In dit artikel

Waarom Kiezen voor het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat

In dit artikel

Heb je last van rug- of nekpijn na lange uren zitten? Deze pijn is iets dat ik zelf ook heb ervaren en het kan behoorlijk slopend zijn. Bij mijn zoektocht naar een oplossing ben ik het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat tegengekomen.

In dit blogartikel zal ik je vertellen waarom dit zitkussen een uitkomst biedt en hoe het kan helpen om je zitcomfort aanzienlijk te verbeteren. Lees verder en ontdek waarom meer dan 250 mensen tevreden zijn over dit zitkussen!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat biedt comfort en ondersteuning aan rug en nek, waardoor het zitten aangenamer wordt.
 • Het zitkussen vermindert druk op het stuitbeen, bevordert een goede zithouding en is geschikt voor gebruik tijdens het thuiswerken.
 • Er zijn verschillende soorten orthopedische zitkussens beschikbaar, zoals traagschuim, gelkussens en zitringen.

Voordelen van het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat

Het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat heeft verschillende voordelen. Het vermindert druk op het stuitbeen, bevordert een goede zithouding en biedt ondersteuning aan nek en rug. Het is ook geschikt voor gebruik tijdens het thuiswerken.

Vermindert druk op het stuitbeen

Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat helpt druk op het stuitbeen te verminderen. Dit maakt het zitten veel prettiger. Dit slimme kussen is gemaakt van traagschuim met verkoelende gel.

Deze mix geeft extra comfort. Je voelt je echt beter als je op dit kussen zit. Het is er voor jou om goed te zitten. Het maakt niet uit hoe lang je zit, dit kussen maakt het fijner.

Voel de verlichting en geniet van je dag.

Bevordert een goede zithouding

Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat bevordert een goede zithouding. Het kussen is ontworpen om de rug en nek te ondersteunen tijdens het zitten, waardoor je automatisch een betere houding aanneemt.

Door een goede zithouding aan te nemen, kun je rugklachten en andere ongemakken voorkomen. Het zitkussen zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en biedt comfort, waardoor je langer achter elkaar kunt zitten zonder last te krijgen van pijn of vermoeidheid.

Met het orthopedisch zitkussen van Kruidvat kun je dus comfortabel en ergonomisch verantwoord zitten, waar je ook bent.

Biedt ondersteuning aan nek en rug

Het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat biedt geweldige ondersteuning aan zowel de nek als de rug. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat je een comfortabele en goede zithouding kunt behouden.

Dit is vooral handig voor mensen die langdurig moeten zitten, zoals tijdens het thuiswerken. Het kussen helpt om de druk op de nek en rug te verminderen, waardoor rugklachten en lage rugpijn kunnen worden verlicht.

Hierdoor kun je comfortabel zitten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over uw houding. Het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat is dus een goede keuze als je op zoek bent naar ondersteuning voor je nek en rug.

Geschikt voor gebruik tijdens het thuiswerken

Tijdens het thuiswerken is het belangrijk om een goede werkhouding te behouden. Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat kan hierbij helpen. Het kussen biedt ondersteuning aan je nek en rug, waardoor je comfortabel kunt zitten terwijl je aan je bureau werkt.

Daarnaast stimuleert het zitkussen een goede zithouding, wat weer rugklachten kan voorkomen. Met het orthopedisch zitkussen van Kruidvat kun je dus zonder problemen langere tijd achter je computer werken.

Verschillende soorten orthopedische zitkussens

Er zijn verschillende soorten orthopedische zitkussens om uit te kiezen, zoals traagschuim, gelkussens en zitringen. Benieuwd naar welk zitkussen het beste bij jou past? Lees verder!

Traagschuim zitkussen

Het traagschuim zitkussen van Kruidvat is gemaakt van een speciaal materiaal dat zich aanpast aan de vorm van je lichaam. Dit zorgt voor een comfortabele zithouding en vermindert de druk op je stuitbeen.

Het kussen biedt ook ondersteuning aan je nek en rug, waardoor het ideaal is voor mensen die last hebben van rugklachten. Daarnaast is het zitkussen geschikt voor gebruik tijdens het thuiswerken, omdat het helpt bij het bevorderen van een goede werkhouding.

Het traagschuim zitkussen van Kruidvat is verkrijgbaar in diverse maten, zodat je altijd een kussen kunt vinden dat perfect bij jou past. Kies voor comfort en ondersteuning met het orthopedisch zitkussen van Kruidvat.

Gelkussen

Het gelkussen is een variant van het orthopedisch zitkussen van Kruidvat. Dit kussen is gevuld met verkoelende gel, wat zorgt voor extra comfort tijdens het zitten. Het gelkussen biedt dezelfde voordelen als het traagschuim zitkussen, zoals het verminderen van druk op het stuitbeen en het bevorderen van een goede zithouding.

Het is ook geschikt voor mensen die nek- en rugondersteuning nodig hebben. Met het gelkussen kun je comfortabel zitten terwijl de verkoelende gel zorgt voor een aangename ervaring.

Zitring (aambeien kussen)

De zitring, ook wel bekend als het aambeien kussen, is een variant van het orthopedisch zitkussen dat specifiek is ontworpen om pijn en ongemak bij aambeien te verlichten. Het kussen heeft een zacht en comfortabel oppervlak dat de druk op het stuitbeen vermindert en helpt bij het genezingsproces.

Het biedt ook ondersteuning aan het zitvlak en zorgt voor een goede bloedcirculatie. De zitring is een handige optie voor mensen die last hebben van aambeien en op zoek zijn naar verlichting tijdens het zitten.

Het gebruik van het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat

Het gebruik van het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat is eenvoudig en geschikt voor iedereen die comfortabel wil zitten. Plaats het kussen op de stoel of bank waarop je wilt zitten, en neem plaats.

Het kussen zal direct zorgen voor verlichting van druk op het stuitbeen en biedt ondersteuning aan de nek en rug.

Hoe het zitkussen te gebruiken

Om het orthopedisch zitkussen van Kruidvat te gebruiken, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Plaats het zitkussen op een stoel of oppervlak waarop je wilt zitten.
 2. Neem plaats op het kussen en positioneer het zo dat je comfortabel zit en de gewenste ondersteuning krijgt.
 3. Zorg ervoor dat je rug goed tegen de rugleuning rust en dat je nek wordt ondersteund.
 4. Als je het kussen als kniekussen wilt gebruiken, plaats dan één knie op het kussen terwijl je de andere voet op de grond houdt.
 5. Pas indien nodig de positie van het kussen aan totdat je de meest comfortabele houding hebt gevonden.
 6. Geniet van de verlichting van druk op je stuitbeen en een betere zithouding tijdens gebruik.

Voor wie is het geschikt

Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat is geschikt voor iedereen die last heeft van rug- of nekklachten. Het kan ook nuttig zijn voor mensen die langdurig zitten, zoals tijdens het thuiswerken.

Het kussen biedt comfort en ondersteuning, waardoor het zitten aangenamer wordt. Bovendien kan het zitkussen worden gebruikt door mensen met gezondheidsklachten, zoals aambeien, omdat het drukverlagend werkt.

Het is verkrijgbaar in verschillende maten, dus er is een geschikte pasvorm voor iedereen.

Onderhoud van het zitkussen

Het onderhoud van het orthopedisch zitkussen van Kruidvat is eenvoudig. Je kunt het kussen regelmatig schoonmaken met een vochtige doek en milde zeep. Het is belangrijk om het kussen niet in de wasmachine te wassen, omdat dit de vorm en kwaliteit van het traagschuim kan aantasten.

Laat het kussen na het schoonmaken goed drogen voordat je het weer gebruikt. Het is ook aan te raden om het kussen regelmatig op te schudden en te draaien, zodat het traagschuim zijn veerkracht behoudt.

Door het zitkussen goed te onderhouden, kun je er langdurig comfort en ondersteuning uit halen.

Waarom kiezen voor het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat

Het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat is de beste keuze vanwege de kwaliteit, betaalbare prijs en beschikbaarheid bij Kruidvat.

Kwaliteit van het product

Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat is gemaakt van hoogwaardige materialen die zorgen voor langdurig gebruik. Het traagschuim en de verkoelende gel zorgen niet alleen voor comfort, maar ook voor duurzaamheid.

Het kussen is ontworpen om de druk op het stuitbeen te verminderen en biedt tegelijkertijd de nodige ondersteuning aan de nek en rug. Met meer dan 250 tevreden gebruikers en beschikbaarheid bij Kruidvat, kun je erop vertrouwen dat dit zitkussen van hoge kwaliteit is.

Betaalbare prijs

De prijs van het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat is betaalbaar en past binnen verschillende budgetten. Je krijgt een hoogwaardig product tegen een redelijke prijs. Door te kiezen voor het zitkussen van Kruidvat, kun je genieten van de voordelen van een orthopedisch zitkussen zonder je portemonnee te belasten.

Beschikbaarheid bij Kruidvat

Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat is gemakkelijk verkrijgbaar bij Kruidvat-winkels en op de website. Hierdoor is het voor iedereen toegankelijk om dit comfortabele kussen aan te schaffen en te genieten van de voordelen die het biedt.

Of je nu last hebt van rugklachten, een betere zithouding wilt bevorderen of gewoon wat extra comfort wilt tijdens het zitten, het orthopedisch zitkussen van Kruidvat is een betaalbare en handige keuze.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Wanneer het gaat om comfort en gezondheid, is een orthopedisch kussen niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak. Of je nu een tweebenige homo sapiens bent of een viervoeter met een staart, er zijn opties voor iedereen. Neem bijvoorbeeld het orthopedische kussen voor honden, ontworpen om het welzijn van je trouwe viervoeter te ondersteunen. Ook voor de mens zijn er verscheidene keuzes. Het orthopedische beenkussen kan bijvoorbeeld wonderen doen voor mensen met been- en rugklachten.

Het mooie van orthopedische kussens is dat ze overal beschikbaar zijn, van de bekende winkelketens tot speciaalzaken. Zo kun je een orthopedisch zitkussen bij Lidl vinden, maar ook bij Blokker en zelfs bij Kruidvat. Elk van deze winkels biedt een verscheidenheid aan opties, aangepast aan verschillende behoeften en budgetten.

Specifieke problemen vragen om specifieke oplossingen. Als je bijvoorbeeld last hebt van nekhernia, kan een orthopedisch kussen voor nekhernia verlichting bieden. Voor zijliggers is er het orthopedisch kussen voor zijslapers, terwijl een orthopedische zitkussen kan helpen bij het verlichten van rug- en stuitklachten. Zelfs voor schouderklachten is er een speciaal orthopedisch kussen beschikbaar.

Voor de budgetbewuste shoppers zijn er ook betaalbare opties, zoals het orthopedisch kussen van Action. En laten we niet vergeten dat het comfort niet alleen beperkt is tot mensen; er zijn zelfs orthopedische kussens voor katten. Als je jouw zoektocht naar het perfecte kussen wilt uitbreiden, zijn er ook orthopedische bedden en orthopedische anti-stress hoofdkussens die een totale lichaamsondersteuning bieden.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een kussen dat orthopedisch is of een die speciaal is ontworpen voor een bepaalde klacht, zoals het kussen voor het stuitje, er is een breed scala aan opties beschikbaar die passen bij jouw persoonlijke behoeften en levensstijl.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het orthopedisch zitkussen van Kruidvat?

Het orthopedisch zitkussen van Kruidvat is een ergonomisch ontworpen kussen, gemaakt om nek en rug te ondersteunen. Het heeft een zacht zitoppervlak en is bestemd voor comfortabel zitten.

2. Hoe kan het orthopedisch zitkussen van Kruidvat helpen bij het slapen?

Dit kussen, ook bekend als traagschuim kniekussen, verbetert de slaaphouding en doorbloeding. Dit leidt tot een meer comfortabele slaap.

3. Voor wie is het orthopedisch zitkussen van Kruidvat bedoeld?

Het orthopedisch kussen is multifunctioneel. Het kan dienen als aambeienkussen of donut kussen voor mensen met speciale behoeften. Maar het is ook gewoon het beste zitkussen voor iedereen die een betere zithouding wil.

4. Hoe voelt het oppervlak van het orthopedisch zitkussen?

Het oppervlak van het orthopedisch zitkussen is gemaakt van traagschuim en daardoor behoorlijk zacht.

5. Heeft het orthopedisch zitkussen van Kruidvat massagemodi?

Ja, deze orthopedische kussens hebben massagemodi die helpen om de nek en rug verder te ontspannen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Waarom Kiezen voor het Orthopedisch Zitkussen van Kruidvat

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips