In dit artikel

Vergelijking van acupressuurmatten: Pranamat vs Shakti Mat

In dit artikel

Zit je ook met spanning in je schouders en rug? Ik ken het gevoel goed en weet dat een oplossing vinden geen gemakkelijke taak is. In dit artikel ga ik dieper in op twee populaire acupressuurmatten, Pranamat versus Shakti Mat, om jou te helpen deze spanning te verlichten.

Lees verder om de verschillen te ontdekken en beslis welke mat het beste bij jouw levensstijl past.

Key Takeaway

De beste shakti mat van 2024 is Flowee Shakti mat. Dit merk biedt de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige shakti matten aan, samen met een fijne klantenservice.

Samenvatting

 • Acupressuurmatten zoals Pranamat ECO en Shakti Mat worden gebruikt voor pijn – en spanningverlichting, en bevorderen de bloedstroom en welzijn door middel van drukpunten op het lichaam.
 • Pranamat ECO is gemaakt van eco – vriendelijke materialen zoals natuurlijke kokosvezels en heeft lotusvormige acupressuurpunten, terwijl de Shakti Mat een schuimrubber vulling heeft en spikes gebruikt voor stimulatie.
 • De Pranamat ECO is over het algemeen duurder dan de Shakti Mat, maar biedt duurzaamheid en een bijpassend kussen afhankelijk van de set, terwijl de Shakti Mat als betaalbaarder wordt beschouwd, hoewel het kussen apart moet worden aangeschaft.
 • Elke mat heeft zijn eigen unieke voordelen, waarbij de Pranamat ECO zich richt op milieuvriendelijkheid en intensiteit in massage, en de Shakti Mat op comfort en toegankelijkheid voor beginners.
 • Een weloverwogen keuze tussen de twee matten hangt af van persoonlijke voorkeur en wat men zoekt op gebied van materiaal, comfort, prijs en duurzaamheid.

Wat Is Acupressuur?

Acupressuur is een oude geneeswijze die zijn oorsprong vindt in China. Deze techniek gebruikt de druk van vingers of speciale voorwerpen op bepaalde punten van het lichaam. Dit stimuleert de natuurlijke zelfgenezende vermogens van het lichaam.

Het idee is dat door deze punten te stimuleren, de energiestroom, ook wel ‘qi’ genoemd, gereguleerd wordt. Dit bevordert gezondheid en helpt bij het verlichten van pijn en spanning.

Het gebruik van acupressuurmatten heeft dit concept toegankelijker gemaakt voor een dagelijkse routine. Deze matten hebben honderden plastic spikes die ontworpen zijn om de acupressuurpunten op het lichaam aan te raken.

Door op een mat te liggen, verdeelt mijn gewicht over de spikes, wat leidt tot een verhoogde bloedstroom en energiecirculatie. Velen vinden dit nuttig voor pijnverlichting en ontspanning.

Het is fascinerend hoe iets zo eenvoudigs als op een mat liggen kan bijdragen aan mijn welzijn.

Pranamat ECO

Vergelijking van acupressuurmatten: Pranamat vs Shakti Mat

Laat ik je meenemen in de wereld van de Pranamat ECO, een acupressuurmat die niet alleen belooft spanning te verlichten maar ook duurzaamheid ademt. Vervaardigd met oog voor het milieu, gaan we ontdekken hoe deze mat zich onderscheidt in comfort en effectiviteit.

Kenmerken & Beschrijving (Pranamat ECO)

De Pranamat ECO is een topkeuze voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurlijke pijn- en spanningverlichting door middel van acupressuur. Deze mat heeft een uniek ontwerp met honderden lotusvormige acupressuurpunten die de bloedstroom stimuleren en helpen bij het managen van pijn.

De acupressuurpunten zijn gemaakt van niet-giftige, recyclebare hips plastic, waardoor ze stevig genoeg zijn om effectief te werken maar toch comfortabel voor de huid.

Ik gebruik de Pranamat ECO vooral omdat deze is vervaardigd uit natuurlijke kokosvezels, wat bijdraagt aan de duurzaamheid en het milieuvriendelijke aspect. Deze vezels zijn daarnaast bestand tegen stof, schimmel en vocht, waardoor de mat bijzonder onderhoudsvriendelijk is.

Wat mij aantrekt, is dat deze mat breed inzetbaar is; of het nu gaat om het verminderen van nek- en hoofdpijnklachten of om te zorgen voor ontspannen voeten na een lange dag. In mijn ervaring biedt de Pranamat ECO bij regelmatig gebruik een effectief hulpmiddel voor rugmassages en verlichting bij zware benen met een focus op algemene welzijnsbevordering.

Voordelen & Nadelen (Pranamat ECO)

Ik heb zelf ervaring met de Pranamat ECO en ik kan je vertellen dat deze acupressuurmat echt iets bijzonders is. De voordelen die het biedt, zijn indrukwekkend, maar laten we eerlijk zijn: geen enkel product is perfect.

 1. Pijnverlichting: Regelmatig gebruik van de Pranamat ECO helpt bij vermindering van hoofdpijn en rugpijn.
 2. Slaapkwaliteit: Veel gebruikers merken een verbeterde slaap na gebruik van de mat, wat wijst op effectieve spanning verlichting.
 3. Ontspannende therapie: De puntige oppervlakte kan in eerste instantie even wennen zijn, maar klanten beschrijven het gevoel uiteindelijk als ontspannend.
 4. Natuurlijke materialen: Als je waarde hecht aan duurzaamheid, zul je blij zijn te horen dat de mat gemaakt is van eco-vriendelijke materialen zoals kokosvezels.
 5. Huidverbetering: Naast de pijnmanagement functies heeft het ook positieve effecten op je huid door bloed doorstroming te stimuleren.
 1. Aanpassingsperiode: Het kan even duren voordat je gewend bent aan de scherpe punten van de mat; sommigen vinden dit in het begin vrij pijnlijk.
 2. Prijs: De Pranamat ECO wordt vaak als prijzig ervaren, vergeleken met andere acupressuurmatten op de markt.
 3. Kleding Vereist: Voor beginners is het aanbevolen om kleding te dragen tijdens het gebruik om ongemak te verminderen.

Shakti Mat

De Shakti Mat staat bekend om zijn ontspannende effecten bij pijn en spanning; een hulpmiddel dat gebruikmaakt van het principe van acupressuur om het lichaam tot rust te brengen. Dit matje, vaak omschreven als een ‘bed van spijkers’, stimuleert door zijn unieke ontwerp de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam.

Kenmerken & Beschrijving (Shakti Mat)

Mijn ervaring met de Shakti Mat was echt een onthulling. Deze acupressuurmat wordt alom geprezen voor zijn vermogen om ontspanning te stimuleren en spierherstel na een workout te versnellen.

Met honderden kleine plastic spikes, die de drukpunten van je lichaam stimuleren, voelde ik hoe de spanning uit mijn spieren wegvloeide. Het is ongelooflijk hoe de mat helpt om blokkades in de energiebanen op te heffen, een betere bloedsomloop bevordert en mij echt een rustmoment geeft na een lange dag.

Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen zoals kokosvezel voelt deze mat ook verantwoord aan. Het is fijn om te weten dat ik mijn lichaam niet alleen een plezier doe, maar ook bijdraag aan een duurzame keuze.

Stress vermindert aanzienlijk en het algehele gevoel van welzijn neemt toe bij regelmatig gebruik. De spijkers lijken misschien intimiderend op het eerste gezicht, maar ze zijn ontworpen om zonder pijn acupressuurpunten te activeren voor effectief pijnmanagement.

Voordelen & Nadelen (Shakti Mat)

De Shakti Mat biedt een moderne draai aan traditionele acupressuurpraktijken. Deze mat heeft specifieke voordelen en nadelen die ik zal uitlichten.

 1. Pijnverlichting: Regelmatig gebruik van de Shakti Mat kan helpen bij het verminderen van pijnklachten door de stimulatie van acupressuurpunten.
 2. Verbeterde bloedsomloop: De plastic spikes op de mat stimuleren de huid en kunnen zo een betere doorbloeding bevorderen, wat essentieel is voor pijnmanagement.
 3. Stress vermindering: Door te liggen op deze mat ervaren gebruikers vaak een diep gevoel van ontspanning dat bijdraagt aan stressreductie.
 4. Eigen intensiteitscontrole: Afhankelijk van iemands persoonlijke voorkeur kan de druk aangepast worden door meer of minder kleding te dragen tijdens het gebruik van de mat.
 5. Bevordering persoonlijk welzijn: Het dagelijks gebruiken van de Shakti Mat kan het algemeen welzijn verbeteren door energiebanen te deblokkeren.
 1. Aanpassingsperiode: Voor sommige mensen kan het even duren voordat ze gewend zijn aan het gevoel van de spikes op hun huid.
 2. Ongemak bij begin: Het eerste gebruik kan als onprettig worden ervaren, omdat het lichaam nog moet wennen aan de drukpunten.
 3. Ruimte voor verbetering in materiaal: Hoewel functioneel, bestaat er kritiek op het gebruik van plastic spikes in vergelijking met andere natuurlijke of duurzamere materialen.
 4. Beperkte instructies: Nieuwe gebruikers kunnen in verwarring raken over hoe ze de mat precies moeten gebruiken, omdat gedetailleerde instructies soms ontbreken.
 5. Prijsstelling: De kosten kunnen een drempel vormen voor mensen die willen experimenteren met acupressuurmatten maar niet direct een grote investering willen doen.

Diepgaande Vergelijking: Pranamat vs Shakti Mat

Mijn ervaring met de Pranamat ECO heeft een blijvende indruk achtergelaten vanwege zijn eco-vriendelijke materialen en therapeutische voordelen. Ik waardeer dat deze mat ecologisch is vervaardigd en uitgerust met hoge kwaliteit lotusvormige acupressuurpunten voor maximale pijnverlichting.

De Pranamat ECO, vaak gekozen door yogaliefhebbers, komt met een bijpassend acupressuurkussen gevuld met natuurlijke kokosvezels, wat bijdraagt aan een duurzame levensstijl en zorgt voor een comfortabele ondersteuning van hoofd en nek tijdens het gebruik.

Aan de andere kant staat de Shakti Mat bekend om zijn robuustheid en efficiëntie in het aanpakken van spierspanningen en het bevorderen van de bloedcirculatie. Met duizenden scherpe spike-achtige acupressuurpunten biedt deze mat een diepe stimulatie die kan helpen bij het beheren van chronische pijn.

Veel gebruikers vinden de Shakti Mat ideaal voor na een lange werkdag of intensieve training, om te helpen bij herstel en ontspanning van vermoeide spieren. Het ontwerp is minder gericht op esthetiek en meer op functionaliteit, wat de keuze voor mensen met een actieve levensstijl aantrekkelijk maakt.

Vergelijking van de Kwaliteit tussen Shakti Mat en Pranamat

Laten we eens dieper ingaan op de kwaliteit van beide matten en ontdekken welke het beste aan jouw wensen voldoet.

Vergelijking van de Acupressuurpunten

Als we kijken naar de acupressuurpunten van de Pranamat ECO en de Shakti Mat, is er een duidelijk verschil te merken in zowel design als effect. Hieronder vind je een vergelijking in tabelvorm waarin we de kenmerken van de acupressuurpunten van beide matten zij aan zij zetten.

AcupressuurmatAantal PuntenVorm van de PuntenMateriaal van de Punten
Pranamat ECO221 lotusbloemvormige punten per matLotusbloemRecyclebaar HIPS-plastic
Shakti MatRond de 6000 spikes over de gehele matSpikesAbs Plastic

De Pranamat ECO gebruikt lotusvormige punten, die niet alleen zijn ontworpen om drukpunten effectief te stimuleren, maar ook een esthetisch aantrekkelijk design hebben. Dit ecovriendelijke ontwerp sluit aan bij de filosofie van duurzaamheid en natuurlijke materialen.

In tegenstelling tot de Pranamat, heeft de Shakti Mat duizenden spikes die over de mat verspreid zijn. Deze spikes zijn effectief in het stimuleren van drukpunten, maar de ervaring kan voor sommigen als intenser worden ervaren.

Beide matten hebben als doel de bloedcirculatie te verbeteren en ontspanning te bevorderen, maar het verschil in het aantal en de vorm van de punten kan invloed hebben op de wijze waarop de acupressuur wordt ervaren.

Vergelijking van de Vulling van de Mat en het Kussen

Wanneer we kijken naar het comfort en de effectiviteit van acupressuurmatten, is de vulling een essentieel aspect. Laten we eens duiken in de verschillen tussen de vulling van de Pranamat ECO en die van de Shakti Mat.

VullingPranamat ECOShakti Mat
MateriaalNatuurlijke kokosvezelsSchuimrubber
DuurzaamheidLangdurig en stevigFlexibel en zacht
Ecologisch AspectBiologisch afbreekbaarMinder milieuvriendelijk
ComfortFirmere ondersteuningZachter ligcomfort
OnderhoudWasbare hoesHandwas aanbevolen
Gebruik voor massageKussen geschikt voor nek- en schoudermassageAlgemeen ontspannend effect

De Pranamat ECO kiest voor natuurlijke kokosvezels als vulling, bekend om hun duurzaamheid en stevigheid, wat bijdraagt aan een meer intense massage-ervaring. Dit past bij hun ecologische ethos en zorgt voor een stevige ondersteuning die kan helpen bij het aanpakken van specifieke pijnpunten. De wasbare hoes maakt het onderhoud eenvoudiger en ondersteunt de levensduur van de mat.

Aan de andere kant biedt de Shakti Mat een schuimrubberen vulling, die een zachtere ervaring geeft. Dit kan comfortabeler zijn voor mensen die nieuw zijn met acupressuur of een meer ontspannende ervaring willen. Omdat het schuimrubber minder milieuvriendelijk is, scoort het lager op het ecologische aspect. Het onderhoud vergt iets meer aandacht, aangezien handwas aanbevolen wordt om de levensduur te verlengen.

Beide matten bieden hun eigen voordelen, afhankelijk van wat je zoekt in een acupressuurmat. De keuze tussen de Pranamat ECO en de Shakti Mat hangt af van jouw persoonlijke voorkeur voor materiaal, comfort en duurzaamheid.

Vergelijking van de Prijs: Welk Merk Acupressuurmat is Betaalbaarder?

Prijs speelt zeker een belangrijke rol bij het kiezen van een acupressuurmat. Ik heb gekeken naar de kosten van beide merken om te bepalen welke mat het meest betaalbaar is. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel met de vergelijking van de prijzen van Pranamat ECO en Shakti Mat.

ProductPrijsInbegrepen Accessoires
Pranamat ECOOngeveer €100-€130Mat, soms kussen en draagtas afhankelijk van de set
Shakti MatOngeveer €60-€80Alleen mat, met kussen apart verkrijgbaar

Mijn bevindingen tonen aan dat de Shakti Mat over het algemeen een betaalbaardere optie is. Het prijsverschil kan aanzienlijk zijn, vooral wanneer je accessoires zoals een kussen of draagtas meerekent. Elke mat heeft echter zijn unieke kenmerken en potentiële voordelen, dus de keuze hangt echt af van wat je zoekt in een acupressuurmat en wat je budget toelaat.

Conclusie

Het kiezen tussen Pranamat en Shakti Mat hangt af van persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften. Deze acupressuurmatten beloven beide verlichting van pijn en spanning, wat ze tot handige hulpmiddelen in je welzijnsroutine maakt.

De plantaardige vezelvulling van de Pranamat ECO biedt een unieke ervaring, terwijl de Shakti Mat een klassieke benadering volgt met zijn eigen voordelen. Hun effectiviteit in het stimuleren van bloedstroom en ontspanning kan niet onderschat worden.

Voor verdere verdieping kun je online gebruikersrecensies raadplegen of professionals in alternatieve therapieën om advies vragen. Zet je eerste stap naar minder stress en een gezondere levensstijl door een keuze te maken die bij jou past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn acupressuurmatten en waar dienen ze voor?

Acupressuurmatten zijn speciale matten ontworpen voor pijnverlichting en spanning verlichten, door middel van drukpunten die de bloedstroom verbeteren.

2. Wat is het verschil tussen een Pranamat en een Shakti Mat?

Het grootste verschil tussen een Pranamat en een Shakti Mat kan de prijs zijn, en ook het materiaal zoals kokosvezel waaruit de mat gemaakt is.

3. Kan ik een acupressuurkussen gebruiken samen met de mat?

Ja, een acupressuurkussen werkt heel goed samen met de mat om nog meer pijnverlichting te bieden.

4. Is er een betaalbare optie voor een acupressuurmat?

Ja, de ProsourceFit Acupressure Mat and Pillow Set is een betaalbare optie voor effectief pijnbeheer met acupressuur thuis.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vergelijking van acupressuurmatten: Pranamat vs Shakti Mat

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips