In dit artikel

Osteopathie

Osteopathie (2023) | Voor een Optimale Gezondheid!

In dit artikel

Osteopathie is één van de bekendste vormen van therapie die zich toelegt op het behandelen van bepaalde weefsels in het lichaam die niet bewegen zoals ze zouden moeten. Een osteopaat kan, door middel van bepaalde handelingen, motorische en ook andere problemen oplossen en zo het lichaam weer in een staat van balans brengen.

Osteopathie wordt vaak nog niet erkend als een volwaardige vorm van gezondheidszorg, maar het speelt wel degelijk een belangrijke rol bij het verkrijgen van een optimale gezondheid. Tal van problemen, oppervlakkig én diepliggend, kunnen ermee worden opgelost. Wat meer info over osteopathie vind je in dit artikel!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

De oorsprong en betekenis van osteopathie

Osteopathie werd als therapie ontwikkeld door Edward T. Still, een Amerikaan die tot het begin van de vorige eeuw leefde. Hij geloofde dat, als weefsels een verminderde beweeglijkheid hebben, ze daardoor ook een negatief effect hebben op het hele lichaam. De therapie bestaat eruit bepaalde handelingen te doen om deze weefsels weer vrij en beweeglijk te maken.

in 1891 Stichtte T.Still de ‘American School of Osteopathy’ voor osteopathie opleidingen en de therapie werd al snel populair. Sindsdien heeft de therapievorm zich erg snel ontwikkeld en wordt ze in talloze landen beoefend en als volwaardige zorgmethode beschouwd.

Het holistische karakter van osteopathie

Wat osteopathie als therapie uniek maakt, is het feit dat er rekening wordt gehouden met het lichaam als geheel. Klachten over het hele lichaam, van problemen met bepaalde organen tot allergieën, hebben vaak een niet zo vanzelfsprekende oorzaak. Bij osteopathie wordt het hele lichaam als een grote aaneenschakelingen van elementen gezien, die elkaar ook kunnen beïnvloeden.

De osteopaat kan het verlies van beweging voelen in het lichaam op bepaalde plaatsen, bij zowel volwassenen als baby’s. Op basis daarvan kan bepaald worden of dit de oorzaak van eventuele gezondheidsproblemen is. Met enkel de handen kan deze specialist op zoek gaan naar zwakke plekken in je fysieke lichaam, waardoor andere problemen (die er schijnbaar niet meteen iets mee te maken hebben) ook verbeterd kunnen worden. De osteopaat kan ten slotte helpen om patiënten zelf iets aan hun klachten te doen. Hiervoor werkt hij ook samen met andere specialisten.

Het belang van doorbloeding bij osteopathie

Waarom werkt een osteopaat vooral met zijn of haar handen? Eerst en vooral omdat de delen van het lichaam die minder beweeglijk zijn of vastzitten hierdoor ook minder doorbloed zijn. Het gevolg is dat deze weefsels minder voeding en zuurstof krijgen, waardoor er dus tal van klachten kunnen ontstaan. Ook de afvoer van afvalstoffen wordt bemoeilijkt als er minder doorbloeding is, en dat kan zorgen voor een ophoping van toxines. De osteopaat zoekt deze kwetsbare locaties in het lichaam en maakt ze weer vrij met de handen.

Osteopathie wordt vaak gezien als een alternatieve geneeswijze, maar de voordelen ervan zijn wel degelijk divers. Voor wie op zoek is naar een diepgaande behandeling van lichamelijke klachten is osteopathie een goed hulpmiddel. Op die manier komt het lichaam in balans waardoor men een betere fysieke, maar ook psychologische en emotionele, gezondheid kan ervaren.

Meer spiritualiteit voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Een aantal jaar geleden hoorde ik voor het eerst over meditatie. Beginnen met meditatie kan een uitdaging zijn maar gelukkig zijn er tegenwoordig meditatie apps. Een mooi voorbeeld hiervan is Synctuition en de 365 meditatie app. Wil je echt next level gaan kan je altijd kiezen voor de beste meditatie cursus. Je kan dan meer ontdekken over onderwerpen zoals healingtranscendentie en misschien wel contact maken met jouw spirituele gidsAscension Healer en de Higher Spirit Academy sluiten hier overigens mooi bij aan.

Je kan er ook voor kiezen om je leven te verrijken met mindfulness oefeningen. De beste mindfulness apps helpen je ontdekken wat mindfulness is. Heb je trouwens al documentaires over meditatie en mindfulness gezien? Mijn absolute nummer #1 is de documentaire Heal waarin ook osteopathie aan bod komt.

De wereld van spiritualiteit is super interessant als het gaat om aura’snon dualiteitchakra’senergetisch en zelfs je horoscoop kan om de hoek komen kijken. Je ontdekt de kracht van volle maan en waarom spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Een spirituele inspiratiebron voor mij is Jan Geurtz.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Osteopathie (2023) | Voor een Optimale Gezondheid!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips