In dit artikel

Perfect Slapen in 7 Stappen | Review (2021) + Korting | Ervaringen!

Perfect Slapen in 7 Stappen | Review + Korting!

In dit artikel

Slaapproblemen zijn niet te onderschatten, het kan je levenskwaliteit enorm beïnvloeden. Tijd om er iets aan te doen dus. Kan het boek Perfect slapen in 7 stappen uitkomst bieden? In dit artikel vind je mijn complete review van Perfect Slapen in 7 Stappen in William van der Klaauw. Is het boek en de cursus zo goed als men beweerd?

Perfect Slapen in 7 Stappen heet het boek en de bijbehorende online cursus van William van der Klaauw. Als slaapdeskundige en ervaringsdeskundige helpt William andere mensen bij hun slaapproblemen.

Want heb jij slaapproblemen waar je maar niet overheen komt? Lig jij uren wakker en ben je overdag niet te genieten? Dan raad ik je aan om even verder te lezen.


Klik hier voor korting op Perfect slapen in 7 stappen

Perfect slapen in 7 stappen ervaringen en reviews

Gebroken nachten, moe wakker worden, weinig energie, het zijn allemaal dingen die meer dan eens voorbij komen als ik mensen spreek die slaapproblemen hebben.

Dokters en andere specialisten hebben ze al meerdere keren bezocht maar er werd niets meer dan verslavende slaapmedicatie voorgeschreven, wat mij betreft pak je hiermee niet de aard van het probleem aan. Maar hoe zit dat met Perfect Slapen in 7 Stappen? Biedt deze online training dan wel uitkomst? Op deze pagina kun je het volgende verwachten:

 • Waarom zou je een slaapcursus volgen?
 • Slaapmedicatie en de gevaren
 • Wie is die William van der Klaauw?
 • Wat kun je verwachten van Perfect Slapen in 7 Stappen?
 • Wat kun je bereiken met Perfect Slapen in 7 Stappen?
 • Wat zijn de ervaringen en reviews van andere mensen?
 • Wat zijn mijn persoonlijke ervaringen (+ een kijkje in de training)
 • Wat kost het en welke garanties krijg je?

Kortom, een informatief artikel om jou de beste keuze te laten maken. Onlangs interviewde ik de auteur van Perfect Slapen in 7 Stappen, William van der Klaauw, dat interview is hier ook te lezen.

Waarom een Slaapcursus volgen?

Waarom een cursus volgen terwijl je ook gewoon informatieve artikelen kunt lezen waar de wereld aan tips in staan? Dit hoor ik wel vaker voorbij komen. Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en verwachtten dat ze na het lezen van een artikel al beter zullen slapen.

Slaapproblemen los je helaas niet op door even snel wat informatieve artikelen te lezen op het internet. Hier moet je wat meer tijd en energie insteken. Tijdens de ‘7 Stappen Methode’ ga je terug naar de basis, op zoek naar de echte oorzaak waarom je niet kunt slapen. Helaas zijn al veel mensen verstrikt geraakt in allerlei homeopathische geneesmiddelen of medicatie.

Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaringen met Boek en Cursus!

Begrijp waarom je niet kunt slapen

Natuurlijk is de informatie die je vind op het internet vaak wel goed maar het is geen complete handleiding die je kunt volgen om je slaapproblemen te overwinnen. Om je slaapproblemen voor eens en altijd te overwinnen is het belangrijk dat je hier wat tijd en energie insteekt.

Als je deze tijd en energie combineert met een goede constructieve cursus over slapen zal je snel succes boeken. Je zal er stap voor stap achter komen waarom je niet kunt slapen en wat de meeste effectieve aanpak is om wel te kunnen genieten van optimale nachtrust.

De meeste mensen die last hebben van slaapproblemen weten niet precies wat hier nou de oorzaak van is. Het gevolg is dat ze jaren blijven rondlopen met dit vervelende probleem. Zonde en echt niet nodig.

Slaapmedicatie

Wat ik je absoluut wil afraden is slaapmedicatie. Dit lijkt in eerste instantie een wondermiddel toch is dat zeker niet waar. Als je gebruik maakt van slaapmedicatie verberg je het probleem. Het probleem is nog steeds aanwezig al lijkt dat soms niet zo.

Het risico van medicatie is dat je er aan gewend raakt en een steeds hogere dosis nodig bent om nog in slaap te kunnen vallen.

Het is wel zo dat dit bij iedereen anders is maar toch wil ik je aanraden om de oorzaak van je probleem aan te pakken in plaats van het te verbergen. Heb je wel eens gehoord van een Crystal Detox? Dan moet je dit even lezen.

Wie is William van der Klaauw?

Laten we eerst eens kijken naar de auteur van het boek en de cursus, William van der Klaauw.

 • Wie is William?
 • Waar komt hij vandaan?
 • Waarom doet hij wat hij doet?
 • Is William betrouwbaar?

William is een man van middelbare leeftijd die als slaapdeskundige en ervaringsdeskundige enige jaren geleden besloten heeft om zijn kennis en kunde online te delen. Na enig onderzoek kom ik er helaas wel achter dat William niet zijn echte naam is, William van der Klaauw is een pseudoniem. Natuurlijk hoeft dat absoluut geen afbreuk te doen aan het product.

Veel auteurs van digitale trainingen treden onder een andere naam naar buiten, dat hoeft helemaal niet zo raar te zijn. Auteurs van fysieke boeken doen het bijna altijd. Of William betrouwbaar is? Mijn persoonlijke mening is absoluut JA. Ik heb meerdere malen contact gehad met William en heb hem onder andere geïnterviewd.

William van der Klaauw - Perfect slapen in 7 stappen

Slaapwijzer.net ervaringen

William deelt veel gratis informatie over slaapproblemen vanaf zijn website Slaapwijzer.net hij mag hier maandelijks meer dan 80.000 bezoekers verwelkomen!

William is met zijn bedrijf Kratos gevestigd in het Overijsselse Almelo, het bedrijf staat uiteraard netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is voorzien van een BTW nummer.

Slaapproblemen oplossen?

In tegenstelling tot veel andere ‘specialisten’ heeft William een andere kijk op het oplossen van slaapproblemen, William gaat in alles wat hij verkondigt uit van een natuurlijke oplossing, een oplossing die in jezelf ligt.

Eén van de grootste redenen waarom William Perfect Slapen in 7 Stappen ontwikkelde is omdat er zoveel mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden. Mensen krijgen te horen dat ze maar aan medicatie moeten gaan of gaan zelf op zoek naar allerlei kwakzalverij. William kon dit als slaapdeskundige niet langer aanzien en nam het heft in eigen hand.

Perfect Slapen in 7 Stappen, de ultieme 7 Stappen Methode?

De online cursus ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ van William van der Klaauw is een online cursus over slapen waarbij je leert om weer heerlijk te kunnen genieten van je nachtrust.

Omdat William van der Klaauw zich als slaapdeskundige realiseerde dat veel mensen niet precies weten wat nou de oorzaak is van hun slaapprobleem, creëerde hij deze ‘Perfect Slapen in 7 Stappen Methode’

De cursus bestaat dus uit 7 stappen die ik hieronder zal beschrijven.

Stap 1: Nooit meer piekeren of malen

Hetgeen wat er tussen je oren zit bepaald voor een groot gedeelte hoe je slaapt. Soms lig je uren wakker omdat je ligt te piekeren over allerlei zaken terwijl dit helemaal niet nodig is. Er schieten allerlei vervelende gedachten door je heen ‘Wat als ik nu weer uren voor me uit lig te staren? Hoe moet dat dan mogen op het werk!?’ Dit soort malende gedachtes zorgen ervoor dat slapen enorm moeilijk wordt, voor je het weet lig je uren wakker en ben je de volgende dag erg moe.

Angstgedachten zijn een erg groot probleem onder ‘wakker liggend Nederland’ Tijdens deze eerste stap ga je actief aan de slag met dit soort angstgedachten, maar dat is niet het enige.

Tijdens deze eerste stap leer je onder andere:

 • Het op een adequate manier stoppen van het voeden van je angstgedachtes.
 • 9 gewoontes die bijna niemand kent maar je toch meer teisteren dan je lief is.
 • Je maakt jezelf gek en daardoor kun je niet slapen, hoe doorbreek je dat patroon? Leer hier alles over Neuro-associaties.
 • Hoe je op een kinderlijk eenvoudige wijze al je zorgen van je af kunt zetten voordat je gaat slapen.
 • Een simpele truc om elke avond met een glimlach in slaap te vallen.
Beter slapen in 7 stappen

Stap 2: Je hormonen de baas zijn

Met drie eenvoudige stappen word je geleerd hoe je het juiste slaapritme kunt vinden waar jij je goed bij voelt. Veel mensen herkennen het. Ze zijn de hele dag moe en als ze ’s avonds op bed liggen zijn ze klaarwakker, super vervelend! Een oorzaak waar je bijna niemand over hoort is toch de boosdoener van dit probleem.

Het is namelijk je cortisol gehalte die je parten speelt. Wat er namelijk aan de hand is, is dat je ’s avonds nog een te hoog cortisol gehalte in je bloed hebt. Cortisol is het zogenaamde stresshormoon, als je ’s avonds een te hoog cortisol gehalte hebt zal je alert en wakker zijn, iets wat je juist ’s avonds niet wilt.

In deze tweede stap leer je alles over het vinden van het juiste slaapritme, je leert het evenwicht tussen het stresshormoon cortisol en het slaaphormoon melatonine te herstellen. Lees ook ons artikel over melatonine dosering.

 • De meest cruciale fout die menig mens maakt waardoor de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt onderdrukt.
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat je in de morgen al je slaaphormonen kunt stimuleren.
 • Welke soorten voeding ervoor zorgt dat je de slaap niet kunt vatten.
 • Welke symptomen je ervaart bij een te hoog cortisol gehalte.
 • 5 krachtige tips om je cortisol gehalte meteen naar beneden te brengen.

Stap 3: Het ijken van je biologische klok

Je biologische klok is het episch centrum van je lichaam, het weet precies wanneer je moet eten, wanneer je moe moet zijn en wanneer je wakker moet worden. Maar wat als deze biologische klok van slag is? Dan kun je vervelende problemen ervaren zoals het ’s nachts wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen.

Maar hoe herstel je, je biologische klok? Hoe zet je hem gelijk?

Normaal gesproken ontstaat er voordat je naar bed gaat een ‘slaapgolf’ deze golf zorgt ervoor dat minder alert bent en je langzaam voorbereid op de nacht die komen gaat. Als je biologische klok niet goed staat ervaar je deze zogenaamde slaapgolf niet en blijf je gewoon alert en wakker, gevolg is dat je de slaap niet kunt vatten.

Wat ga je allemaal leren in stap 3:

 • Een krachtige manier om jou ideale slaapritme te ontdekken.
 • 3 super belangrijke regels die je tussen je oren moet knopen.
 • Wat absoluut verboden is na een slechte nacht.
 • Welk type ontbijt ervoor zorgt dat je de nachtrust voor aankomende nacht stimuleert.
Perfect Slapen in 7 Stappen Review | Ervaringen met Boek en Cursus!

Stap 4: Waarom je lichaamstemperatuur enorm belangrijk is

Veel mensen denken dat onze lichaamstemperatuur de hele dag en nacht gelijk is, dat is echter niet zo. Onze lichaamstemperatuur schommelt. Overdag is je lichaamstemperatuur iets hoger dan gedurende de nacht, dit heeft een belangrijke functie. Een iets hogere lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat je overdag helder en alert bent.

Wanneer je lichaamstemperatuur ’s avonds zakt zal je slaperig worden. Als je lichaamstemperatuur ’s avonds onvoldoende gezakt is zal je moeite hebben om in slaap te komen of ’s nachts goed door te slapen.

Tijdens de vierde stap leer je onder andere:

 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat je lichaamstemperatuur optimaal is om lekker in slaap te vallen.
 • 5 cruciale methoden om je lichaamstemperatuur te sturen.
 • Hoe je door middel van ‘slim’ douchen kunt zorgen voor een goede temperatuur.
 • Waar je rekening mee moet houden op het gebied van slaapkleding.

De overige stappen houdt William geheim maar ik kan je verzekeren dat deze stappen van essentieel belang zijn om jouw nachtrust terug te vinden.

Wat ga je bereiken volgens William?

Als je besluit het boek en de cursus aan te schaffen en actief met de stappen aan de slag gaat zal je binnen afzienbare tijd positieve veranderingen in je slaapgedrag ondervinden. Je valt makkelijker in slaap en bent in staat de hele nacht door te slapen, je zult je de volgende dag veel fitter voelen dan je tot nu toe deed.

Inmiddels zijn het er daar duizenden mensen mee eens, straks vertel ik je nog een stukje over mijn ervaringen en ervaringen van anderen met Perfect Slapen in 7 Stappen.

Wat krijg je als je Perfect Slapen in 7 Stappen besteld?

Maar wat krijg je dan precies als je besluit het product aan te schaffen?

 • Het fysieke boek Perfect slapen in 7 stappen (thuisbezorgd)

Als eerste ontvang je het fysieke boek Perfect slapen in 7 stappen, dit 120 pagina’s tellende hardcover boek is een aanwinst voor iedereen die worstelt met zijn of haar slaapproblemen. Daarnaast krijg je de digitale versie meteen na bestelling in je mailbox, handig omdat je dit boek altijd en overal kunt lezen, het is eenvoudig te openen op je smartphone, tablet of laptop. Het digitale boek word geleverd in de vorm van een .pdf bestand en is dus vrijwel overal te openen.

De boeken zijn makkelijk leesbaar en daardoor dus laagdrempelig en voor iedereen toepasbaar, alle feiten die je zult lezen in het boek worden op een heldere manier onderbouwd.

 • Een jaar lang ondersteuning van William

William geeft je maar liefst een jaar lang gratis ondersteuning, zelf ben ik erg gecharmeerd van deze toevoeging. Je kunt een jaar lang voor al je vragen terecht bij William, hij reageert altijd. William geeft hiermee vertrouwen en is een luisterend oor voor iedereen, en dat geheel gratis.

 • Slaap checklist

Deze slaap checklist zorgt ervoor dat je altijd precies weet wat je moet doen, je pakt je checklist erbij en gaat aan de slag. Vaak is het zo dat je na een dergelijke cursus of training niet goed weet wat je moet doen, dit ondervangt William door er een handige checklist bij te leveren.

 • E-cursus Dieper slapen

Tijdens deze gratis e-cursus word er door middel van video’s dieper ingezoomd op, hoe slapen nou eigenlijk werk, wat gebeurt er in je lichaam en hoe kun je ervoor zorgen dat je dieper slaapt? Er word aandacht geschonken aan zaken als je REM slaap, een cruciale slaapfase die veel mensen niet eens kennen.

Deze e-cursus duurt 8 dagen en is een waardevol verlengstuk op de training Perfect slapen in 7 stappen.

Extra bonussen

Volgens William tijdelijk, maar in ieder geval een prima toevoeging, de volgende extra bonussen:

 • E-book Kalmeer je gedachten en val in slaap.

In dit e-book leer je hoe je, je gedachten kunt voorbereiden op een optimale nachtrust. Je bent in staat om je gedachten te sturen in de richting die je wenst. William leert je dat je door verschillende methodes in staat bent om je gedachten te kalmeren zodat je als een blok in slaap zult vallen. Dit e-book zit ook verwerkt in het fysieke boek, als bijlage aan het eind van het boek.

E-book Kalmeer je gedachten
 • Welterusten snacks receptenboek 

Voeding kan bijdragen aan een goede nachtrust, in dit e-book ‘Welterusten snacks receptenboek’ staan verschillende gezonde en slaapverwekkende snacks die ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt.

 • Slaapsupplementen gids

Ook slaapsupplementen kunnen een positieve bijdrage leveren aan je nachtrust, let er wel op zegt William, lang niet alle supplementen zijn even goed en met supplementen alleen blijf je last houden van je slaapprobleem. Supplementen zijn een prima toevoeging om een slaapverwekkende levensstijl te creëren, in deze gids heeft William de top 5 van de beste supplementen samengesteld.

 • Crystal waters

Rustgevende muziek werkt erg goed om te relaxen en zo je lichaam voor te bereiden op een heerlijke slaap. Deze muziek speelt zich af op 90 beats per minuut, iets wat volgens onderzoekers de ideale muziek is om in slaap te vallen. Dit mp3 bestand duurt ruim dertig minuten en kun je eenvoudig afspelen op je smartphone of andere apparaten. Het lijkt een beetje op witte ruis.

Review en ervaringen met Perfect slapen in 7 stappen

Op de pagina van Perfect Slapen in 7 Stappen staan verschillende geschreven reviews van gebruikers van het product. Omdat er getwijfeld kan worden aan de echtheid van deze reviews laat ik ze vaak links liggen. Toch lijken ze in dit geval echt, na een korte speurtocht ben ik er namelijk achter gekomen dat de namen en de foto’s blijken te kloppen. Tegenwoordig hoef je geen detective meer te zijn om dit soort zaken na te gaan (met dank aan bedrijven als Facebook).

“Na maanden niet voor 4 uur ’s nachts in slaap te kunnen vallen, terwijl ik ook nog eens slaapmedicatie gebruikte, ben ik dankzij het lezen van jouw boek al voor de 3e nacht op rij binnen een half uur in slaap gevallen. Ik ben hier natuurlijk super blij mee en ik ben een ander mens geworden. Ik sta ’s morgens fit en energiek op! Bedank hiervoor!”

-Paul 

“Ik was bang dat niets mij meer van mijn slaapmedicatie af kon helpen. Dit bleek gelukkig niet het geval! Na het lezen van het boek en het toepassen van wat ik geleerd heb merkte ik meteen verschil. De angst om niet in slaap te kunnen vallen is helemaal weg hierdoor val ik heerlijk in slaap als ik in bed lig! Enorm bedankt William!”

-Annelies

Als ik ergens zeker geen spijt van heb is het de aanschaf van het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen’ Ik heb het inmiddels al 2 keer doorgelezen en mijn angst om niet te kunnen slapen is volledig verdwenen. Ik kan iedereen die met slaapproblemen te maken heeft dit boek aanbevelen”

-Marieke

“Na Jarenlang met slaapproblemen te hebben rondgelopen ben ik blij dat ik jouw boek heb ontdekt! ik ben niet meer gestresst om naar bed te gaan en dat betekent heel wat voor mij. Jouw boek ligt altijd binnen handbereik. Ik kan overigens iedereen deze prachtige methode aanbevelen!”

– Johan

Voor de rest worden er geen negatieve uitlatingen gedaan op het internet voor wat betreft Perfect Slapen in 7 Stappen. Wel zijn mij enkele gevallen bekend van mensen die hun geld terug vragen omdat ze klaarblijkelijk toch niet de resultaten boeken die zij voor ogen hadden. Ik heb van deze mensen vernomen dat William meteen het aankoopbedrag terug stuurt en dat ze tevreden zijn over de gang van zaken.

Zoals ik al zei heb ik zelf meerder malen contact gehad met William en reageert hij altijd snel op mijn mailtjes. Voor mij is William van der Klaauw dus 100% betrouwbaar.

Perfect Slapen in 7 Stappen kopen?

Je zal misschien denken dat zo’n uitgebreid pakket enorm veel geld kost. Ik kan je vertellen dat, dat reuze meevalt en je krijgt via onderstaande knop nog eens een exclusieve korting.


Klik hier voor korting op Perfect slapen in 7 stappen

Bij aankoop van Perfect Slapen in 7 Stappen ontvang je:

 • Het fysieke boek
 • Het digitale boek
 • Een jaar lang ondersteuning van William
 • De slaapchecklist
 • De E-cursus Dieper slapen
 • Het e-book Kalmeer je gedachten
 • Het e-book Welterusten snacks
 • De slaapsupplementen gids
 • Crystal waters

Niet goed? Geld terug!

Naast dat de prijs goed is geeft William ook nog eens een niet goed? Geld terug garantie van maar liefst 90 dagen. Je hebt dus 90 dagen de tijd om te kijken of Perfect slapen in 7 stappen iets voor jou is. Valt het je toch tegen en is het niet wat je ervan verwacht had?

Dan stuur je simpelweg een mail naar william@slaapwijzer.net en zorgt William ervoor dat je het aankoopbedrag netjes teruggestuurd krijgt.

Twijfel dus niet langer, koop Perfect Slapen in 7 Stappen via onderstaande kortingslink

Zoals je hierboven ziet biedt deze cursus enorm veel waarde en helpt het je om weer heerlijk te kunnen slapen. Er zijn je al vele tienduizenden mensen voorgegaan die nu allemaal weer optimaal van hun leven genieten omdat ze goed slapen.

Je wilt toch niet de rest van je leven gebruik blijven maken van medicatie of geneesmiddelen terwijl je het op een volkomen natuurlijke manier kunt oplossen? Twijfel daarom niet langer maar onderneem nu actie! 


Klik hier voor korting op Perfect slapen in 7 stappen

Ervaring van Sandra | Perfect Slapen in 7 Stappen Ervaringen!

Regelmatig ontvang ik berichten van mensen die tevreden zijn over de aanschaf van het boek Perfect slapen in 7 stappen. Het is altijd leuk om te lezen dat mensen zo tevreden zijn en van hun jarenlange slaapproblemen zijn afgekomen.

Zo ontving ik enige tijd geleden ook een mail van Sandra. Sandra heeft enige tijd geleden Perfect slapen in 7 stappen aangeschaft en heeft sindsdien veel minder slaapproblemen. Hieronder deel ik de ervaring van Sandra met de 7 stappen methode, uiteraard met haar goedkeuring. Welke slaapproblemen had Sandra en wat heeft haar precies geholpen?

Perfect Slapen in 7 Stappen ervaring

Sandra mailde mij dat ze na jaren van gebroken nachten nu eindelijk weer lekker kon slapen, dit alles door het boek van William van der Klaauw. In het verleden had ze nooit problemen met haar nachtrust, dit alles veranderde toen zij en haar man 2 jaar geleden een baby kregen, het was een zogenoemde huilbaby en dit had vervelende gevolgen voor haar nachtrust.

Telkens werd ze ’s nachts opgeschrikt door een huilende baby, slapen werd haast een onmogelijke opgave.

Overdag was ze natuurlijk erg moe, het was een slopende periode. Presteren op haar werk ging bijna niet meer waardoor ze besloot om tijdelijk uit het arbeidsproces te stappen. Dit vindt ze erg jammer want ze had het altijd heel erg naar haar zin op haar werk.

Het huilen ging voorbij

Toen haar kind groter werd groeide het over de huilbuien heen, gelukkig zou je denken en dat is precies wat Sandra dacht. Eindelijk weer normaal slapen. Helaas ging het niet zo makkelijk, haar gebroken nachten waren er ingesleten en ondanks dat ze geen last meer had van haar huilende kind ging het slapen bijna niet meer.

Het was een ritme geworden, een ritme die maar moeilijke te doorbreken bleek.

Ze probeerde van alles

Door de stress die de huilbaby en de consequenties ervan met zich meebrachten lag Sandra vaak stijf van de spanning in bed. Stress en spanning zijn ‘killing’ voor je nachtrust. Sterker nog, met zoveel spanning in je lijf is het een hele kunst om te slapen, met haar ogen wijd open staarde ze uren naar het plafond.

Ze probeerde er van alles aan te doen:

 • Slaapmedicatie (dit leek in het begin te werken maar uiteindelijk was het geen lange termijn oplossing)
 • Kruidenmiddeltjes
 • Dure therapie

Niets leek te werken. Tot ze na een speurtocht op het internet het boek van William van der Klaauw tegenkwam, Perfect slapen in 7 stappen.

Zou dit weer weggegooid geld zijn? Vroeg ze zich af. Radeloos als Sandra was besloot ze het toch te wagen. Dit was de beste keuze die ik afgelopen jaren heb gemaakt zegt ze achteraf.

De Ervaring van Sandra met Perfect Slapen in 7 Stappen

Ik bestelde het boek Perfect Slapen in 7 Stappen en kreeg de .PDF meteen in mijn mailbox, vluchtig keek in het .PDF bestand door en zag meteen dat het enorm veel informatie bevatte. De volgende dag lag er een pakketje op de mat ‘Slaapwijzer.net’ yess, het boek is binnen. Ik ging er meteen driftig mee aan de slag.

Ik weet nog goed dat ik die avond meteen wat van je tips toepaste, ik herkende me heel erg in ‘het piekermonster’ die kwam zo’n beetje elke avond bij me langs. Ook wist ik niet dat voeding zoveel betrekking had op slaap. Toen ik suiker meer ging vermijden merkte ik al een stukje vooruitgang maar dat was nog niet genoeg.

Toch stemde het mij erg positief dat ik na een paar bladzijden te hebben gelezen al zoveel bruikbare tips had gevonden.

Alles komt samen..

Ik denk dat Perfect Slapen in 7 Stappen zo’n waardevol boek is, dat al duizenden mensen geholpen heeft vanwege de volgende reden:

Veel mensen worstelen jaren met hun slaapproblemen, ze proberen van alles en komen van het één in het ander maar eigenlijk nooit tot een blijvende oplossing. Perfect slapen in 7 stappen behandelt alle verschillende vlakken wat mogelijk slaapproblemen kan veroorzaken en gaat uit van een natuurlijke oplossing.

Dus geen verslavende slaapmedicatie of wondermiddeltjes. Gewoon een oplossing vanuit het lichaam zelf.

Heerlijke slapen, eindelijk!

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat Perfect slapen in 7 stappen een echt succesnummer voor mij was. Ik heb mijn nachtrust helemaal teruggevonden en voel me overdag weer lekker energiek.

Ook mijn gezin is een stuk gelukkiger geworden nu ik beter slaap. Voorheen had ik nergens zin in en voelde ik me altijd ziek, zwak en misselijk. Ik heb mijn baan terug gekregen en draai weer volop mee in het sociale leven. Genieten!

Bedankt Martijn en William en veel succes met het verspreiden van dit wonderboekje!

Ervaring van Sandra | Perfect Slapen in 7 Stappen Ervaringen!

Lang niet de enige

Dit is het verhaal van Sandra, een jonge moeder die in vervelende slaapproblemen terecht kwam, gelukkig heeft ze haar nachtrust volledig teruggevonden en straalt ze weer. Met Sandra zijn er nog duizenden andere mensen die het boek Perfect slapen in 7 stappen hebben aangeschaft en er positieve ervaringen mee hebben.

Heb jij ook zo’n last van slaapproblemen? Vermijdt die vervelende ‘molen’ van huisartsen, slaapmedicatie en dure therapie. Pak je probleem meteen bij de bron aan en ga voor een natuurlijke oplossing.

Of kies je er wederom voor om voor een tijdelijke oplossing te gaan? Een pleister op de wonden of dweilen met de kraan open? Het is maar net hoe je het wilt noemen maar je begrijpt mijn punt.

Je wilt je toch overdag ook fit en energiek voelen? Het leven aangrijpen met beide handen? Ik denk het wel, anders was je niet op deze pagina terecht gekomen.

Veel succes!

Interview met Slaapdeskundige William van der Klaauw – Auteur Boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’

Zijn website wordt maar liefst meer dan 80.000 keer per maand bezocht, zijn boeken zijn al door duizenden mensen aangeschaft en sinds kort verkoopt hij zelfs zijn eigen fysieke slaapproducten. We hebben het hier over slaapdeskundige William van der Klaauw.

Uiteraard ken ik William al een tijdje en heb ik meerdere keren met hem gesproken, van een interview is het echter nog nooit gekomen. Vandaag brengen we daar verandering in en stel ik verschillende kritische vragen aan deze slaapspecialist.

Hoe is William van der Klaauw in de wereld van slapen en slaapproblemen terecht gekomen en waarom is zijn boek Perfect Slapen in 7 Stappen zo populair?

William van der Klaauw - Perfect slapen in 7 stappen

Interview William van der Klaauw

Voordat ik van start ga met het interview is het nog wel leuk om te vertellen hoe dit interview tot stand is gekomen. Het was namelijk William zelf die tegen mij zei ‘Goh misschien is het wel leuk om een interview te doen’. Ik was natuurlijk meteen positief gestemd want een interview is inderdaad erg waardevol! Hieronder ontdek je het interview, waarin ik William aan de tand voel over verschillende zaken omtrent slaapproblemen, zijn website en zijn boek.

Sinds wanneer help je mensen met hun slaapproblemen en hoe ben je hier zo in terecht gekomen?

In deze vorm – met de website slaapwijzer.net – ben ik eind 2013 begonnen. Het viel mij op hoe weinig goede informatie over slaap(problemen) te vinden is op internet en heb besloten mijn eigen kennis en ervaring als slaapdeskundige online beschikbaar te stellen. Binnen korte tijd had ik circa 80.000 bezoekers per maand. Voor mij een bevestiging dat ik hiermee in een belangrijke behoefte voorzag.

Slaapwijzer.net

Hoe is het in Nederland en België gesteld met de kennis over slapen en slaapproblemen?

Over het algemeen niet goed. Ik vind dat vreemd. We slapen een groot deel van ons leven, en we weten er (te) weinig vanaf. Als je van nature een goede slaper bent, is dat niet zo’n groot probleem. Vooral bij slechte slapers kan meer kennis het verschil betekenen. Hierbij gaat het niet alleen om praktische informatie, maar ook om met een ander perspectief naar slaap(problemen) te kijken.

Waarom geeft een huisarts zo weinig advies over slaapproblemen?

Er zullen ongetwijfeld huisartsen zijn die erg goed advies geven, maar in algemene zin valt het me op dat er vrij snel slaapmedicatie wordt voorgeschreven. Helaas is dit geen oplossing voor de lange termijn en kan het je uiteindelijk van de regen in de drup helpen. Goed advies – onder andere over het juiste slaapritme en een ‘slaapverwekkende’ levensstijl – is in mijn ogen veel belangrijker.

Wat is het grootste risico als je blijft rondlopen met slaapproblemen en geen goede nachtrust meer krijgt?

Ik hou van een positieve benadering en vind het niet passend en gewenst om slapeloosheid in verband te brengen met allerlei vervelende gevolgen. Het is juist belangrijk om doembeelden in je hoofd los te laten en naar acceptatie toe te werken. Dit zorgt voor de geestelijke ontspanning die je nodig hebt. In algemene zin kan ik zeggen dat er meer uit het leven te halen valt met een goede nachtrust. Een positief doel om naar toe te werken.

Ik las onlangs dat je geen voorstander bent van slaapmedicatie? Kun je uitleggen waarom?

Slaapmedicatie werkt verslavend, met name geestelijk. Er ontstaat vaak een gevoel van afhankelijkheid. Het vertrouwen dat je zonder pil ook kunt slapen kan wegvallen. Uiteindelijk kun je hierdoor van de regen in de drup terechtkomen. Toch adviseer ik om altijd op het advies van je huisarts af te gaan. Hij/zij kan jouw persoonlijke situatie het best beoordelen en er kunnen gegronde redenen zijn om toch slaapmedicatie voor te schrijven. Mijn advies is wel om daarnaast op een ‘natuurlijke manier’ te werken aan het verbeteren van je slaap, bijvoorbeeld met mijn 7-Stappen Methode.

Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaringen met Boek en Cursus!

Je suggereert dat de commercie je maar laat aanmodderen, hoe bedoel je dat?

Hiermee bedoel ik dat er vaak ‘wondermiddelen’ worden gepresenteerd tegen slapeloosheid. En die bestaan niet. Je kunt geen luchtje op je kussen sprayen, gebruik maken van een magic pillow of een supplement slikken en ineens veranderen in een goede slaper. Je nachtrust structureel verbeteren is in mijn ogen altijd een kwestie van meerdere kleine verbeteringen – bijvoorbeeld op het gebied van slaapritme, levensstijl en het omgaan met stress – die samen het verschil maken.

Hoe kwam je op het idee om het boek Perfect Slapen in 7 Stappen te schrijven?

Ik merkte dat er behoefte was aan een praktische, toepasbare en wetenschappelijk onderbouwde gids om slaapproblemen definitief op te lossen. Hier heb ik in voorzien door het lanceren van mijn boek ‘Perfect Slapen in 7 Stappen‘. Inmiddels hebben duizenden lezers aan de hand van mijn methode hun slaap verbetert. Ik ben ontzettend trots op de positieve reacties die ik zeer regelmatig ontvang.

Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaringen met Boek en Cursus!

Zijn deze 7 stappen voor iedereen toepasbaar? Er zijn toch verschillende soorten slaapproblemen?

Mijn methode helpt zowel mensen die ’s avonds moeite hebben met inslapen als mensen die (vaak) wakker worden tijdens de nacht en vervolgens niet meer in slaap kunnen vallen. In algemene zin richt ik me daarnaast op het verbeteren van de slaapkwaliteit. Met name als er sprake is van geestelijke of lichamelijk aandoeningen is het belangrijk om (ook) daar de focus op te leggen en via de reguliere medische weg hulp te zoeken.

Wat maakt het boek Perfect slapen in 7 stappen zo uniek ten opzichte van andere hulpmiddelen om slaapproblemen tegen te gaan?

Ik kan bij het beantwoorden van deze vraag heel erg de diepte ingaan, maar ik wil het graag houden bij mijn 100% tevredenheidsgarantie die maar liefst 90 dagen geldig is. Als mijn methode niet brengt wat je ervan verwacht, stuur je mij een e-mail en ik stuur dezelfde dag het volledige aankoopbedrag nog terug. Het boek mag je houden (geen gedoe met terugsturen). Ik leg het risico heel bewust bij mezelf neer, omdat ik veel vertrouwen heb in mijn methode en enkel genoegen neem met tevreden klanten. Deze vorm van zekerheid en service zal je bij andere ‘hulpmiddelen’ niet aantreffen.

Ik hoor veel verhalen van mensen die onzeker zijn over het aanschaffen van producten die DE oplossing bieden, ze zijn al meer dan eens de boot in gegaan en zijn erg voorzichtig, wat zou je tegen hun willen zeggen als ze twijfelen over de aanschaf van Perfect slapen in 7 stappen?

Ook hierbij kan ik verwijzen naar de garantie. Ik kan je adviseren om volledig risicoloos te ervaren wat mijn methode voor jou gaat betekenen.

Slaapcoach | Beter Slapen met een Goede Slaapcoach!

Dat slaapproblemen enorm veel voorkomen wist je misschien al wel, maar dat maar liefst vier op de tien mensen elke nacht wakker liggen is toch wel verbazingwekkend. We worden in de greep gehouden door onze slaapproblemen met alle gevolgen van dien. Een goede slaapcoach kan uitkomst bieden maar wat houdt een goede slaapcoach in? Waar vind je een goede slaapcoach?

In dit artikel deel ik alles met je over een slaapcoach die inmiddels al tienduizenden mensen hielp om hun nachtrust terug te krijgen, effectief en snel.

Wat houdt je wakker?

Maar hoe ontstaan slaapproblemen eigenlijk? Laat ik vooropstellen dat slaapproblemen door een groot aantal oorzaken kunnen ontstaan, ik heb de meest voorkomende voor je uitgelicht.

 • Oververmoeidheid
 • Verkeerd slaapritme
 • Stress

Met name stress komt heel vaak voor, het kan hier om de meest uiteenlopende zaken gaan zoals stress vanwege je werk of bijvoorbeeld vanwege de zorgen om een ziek familielid.

Waar het om gaat is dat je op een dusdanige manier met de oorzaken van je slaapproblemen leert omgaan dat je er weinig tot geen last van hebt en een prettige nachtrust kunt ervaren. Een slaapcoach kan je hier als geen ander mee helpen, bekijk hier meteen de Beste Online Slaapcoach van Nederland >>

Bij slaapproblemen naar de huisarts?

Veel mensen gaan naar de huisarts als ze slaapproblemen ervaren, op zich is dat natuurlijk goed, je slaapproblemen kunnen ook de oorzaak zijn van een ernstige aandoening dus is het verstandig om er een specialist naar te laten kijken.

Wat ik helaas vaak hoor is dat mensen die slaapproblemen hebben waarvan de oorzaak onschuldig is, naar huis worden gestuurd met slaapmedicatie. Ik ben absoluut geen voorstander van slaapmedicatie, het heeft een verslavende werking en je bestrijdt hiermee niet de echte oorzaak van je slaapprobleem.

Wist je trouwens dat maar liefst 1,6 miljoen mensen slaapmedicatie gebruikt! En wist je dat een kwart van deze mensen verslaafd is aan deze medicatie en het dus chronisch gebruikt! Schrikbarende cijfers als je het mij vraagt.

De ware aard achter je slaapproblemen

Want wat is de ware aard achter je slaapproblemen? Waarom lig jij ’s avonds naar het plafond te staren of waarom word jij zes keer per nacht wakker? Heb je daar al wel eens naar gekeken?

Veel mensen onderzoeken hun slaapproblemen maar minimaal en van een slaapcoach hebben ze al helemaal nog nooit gehoord. Gelukkig ben jij anders. De enige manier om voorgoed van je slaapproblemen af te komen is: Bronbestrijding!

Slaapcoach

Laten we eens kijken naar het fenomeen slaapcoach. Wat is een slaapcoach precies en wat doet een slaapcoach allemaal?

Een slaapcoach wordt ook wel een slaapdeskundige genoemd, het is iemand die samen met jou gaat kijken naar de ware aard van je slaapprobleem en op basis daarvan kijkt naar de te nemen stappen.

Het is iemand met, hoe kan het ook anders, enorm veel kennis over slapen. Het grote verschil met een ‘gewone’ huisarts is dat een slaapdeskundige of slaapcoach helemaal gespecialiseerd is op het gebied van slapen. Waar een huisarts een brede kennis heeft, heeft een slaapdeskundige een specialistische kennis.

Waar vind je een slaapcoach?

Maar nu hoor ik je denken ‘Waar vind je dan zo’n slaapcoach?’. In Nederland zijn er meerdere slaapcoaches, één van deze slaapcoaches is William van der Klaauw. William is erg toegankelijk omdat hij zijn kennis en kunde online deelt.

Zijn website Slaapwijzer.net ontvangt maar liefst 150.000 bezoekers per maand!

Op zijn website vind je enorm veel gratis artikelen die je helpen bij alles wat met slapen te maken heeft.


Klik hier voor korting op Perfect slapen in 7 stappen

Op veler verzoek

Daarnaast ontwikkelde William een digitaal pakket, Perfect Slapen in 7 Stappen. Dit pakket bestaat uit een e-book en een fysiek boek waarin William verschillende soorten slaapproblemen en de oplossingen tot in detail bespreekt.

Ook heb je de mogelijkheid om eenvoudig contact op te nemen en je slaapproblemen bespreekbaar maken. Als online slaapcoach ondersteund hij je en helpt hij je om heerlijk en uitgerust wakker te worden.

Zijn kennis en kunde is wetenschappelijk onderbouwd en heeft maar één doel, jouw zo snel mogelijk aan een goede nachtrust helpen!

Online Slaapcursus | Ga weer Perfect Slapen in 7 Stappen!

Ben jij op zoek naar een online slaapcursus? Op deze pagina wil ik je meer vertellen over de zogenaamde ‘7 Stappen Methode’ van slaapdeskundige William van der Klaauw. Als slaapdeskundige vond William dat het tijd werd dat er een goede cursus werd gemaakt zodat mensen die al jaren slaapproblemen hebben hier eindelijk vanaf kunnen komen.

Medicatie slikken, artikelen lezen etc. Het draagt allemaal niet bij aan een lange termijn oplossing. De e-cursus ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ brengt hier verandering in.

Van het kastje naar de muur

Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat er eindelijk een goede online slaapcursus is ontwikkeld. Waarschijnlijk behoor jij ook tot de personen die al jaren van het kastje naar de muur zijn gestuurd. Je probeert van alles maar niets lijkt te helpen. Je hebt al vele informatieve artikelen gelezen en allerlei hulpmiddelen geprobeerd.

Ik hoor heel vaak mensen die de gekste dingen hebben geprobeerd om maar van hun slaapproblemen af te komen. Zalfjes, kruiden of andere alternatieve zaken, het mocht allemaal niet baten.

Slaapmedicatie

Er zijn enorm veel mensen die slaapmedicatie slikken, ergens wel te begrijpen want wat moet je dan? Nachten wakker liggen houd je niet vol.

Toch ben ik geen voorstander van slaapmedicatie. Ik zeg het wel vaker maar het is geen oplossing voor je probleem, en je wilt toch niet de rest van je leven afhankelijk zijn van medicatie? Gelukkig ben je hier bij het juiste artikel beland en behoren slaappillen straks tot het verleden.

Online Slaapcursus Ga weer Perfect Slapen in 7 Stappen!

Ik heb van alles geprobeerd

‘Ik heb al van alles geprobeerd maar niets lijkt te werken’ Het is een uitspraak die ik vaak voorbij hoor komen. Mensen, en waarschijnlijk ook jij, zijn vaak radeloos en hebben echt de meest uiteenlopende dingen geprobeerd.

Yoga, slaapmuziek, kruidenthee, ademhalingstechnieken, andere matrassen, tekenen, van kamer wisselen en zo kan ik er nog wel een stuk of tien opnoemen.

Ook als je gaat zoeken in Google zie je dat slecht slapen echt een groot probleem is in Nederland. Duizenden zoekresultaten worden weergegeven als je alleen al zoekt op het woord ‘slapeloosheid’.

Het echte probleem onderkennen

Het probleem met alle technieken of hulpmiddelen die ik hierboven benoem is dat het in 98% van de gevallen niet de echte oorzaak van het probleem aanpakt. Het klinkt misschien als complot denken maar de grote bedrijven willen helemaal niet dat je slaapproblemen opgelost worden. Ze willen meer producten verkopen.

Daarom noem ik deze methodes ook wel ‘pappen en nat houden’ als je begrijpt wat ik bedoel. Ze zorgen ervoor dat het even beter gaat maar dat je uiteindelijk altijd terug zal vallen op hun medicijn of hulpmiddel.

Dweilen met de kraan open

Veel mensen blijven jaren hangen in deze methodes en ‘bewezen’ technieken. Het is dweilen met de kraan open. Zolang je de echte oorzaken van je slaapproblemen niet aanpakt blijven deze altijd terug komen.

Daarom wil ik je met klem adviseren om te stoppen met allerlei vage hulpmiddelen en technieken en je vanaf nu te gaan richten op de echte oorzaak van je slaapprobleem. Door de oorzaak aan te pakken zal je echt van je slaapprobleem af komen. Waarom zou je dan blijven doorgaan met het aanschaffen van veel te dure middeltjes die niet eens effect hebben, althans, geen blijvend effect.

Online slaapcursus

De online slaapcursus ‘Perfect Slapen in 7 Stappen’ bestaat niet uit magische middeltjes en het is ook geen pakket met zalfjes die ervoor zorgen dat je beter of langer gaat slapen

Deze online slaapcursus is ontwikkeld door William van der Klaauw en richt zich op de echte oorzaken van je slaapproblemen. Deze cursus heeft niet voor niets vele positieve reviews en heeft al duizenden mensen geholpen.

Het is een zeer complete cursus die zich richt op jouw gehele dag. Wat je namelijk in de ochtend doet kan al van invloed zijn op je slaapkwaliteit in de avond. Dit heeft onder andere te maken met het aanmaken van hormonen en de biologische klok.

De oplossing begint bij jezelf

Om de echte oorzaken aan te pakken ga je tijdens de cursus onder andere verder inzoomen op de volgende zaken:

 • Definitief afrekenen met ‘slaapangst’.
 • Herstellen en versterken van de natuurlijke schommelingen van je lichaamstemperatuur.
 • Het aanmaken van de juiste hormonen op het juiste moment.
 • Het op de juiste manier instellen van je biologische klok om optimaal te kunnen slapen.

Het is een kwestie van alles terugbrengen naar de basis, een soort reset, om het vervolgens op de juiste manier op te bouwen en ervoor te zorgen dat je weer kunt genieten van een optimale nachtrust.

Conclusie

Ik hoop dat ik je genoeg informatie heb gegeven en dat je ervan overtuigd bent dat de ‘Perfect Slapen in 7 stappen’ zeker het proberen waard is. Ik kan je vertellen dat je zeker geen spijt gaat krijgen van je keuze, het heeft mij enorm geholpen maar de keuze is aan jou.

Ik kan je wel vertellen dat ik het niemand gun om rond te blijven lopen met deze vervelende slaapproblemen terwijl de oplossing hier voor het oprapen ligt.


Klik hier voor korting op Perfect slapen in 7 stappen

wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Perfect Slapen in 7 Stappen | Review + Korting!

Laat een reactie achter