In dit artikel

Plant-Based Calcium Tabletten: Een Duurzame Keuze (2023)

In dit artikel

Bent u op zoek naar een duurzame manier om uw calciuminname te verhogen? U bent niet de enige, veel mensen worstelen met het vinden van een milieuvriendelijk en efficiënt calciumsupplement.

Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan en kwam ik de Natuurlijke Plant-Based Calcium Tabletten tegen. Dit artikel zal u voorzien van uitgebreide informatie over deze plantaardige calciumtabletten, de voordelen ervan, en waarom ze een duurzame keuze zijn voor u.

Laten we beginnen!

Key Takeaway

De beste calcium tabletten van 2023 zijn Nutribites Calcium+. Dit merk heeft een vegetarische formule, een goede opneembaarheid en is o.a. verrijkt met vitamine D en K.

Samenvatting

 • Natuurlijke Plant – Based Calcium Tabletten zijn een duurzame keuze voor het verhogen van uw calciuminname.
 • Deze tabletten bevatten meer dan 250 mg calcium per stuk en helpen bij sterke botten en een gezonde kalkhuishouding.
 • Ze zijn gemaakt van plantaardige bronnen, zoals zeewier, en bevatten vitamine D3 voor een optimale opname en werking van calcium in het lichaam.
 • Er zijn ook rode alg tabletten beschikbaar als duurzame bron van calciumsupplementen.

Natuurlijke Calcium Tabletten – Een Duurzame Keuze

Plant-Based Calcium Tabletten zijn een duurzame keuze. Deze tabletten geven meer dan 250 mg calcium per stuk. Dat helpt aan sterke botten en een goede kalkhuishouding. De calcium komt uit een unieke plantaardige bron.

Zo zijn ze goed voor de planeet en voor ons.

Deze tabletten hebben ook vitamine D3. Dit zorgt dat ons lichaam de calcium goed opneemt uit ons eten. Ook helpt het de calcium om goed te werken. Zo zijn deze tabletten nog beter voor ons.

Er zijn ook rode alg tabletten. Deze komen uit een duurzame bron van calcium. Zo zie je maar, er is veel keus in natuurlijke calcium tabletten.

Veganistische calciumtabletten zijn helemaal van planten gemaakt. Vaak komen ze uit zeewier. De zee is een plek met veel goede dingen voor ons lichaam. Ook magnesium zit in deze tabletten en is belangrijk voor ons lichaam om de calcium goed op te nemen.

Calcium komt veel in ons lichaam voor. Het is belangrijk voor onze botten, ons hart, onze bloedvaten, onze spieren en ons zenuwstelsel. We moeten ook letten op hoeveel fosfor we eten.

Als we teveel fosfor eten en te weinig calcium, worden onze botten zwakker. Met deze tabletten zorgen we dus goed voor onszelf.

Voordelen van Plant-Based Calcium Tabletten

Plant-Based Calcium Tabletten hebben verschillende voordelen:

 • Ze bevatten meer dan 250 mg calcium per capsule, wat bijdraagt ​​aan sterke botten en een gezonde kalkhuishouding.
 • De tabletten bevatten vitamine D3, die de opname van calcium verbetert en zorgt voor een optimale werking van calcium in het lichaam.
 • De calcium in deze tabletten komt uit een plantaardige mineralenbron, waardoor ze duurzaam zijn.
 • Er zijn ook calciumtabletten verkrijgbaar met rode alg als bron van calcium. Rode alg is ook een duurzame keuze voor calciumsupplementen.
 • Veganistische calciumsupplementen worden vaak gemaakt van zeewier, wat een natuurlijke en plantaardige bron van calcium is.

Meer over ‘Calcium Tabletten’

Als je ooit hebt afgevraagd wat calcium tabletten precies zijn, ben je niet de enige. Deze tabletten hebben diverse voordelen van calcium en hun werking is essentieel voor onze gezondheid. Bij het kiezen van het juiste inname moment van calcium tabletten kunnen er verschillende factoren meespelen. Toch is het belangrijk om alert te blijven op mogelijke bijwerkingen.

Wist je dat er ook voedingsmiddelen rijk aan calcium zijn? Toch kan het zijn dat je aanvullende tabletten nodig hebt, vooral als er sprake is van een interactie met andere medicijnen. Er zijn specifieke overwegingen voor groepen zoals kinderen en voor vrouwen tijdens zwangerschap. Vergeet ook niet de juiste manier van bewaren van calcium tabletten en de mogelijke oplossingen bij calcium tekort. Voor degenen met lactose-intolerantie, er zijn speciale plant-based calcium tabletten beschikbaar.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn plantaardige calcium tabletten?

Plantaardige calcium tabletten zijn duurzame gezondheidsproducten. Ze komen uit natuurlijke calciumbronnen zoals zeewier, en zijn goed voor de groei van gezonde botten.

2. Hoe helpen plantaardige calcium supplementen mijn maag?

Plantaardige bronnen van calcium zijn biologisch beschikbaar. Dat betekent dat je maag ze makkelijk kan afbreken en gebruiken.

3. Zitten er zware metalen in plantaardige calcium supplementen?

Nee, duurzame calciumsupplementen van natuurlijke bronnen bevatten geen zware metalen.

4. Zijn plantaardige calcium tabletten ook goed voor mijn hart en bloedvaten?

Ja! Calcium is niet alleen belangrijk voor gezonde botten maar ook voor het hart en de bloedvaten. Het helpt ook bij het werk van het zenuwstelsel.

5. Kan ik plantaardige calcium tabletten nemen als ik veganist ben?

Ja, veganistische calciumtabletten bevatten geen dierlijke producten. Ze zijn een milieuvriendelijke keuze voor iedereen die veganistische gezondheidsproducten wil gebruiken.

» Referenties


Weaver CM. Calcium. In: Marriott BP, Birt DF, Stallings VA, Yates AA, eds. Present Knowledge in Nutrition. 11th ed. Cambridge, Massachusetts: Wiley-Blackwell; 2020:321-48.
https://shop.elsevier.com/books/present-knowledge-in-nutrition/marriott/978-0-323-66162-1

Wawrzyniak N, Suliburska J. Nutritional and health factors affecting the bioavailability of calcium: a narrative review. Nutr Rev 2021.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33491051/

Cormick G, Betrán AP, Metz F, Palacios C, Beltrán-Velazquez F, García-Casal MLN, et al. Regulatory and policy-related aspects of calcium fortification of foods. Implications for implementing national strategies of calcium fortification. Nutrients 2020;12.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32276435/

Gallagher JC, Yalamanchili V, Smith LM. The effect of vitamin D on calcium absorption in older women. J Clin Endocrinol Metab 2012;97:3550-6.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22855333/

Wongdee K, Rodrat M, Teerapornpuntakit J, Krishnamra N, Charoenphandhu N. Factors inhibiting intestinal calcium absorption: hormones and luminal factors that prevent excessive calcium uptake. J Physiol Sci 2019;69:683-96.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31222614/

» Referenties

Conclusie beste Calcium Tabletten 2023

 • Beste Calcium Tabletten – Nutribites
 • Beste Calcium 1000 mg – Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Calcium Supplement – Nutribites
 • Beste Calcium Kauwtabletten – Vitakruid Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Calcium Pillen – Vitals Vitakruid 20% korting met code ‘GROEI
 • Beste Calcium Producten – Nutribites
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Plant-Based Calcium Tabletten: Een Duurzame Keuze (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips