In dit artikel

Probiotica Kopen: Hoe je de Beste Kiest

Probiotica Kopen: Hoe je de Beste Kiest (2023)

In dit artikel

Ben je overweldigd door het grote aantal probiotica-supplementen op de markt? Geloof me, ik begrijp het volledig. Met het feit in handen dat er 400 tot 500 verschillende soorten nuttige bacteriën in uw darmen kunnen leven, heb ik grondig onderzoek gedaan om je hierbij te helpen.

In dit artikel lees je hoe je de beste probiotica kunt kiezen en kopen om je darmgezondheid te verbeteren. Dus, wil je weten welke probiotica jouw lichaam echt nodig heeft? Lees dan zeker verder!

Key Takeaway

De beste probiotica van 2023 is Nutribites Probiotica. Dit merk heeft 13 bacteriële stammen in haar probiotica supplement zitten die levend de darmen bereiken en 13,1 miljard KVE. Vitamine C en zink is toegevoegd voor je weerstand. Een mooie dosering voor een eerlijke prijs.

Samenvatting

 • Er zijn verschillende soorten probiotica beschikbaar, zoals Lactobacillus, Bifidobacterium en Saccharomyces boulardii. Het kiezen van de juiste soort probiotica hangt af van je persoonlijke gezondheidsbehoefte. Een mix van verschillende stammen kan het beste zijn voor een brede reeks voordelen.
 • Probiotica bieden talrijke voordelen voor de gezondheid, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ze kunnen ook een gunstig effect hebben op de huid en de mentale gezondheid.
 • Bij het kiezen van de beste probiotica is het belangrijk om te letten op de juiste vorm, het aantal stammen en de hoeveelheid probiotica per dosering. Daarnaast is het essentieel om de effectiviteit, kwaliteit en veiligheid van het supplement te controleren. Tijdens de zwangerschap kunnen probiotica extra voordelen bieden, zoals het bevorderen van een gezonde darmflora en een versterkt immuunsysteem voor zowel moeder als baby.

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn levende bacteriën die een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Ze kunnen in verschillende vormen worden ingenomen, zoals capsules of drankjes, en bevatten goede bacteriën die helpen bij het herstellen en behouden van een gezonde balans in onze darmen.

Verschillende soorten probiotica

In de wereld van probiotica zijn er verschillende soorten die we kunnen onderscheiden.

 1. Lactobacillus: Deze groep bevat meer dan 50 soorten bacteriën, waaronder L.acidophilus, en is vooral nuttig voor de gezondheid van je darmen en spijsvertering.
 2. Bifidobacterium: Deze stammen worden vaak aangetroffen in het maagdarmkanaal en hebben een positieve invloed op onze immuniteit en spijsvertering.
 3. Streptococcus Thermophilus: Deze soort is toegewijd aan het verbeteren van de huidgezondheid, immuunsysteem en de algemene spijsvertering.
 4. Saccharomyces boulardii: Dit is een gistsoort die helpt bij het behandelen van diarree en andere digestieve problemen.
 5. Enterococcus faecium: Er wordt gedacht dat deze probiotische stam helpt bij het verlengen van je levensduur door te helpen met immuunrespons en ontsteking controle.

Voordelen van probiotica voor de gezondheid

Probiotica bieden talrijke voordelen voor de gezondheid. Hier zijn enkele belangrijke voordelen die je moet weten:

 • Probiotica helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het bevorderen van een gezonde darmflora.
 • Ze kunnen de opname van voedingsstoffen verbeteren en helpen bij het verminderen van darmklachten zoals diarree, constipatie en prikkelbare darmsyndroom.
 • Probiotica kunnen ook het immuunsysteem versterken, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes en infecties.
 • Studies hebben aangetoond dat probiotica kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat kan leiden tot een betere algehele gezondheid.
 • Probiotica kunnen zelfs bijdragen aan een gezondere huid door acne te verminderen en de huiddichtheid te verbeteren.
 • Bovendien kunnen probiotica ook een gunstig effect hebben op je stemming en mentale gezondheid.

Belang van goede bacteriën in de darmen

Goede bacteriën in de darmen spelen een essentiële rol bij het behouden van een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem. Deze bacteriën helpen bij het afbreken van voedsel, absorberen van voedingsstoffen en beschermen tegen schadelijke micro-organismen.

Ze zorgen ervoor dat de darmflora in balans blijft, wat van groot belang is voor onze algehele gezondheid.

Een onbalans in de darmflora kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals spijsverteringsproblemen, een verhoogd risico op infecties en ontstekingen.

Daarom is het belangrijk om voldoende goede bacteriën in de darmen te hebben. Probiotica kunnen helpen om deze goede bacteriën aan te vullen en de darmflora in evenwicht te houden.

Ze kunnen ook helpen om het immuunsysteem te versterken en ontstekingen te verminderen. Het regelmatig consumeren van probiotica kan dus bijdragen aan een gezonde spijsvertering en algehele gezondheid.

Beste Probiotica keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagAantal StammenCFU/KVE
1.Nutribites€26€0,871313,1 miljard
2.Vitakruid Symflora€39,90€1,3381 miljard
3.Vitals Microbiol€79,95€1,3335 miljard
4.Orthovitaal€39,95€0,671125 miljard
5.Naturecan€23,99€0,401210 miljard

Hoe kies je de beste probiotica?

Om de beste probiotica te kiezen, moet je letten op verschillende factoren, zoals de juiste probiotica vorm, het aantal stammen en de hoeveelheid, de effectiviteit en kwaliteit van het supplement, en de veiligheid ervan.

Kies de juiste probiotica vorm

Er zijn verschillende vormen van probiotica beschikbaar, zoals capsules, poeders en drankjes. Het is belangrijk om de juiste vorm te kiezen die het beste bij jouw behoeften past. Capsules zijn handig en gemakkelijk in te nemen, terwijl poeders en drankjes kunnen worden gemengd met water of een smoothie.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de houdbaarheid en eventuele bewaarvoorschriften van het specifieke product. Bij het kiezen van de juiste probiotica vorm, is het aan te raden om rekening te houden met jouw persoonlijke voorkeur en levensstijl.

Let op het aantal stammen en de hoeveelheid

Bij het kiezen van de beste probiotica is het belangrijk om te letten op het aantal stammen en de hoeveelheid. Het aantal stammen verwijst naar de verschillende soorten bacteriën die in het probioticum aanwezig zijn.

Hoe meer diverse stammen, hoe beter de probiotica kan helpen bij het herstellen en behouden van een gezonde darmflora.

Daarnaast is ook de hoeveelheid probiotica per dosering van belang. Het is essentieel om voldoende probiotica binnen te krijgen om een effectieve werking te garanderen. Sommige producten bevatten slechts een minimale hoeveelheid probiotica, terwijl anderen een hogere dosering bieden.

Controleer de effectiviteit en kwaliteit

Het is essentieel om de effectiviteit en kwaliteit van probiotica te controleren voordat je ze koopt. Niet alle probiotica zijn gelijk en sommige merken kunnen minder betrouwbaar zijn dan andere.

Kijk naar de ingrediëntenlijst en zoek naar probioticastammen die goed gedocumenteerd zijn in wetenschappelijke studies. Let ook op het aantal stammen en de hoeveelheid levende bacteriën per dosering.

Een hoog aantal stammen en een hoge dosering kunnen bijdragen aan een effectiever product. Daarnaast is het raadzaam om te controleren of het supplement onafhankelijk getest is op kwaliteit en veiligheid.

Veiligheid van het supplement

Bij het kiezen van een probiotica supplement is het belangrijk om ook te letten op de veiligheid ervan. Zorg ervoor dat het supplement voldoet aan de nodige kwaliteitsnormen en dat het vrij is van schadelijke stoffen.

Kijk bijvoorbeeld naar de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen ongewenste toevoegingen zijn. Daarnaast is het aan te raden om te controleren of het supplement is getest door een onafhankelijk laboratorium.

Op die manier kun je er zeker van zijn dat de kwaliteit en veiligheid gegarandeerd zijn. Onthoud dat je altijd voorzichtig moet zijn bij het gebruik van voedingssupplementen en dat het verstandig is om bij twijfel advies te vragen aan een gezondheidsprofessional.

Probiotica kopen tijdens zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het kopen van probiotica verschillende voordelen bieden, zoals het bevorderen van een gezonde darmflora en het versterken van het immuunsysteem voor zowel moeder als baby.

Voordelen van probiotica tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kan het nemen van probiotica verschillende voordelen bieden voor zowel de moeder als de baby. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verbeterde spijsvertering: Probiotica kunnen helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen zoals constipatie, brandend maagzuur en opgeblazen gevoel, die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap.
 2. Versterkt immuunsysteem: Probiotica kunnen het immuunsysteem van zowel de moeder als de baby versterken, waardoor ze beter beschermd zijn tegen infecties en ziekten.
 3. Preventie van vaginale infecties: Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen meer kans op vaginale infecties, zoals bacteriële vaginose of schimmelinfecties. Het nemen van probiotica kan helpen om een gezonde vaginale flora te behouden en deze infecties te voorkomen.
 4. Vermindering van allergieën: Studies suggereren dat het innemen van probiotica tijdens de zwangerschap het risico op allergieën bij baby’s kan verminderen.
 5. Bevordering van een gezonde darmflora bij de baby: Door probiotica in te nemen tijdens de zwangerschap kan een gezonde darmflora worden doorgegeven aan de baby, wat gunstig is voor hun spijsvertering en immuunsysteem.

Aandachtspunten bij het kiezen van probiotica tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan het kiezen van probiotica. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Overleg met je arts: Voordat je begint met het nemen van probiotica tijdens de zwangerschap, is het altijd verstandig om met je arts te overleggen. Zij kunnen je adviseren over welke probiotica geschikt zijn voor jou en je baby.
 2. Kies voor veilige stammen: Sommige stammen probiotica kunnen mogelijk schadelijk zijn tijdens de zwangerschap, dus het is belangrijk om stammen te vermijden die mogelijk risico’s met zich meebrengen. Kies bij voorkeur voor goed onderzochte en veilige stammen.
 3. Controleer de ingrediënten: Lees altijd zorgvuldig de ingrediëntenlijst op het etiket van de probiotica voordat je ze koopt. Zorg ervoor dat er geen ingrediënten in zitten waarvan bekend is dat ze schadelijk kunnen zijn tijdens de zwangerschap.
 4. Let op allergenen: Als je allergisch bent voor bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten, controleer dan altijd of deze allergenen aanwezig zijn in de probiotica die je wilt kopen.
 5. Dosering: Volg altijd strikt de aanbevolen dosering van de probiotica tijdens de zwangerschap. Neem nooit meer dan voorgeschreven, tenzij dit uitdrukkelijk wordt geadviseerd door een medische professional.
 6. Beoordelingen en certificering: Kies voor probiotica die positieve beoordelingen hebben en waarvan de kwaliteit wordt gegarandeerd door onafhankelijke certificeringen zoals GMP (Good Manufacturing Practice).
 7. Duurzaamheid en ethiek: Als je geeft om duurzaamheid en ethische productie, zoek dan naar probiotica van merken die deze waarden hoog in het vaandel hebben staan.

Conclusie en aanbevelingen

Uiteindelijk is het kiezen van de beste probiotica essentieel voor het behalen van optimale gezondheidsvoordelen. Let op de verschillende vormen, het aantal stammen en de hoeveelheid. Controleer ook altijd de effectiviteit, kwaliteit en veiligheid van het supplement.

Tijdens de zwangerschap zijn er speciale aandachtspunten bij het kiezen van probiotica. Overweeg voor betrouwbare probiotica tijdens deze periode Nutribites als merk. Kortom, met de juiste keuzes kun je jouw darmgezondheid positief beïnvloeden en genieten van alle voordelen die probiotica te bieden heeft.

Meer over probiotica

Over voedingssupplementen! Deze keer richten we ons op probiotica, een fascinerend onderwerp met veel te ontdekken. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde gezondheidsfan, er is altijd iets nieuws te leren. Als je niet zeker weet wat probiotica zijn, begin dan met ons artikel ‘Wat is Probiotica‘, of ‘Betekenis Probiotica‘ dat deze nuttige bacteriën in gemakkelijk te begrijpen termen uitlegt.

Van daaruit zou je kunnen overwegen om ‘Hoe Werken Probiotica‘ en ‘Verschillende Soorten Probiotica‘ te lezen om een dieper inzicht te krijgen in de diverse wereld van deze micro-organismen. Als je meer geïnteresseerd bent in hoe probiotica je gezondheid kunnen beïnvloeden, hebben we verschillende bronnen die nuttig kunnen zijn. ‘Effect van Probiotica op de Gezondheid van de Darm‘ behandelt de krachtige impact die deze supplementen kunnen hebben op je spijsvertering. Misschien heb je ook interesse in ‘Probiotica en Gezond Dieet‘, waarin we bespreken hoe probiotica en voeding hand in hand gaan voor optimale gezondheid.

Als je specifieke gezondheidsbehoeften hebt, zijn er ook tal van bronnen die je kunt bekijken. ‘Kefir Probiotica‘ gaat bijvoorbeeld over de gezondheidsvoordelen van deze probiotische drank, terwijl ‘Probiotica Blaasontsteking‘ de potentiële rol van probiotica bij het beheer van urineweginfecties onderzoekt. Voor nieuwe moeders is ‘Probiotica Borstvoeding‘ een must-read, die licht werpt op hoe probiotica de gezondheid van moeder en baby kunnen ondersteunen.

En voor de mannen hebben we ‘Probiotica voor Mannen‘, een artikel dat zich specifiek richt op de unieke behoeften van mannen als het gaat om probiotische suppletie. Of je nu veganistisch bent en op zoek bent naar ‘Vegan Probiotica‘, of een volwassene die overweegt om probiotica aan je routine toe te voegen met ‘Probiotica voor Volwassenen‘, wij hebben je gedekt. En wanneer je klaar bent om te kopen, leidt ‘Probiotica Kopen’ je naar de beste producten die vandaag de dag op de markt zijn. We hopen dat je geniet van deze reis door de wereld van probiotica!

Veelgestelde Vragen

1. Waarom zou ik probiotica kopen?

Probiotica worden vaak gebruikt om de darmgezondheid te bevorderen en het immuunsysteem te ondersteunen. Ze kunnen helpen bij het herstellen van de natuurlijke balans van bacteriën in de darmen, wat kan leiden tot een betere spijsvertering en een verbeterd algemeen welzijn.

2. Hoe kies ik de beste probiotica?

Bij het kiezen van de beste probiotica is het belangrijk om te letten op het aantal verschillende stammen bacteriën in het supplement, de hoeveelheid levende bacteriën per dosering, en of het supplement specifieke stammen bevat die relevant zijn voor jouw specifieke gezondheidsdoelen. Het is ook belangrijk om te kijken naar de betrouwbaarheid en reputatie van het merk.

3. Is er een verschil tussen probiotica voor volwassenen en kinderen?

Ja, er kunnen verschillen zijn tussen probiotica voor volwassenen en kinderen. Kinderen hebben vaak een andere behoefte aan specifieke stammen bacteriën, afhankelijk van hun leeftijd en gezondheidsstatus. Het is daarom raadzaam om probiotica specifiek voor kinderen te kiezen als je ze aan je kind wilt geven.

4. Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van probiotica?

In het algemeen worden probiotica als veilig beschouwd voor de meeste mensen. Sommige mensen kunnen echter milde bijwerkingen ervaren, zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid, vooral in de eerste dagen van het gebruik. Als je ernstige bijwerkingen ervaart, is het raadzaam om een zorgverlener te raadplegen.

» Referenties

1. ‘Probiotics: What You Need To Know’ – Yisong Wang, Ph.D., and David Shurtleff, Ph.D., August 2019.
https://www.nccih.nih.gov/health/probiotics-what-you-need-to-know

2. ‘Probiotics – Fact Sheet for Health Professionals’ – June 2, 2022.
https://ods.od.nih.gov/factsheets/Probiotics-HealthProfessional/

3. ‘Current status of probiotic and related health benefits’ – Tridip K. Das, Shrabani Pradhan, Sudipta Chakrabarti, Keshab Chandra Mondal, Kuntal Ghosh, December 2022.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772502222001457

4. ‘Understanding the health benefits of taking probiotics’ – August 8, 2022.
https://www.health.harvard.edu/nutrition/understanding-the-health-benefits-of-taking-probiotics

5. ‘Maag Lever Darm Stichting. (n.d.). Probiotica.’
https://www.mlds.nl/gezonde-buik/probiotica/

» Referenties

Conclusie beste probiotica supplementen 2023 

 • Beste probiotica – Nutribites
 • Beste probiotica supplement – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste capsules probiotica – Nutribites
 • Beste forte probiotica – Sea Moss Mountain 5% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste probiotica poeder – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste prikkelbare darm probiotica – Vitals 20% korting met kortingscode ‘GROEI
 • Beste probioticum vrouw – Vitakruid 20% korting met kortingscode ‘GROEI
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Probiotica Kopen: Hoe je de Beste Kiest (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips