In dit artikel

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Overgangsklachten Vrouw (2023) | Menopauze + Beste Forum!

In dit artikel

Op zoek naar manieren om overgangsklachten te verminderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De overgang is een periode waarin het vrouwelijk lichaam onderworpen wordt aan een flinke test. Maar wat doe je ertegen en hoe zorg je ervoor dat de overgang geen hele vervelende periode wordt? Na jaren van vervelende klachten zoals stemmingswisselingen, kort lontje, opvliegers, nachtelijk zweten en gewichtstoename geloven we haast niet meer dat het ook anders kan. In dit artikel vertel ik je welke tools de overgang een stuk gemakkelijker zullen maken. Je kunt er namelijk écht het beste van maken, als je maar weet waar je moet beginnen!

Overgangsklachten verminderen 2023; Mijn selectie

 1. Beste methode overgangsklachten: Overwin je overgang
 2. Beste menopauze supplement: Menoxium
 3. Beste afslankmethode overgang: Slank door de overgang
 4. Balans tijdens de overgang: De Overgangstransformatie

Overgangsklachten behandelen

Ik heb vier interessante concepten ontdekt die jou zullen helpen om minder menopauze klachten te ervaren. Ik begin met het beste e-book over vrouwen in de overgang: ‘Overwin je Overgang’. Daarna vertel ik over Menoxium, een natuurlijk kruidenmiddel. Dan besteed ik aandacht aan het boek ‘Slank door de Overgang’ en tot slot vertel ik je over de Overgangs Transformatie. Lees maar mee!

1. Overwin je Overgang!

Ria Kamelle, auteur van het boek ‘Overwin je Overgang’ ondernam actie, nadat ze telkens met een, verre van bevredigend antwoord terugkwam van een specialist. Vaak moest ze haar verhaal delen met een man. De huisarts en andere specialisten waar namelijk vaak mannen. Dat vond Ria al best bijzonder, aangezien deze heren dus geen enkele praktijkervaring konden hebben met de overgang. Volgens huisartsen en andere ‘deskundigen’ hoort het nu eenmaal bij het dagelijks leven en zal je er mee moeten leren leven. Als het aan Ria Kamelle ligt niet. Ze liep precies tegen dezelfde problemen aan als jij en besloot het heft in eigen hand te nemen! Je kunt je lichaam namelijk een handje helpen bij dit proces. Niet alleen door te weten wat je wél kunt doen, maar ook door te begrijpen wat je vooral niet moet doen. Anders maak je de klachten misschien zelfs erger.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Op een gegeven moment was de maat vol en besloot ze actie te ondernemen. Ze ontwikkelde in samenwerking met enkele deskundige meerdere boeken en een overgangsklachten forum. Met haar informatie helpt ze andere vrouwen in de overgang om op een meer prettige manier te ervaren en vertelt ze je precies hoe je de klachten kunt tegengaan. Daarnaast helpt ze vrouwen via haar online community (het forum overgang) met al hun vragen en moeilijkheden. Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan dit overgangs forum is dat het gelijkgestemden samenbrengt en je dus al je verhalen kunt delen met vrouwen die precies weten wat je bedoelt.

Via haar website Overgang.info deelt Ria Kamelle vaak interessante blogs over alles wat met vrouwen in de overgang te maken heeft. Kortom: Ria is een bezige bij en is druk in de weer om zoveel mogelijk vrouwen te helpen bij hun overgangsklachten.

Over het e-book + bonussen

Ria’s nieuwste e-book heet ‘Overwin je Overgang’. Het staat boordevol handige informatie, weetjes en tips. Zo kunnen vrouwen in de overgang de baas worden en ben je niet langer een slachtoffer van de situatie. Naast dit waardevolle boek over vrouwen in de overgang ontvang je nog vijf interessante bonussen:

Bonus #1: Praktische kruidengids voor overgangsklachten t.w.v. €19

Ontdek welke 10 kruiden vele overgangsklachten zoals oplviergers verminderen of zelfs helemaal verhelpen en leer welk kruid op welke manier werkt. Pas die kennis toe in de praktijk om op een natuurlijke manier aan je overgangsklachten te werken.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #2: 17 Gezonde recepten voor minder overgangsklachten t.w.v. €17

Gebruik 100% natuurlijke ingrediënten en bereid de lekkerste recepten die jouw overgangsklachten vrouw verminderen. Hierdoor krijg je meer energie en lijd je geen honger. De recepten dragen er ook aan bij om af te vallen!

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #3: 7 Praktische meditatieoefeningen voor innerlijke vrede t.w.v. €10

Deze meditaties kun je dagelijks toepassen om beter te slapen, uitgerust wakker te worden en pijn te verlichten. Ook helpen deze oefeningen je bloeddruk en stressniveau te verlagen en ga je er meer door in je eigen kracht staan.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #4: Gratis updates en support t.w.v. €29

Ook ontvang je je leven lang toegang tot de nieuwste updates en toevoegingen. Verschijnt er een nieuwe uitgave van Overwin je Overgang? Dan krijg jij automatisch toegang tot de nieuwste versie. Ook kun je de klantenservice per e-mail vragen blijven stellen.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #5: Audioboek t.w.v. €37

Wanneer je het Overwin je Overgang pakket bestelt, krijg je er een audio-CD bij. Daarop staat het complete e-book als audioboek. Luister jij liever dan dat je leest? Of ben je veel onderweg? Dan kun je het boek op deze manier alsnog tot je nemen!

Overwin je Overgang: recepten en yogaoefeningen

Alsof het nog niet genoeg is, bevat het Overwin je Overgang pakket ook 19 recepten voor meer energie en minder buikvet. Vooral bij vrouwen in de overgang is het verminderen van buikvet lastig. Met deze lekkere Ria Kamelle recepten laat zij zien dat het wel degelijk mogelijk is. En dankzij de handige yogaoefeningen houd je je lichaam soepel en fit.

Het Overgangs Forum

Als kers op de taart ontvang je toegang tot de community van Ria Kamelle: het Overgang Forum. In dit Vrouwenindeovergang Forum bevinden zich gelijkgestemde vrouwen die hun ervaringen en tips met elkaar delen. Dit vrouw en overgang forum is een waardevolle plek waar je niet alleen kunt leren, maar ook kunt delen. Het is een onafhankelijk platform / forum vrouwen in de overgang waar je je niet hoeft te schamen of onzeker hoeft te voelen. Iedereen binnen dit forum overgangsklachten vrouw ervaart namelijk ongeveer hetzelfde. Het Forum vrouwen in de overgang is daarom een veilige plek. Het wordt ook wel vrouwenovergang forum, vrouwen in de overgang forum of menopauze forum genoemd.

Het onafhankelijk platform overgangsklachten bevat honderden gratis blogs met tips over de overgang. Ook staan er allerlei video’s met tips over vrouwen in de overgang in. En wat dacht je van handige online trainingen zoals: Slank door de overgang, 50 recepten in 30 minuten en Overwin je overgang?

Leer hier alles over vervroegde overgang symptomen, premenopauze klachten, de premenopauze leeftijd en allerlei standaard overgangsklachten vrouw symptomen zoals opvliegers. Misschien zit jij met de handen in het haar en denk jij: overgangsklachten vrouw wat te doen? Geen zorgen. De menopauze vrouw is een ingewikkeld proces, maar met de juiste informatie en vervroegde overgang ervaringen van anderen wordt het een stuk begrijpelijker. Ontdek bijvoorbeeld wat je kunt doen tegen overgangsklachten vermoeidheid en vervroegde overgang klachten of deel je eigen tips op dit stemmingswisselingen overgang forum / onafhankelijk platform.

Overwin je Overgang review

Ik vertel je graag over mijn persoonlijke ervaring met het Overwin je Overgang e-book:

✅ Leest makkelijk weg. Het is laagdrempelig geschreven en voor iedereen toegankelijk;
✅ Omdat het een digitale variant is, is het makkelijk te openen op verschillende apparaten. Handig!
✅ Het boek is behoorlijk uitgebreid en telt maar liefst 212 bladzijden;
✅ Het boek is mooi vormgegeven;
✅ Het boek geeft je niet alleen advies over verschillende klachten, maar gaat nog dieper op de stof in door je complete recepten (die overgangsklachten verminderen) aan te bieden, inclusief bereidingswijze.

Naast het boek waar het allemaal om draait krijg je er ook nog wat leuke bonussen bij. Het zijn allemaal bonussen die goed aansluiten op ‘Overwin je overgang’

Wat kost de Overwin je Overgang pakket?

Overwin je overgang (inclusief al haar bonussen) kost €29,- Dat is een ontzettend mooie prijs, als je het mij vraagt. Niet overdreven duur en daarom dus voor de meeste vrouwen toegankelijk. Bovendien is het veel voordeliger dan de totale waarde van het Overwin je Overgang pakket!
En als je niet tevreden bent? Dan kun je binnen 30 dagen je geld terugvragen. Ria doet daar niet moeilijk over en anders help ik je 🙂

Voor- en nadelen van Overwin je Overgang

Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen? Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Voordelen Overwin je Overgang

Je klachten zullen aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal weggaan;
Praktische tips die meteen toepasbaar zijn;
Duizenden vrouwen zweren inmiddels bij dit boek;
Zeer gunstige prijs.

Nadelen Overwin je Overgang

Sommige klachten kunnen niet helemaal opgelost worden, dat geeft soms teleurstelling.
Het kan best lang duren voordat je lichaam de klachten door middel van je nieuwe levensstijl aanpakt. Je zal dus geduld moeten hebben.

Deze nadelen zijn overigens niet te wijten aan de informatie of adviezen van Ria Kamelle Overwin je Overgang. Dit is nu eenmaal hoe het lichaam werkt. Misschien wordt soms de indruk gewekt dat al je klachten binnen een mum van tijd verholpen worden, maar dit is in de praktijk niet altijd het geval.

Overwin je overgang ervaringen en reviews

Op de verkooppagina van Overwin je Overgang staan enkele reviews, welke allemaal behoorlijk positief zijn.

Dat is natuurlijk niet heel gek, maar hierdoor komt het niet altijd even objectief over. De reviews die ik heb gevonden zijn als volgt samen te vatten:

De meeste vrouwen zijn positief over Overwin je overgang en hebben dankzij dit boek een plezieriger leven gekregen. Toch zijn er ook een aantal vrouwen die minder veel gemak hebben gehad van dit boek en claimen geen veranderingen te hebben gemerkt. Of dit door de informatie uit het boek of door de vrouwen zelf komt, kan ik niet beoordelen. Wat ik wel weet is dat het voor duizenden vrouwen wél heeft gewerkt. Zeker de moeite waard!

Dus tijd voor actie! Blijf jij eindeloos rondlopen met je overgangsklachten zoals opvliegers en gewrichtsklachten terwijl het ook anders kan? Of onderneem je actie en kies je voor een klachtenvrij bestaan? De keuze is aan jou.


Klik hier voor €20 korting op Overwin je Overgang

2. Menoxium

Een ander interessant concept waar ik je over wil vertellen in verband met overgang en menopauze, is Menoxium. Dit is een overgang supplement op basis van natuurlijke kruiden. Het zijn capsules die helpen tegen opvliegers, nachtelijk transpireren, een kort lontje en prikkelbare gevoelens. Ze bevatten vitamine D en zijn 100% natuurlijk en glutenvrij. Om je prettig te blijven voelen tijdens de overgang, kun je Menoxium capsules slikken. Zo blijf jij je fit, energiek en in balans voelen, ondanks je overgangsklachten.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Voordelen Menoxium

100% natuurlijke en vegetarische menopauze pillen;
Brengt de hormoonspiegel weer in balans;
Verzacht overgangsklachten;
Zonder zuivel, gluten en gelatine;
Lange houdbaarheidsdatum;
Eén potje is genoeg voor twee maanden gebruik;
Gratis verzending;
30 dagen niet goed = geld terug garantie.

Nadelen Menoxium

Het kan best even duren voordat je het effect opmerkt.

Menoxium ervaringen van andere vrouwen

Ben jij benieuwd naar hoe de Menoxium review van vrouwen die jou voorgingen? Floortje (45) vertelt dat zij altijd een actief dagelijks leven leidde en veel energie had. Sinds de overgang werd dat minder “Ik moest gas terugnemen. Na twee maanden Menoxium capsules slikken merk ik dat het beter gaat.” Floortje heeft nu minder last van nachtzweten, een kort lontje en prikkelbare gevoelens.

Ook Iris (48) is blij met dit product. “De frequentie en intensiteit van mijn opvliegers zijn nu veel minder geworden.” Zij durfde de stap te zetten dankzij de niet goed = geld terug garantie. “Na zoveel geprobeerd te hebben, was ik het zat. Dankzij de garantie waagde ik nog een poging en bestelde ik deze vervroegde overgang pil. Het slechte slapen is voorbij en nu kan ik eindelijk weer doorslapen!”

Menoxium korting!

Eén potje Menoxium capsules kost €29. Wanneer je Menoxium in een grotere hoeveelheid koopt, krijg je extra voordeel. Koop je twee potten capsules, dan krijg je er 1 gratis bij. De prijs hiervoor is €57. Daardoor bespaar je maar liefst €30.

Koop je vier potten met capsules, dan krijg je twee potten cadeau. Dat zijn 6 potten voor €109 (en dat betekent dat je €65 korting krijgt)!


Klik hier voor korting!

3. Slank door de Overgang

Ria Kamelle Slank door de Overgang is het derde concept dat je interesse zal wekken. Het is een e-book met 50 recepten die jou als vrouw slank en fit de overgang door helpen. Ook dit e-book werd geschreven door Ria Kamelle. Zij hielp vrouwen met het volgende vraagstuk: “Hoe zorg je ervoor dat je niet tonnetje rond wordt tijdens de overgangsjaren en toch zoveel mogelijk in shape blijft?”

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Afvallen in de overgang

Waar je enkele jaren geleden nog eenvoudig van je wintervelletje af kwam, lijkt dat nu haast onmogelijk. Je hebt waarschijnlijk al verschillende methodes geprobeerd maar het lijkt wel alsof helemaal niets werkt. Moedeloos word je ervan. Dus waarom lukt het niet?

Het antwoord is vrij simpel: het heeft alles te maken met de verandering van je hormoonhuishouding. Je kunt nog zo hard proberen om af te slanken, maar als je niet begrijpt wat er met je hormoonhuishouding aan de hand is, wordt het extreem moeilijk.

Verandering in je hormoonhuishouding

Bij vrouwen in de overgang verandert er van alles in het lichaam. De grootste verandering die optreedt is de verandering van hormonen. Om het niet te ingewikkeld te maken, houden we het bij de hormonen die de meeste klachten geven en verantwoordelijk zijn voor je gewicht. Dit zijn de hormonen oestrogeen en progesteron. Tijdens de overgang neemt eerst het hormoon progesteron af, wat voor een trage(re) schildklier kan zorgen.

Daarnaast neemt het hormoon oestrogeen af, wat ervoor zorgt dat de vetverdeling verandert. Met andere woorden: je lichaam slaat op andere plaatsen vet op. Zo ontstaat er meestal net boven de broekrand een randje vet. Niet alle vrouwen hebben daar last van.

Het afnemen van het hormoon oestrogeen zorgt er ook voor dat je stofwisseling vertraagt. Helaas is dat nog niet alles. Een lagere oestrogeenspiegel leidt tot meer honger. Een tragere stofwisseling en meer honger, zijn niet echt een lekkere combinatie. Kort samengevat kun je hiermee te maken krijgen door de verandering in je hormoonhuishouding:

✅ Trager werkende schildklier;
✅ Andere vetverdeling;
✅ Stofwisseling vertraagt;
✅ Meer hongergevoel;
✅ Je spiermassa neemt langzaam af;
✅ Heb je last van stress? Dan maakt het lichaam ook nog eens extra cortisol aan, Dit hormoon zorgt voor een schommelende suikerspiegel, waardoor je nog meer trek aan zoetigheid krijgt.

Vrouwen in de overgang is dus een periode waarin je eenvoudig aankomt en maar moeilijk afvalt. Zodra je de overgangsklachten leeftijd of vervroegde overgang bereikt, wordt het allemaal net even anders. Het afvallen is nog moeilijker wanneer je standaard diëten probeert in plaats van een menopauze dieet. Deze diëten houden geen rekening met de verandering in je hormoonhuishouding. Je bent dus aan het zwemmen tegen de stroom in. Het kost je super veel moeite en je lijkt maar niet vooruit te komen. Dat is frustrerend!

Wat wel werkt: Slank door de Overgang

Slank door de overgang houdt rekening met je veranderde hormoonhuishouding en speelt daarop in. Als ervaringsdeskundige weet Ria Kamelle precies wat je doormaakt en hoe jij worstelt om slank te blijven. Zelf heeft ze deze periode ook ervaren. Door haar klachten zoals opvliegers en gewrichtsklachten presteerde ze steeds minder op haar werk, kwam haar relatie onder druk te staan en nam haar gevoel van eigenwaarde af als ze in de spiegel keek.

Op een gegeven moment was ze het helemaal zat en besloot zelf actie te ondernemen. Ze onderzocht hoe het lichaam werkte tijdens de menopauze en kwam tot verhelderende ontdekkingen. Deze ontdekkingen wist ze om te toveren tot haar product ‘Slank door de Overgang’. Veel vrouwen behaalden successen met Ria’s beste boek over de overgang en daardoor besloot ze een community op te richten.

Slank door de Overgang inhoud en bonussen

Wat kun je verwachten van Slank door de Overgang als je het besluit aan te schaffen? Slank door de Overgang is eigenlijk een compleet pakket dat bestaat uit:

✅ Verschillende ebooks met uitleg hoe je succesvol kunt afslanken tijdens de overgang, receptenlijsten, weekmenu’s, boodschappenlijsten etc;
✅ Ledengedeelte;
✅ Geheime Facebookgroep;
✅ Verschillende bonussen.

Het is door veel vrouwen al bestempeld als DE handleiding op het gebied van een slanke lijn tijdens de overgang.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #1: Handleiding ‘Slank door de overgang’

In dit eerste, digitale boek vind je alle informatie over afslanken en op gewicht blijven tijdens de overgang. Hierin wordt alles omtrent veranderingen in de hormoonhuishouding op een begrijpelijke manier uitgelegd. Want hoe zorg je ervoor dat je niet blijft zwemmen tegen de stroom in? Welke voeding kun je het beste vermijden? Welke voeding moet je juist eten? Na het lezen van dit boek , ook wel een menopauze boek genoemd, snap je helemaal hoe je lichaam werkt tijdens de overgang en hoe je die extra kilo’s kunt vermijden.

Bonus #2: Receptenboek ’50 Buikvet verbrandende recepten’

Maar liefst 50 gevarieerde en voedzame recepten om je vetverbranding rondom je buik te stimuleren. De recepten zijn allemaal gemakkelijk te bereiden en kosten niet veel tijd. De ingrediënten koop je gewoon in de supermarkt!

Bonus #3: Groene smoothie en sap receptenboek

Het groene smoothie en sap receptenboek is geen onderdeel van het plan ‘Slank door de Overgang’ Het is een extra bonus om gezonde smoothies en sapjes te maken. De 40 recepten van verschillende smoothies en sappen zijn lekker en eenvoudig te maken.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #4: Kledingadvies voor vrouwen in de overgang

Ook krijg je kledingadvies van ervaringsdeskundigen uit de overgangsfase. Wat kun je beter niet dragen? Wat zit juist lekker comfortabel en ziet er ook nog leuk uit? En welke kledingstoffen kun je beter vermijden in verband met opvliegers, slecht slapen, kort lontje en nachtelijk transpireren? Dat ontdek je allemaal in deze bonus!

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #5: Maaltijdplanner en boodschappenlijst

Nog zo’n handige bonus: een maaltijdplanner en handige boodschappenlijstjes. Met de maaltijdplanner hoef je nooit meer na te denken over wat je moet eten en wanneer. En dankzij de boodschappenlijstjes loop je niet uren zonder duidelijk doel door de supermarkt.

Bonus #6: Gratis updates

Als je Slank door de Overgang hebt aangeschaft en de informatie verandert, dan krijg je gratis een update toegestuurd.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Voor- en nadelen van Slank door de Overgang

Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van Slank door de Overgang? Lees maar mee.

Voordelen Slank door de Overgang

Slank door de Overgang is anders dan normale diëten en houdt rekening met je veranderde hormoonhuishouding;
Lekkere en voedzame gerechten;
Community met gelijkgestemden waar je terecht kunt voor al je vragen;
Lage prijs;
30 dagen niet goed = geld terug garantie.

Nadelen Slank door de Overgang

De hoeveelheid informatie kan wat overweldigend zijn;
50 recepten is natuurlijk best veel, maar de overgang duurt meerdere jaren dus je zal na verloop van tijd zelf op zoek moeten naar nieuwe recepten.

Slank door de overgang ervaringen en reviews

Maar wat zeggen andere vrouwen eigenlijk van Slank door de Overgang? Wat zijn hun bevindingen en Ria Kamelle reviews?

Zoals ik eerder zei, is het gros van de vrouwen erg positief over Slank door de Overgang. Ik lees een enkele review van vrouwen die er toch niet de resultaten mee hebben behaald die zij hoopten te behalen.

Zelf heb ik het product aangeschaft en doorgespit en vraag me af of deze vrouwen zich wel hebben gehouden aan de richtlijnen die Slank door de Overgang adviseert. De informatie je krijgt is laagdrempelig geschreven, makkelijk leesbaar en te openen op al je apparaten zoals smartphone, tablet, laptop en pc. Wanneer je dit toepast in de praktijk, lijkt het mij dat het zeker resultaat oplevert.

Wat kost Slank door de Overgang?

Slank door de Overgang kost €37,- Ik vind dat niet veel geld als je kijkt naar de waardevolle informatie die je ervoor terug krijgt: verschillende receptenboeken, weekmenu’s en een all-in-one handboek over de overgang. Het is helemaal voordelig als je je bedenkt dat veel vrouwen verschillende diëten geprobeerd hebben, hier weinig resultaten mee hebben geboekt en vaak honderden euro’s kwijt zijn.

Naast de aantrekkelijke prijs kun je Slank door de Overgang ook 30 dagen lang proberen. Ben je na 30 dagen niet tevreden? Dan stuur je Ria een mailtje en krijg je netjes je geld terug! Het RIa Kamelle boek kopen kan dus geheel zonder risico.


Klik hier voor korting!

4. De Overgangstransformatie

En dan het vierde concept: de Overgangstransformatie! Dit zorgt voor meer balans in je dagelijks leven. Je leert hiermee namelijk hoe je van angst, depressie en stress afkomt, zodat je weer goed in je vel komt te zitten. Daardoor worden piekeren, angstige gevoelens, negatieve gedachten en stress al snel verleden tijd. Doorbreek gewoonten en bloei weer helemaal op, zodat je zelfs tijdens de overgang een geweldige periode in je leven meemaakt!

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Dankzij de Overgangstransformatie leer je positief denken, het verleden loslaten, innerlijke rust (her)vinden, meer energie krijgen, uit je depressie stappen en meer ontspannen. Ook ga je aan de slag met je gevoel van eigenwaarde, krijg je meer vertrouwen en wilskracht én kom je beter in je vel te zitten.

Overgangstransformatie inhoud en bonussen

Ben jij benieuwd naar de inhoud van de Overgangstransformatie? Lees maar mee:

✅ Meer dan 50 video’s met handige oefeningen en bewezen technieken;
✅ Methodes voor meer zelfvertrouwen, wilskracht en eigenwaarde;
✅ Ontdek hoe je afrekent met angst, stress en depressieve gevoelens;
✅ Handige ontspanningsoefeningen;
✅ Levendige voorbeelden en leuke oefeningen om mee aan de slag te gaan.

De Overgang Transformatie bestaat uit 7 modules, die elk drie informatieve video’s en 4 video’s met oefeningen bevatten.

Bonus #1: Aardetechnieken, optimale energie t.w.v. €29

Wist je dat je je heel snel en gemakkelijk weer jong, energiek en bruisend kunt voelen? Door te leren hoe je moet aarden zeg je gedag tegen spanning en stress en krijg je vanzelf meer energie.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #2: Ademhalingstechnieken, innerlijke kalmte en rust t.w.v. €29

Gebruik deze technieken om je ademhaling te verbeteren en afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Je zal je daardoor weer ontspannen en relaxed voelen in je eigen lichaam.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #3: Affirmaties, controle over je gedachten t.w.v. €29

Reken af met negatieve gevoelens en gedachten, word weer meester over je eigen gedachten en start met nieuwe, positieve affirmaties en gedachten.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Bonus #4: Meditatie cd om heerlijk te ontspannen t.w.v. €19

Kom weer in contact met je innerlijke zelf, ontspan en krijg weer vertrouwen dankzij 7 unieke audio-meditaties.

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Niet goed? Geld terug! Je mag de Overgangstransformatie cursus 30 dagen uitproberen. Is het toch niets voor jou, dan hoef je alleen een e-mail te sturen naar de klantenservice om je geld terug te krijgen. Zo simpel is het!


Klik hier voor korting!

Tip: neem ook een kijkje bij de volgende artikelen over 50 recepten in 30 minuten en 20 Dagen Suikervrij. Deze zijn ook ontwikkeld door Ria Kamelle en helpen vrouwen zoals jij in de overgang! Suikervrij leven kan zoveel veranderen!

Overgangsklachten verminderen: Ben ik in de overgang?

Of vrouwen in de overgang zijn, wordt vaak pas duidelijk wanneer het al even bezig is. Sommige symptomen treden al vroeg op, terwijl andere nog lang uitblijven. Heb jij last van bepaalde klachten zoals nachtzweten, pijn, opvliegers en gewrichtsklachten die je eerst nooit ervaarde? Of lijken huidige klachten te verergeren? Dan kan dat een teken zijn dat de overgang begonnen is. Bedenk goed voor jezelf hoe lang je ergens al last van hebt. Is het allemaal begonnen zodra je stopte met menstrueren? Dan is de kans groot dat je in de overgang bent. Dit realiseren en accepteren geeft veel vrouwen rust.

Overgangsklachten verminderen: Wat zijn overgangsklachten?

Door veel vrouwen wordt de overgang als een vervelende periode gezien. Dat is ook niet zo gek, want de overgang kan met een behoorlijk lijst klachten gepaard gaan. Slecht slapen omdat je last hebt van nachtelijk zweten, je absoluut niet sexy meer voelen vanwege die alsmaar groter wordende love handles of die vervelende stemmingswisselingen waar niet alleen jij, maar ook je omgeving zo’n last van heeft… Help?!

Wist je dat…

 • Maar liefst 80% van de vrouwen te maken krijgt met vervelende overgangsklachten?
 • Sommige vrouwen zelfs overspannen raken door de overgang?

Het is dus niet zo gek dat de meeste vrouwen in de overgang als een ‘minder prettige periode’ ervaren. Maar is er dan helemaal niets wat je kunt doen aan deze overgangsklachten bij vrouwen?

Overgangsklachten Vrouw (2022) Menopauze + Beste Forum!

Overgangsklachten verminderen: wat zijn de drie fasen van de overgang?

Wat is menopauze en wat zijn menopauze symptomen? Dat wil je vast graag weten. Bij vrouwen in de overgang is het proces waarin je lichaam anders gaat functioneren. De menopauze is hier een onderdeel van.

Fase 1: de premenopauze

In de pre-menopauze merk je dat je hormonen steeds meer schommelen en dat je lichaam meer moeite heeft met het rijpen van eitjes. Het is de periode vóór je laatste menstruatie. Hoe dichter je lichaam bij de menopauze komt, des te meer veranderingen je opmerkt rondom je menstruatie. Waar sommige vrouwen hier veel klachten ervaren zoals nachtzweten, pijn, opvliegers en gewrichtsklachten, merken andere vrouwen nog niet heel veel. Toch is dit de aanloop naar de beruchte menopauze.

Fase 2: de menopauze

Ondanks dat de menopauze en overgang vaak als gelijke termen worden gezien, zijn ze niet hetzelfde. De menopauze betekenis: je laatste menstruatiedag. Het is dus maar één dag en niet een periode gedurende je leven. Merk je dat je niet meer ongesteld wordt, dan is je menopauze geweest. De gemiddelde menopauze leeftijd staat op 51 jaar. De menopauze vrouw leeftijd verschilt echter en kan soms lager of hoger liggen. Sommige vrouwen in de overgang raken hier eerder in vanwege het roken.

Fase 3: de postmenopauze

Je lichaam en geest zoeken balans, omdat er zoveel gebeurt. Er is een ‘overgang’ van de ene situatie naar een nieuwe situatie gaande. Omdat je eierstokken geen hormonen meer aanmaken, moet je lichaam nu veel doen om ervoor te zorgen dat je genoeg hormonen behoudt. Er moet een nieuw evenwicht ontstaan en daarbij kunnen flink wat overgangsverschijnselen optreden.

Meer informatie en gezondheid tips

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals green juice.

Ook is er veel winst te behalen om meer met ontspanning bezig te zijn en hieronder valt zeker ook slaap. Meer bewegen zorgt voor een gezond lichaam en geest, hoeveel stappen zet jij per dag? Ook voeding en de rol van hormonen kan heel veel waarde toevoegen aan een optimale gezondheid.

Er is een verschil tussen het parasympatische en sympatische zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is een belangrijke graadmeter voor een goede gezondheid. Hieronder vallen ademhaling, hartritmevariabiliteit, cellulair geheugen en hartslag. Het parasympatische zenuwstelsel richt zich meer op acties die in gang gezet worden. Dus daarmee kun je invloed hebben op energieniveau verhogen en metabolisme verhogen bijvoorbeeld.

Er bestaan mogelijkheden tot biohacking om tot meer inzicht te komen in je eigen gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Lumen metabolisme tracker, Whoop of Oura ring. Andere tools als, BMI berekenen, vetpercentage berekenen en caloriebehoefte berekenen kunnen helpend zijn om jouw lifestyle aan te passen. Calorieën tellen kan erg prettig zijn om inzicht te krijgen in hoeveel koolhydraten per dag je mag eten. Een andere optie is om een EMB test, gezondheidstest, bloedtest, vitamine test, speekseltest, urinetest of DNA test af te laten nemen om jouw patronen bij te kunnen stellen waar nodig.

Wellicht helpt een boek over voeding hierbij om patronen te doorbreken. Over suikervrij eten of hoeveel water per dag te drinken is al heel erg helpend. Het kan ook zijn dat je biologische klok tikt en je die dikke buik bij overgang wil aanpakken of de overgangsklachten wil verminderen.

Om meer aan je immuunsysteem te werken en bijvoorbeeld hooikoorts of andere ziekteverschijnselen te voorkomen kun je ook denken aan een ijsbad of koud douchen.

In diverse programma’s wordt hier ook meer over gesproken en uitleg gegeven. Denk bijvoorbeeld aan Richard de Leth oersterk, My Shredded Lifestyle of lees het boek Brain Balance. Het kan ook zomaar zijn dat jij baat hebt bij een weekmenu planner van Puur Figuur.

Wil je meer weten over gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke tools jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over overgangsklachten verminderen

Heb je één of meerdere vragen over overgangsklachten? Begrijpelijk. Er komt natuurlijk een hoop op je af. Ik heb daarom de meest gestelde vragen over overgangsklachten vrouw voor je verzameld. Al deze vragen kun je hieronder vinden. Staat jouw vraag er niet tussen? Plaats dan een reactie!

Hoeveel vrouwen hebben klachten in de overgang?

Veel vrouwen hebben last van de overgang. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 65% van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar overgangsklachten heeft zoals opvliegers en gewrichtsklachten. Daarvan heeft ongeveer 20% ernstigere klachten. Je bent dus zeker niet alleen. Bovendien kun je iets doen aan klachten in de overgang. In dit artikel lees je er meer over.

Waarom kom je in de overgang?

Vrouwen komen tussen hun 40e en 60e levensjaar in de overgang. Wanneer deze nieuwe levensfase precies gebeurt, verschil per vrouw. In het lichaam neemt rond deze leeftijd de voorraad eicellen af in de eierstokken, waardoor er minder oestrogeen en progesteron aangemaakt wordt. Het eerste teken van vrouwen in de overgang is een verandering in de menstruatie. Dat moment vormt het begin van de overgang. Daarna kunnen allerlei overgangsklachten ontstaan.

Waarom heb ik overgangsklachten?

Als je tussen je 40e en 60e levensjaar merkt dat je menstruatie overgang verandert en daarmee ook je lichaam, dan kan dat een teken zijn dat je in de overgang komt. Dit is een proces van de nieuwe levensfase in het vrouwelijk lichaam waarbij veel veranderingen plaatsvinden. Die veranderingen kunnen tot overgangsklachten leiden. Dit is heel normaal, maar weet dat je verschillende dingen kunt doen om overgangsklachten te verminderen.

Wat is de menopauze?

Vrouwen in de overgang heet ook wel menopauze en is de term voor de laatste ongesteldheid die een vrouw in haar leven heeft. De gemiddelde leeftijd waarop de menopauze plaatsvindt is 51 jaar. Vrouwen die roken hebben vaak twee jaar eerder al hun laatste ongesteldheid. Waar de menopauze de laatste ongesteldheid voorstelt, is de overgang de periode eromheen. (1)

Wat krijg je eerst overgang of menopauze?

Je lichaam krijgt eerst een menopauze en daarna gaat het in de overgang. De menopauze is namelijk de laatste ongesteldheid. Wanneer het lichaam ouder wordt en er minder oestrogeen en progesteron wordt aangemaakt, zal de menstruatie op den duur ook veranderen en vervolgens stoppen. De overgang is de periode rondom de menopauze, dus rondom de laatste menstruatie.

Wat gebeurt er met je lichaam na de overgang?

Na de overgang komen de hormonen in het vrouwelijk lichaam weer meer in balans en worden ze stabieler. Ook worden overgangsklachten minder wanneer de overgang voorbij is. Officieel is de overgang voorbij wanneer je een jaar lang geen menstruatie meer gehad hebt. De overgang is een natuurlijke fase in het leven van de vrouw en het gaat vanzelf weer over. Tegen overgangsklachten kun je in de tussentijd wel maatregelen nemen als je dat wilt.

Aan de slag met overgangsklachten verminderen!

Heb je last van overgangsklachten vrouw? Dan weet je nu precies welke oplossingen hier allemaal voor zijn en hoe je overgangsklachten kunt verminderen. Loop je nog tegen bepaalde vragen aan? Stel ze dan gerust in de reacties. Dankjewel voor het lezen van dit artikel!


Conclusie overgangsklachten verminderen

Tineke

Tineke

Tineke is schoonheidsspecialiste en orthomoleculair voedingsadviseur. Getrouwd met Denis en oma van twee heerlijke kleinkinderen. Mijn motto is om gezond, mooi en verzorgd ouder te worden. Daar wil ik mensen graag in ondersteunen.
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Overgangsklachten Vrouw (2023) | Menopauze + Beste Forum!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste methode bij Overgangsklachten?

Kies dan voor: Overwin je Overgang

Op zoek naar de beste methode bij Overgangsklachten?

Kies dan voor: Overwin je Overgang