Persoonlijk groeien met een nieuwe baan die bij je past

Persoonlijk groeien met een nieuwe baan die bij je past

Persoonlijke groei is voor veel mensen erg belangrijk. Door jezelf persoonlijk te ontwikkelen, kun je bepaalde doelen en uitdagingen zien te halen die je voor ogen hebt. Persoonlijk groeien hoeft niet alleen op privégebied, je kunt ook persoonlijk groeien op zakelijk vlak. Om persoonlijk te kunnen groeien op zakelijk vlak, ben je misschien wel op zoek naar een nieuwe baan. Hoe een nieuwe baan je kan helpen om persoonlijk te groeien, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Een baan met meer uitdaging

Het kan zijn dat je in je huidige baan niet genoeg uitgedaagd wordt, of het gevoel hebt dat je stilstaat in de tijd. Terwijl in jouw geval misschien uitdaging juist kan bijdragen in jouw persoonlijke groei, om bijvoorbeeld uit je comfortzone te treden en hiervan te kunnen leren. Een nieuwe baan kan hier verandering in brengen waarbij je wel weer dat gevoel van uitdaging krijgt. Misschien is dat wel in de vorm van een nieuwe of hogere functie. Een vorm van uitdaging kan vervolgens weer bijdragen aan je persoonlijke groei. Neem eens een kijkje op AB Werkt voor vacatures.

2. Een baan waar je blij van wordt

Ook niet geheel onbelangrijk: het is belangrijk dat je op zoek gaat naar een baan waar je gelukkig van wordt. Een baan met een prettig salaris is dan wel mooi meegenomen, maar als je daar niet gelukkig van wordt kun je alsnog niet werken aan je persoonlijke groei. Als je met veel plezier werkt, ben je vaak gemotiveerder, creatiever en ervaar je vaak ook minder stress. Hierdoor kun je ook weer beter focussen op je persoonlijke groei, waardoor je steeds beter jouw werkzaamheden kunt uitvoeren.

3. Een baan waar je niet snel uitgeleerd bent

Als je het belangrijk vindt om tijdens jouw werk te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling, dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een baan waar dat centraal staat. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus volgen, een nieuwe opleiding of misschien kun je wel in gesprek gaan met personen die bij kunnen dragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan beter ‘nee’ kunnen zeggen of beter een meeting kunnen leiden.

De voordelen van persoonlijke groei in je werk

Persoonlijke groei op de werkvloer kan een aantal voordelen met zich meebrengen: een aantal van de voordelen zetten we hieronder voor je op een rij.

Je kunt beter jouw werkzaamheden uitvoeren

Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, werk je aan bepaalde skills. Zoals net al werd benoemd kun je bijvoorbeeld leren om ‘nee’ te zeggen, of kun je leren hoe je een meeting kunt leiden. Wanneer je dit soort kwaliteiten onder de knie krijgt, kun je jouw werkzaamheden nog beter uitvoeren. Bovendien kun je het werkplezier hier ook mee vergroten.

Je zit beter in je vel

Hoe beter je de kwaliteiten onder de knie hebt, hoe beter jij jouw werkzaamheden kunt uitvoeren. Hierdoor kun je beter in je vel zitten. Het is immers een prettig idee als de werkzaamheden op rolletjes lopen.

Je leert jezelf nóg beter kennen

Door te werken aan je persoonlijke groei, kom je ook gegarandeerd punten tegen die je nog niet eerder van jezelf kende. Werken aan je persoonlijke groei zal er dus ook voor zorgen dat je jezelf beter leert kennen op meerdere vlakken.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben je op zoek naar een baan waarmee je de bovenstaande punten kunt verwezenlijken, en wil je de switch maken? Dan kun je eens verschillende vacatures met elkaar vergelijken. Door vacatures met elkaar te vergelijken, kun je erachter komen welke functie of welke sector het beste bij jou past. Vervolgens kun je solliciteren en wie weet kun je meteen aan de slag met je persoonlijke groei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips