arrow_drop_up arrow_drop_down
Oxytocine | 5 Tips om Meer aan te Maken van dit Knuffelhormoon!
27 mei 2020 

Oxytocine | 5 Tips om Meer aan te Maken van dit Knuffelhormoon!

Liefde, intimiteit en verbondenheid met jezelf én anderen zijn essentieel voor een gelukkig leven. Zodra je de wereld betreedt, is er de behoefte aan liefde en geborgenheid. Een goede hechting met je ouders is essentieel om vol zelfvertrouwen in het leven te staan. Oxytocine speelt een belangrijke rol in dit verhaal.

Ultieme Powernap Formule - In Slechts 5 Minuten - 2 uur Energie Tanken!

Wat is dit voor hormoon, hoe wordt het aangemaakt, welke voordelen biedt het en wat doe je als je kampt met een oxytocine tekort?

Wat is oxytocine?

Oxytocine wordt gezien als het knuffelhormoon. Het is een neurotransmitter die wordt aangemaakt bij positief contact. Aanraken, knuffelen, vrijen, maar ook iemand liefdevol aankijken is een perfecte manier om de aanmaak van oxytocine te stimuleren. Hierdoor ervaar je gevoelens van intimiteit, liefde en geluk. Het is natuurlijk prettig om te weten dat je zelf een grote invloed uitoefent op de aanmaak van dit gelukshormoon. Maak tijd vrij om langdurige te knuffelen en geef de oxytocineproductie een flinke boost!

Oxytocine en de zwangerschap

Voorheen stond oxytocine vooral bekend als het zwangerschapshormoon. Dit hormoon wekt namelijk weeën op en al tijdens de zwangerschap wordt extra oxytocine aangemaakt. Niet alleen bij een zwangerschap en de daaropvolgende bevalling, maar ook na de zwangerschap speelt oxytocine een belangrijke rol. Het brengt de melkproductie bij de moeder op gang waardoor een band ontstaat tussen moeder en kind.

Welke voordelen biedt oxytocine?

Het knuffel hormoon oxytocine brengt diverse voordelen met zich mee en heeft een positieve uitwerking op je gezondheid:

 • Het vrijkomen van oxytocine helpt om trauma's een plek te geven. Dit is vooral gunstig voor mensen die kampen met posttraumatische stress.
 • Oxytocine is een natuurlijk middel tegen stress, eenzaamheid en pijn.
 • Dit knuffelhormoon maakt dat je beter slaapt.
 • Dankzij oxytocine ben je meer verbonden met de mensen om je heen.
 • Oxytocine maakt je weerbaarder en laat je positief in het leven staan.
 • Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het stofje mensen met autisme socialer maakt.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Wat kun je doen aan een oxytocine tekort?

Ben je actief bezig met persoonlijke groei en ervaar je een tekort aan oxytocine? Er zijn allerlei manieren om de oxytocineproductie op gang te helpen. Daarom geef ik je graag een aantal tips:

 • Omring je met mensen die je regelmatig een welgemeende knuffel geven.
 • Geef complimentjes aan familie, vrienden, collega's en vreemden. En sta er zelf ook open voor om complimenten te ontvangen.
 • Knuffel je kinderen en laat je ook door hen knuffelen. Heb je geen kinderen of partner? Neem een huisdier zoals een hond of kat, want ook zij stimuleren de productie van dit geluksstofje.
 • Zorg ervoor dat je regelmatig wordt aangeraakt of koop bijvoorbeeld een massagekussen. Aanraking is namelijk essentieel voor de productie van oxytocine.
 • Bestel oxytocine supplementen en kies op die manier voor een prettig gevoel, ontspanning in je spieren en een betere weerstand.

Geef het knuffel hormoon een plaats in je leven

Wil je gelukkiger in het leven staan en een eventueel oxytocine tekort aanvullen? Omring je met liefdevolle mensen die het beste met je voorhebben en laat je aanraken en knuffelen. Wees ook zelf een bron van liefde en geef op jouw unieke wijze vorm aan een zinvol bestaan.

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaap, Meditatie, Mindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie wat jij doet om je Oxytocine niveau hoog te houden? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd reageren 🙂

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

 • Meer energie?
 • Regelmatiger bewegen?
 • Uitgeruster wakker worden?
 • Bewuster worden van je mindset?
 • De voordelen van meditatie ervaren?
 • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download