoed Community

Tot slot is er nog een derde optie om meer te weten te komen over vastgoed. Het gaat hier net als bij de Masters of Property en Vastgoed Academy meer over vastgoed in het algemeen, maar toch is dit ook een goede keuze als je bezig wilt gaan met property sourcing.

In tegenstelling tot de andere twee genoemde mogelijkheden werkt deze mogelijkheid niet met een online training of cursus. Je zult bij de Vastgoed Community namelijk toetreden tot een community.

In deze community zul je veel mensen treffen die actief zijn met vastgoed. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan allerlei investeerders. In de community worden veel ervaringen gedeeld en die ervaringen kunnen jou ook helpen bij het property sourcing. Je kunt zo een betere inkijk krijgen in het denken van een investeerder.

Wil je nog meer weten over de Vastgoed Community? Dan hebben we voor jou een zeer handige review. In deze review zul je alles vinden wat je nodig hebt.

Aan de slag met property sourcing!

Met het investeren in vastgoed kan veel geld gemoeid zijn. Als je niet genoeg geld hebt om zelf te investeren kun je toch actief zijn in de wereld van vastgoed.

Dit kun je doen door middel van property sourcing. Met property sourcing kun je mensen helpen met het vinden van de pareltjes van de vastgoedwereld. Je kunt er erg veel geld mee verdienen als je de investeerders elke keer een goede deal weet te brengen.

De hoeveelheden geld die je kunt verdienen met property sourcing kunnen na verloop van tijd toenemen. Je bent meer ervaren en kunt sneller goede deals vinden.

Het is wel handig om over vaardigheden en kennis te beschikken als je gaat beginnen met property sourcing. Om meer kennis en vaardigheden te krijgen over vastgoed kun je meerdere trainingen volgen.

Deze trainingen kunnen je ook helpen als je bezig wilt gaan met property sourcing, ondanks dat de trainingen over vastgoed in het algemeen gaan en niet specifiek over property sourcing.

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste cursussen beleggen, beste vastgoed cursussen en beste crypto cursussen getest en vergeleken. Lees onze vergelijkende reviews en kies voor de cursus die het beste bij jou past als je wilt beginnen met vastgoed, wilt beginnen met beleggen of wilt beginnen met crypto.

Voor wat betreft cursussen over vastgoed hebben we onderscheid gemaakt in vastgoed voor de verhuur en investeren in garageboxen. We hebben ook nog uitgebreide reviews geschreven over onze met ervaringen met Vastgoed Academy (Vrijheid Vastgoed), Vastgoed Community, Cashflowbox, IBA Vastgoed en de BNB verhuurcursus.

Persoonlijk ben ik al jaren van fan investeren en heb ik methodes onderzocht zoals vastgoed investeren met crowdfunding, property sourcing en off market deals. Zelfs met weinig geld investeren in vastgoed is mogelijk. Wil je liever investeren in Brits vastgoed en in Spanje kan dat natuurlijk ook. De mogelijkheden met vastgoed zijn eindeloos en we helpen je graag op weg.

Meest gestelde vragen over property sourcing

Wat is property sourcing?

Property sourcing is het proces van het identificeren en het vinden van investeringsmogelijkheden in onroerend goed. Dit kan betekenen het vinden van geschikte panden om te kopen, te verhuren of te renoveren en te verkopen voor een winst.

Hoe kan ik beginnen met property sourcing?

Er zijn verschillende manieren om te beginnen met property sourcing. U kunt bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen om meer te leren over het onroerend goedmarkt en de verschillende aspecten van het investeren in onroerend goed. U kunt ook netwerken met andere investeerders en professionals in de branche, zoeken naar geschikte panden via online portals of makelaars en onderzoek doen naar de lokale marktomstandigheden.

Welke zaken moet ik in overweging nemen bij het zoeken naar investeringsmogelijkheden in onroerend goed?

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar investeringsmogelijkheden in onroerend goed. Dit omvat onder andere de locatie van het pand, de staat van het pand, de huidige en toekomstige waarde van het pand, de huidige en toekomstige huurprijzen en de kosten van eventuele renovaties.

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen van property sourcing?

Een van de belangrijkste uitdagingen van property sourcing is het vinden van geschikte investeringsmogelijkheden die voldoen aan uw doelen en budget. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele risico’s, zoals het risico op waardevermindering of problemen met huurders. Bovendien kan het moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen het maken van winst en het behouden van goede verhoudingen met huurders en andere belanghebbenden.

Hoe kan ik mijn kansen op succes vergroten bij property sourcing?

Er zijn een aantal manieren om uw kansen op succes te vergroten bij property sourcing. Zoek naar gebieden met een stijgende vraag naar huurwoningen of met een hoge waardegroei. Zoek ook naar panden die goed onderhouden zijn en die weinig of geen renovaties nodig hebben. Verdiep u in de lokale marktomstandigheden en houd rekening met eventuele toekomstige ontwikkelingen of veranderingen in de regelgeving. Netwerken met andere investeerders en professionals in de branche kan ook nuttig zijn, aangezien zij waardevolle kennis en ervaring kunnen delen en u kunnen helpen om geschikte investeringsmogelijkheden te identificeren. Bovendien kan het nuttig zijn om een team van professionals, zoals een makelaar, een accountant en een juridisch adviseur, aan te stellen om u te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen en het beheren van uw investeringen.

Conclusie beste vastgoed cursussen 2023

  1. Beste Vastgoed Cursus: Vastgoed Academy
  2. Beste Vastgoed CommunityVastgoed Community
  3. Beste vastgoed videotraining beginners: De Cashflow Box
  4. Beste Vastgoed vermogen blauwdruk: Vastgoed Community
  5. Beste Vastgoed Webinar gratis: Vastgoed Academy
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Property Sourcing (2023) | Verkoop de Beste Vastgoed Deals!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Vastgoed Cursus?

Kies dan voor: De Vastgoed Academy

Op zoek naar de beste Vastgoed Cursus?

Kies dan voor: De Vastgoed Academy

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips