Perfect Slapen in 7 Stappen | Review (2021) + Korting | Ervaringen!
19 april 2021 
in Slaap

Perfect Slapen in 7 Stappen | Review (2021) + Korting | Ervaringen!

Slaapproblemen zijn niet te onderschatten, het kan je levenskwaliteit enorm beïnvloeden. Tijd om er iets aan te doen dus. Kan het boek Perfect slapen in 7 stappen uitkomst bieden? In dit artikel vind je mijn complete review van Perfect Slapen in 7 Stappen in William van der Klaauw. Is het boek en de cursus zo goed als men beweerd?

Perfect Slapen in 7 Stappen heet het boek en de bijbehorende online cursus van William van der Klaauw. Als slaapdeskundige en ervaringsdeskundige helpt William andere mensen bij hun slaapproblemen.

Want heb jij slaapproblemen waar je maar niet overheen komt? Lig jij uren wakker en ben je overdag niet te genieten? Dan raad ik je aan om even verder te lezen.

Korting op Perfect Slapen in 7 Stappen

Klik hier voor korting op Prefect slapen in 7 stappen

Perfect slapen in 7 stappen ervaringen en reviews

Gebroken nachten, moe wakker worden, weinig energie, het zijn allemaal dingen die meer dan eens voorbij komen als ik mensen spreek die slaapproblemen hebben.

Dokters en andere specialisten hebben ze al meerdere keren bezocht maar er werd niets meer dan verslavende slaapmedicatie voorgeschreven, wat mij betreft pak je hiermee niet de aard van het probleem aan. Maar hoe zit dat met Perfect Slapen in 7 Stappen? Biedt deze online training dan wel uitkomst? Op deze pagina kun je het volgende verwachten:

 • Waarom zou je een slaapcursus volgen?
 • Slaapmedicatie en de gevaren
 • Wie is die William van der Klaauw?
 • Wat kun je verwachten van Perfect Slapen in 7 Stappen?
 • Wat kun je bereiken met Perfect Slapen in 7 Stappen?
 • Wat zijn de ervaringen en reviews van andere mensen?
 • Wat zijn mijn persoonlijke ervaringen (+ een kijkje in de training)
 • Wat kost het en welke garanties krijg je?

Kortom, een informatief artikel om jou de beste keuze te laten maken. Onlangs interviewde ik de auteur van Perfect Slapen in 7 Stappen, William van der Klaauw, dat interview is hier ook te lezen.

Waarom een Slaapcursus volgen?

Waarom een cursus volgen terwijl je ook gewoon informatieve artikelen kunt lezen waar de wereld aan tips in staan? Dit hoor ik wel vaker voorbij komen. Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en verwachtten dat ze na het lezen van een artikel al beter zullen slapen.

Slaapproblemen los je helaas niet op door even snel wat informatieve artikelen te lezen op het internet. Hier moet je wat meer tijd en energie insteken. Tijdens de ‘7 Stappen Methode' ga je terug naar de basis, op zoek naar de echte oorzaak waarom je niet kunt slapen. Helaas zijn al veel mensen verstrikt geraakt in allerlei homeopathische geneesmiddelen of medicatie.

Perfect Slapen in 7 Stappen Review Ervaringen met Boek en Cursus!

Begrijp waarom je niet kunt slapen

Natuurlijk is de informatie die je vind op het internet vaak wel goed maar het is geen complete handleiding die je kunt volgen om je slaapproblemen te overwinnen. Om je slaapproblemen voor eens en altijd te overwinnen is het belangrijk dat je hier wat tijd en energie insteekt.

Als je deze tijd en energie combineert met een goede constructieve cursus over slapen zal je snel succes boeken. Je zal er stap voor stap achter komen waarom je niet kunt slapen en wat de meeste effectieve aanpak is om wel te kunnen genieten van optimale nachtrust.

De meeste mensen die last hebben van slaapproblemen weten niet precies wat hier nou de oorzaak van is. Het gevolg is dat ze jaren blijven rondlopen met dit vervelende probleem. Zonde en echt niet nodig.

Slaapmedicatie

Wat ik je absoluut wil afraden is slaapmedicatie. Dit lijkt in eerste instantie een wondermiddel toch is dat zeker niet waar. Als je gebruik maakt van slaapmedicatie verberg je het probleem. Het probleem is nog steeds aanwezig al lijkt dat soms niet zo.

Het risico van medicatie is dat je er aan gewend raakt en een steeds hogere dosis nodig bent om nog in slaap te kunnen vallen.

Het is wel zo dat dit bij iedereen anders is maar toch wil ik je aanraden om de oorzaak van je probleem aan te pakken in plaats van het te verbergen.

Wie is William van der Klaauw?

Laten we eerst eens kijken naar de auteur van het boek en de cursus, William van der Klaauw.

 • Wie is William?
 • Waar komt hij vandaan?
 • Waarom doet hij wat hij doet?
 • Is William betrouwbaar?

William is een man van middelbare leeftijd die als slaapdeskundige en ervaringsdeskundige enige jaren geleden besloten heeft om zijn kennis en kunde online te delen. Na enig onderzoek kom ik er helaas wel achter dat William niet zijn echte naam is, William van der Klaauw is een pseudoniem. Natuurlijk hoeft dat absoluut geen afbreuk te doen aan het product.

Veel auteurs van digitale trainingen treden onder een andere naam naar buiten, dat hoeft helemaal niet zo raar te zijn. Auteurs van fysieke boeken doen het bijna altijd. Of William betrouwbaar is? Mijn persoonlijke mening is absoluut JA. Ik heb meerdere malen contact gehad met William en heb hem onder andere geïnterviewd.

William van der Klaauw - Perfect slapen in 7 stappen

Slaapwijzer.net ervaringen

William deelt veel gratis informatie over slaapproblemen vanaf zijn website Slaapwijzer.net hij mag hier maandelijks meer dan 80.000 bezoekers verwelkomen!

William is met zijn bedrijf Kratos gevestigd in het Overijsselse Almelo, het bedrijf staat uiteraard netjes ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is voorzien van een BTW nummer.

Slaapproblemen oplossen?

In tegenstelling tot veel andere ‘specialisten' heeft William een andere kijk op het oplossen van slaapproblemen, William gaat in alles wat hij verkondigt uit van een natuurlijke oplossing, een oplossing die in jezelf ligt.

Eén van de grootste redenen waarom William Perfect Slapen in 7 Stappen ontwikkelde is omdat er zoveel mensen van het kastje naar de muur gestuurd worden. Mensen krijgen te horen dat ze maar aan medicatie moeten gaan of gaan zelf op zoek naar allerlei kwakzalverij. William kon dit als slaapdeskundige niet langer aanzien en nam het heft in eigen hand.

Klik hier voor Korting op Perfect Slapen in 7 Stappen >>

Perfect Slapen in 7 Stappen, de ultieme 7 Stappen Methode?

De online cursus ‘Perfect Slapen in 7 Stappen' van William van der Klaauw is een online cursus over slapen waarbij je leert om weer heerlijk te kunnen genieten van je nachtrust.

Omdat William van der Klaauw zich als slaapdeskundige realiseerde dat veel mensen niet precies weten wat nou de oorzaak is van hun slaapprobleem, creëerde hij deze ‘Perfect Slapen in 7 Stappen Methode'

De cursus bestaat dus uit 7 stappen die ik hieronder zal beschrijven.

Stap 1: Nooit meer piekeren of malen

Hetgeen wat er tussen je oren zit bepaald voor een groot gedeelte hoe je slaapt. Soms lig je uren wakker omdat je ligt te piekeren over allerlei zaken terwijl dit helemaal niet nodig is. Er schieten allerlei vervelende gedachten door je heen ‘Wat als ik nu weer uren voor me uit lig te staren? Hoe moet dat dan mogen op het werk!?' Dit soort malende gedachtes zorgen ervoor dat slapen enorm moeilijk wordt, voor je het weet lig je uren wakker en ben je de volgende dag erg moe.

Angstgedachten zijn een erg groot probleem onder ‘wakker liggend Nederland' Tijdens deze eerste stap ga je actief aan de slag met dit soort angstgedachten, maar dat is niet het enige.

Tijdens deze eerste stap leer je onder andere:

 • Het op een adequate manier stoppen van het voeden van je angstgedachtes.
 • 9 gewoontes die bijna niemand kent maar je toch meer teisteren dan je lief is.
 • Je maakt jezelf gek en daardoor kun je niet slapen, hoe doorbreek je dat patroon? Leer hier alles over Neuro-associaties.
 • Hoe je op een kinderlijk eenvoudige wijze al je zorgen van je af kunt zetten voordat je gaat slapen.
 • Een simpele truc om elke avond met een glimlach in slaap te vallen.

 

Beter slapen in 7 stappen

Stap 2: Je hormonen de baas zijn

Met drie eenvoudige stappen word je geleerd hoe je het juiste slaapritme kunt vinden waar jij je goed bij voelt. Veel mensen herkennen het. Ze zijn de hele dag moe en als ze 's avonds op bed liggen zijn ze klaarwakker, super vervelend! Een oorzaak waar je bijna niemand over hoort is toch de boosdoener van dit probleem.

Het is namelijk je cortisol gehalte die je parten speelt. Wat er namelijk aan de hand is, is dat je 's avonds nog een te hoog cortisol gehalte in je bloed hebt. Cortisol is het zogenaamde stresshormoon, als je 's avonds een te hoog cortisol gehalte hebt zal je alert en wakker zijn, iets wat je juist 's avonds niet wilt.

In deze tweede stap leer je alles over het vinden van het juiste slaapritme, je leert het evenwicht tussen het stresshormoon cortisol en het slaaphormoon melatonine te herstellen.

 • De meest cruciale fout die menig mens maakt waardoor de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt onderdrukt.
 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat je in de morgen al je slaaphormonen kunt stimuleren.
 • Welke soorten voeding ervoor zorgt dat je de slaap niet kunt vatten.
 • Welke symptomen je ervaart bij een te hoog cortisol gehalte.
 • 5 krachtige tips om je cortisol gehalte meteen naar beneden te brengen.

Stap 3: Het ijken van je biologische klok

Je biologische klok is het episch centrum van je lichaam, het weet precies wanneer je moet eten, wanneer je moe moet zijn en wanneer je wakker moet worden. Maar wat als deze biologische klok van slag is? Dan kun je vervelende problemen ervaren zoals het 's nachts wakker worden en niet meer in slaap kunnen komen.

Maar hoe herstel je, je biologische klok? Hoe zet je hem gelijk?

Normaal gesproken ontstaat er voordat je naar bed gaat een ‘slaapgolf' deze golf zorgt ervoor dat minder alert bent en je langzaam voorbereid op de nacht die komen gaat. Als je biologische klok niet goed staat ervaar je deze zogenaamde slaapgolf niet en blijf je gewoon alert en wakker, gevolg is dat je de slaap niet kunt vatten.

Wat ga je allemaal leren in stap 3:

 • Een krachtige manier om jou ideale slaapritme te ontdekken.
 • 3 super belangrijke regels die je tussen je oren moet knopen.
 • Wat absoluut verboden is na een slechte nacht.
 • Welk type ontbijt ervoor zorgt dat je de nachtrust voor aankomende nacht stimuleert.

 

Perfect Slapen in 7 Stappen Review | Ervaringen met Boek en Cursus!

Stap 4: Waarom je lichaamstemperatuur enorm belangrijk is

Veel mensen denken dat onze lichaamstemperatuur de hele dag en nacht gelijk is, dat is echter niet zo. Onze lichaamstemperatuur schommelt. Overdag is je lichaamstemperatuur iets hoger dan gedurende de nacht, dit heeft een belangrijke functie. Een iets hogere lichaamstemperatuur zorgt ervoor dat je overdag helder en alert bent.

Wanneer je lichaamstemperatuur 's avonds zakt zal je slaperig worden. Als je lichaamstemperatuur 's avonds onvoldoende gezakt is zal je moeite hebben om in slaap te komen of 's nachts goed door te slapen.

Tijdens de vierde stap leer je onder andere:

 • Hoe je ervoor kunt zorgen dat je lichaamstemperatuur optimaal is om lekker in slaap te vallen.
 • 5 cruciale methoden om je lichaamstemperatuur te sturen.
 • Hoe je door middel van ‘slim' douchen kunt zorgen voor een goede temperatuur.
 • Waar je rekening mee moet houden op het gebied van slaapkleding.

De overige stappen houdt William geheim maar ik kan je verzekeren dat deze stappen van essentieel belang zijn om jouw nachtrust terug te vinden.

Wat ga je bereiken volgens William?

Als je besluit het boek en de cursus aan te schaffen en actief met de stappen aan de slag gaat zal je binnen afzienbare tijd positieve veranderingen in je slaapgedrag ondervinden. Je valt makkelijker in slaap en bent in staat de hele nacht door te slapen, je zult je de volgende dag veel fitter voelen dan je tot nu toe deed.

Inmiddels zijn het er daar duizenden mensen mee eens, straks vertel ik je nog een stukje over mijn ervaringen en ervaringen van anderen met Perfect Slapen in 7 Stappen.

Wat krijg je als je Perfect Slapen in 7 Stappen besteld?

Maar wat krijg je dan precies als je besluit het product aan te schaffen?

 • Het fysieke boek Perfect slapen in 7 stappen (thuisbezorgd)

Als eerste ontvang je het fysieke boek Perfect slapen in 7 stappen, dit 120 pagina's tellende hardcover boek is een aanwinst voor iedereen die worstelt met zijn of haar slaapproblemen. Daarnaast krijg je de digitale versie meteen na bestelling in je mailbox, handig omdat je dit boek altijd en overal kunt lezen, het is eenvoudig te openen op je smartphone, tablet of laptop. Het digitale boek word geleverd in de vorm van een .pdf bestand en is dus vrijwel overal te openen.

De boeken zijn makkelijk leesbaar en daardoor dus laagdrempelig en voor iedereen toepasbaar, alle feiten die je zult lezen in het boek worden op een heldere manier onderbouwd.

 • Een jaar lang ondersteuning van William

William geeft je maar liefst een jaar lang gratis ondersteuning, zelf ben ik erg gecharmeerd van deze toevoeging. Je kunt een jaar lang voor al je vragen terecht bij William, hij reageert altijd. William geeft hiermee vertrouwen en is een luisterend oor voor iedereen, en dat geheel gratis.

 • Slaap checklist

Deze slaap checklist zorgt ervoor dat je altijd precies weet wat je moet doen, je pakt je checklist erbij en gaat aan de slag. Vaak is het zo dat je na een dergelijke cursus of training niet goed weet wat je moet doen, dit ondervangt William door er een handige checklist bij te leveren.

 • E-cursus Dieper slapen

Tijdens deze gratis e-cursus word er door middel van video's dieper ingezoomd op, hoe slapen nou eigenlijk werk, wat gebeurt er in je lichaam en hoe kun je ervoor zorgen dat je dieper slaapt? Er word aandacht geschonken aan zaken als je REM slaap, een cruciale slaapfase die veel mensen niet eens kennen.

Deze e-cursus duurt 8 dagen en is een waardevol verlengstuk op de training Perfect slapen in 7 stappen.

Extra bonussen

Volgens William tijdelijk, maar in ieder geval een prima toevoeging, de volgende extra bonussen:

 • E-book Kalmeer je gedachten en val in slaap.

In dit e-book leer je hoe je, je gedachten kunt voorbereiden op een optimale nachtrust. Je bent in staat om je gedachten te sturen in de richting die je wenst. William leert je dat je door verschillende methodes in staat bent om je gedachten te kalmeren zodat je als een blok in slaap zult vallen. Dit e-book zit ook verwerkt in het fysieke boek, als bijlage aan het eind van het boek.

E-book Kalmeer je gedachten

 • Welterusten snacks receptenboek 

Voeding kan bijdragen aan een goede nachtrust, in dit e-book ‘Welterusten snacks receptenboek' staan verschillende gezonde en slaapverwekkende snacks die ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt.

 • Slaapsupplementen gids

Ook slaapsupplementen kunnen een positieve bijdrage leveren aan je nachtrust, let er wel op zegt William, lang niet alle supplementen zijn even goed en met supplementen alleen blijf je last houden van je slaapprobleem. Supplementen zijn een prima toevoeging om een slaapverwekkende levensstijl te creëren, in deze gids heeft William de top 5 van de beste supplementen samengesteld.

 • Crystal waters

Rustgevende muziek werkt erg goed om te relaxen en zo je lichaam voor te bereiden op een heerlijke slaap. Deze muziek speelt zich af op 90 beats per minuut, iets wat volgens onderzoekers de ideale muziek is om in slaap te vallen. Dit mp3 bestand duurt ruim dertig minuten en kun je eenvoudig afspelen op je smartphone of andere apparaten.

Review en ervaringen met Perfect slapen in 7 stappen

Op de pagina van Perfect Slapen in 7 Stappen staan verschillende geschreven reviews van gebruikers van het product. Omdat er getwijfeld kan worden aan de echtheid van deze reviews laat ik ze vaak links liggen. Toch lijken ze in dit geval echt, na een korte speurtocht ben ik er namelijk achter gekomen dat de namen en de foto's blijken te kloppen. Tegenwoordig hoef je geen detective meer te zijn om dit soort zaken na te gaan (met dank aan bedrijven als Facebook).

“Na maanden niet voor 4 uur 's nachts in slaap te kunnen vallen, terwijl ik ook nog eens slaapmedicatie gebruikte, ben ik dankzij het lezen van jouw boek al voor de 3e nacht op rij binnen een half uur in slaap gevallen. Ik ben hier natuurlijk super blij mee en ik ben een ander mens geworden. Ik sta 's morgens fit en energiek op! Bedank hiervoor!”

-Paul 

 

“Ik was bang dat niets mij meer van mijn slaapmedicatie af kon helpen. Dit bleek gelukkig niet het geval! Na het lezen van het boek en het toepassen van wat ik geleerd heb merkte ik meteen verschil. De angst om niet in slaap te kunnen vallen is helemaal weg hierdoor val ik heerlijk in slaap als ik in bed lig! Enorm bedankt William!”

-Annelies

 

Als ik ergens zeker geen spijt van heb is het de aanschaf van het boek ‘Perfect slapen in 7 stappen' Ik heb het inmiddels al 2 keer doorgelezen en mijn angst om niet te kunnen slapen is volledig verdwenen. Ik kan iedereen die met slaapproblemen te maken heeft dit boek aanbevelen”

-Marieke

 

“Na Jarenlang met slaapproblemen te hebben rondgelopen ben ik blij dat ik jouw boek heb ontdekt! ik ben niet meer gestresst om naar bed te gaan en dat betekent heel wat voor mij. Jouw boek ligt altijd binnen handbereik. Ik kan overigens iedereen deze prachtige methode aanbevelen!”

– Johan

Voor de rest worden er geen negatieve uitlatingen gedaan op het internet voor wat betreft Perfect Slapen in 7 Stappen. Wel zijn mij enkele gevallen bekend van mensen die hun geld terug vragen omdat ze klaarblijkelijk toch niet de resultaten boeken die zij voor ogen hadden. Ik heb van deze mensen vernomen dat William meteen het aankoopbedrag terug stuurt en dat ze tevreden zijn over de gang van zaken.

Zoals ik al zei heb ik zelf meerder malen contact gehad met William en reageert hij altijd snel op mijn mailtjes. Voor mij is William van der Klaauw dus 100% betrouwbaar.

Perfect Slapen in 7 Stappen kopen?

Je zal misschien denken dat zo'n uitgebreid pakket enorm veel geld kost. Ik kan je vertellen dat, dat reuze meevalt en je krijgt via onderstaande knop nog eens een exclusieve korting.

Korting op Perfect Slapen in 7 Stappen

Klik hier voor korting op Prefect slapen in 7 stappen

Bij aankoop van Perfect Slapen in 7 Stappen ontvang je:

 • Het fysieke boek
 • Het digitale boek
 • Een jaar lang ondersteuning van William
 • De slaapchecklist
 • De E-cursus Dieper slapen
 • Het e-book Kalmeer je gedachten
 • Het e-book Welterusten snacks
 • De slaapsupplementen gids
 • Crystal waters

Niet goed? Geld terug!

Naast dat de prijs goed is geeft William ook nog eens een niet goed? Geld terug garantie van maar liefst 90 dagen. Je hebt dus 90 dagen de tijd om te kijken of Perfect slapen in 7 stappen iets voor jou is. Valt het je toch tegen en is het niet wat je ervan verwacht had?

Dan stuur je simpelweg een mail naar william@slaapwijzer.net en zorgt William ervoor dat je het aankoopbedrag netjes teruggestuurd krijgt.

Twijfel dus niet langer, koop Perfect Slapen in 7 Stappen via onderstaande kortingslink

Zoals je hierboven ziet biedt deze cursus enorm veel waarde en helpt het je om weer heerlijk te kunnen slapen. Er zijn je al vele tienduizenden mensen voorgegaan die nu allemaal weer optimaal van hun leven genieten omdat ze goed slapen.

Je wilt toch niet de rest van je leven gebruik blijven maken van medicatie of geneesmiddelen terwijl je het op een volkomen natuurlijke manier kunt oplossen? Twijfel daarom niet langer maar onderneem nu actie! Klik hier voor Korting op Perfect Slapen in 7 Stappen >>

Korting op Perfect Slapen in 7 Stappen

Klik hier voor korting op Prefect slapen in 7 stappen

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download