In dit artikel

Alles over Orthopedische Bedden: Comfort en Ondersteuning (2023)

In dit artikel

Heb je last van rug-, nek- of schouderklachten tijdens het slapen? Ik begrijp hoe frustrerend dit kan zijn, aangezien ik ook te maken heb gehad met dezelfde problemen, en ook interessant is dat orthopedische bedden en matrassen de oplossing kunnen bieden door ergonomische ondersteuning te bieden en de druk te verlagen.

In deze blog zal ik dieper ingaan op wat orthopedische bedden zijn, wat hun voordelen zijn en hoe je de juiste kunt kiezen om jouw slaapcomfort te verbeteren. Lees verder en ontdek hoe je jouw slaapkwaliteit naar een hoger niveau kunt tillen!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Orthopedische bedden bieden ergonomische ondersteuning voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten.
 • Deze bedden verminderen de druk op spieren en gewrichten en zorgen voor een goede lichaamshouding tijdens het slapen.
 • Orthopedische bedden zijn duurzaam en gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan.
 • Het kiezen van het juiste orthopedische bed is belangrijk om de beste ondersteuning te krijgen en je slaapcomfort te verbeteren.

Orthopedische Bedden & Boxsprings: Wat is Ergonomisch Aanpasbaar Slapen?

Orthopedische bedden en boxsprings zijn bedden die ontworpen zijn om ergonomisch aanpasbaar slapen mogelijk te maken.

Voordelen voor je lichaam

Orthopedische bedden zijn goed voor je lichaam. Ze helpen bij rug-, nek- en schouderklachten. Dit soort bedden geeft veel steun aan je lichaam. Ze werken drukverlagend op spieren en gewrichten.

Dit zorgt dat je minder pijn hebt. Een goede nachtrust is zo makkelijker te krijgen. Je kunt dus beter slapen! Met een verpleegdeken als hoeslaken, lig je ook rustiger. Dit helpt ook bij het slapen.

Orthopedische bedden helpen bij veel lichaamsklachten en laten je beter slapen. Ze zijn erg goed voor je lichaam!

Duurzaamheid

Als het gaat om duurzaamheid, zijn orthopedische bedden een uitstekende keuze. Deze bedden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan en hun vorm en ondersteuning behouden.

Dit betekent dat je niet vaak een nieuw bed hoeft te kopen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien zijn orthopedische matrassen vaak vervaardigd met milieuvriendelijke productiemethoden en materialen.

Dit betekent dat je kunt genieten van een goede nachtrust terwijl je ook bijdraagt aan het behoud van onze planeet. Dus als je op zoek bent naar een comfortabel bed dat ook duurzaam is, overweeg dan zeker een orthopedisch bed of matras.

Om je gezondheid te verbeteren

Om je gezondheid te verbeteren, is het belangrijk om een orthopedisch bed of matras te overwegen. Deze bieden ergonomische ondersteuning aan je lichaam, vooral aan je rug, nek en schouders.

Ze helpen bij het verminderen van pijn en ongemak veroorzaakt door slechte slaaphouding. Een orthopedisch matras werkt drukverlagend voor spieren en gewrichten, waardoor je een comfortabele en goede nachtrust krijgt.

Door de juiste ondersteuning en comfortabel slapen, kun je de kwaliteit van je slaap verbeteren en je algemene gezondheid bevorderen.

Hoe Kies Je het Juiste Orthopedische Bed?

Bij het kiezen van het juiste orthopedische bed moet je eerst de bron van je water bepalen.

Bron van je water bepalen

Bij het kiezen van het juiste orthopedische bed is het belangrijk om te weten wat de bron van je water is. Dit betekent dat je moet weten waar je water vandaan komt en wat erin aanwezig kan zijn.

Het is belangrijk om de verontreinigingen te identificeren die je uit het water wilt verwijderen, zoals chloor, lood of andere chemicaliën. Daarnaast moet je ook rekening houden met de filtercapaciteit en de frequentie waarmee je filters moet vervangen om ervoor te zorgen dat je altijd schoon water hebt.

Door de bron van je water te bepalen, kun je ervoor zorgen dat je orthopedische bed optimaal blijft functioneren en jou de beste ondersteuning biedt.

Identificeer de verontreinigingen die je moet verwijderen

Bij het kiezen van een orthopedisch bed is het belangrijk om te identificeren welke verontreinigingen je moet verwijderen. Denk hierbij aan:

 • Stofmijt: Een veelvoorkomende allergene stof die aanwezig kan zijn in matrassen en beddengoed. Het kan leiden tot allergische reacties en astma.
 • Schimmels en bacteriën: Deze micro-organismen kunnen gedijen in vochtige omgevingen, zoals matrassen. Ze kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij mensen met een zwak immuunsysteem.
 • Huidschilfers: Menselijke huidcellen laten we achter terwijl we slapen. Dit kan dienen als voedselbron voor huisstofmijten en andere micro-organismen.
 • Vlekken en geuren: Ongewenste vlekken en geuren kunnen zich ophopen op matrassen na verloop van tijd. Het is belangrijk om deze te verwijderen voor een schoon en fris bed.

Filtercapaciteit & vervangfrequentie overwegen

Bij het kiezen van een orthopedisch bed is het belangrijk om rekening te houden met de filtercapaciteit en vervangfrequentie van het beddengoed. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 • Controleer de filtercapaciteit van het beddengoed om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw behoeften en gezondheid.
 • Overweeg hoe vaak je het beddengoed moet vervangen, afhankelijk van de kwaliteit en duurzaamheid ervan.
 • Zorg ervoor dat je regelmatig controleert of het beddengoed nog steeds voldoet aan de vereiste filtercapaciteit.
 • Houd rekening met eventuele allergieën of gevoeligheden bij het kiezen van nieuw beddengoed.
 • Vraag advies aan experts op dit gebied om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor jouw orthopedische behoeften.

Comfort-matras van Dorsoo: Ondersteuning en Voordelen

Het Comfort-matras van Dorsoo biedt optimale ondersteuning en diverse voordelen voor een comfortabele nachtrust. Benieuwd naar alle voordelen van dit ergonomische matras? Lees snel verder!

Doel van een orthopedische matras

Een orthopedische matras heeft als doel om ergonomische ondersteuning te bieden aan je lichaam tijdens het slapen. Het is ontworpen om de juiste drukverdeling te bieden, zodat je rug, nek en schouders optimaal worden ondersteund.

Door de drukverlagende eigenschappen van een orthopedische matras worden je spieren en gewrichten ontlast, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak. Het doel is om een comfortabele en gezonde slaapervaring te bieden, zodat je uitgerust wakker wordt zonder klachten.

Opbouw van een orthopedische matras

Een orthopedische matras heeft een speciale opbouw die zorgt voor optimale ondersteuning en comfort. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van een orthopedische matras:

 • Traagschuim: Een orthopedische matras bevat traagschuim, dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en voorkomt pijnlijke drukpunten.
 • Schuimrubber: Naast traagschuim kan een orthopedische matras ook schuimrubber bevatten. Dit materiaal biedt extra stevigheid en ondersteuning aan je rug, nek en schouders.
 • ComfortKussen: Sommige orthopedische matrassen zijn voorzien van het merk ComfortKussen. Deze kussens zijn speciaal ontworpen om de juiste ondersteuning te bieden en rug- en nekklachten te verminderen.
 • Harde matras voor rugpijn: Als je last hebt van rugpijn, kan een harde orthopedische matras uitkomst bieden. Deze matrassen zorgen voor maximale ondersteuning van je ruggengraat.

Aanpassend vermogen

Een belangrijk kenmerk van een orthopedische matras is het aanpassend vermogen. Dit betekent dat de matras zich kan aanpassen aan de contouren van je lichaam. Door dit aanpassingsvermogen kan de matras de juiste ondersteuning bieden aan verschillende lichaamsdelen, zoals de rug, nek en schouders.

Dit zorgt voor een optimale slaaphouding en helpt bij het verminderen van rug- en nekklachten. Het aanpassend vermogen zorgt er ook voor dat de druk gelijkmatig wordt verdeeld over de matras, waardoor spieren en gewrichten worden ontlast.

Dit draagt bij aan een comfortabele en ontspannen nachtrust.

Tevredenheidsgarantie

Bij Dorsoo bieden we een tevredenheidsgarantie op onze orthopedische matrassen. We zijn ervan overtuigd dat onze matrassen de juiste ondersteuning en comfort bieden die je nodig hebt voor een goede nachtrust.

Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je aankoop, zorgen wij ervoor dat je een passende oplossing krijgt. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat al onze klanten blij zijn met hun Dorsoo-matras en een goede nachtrust hebben.

Conclusie

Orthopedische bedden en matrassen bieden comfort en ondersteuning voor mensen met rug-, nek- en schouderklachten. Ze zorgen voor een goede lichaamshouding, verminderen druk op spieren en gewrichten en zorgen voor een goede nachtrust.

Met hun ergonomische ontwerp en duurzaamheid kunnen orthopedische bedden echt het verschil maken voor je gezondheid en welzijn. Kies het juiste orthopedische bed dat past bij jouw behoeften en geniet van het comfort en de ondersteuning die het biedt.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Het is een zoektocht die velen van ons hebben ondernomen, de zoektocht naar het perfecte kussen. Als je jezelf hebt verdiept in de wereld van orthopedische bedden, dan ken je de betekenis van een goede nachtrust. Maar wist je dat er ook speciale orthopedische anti-stress hoofdkussens zijn die je slaapervaring nog aangenamer kunnen maken? Ja, je leest het goed. Een kussen orthopedisch ontworpen kan net die verlichting bieden waar je lichaam naar verlangt.

Orthopedische kussens zijn er niet alleen voor mensen. Je kunt ook een orthopedisch kussen voor je kat overwegen. Net zoals mensen, kunnen huisdieren ook lijden aan verschillende kwaaltjes die hun rust verstoren. Als je zelf problemen hebt met je stuitje, is er zelfs een specifiek orthopedisch kussen voor het stuitje om je te helpen.

Je hoeft trouwens niet ver te zoeken voor deze speciale kussens. Wist je dat IKEA ook orthopedische kussens aanbiedt? Maar als je iets bijzonders in gedachten hebt, zoals een kussen specifiek voor je stoel, dan is een orthopedisch kussen voor de stoel misschien meer wat je zoekt.

Als je al overtuigd bent en je wilt je eigen orthopedisch kussen aanschaffen, dan kun je direct naar de gids gaan over orthopedisch kussen kopen. Of misschien heb je specifieke klachten rondom het bekkengebied? Dan zou een orthopedisch kussen voor het bekken een uitkomst kunnen zijn.

Niet te vergeten zijn er ook kussens voor onze viervoetige vrienden onder de merknaam Beeztees, ideaal voor de huisdieren die wat extra comfort kunnen gebruiken. En voor de mensen die veel onderweg zijn, is er een orthopedisch kussen voor de autostoel om die lange ritten aangenamer te maken.

Heb je een specifieke slaaphouding? Voor buikslapers is er een speciaal orthopedisch kussen voor buikslapers. En als je graag online winkelt, bekijk dan zeker de opties op Bol.com. Zoek je iets specifieks als ‘The Pillow’? Ook dat hebben we, bekijk hier ons orthopedisch kussen ‘The Pillow’. Tenslotte, als je houdt van natuurlijke materialen, overweeg dan een bamboo orthopedisch kussen voor die natuurlijke touch.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn orthopedische bedden?

Orthopedische bedden zijn bedden ontworpen voor ergonomisch slapen. Ze bieden ondersteuning van rug en nek om rugklachten te verminderen.

2. Wat is het voordeel van een ergonomisch matras?

Een ergonomisch matras zoals een koudschuim matras of een traagschuim matras geeft ondersteuning aan je lichaamshouding. Ze helpen bij rugproblemen door drukverlagend te zijn op spieren en gewrichten.

3. Zijn er ook orthopedische bedden voor honden?

Ja, er zijn speciale hondenbedden die dezelfde lichaamelijke ondersteuning bieden als matrassen en boxsprings voor mensen.

4. Hoe kan ergonomisch slapen helpen bij rug- en nekklachten?

Ergonomisch slapen op een orthopedisch bed of matras kan helpen bij rug- en nekklachten door de juiste ondersteuning te bieden aan je lichaam.

5. Wat is het verschil tussen een koudschuim matras en een traagschuim matras?

;Een koudschuim matras is steviger en heeft een open celstructuur die zorgt voor goede ventilatie. Een traagschuim matras is zachter en vormt zich naar je lichaam waardoor het drukverlagend werkt.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Alles over Orthopedische Bedden: Comfort en Ondersteuning (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips