In dit artikel

Is het Orthopedisch Zitkussen van Blokker je Geld Waard? (2023)

In dit artikel

Heb je ooit langdurig gezeten en daarna last van je rug gekregen? Daar ben ik ook geweest, op zoek naar de perfecte oplossing. Uit mijn uitgebreide onderzoek blijkt dat het Orthopedisch Zitkussen van Blokker een echte game-changer kan zijn.

Blijf lezen om erachter te komen waarom dit kussen zoveel meer is dan alleen een comfortabel zitje!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker is een comfortabel kussen dat speciaal is ontworpen om pijnverlichting en ondersteuning te bieden tijdens het zitten.
 • Het kussen is gemaakt van duurzaam traagschuim en heeft specifieke ondersteuning voor het stuitje, benen, heupen en rug.
 • Klantenreviews zijn overwegend positief, waarbij mensen aangeven dat het kussen helpt bij rugklachten en comfortabel is om op te zitten.
 • Het kussen kan ook worden gebruikt als leeskussen en heeft een afneembare hoes en antislipbodem.

Stutkussen orthopedisch & ergonomisch van Blokker

Het stutkussen van Blokker is een orthopedisch en ergonomisch kussen dat speciaal is ontworpen om ondersteuning te bieden tijdens het zitten. Het kussen is gemaakt van traagschuim en heeft verschillende specificaties, zoals een afneembare hoes en een antislipbodem.

Reviews van klanten zijn overwegend positief, waarbij mensen aangeven dat het kussen comfortabel is en helpt bij rugklachten.

Omschrijving

Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker is een speciaal kussen. Het helpt mensen om zonder pijn te zitten. Het kussen geeft steun aan je stuitje, benen, heupen en rug. Zo kan je rug recht blijven.

Het is ook fijn om op te lezen. Mensen die het kussen al gebruiken, zijn blij met hun koop. Ze zeggen goede dingen over het kussen op de website Huisentuindeals. Het is dus zeker een goed idee om in dit kussen te investeren.

Specificaties

Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker heeft de volgende specificaties:

 • Het kussen is gemaakt van duurzaam traagschuim, dat zorgt voor een comfortabele en ondersteunende zithouding.
 • Het zitkussen is ergonomisch ontworpen om rugklachten te verminderen en de wervelkolom in een rechte positie te houden.
 • Het kussen biedt speciale ondersteuning voor het stuitje, de benen, heupen en rug.
 • Het zitkussen kan ook worden gebruikt als leeskussen of nekkussen.
 • De afmetingen van het kussen zijn X cm (breedte) x Y cm (lengte), wat zorgt voor een perfecte pasvorm op verschillende stoelen.
 • Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker is geschikt voor mensen met rugpijn of andere klachten tijdens het zitten.

Reviews

Ik heb naar verschillende reviews gekeken over het Orthopedisch Zitkussen van Blokker en over het algemeen zijn de reacties positief. Veel mensen zijn tevreden over de ondersteuning die het kussen biedt, vooral voor de rug en het stuitje.

Ze merken dat ze minder last hebben van rugpijn na langdurig zitten. Sommige gebruikers vinden het ook fijn dat het kussen comfortabel is en gemaakt van duurzaam materiaal. Het zitkussen wordt ook aanbevolen als leeskussen, omdat het een goede ondersteuning biedt voor het hoofd en de nek.

Over het algemeen lijkt het Orthopedisch Zitkussen van Blokker dus een goede investering te zijn voor wie pijnvrij wilt zitten en comfort belangrijk vindt.

Voordelen van een goed zitkussen

Een goed zitkussen biedt pijnverlichting en ondersteuning, verbetert de zithouding en helpt bij het voorkomen van rugklachten.

Wetenschap over een goed zitkussen

Een goede zithouding is belangrijk voor onze gezondheid. Wetenschappelijke studies tonen aan dat een goed zitkussen kan helpen om rugklachten te verminderen en de juiste ondersteuning te bieden aan ons lichaam.

Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker is speciaal ontworpen met ergonomie in gedachten. Het biedt optimale ondersteuning voor het stuitje, de benen, heupen en rug, waardoor het comfortabel zitten mogelijk maakt.

Verkeerd zitten kan negatieve gevolgen hebben voor onze wervelkolom en kan leiden tot rugpijn en andere klachten. Daarom is het belangrijk om te investeren in een kussen dat pijnverlichtend en ondersteunend is.

Hoe kies je een goed zitkussen?

Om een goed zitkussen te kiezen, is het belangrijk om bronnen te raadplegen, te weten wat je nodig hebt, vergelijkbare aanbiedingen te bekijken en veelgestelde vragen te overwegen.

Bronnen

Ik heb verschillende bronnen geraadpleegd om meer te weten te komen over het kiezen van een goed zitkussen. Hier zijn enkele nuttige bronnen die ik heb gevonden:

 1. WebMD – Deze website biedt informatie over de voordelen van ergonomische kussens en waar u op moet letten bij het kiezen van een zitkussen.
 2. Orthopedische Kussens – Deze website biedt recensies en vergelijkingen van verschillende soorten orthopedische kussens, waaronder stuitkussens, rugkussens en nekkussens.
 3. Consumentenbond – Op deze website vindt u betrouwbare consumentenbeoordelingen en aanbevelingen voor verschillende merken en modellen van zitkussens.
 4. Gezondheidsnet – Hier kunt u artikelen lezen over de gezondheidsvoordelen van een goede zithouding en het gebruik van ergonomische kussens.

Weten wat je nodig hebt

Als je een goed zitkussen wilt kiezen, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Denk na over de specifieke problemen die je ervaart bij het zitten, zoals rugklachten of pijn in het stuitje.

Kijk ook naar welke delen van je lichaam extra ondersteuning nodig hebben, zoals je benen, heupen of nek. Het is ook handig om te bedenken waarvoor je het kussen wilt gebruiken, bijvoorbeeld als leeskussen.

Door deze factoren in gedachten te houden, kun je een zitkussen kiezen dat aan al je behoeften voldoet en de beste ondersteuning biedt.

Vergelijkbare aanbiedingen

Er zijn verschillende vergelijkbare aanbiedingen op de markt die op verschillende manieren concurreren met het Orthopedisch Zitkussen van Blokker. Hieronder vind je een overzicht van enkele van deze producten.

ProductPrijsKenmerkenReviews
Orthopedisch Zitkussen van Action€15Dit kussen is speciaal ontworpen om pijnvrij te kunnen zitten, met speciale focus op ondersteuning voor het stuitje en de heupen.De reviews zijn gemengd, met sommige gebruikers die het comfort en de ondersteuning prijzen, maar anderen klagen over de kwaliteit en duurzaamheid.
Ergonomisch Zitkussen van IKEA€30Dit zitkussen biedt een algemene ergonomische ondersteuning voor de rug en benen, en is ontworpen met duurzaamheid en comfort in gedachten.De meeste reviews zijn positief, met gebruikers die de comfort en kwaliteit van het zitkussen prijzen.
Orthopedisch Zitkussen van JYSK€20Dit zitkussen belooft een goede ondersteuning voor de wervelkolom en een rechte zithouding.Reviews variëren, met sommige gebruikers die het comfort waarderen, maar anderen klagen over de kwaliteit en gebrek aan duurzaamheid.

Elk van deze aanbiedingen heeft zijn eigen unieke kenmerken en prijspunten, en kan geschikt zijn voor verschillende mensen afhankelijk van hun individuele behoeften en budget. Het is belangrijk om zelf onderzoek te doen en reviews te lezen om te bepalen welk product het beste bij je past.

Veelgestelde vragen

Ik krijg vaak vragen over het Orthopedisch Zitkussen van Blokker. Hier zijn enkele veelgestelde vragen:

 1. Wat zijn de afmetingen van het zitkussen?
 • Het zitkussen heeft een afmeting van … cm.
 1. Is het zitkussen geschikt voor alle stoelen?
 • Ja, het zitkussen kan op de meeste stoelen worden gebruikt.
 1. Kan ik het zitkussen wassen?
 • Ja, het zitkussen is wasbaar en kan eenvoudig worden gereinigd.
 1. Hoe lang gaat het zitkussen mee?
 • Het zitkussen is gemaakt van duurzaam materiaal en gaat lang mee bij normaal gebruik.
 1. Kan ik het zitkussen retourneren als ik niet tevreden ben?
 • Ja, je kunt het zitkussen retourneren binnen een bepaalde periode als je niet tevreden bent met je aankoop.
 1. Is dit kussen ook geschikt voor mensen met rugklachten?
 • Ja, het orthopedisch zitkussen is speciaal ontworpen om pijnklachten te verminderen, waaronder rugklachten.
 1. Biedt Blokker garantie op dit product?
 • Ja, Blokker biedt garantie op dit product volgens hun garantievoorwaarden.
 1. Kan ik dit kussen ook buiten gebruiken?
 • Nee, dit kussen is bedoeld voor gebruik binnenshuis en wordt niet aanbevolen voor buitengebruik.
 1. Moet ik dit kussen elke dag gebruiken om resultaten te zien?
 • Het gebruik van het kussen kan helpen bij het verminderen van pijnklachten, maar individuele resultaten kunnen variëren.
 1. Is het zitkussen geschikt voor zwangere vrouwen?
 • Ja, het zitkussen kan ook comfort bieden aan zwangere vrouwen die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het zitten.

Conclusie

Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker is een waardevolle investering als je op zoek bent naar pijnverlichting en comfort tijdens het zitten. Met speciale ondersteuning voor je stuitje, benen, heupen en rug, kan dit kussen helpen om een goede zithouding te behouden.

De positieve reviews en aanbevelingen als leeskussen maken het zeker de moeite waard om in dit orthopedische zitkussen te investeren.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Wanneer het gaat om comfort en gezondheid, is een orthopedisch kussen niet alleen een luxe, maar ook een noodzaak. Of je nu een tweebenige homo sapiens bent of een viervoeter met een staart, er zijn opties voor iedereen. Neem bijvoorbeeld het orthopedische kussen voor honden, ontworpen om het welzijn van je trouwe viervoeter te ondersteunen. Ook voor de mens zijn er verscheidene keuzes. Het orthopedische beenkussen kan bijvoorbeeld wonderen doen voor mensen met been- en rugklachten.

Het mooie van orthopedische kussens is dat ze overal beschikbaar zijn, van de bekende winkelketens tot speciaalzaken. Zo kun je een orthopedisch zitkussen bij Lidl vinden, maar ook bij Blokker en zelfs bij Kruidvat. Elk van deze winkels biedt een verscheidenheid aan opties, aangepast aan verschillende behoeften en budgetten.

Specifieke problemen vragen om specifieke oplossingen. Als je bijvoorbeeld last hebt van nekhernia, kan een orthopedisch kussen voor nekhernia verlichting bieden. Voor zijliggers is er het orthopedisch kussen voor zijslapers, terwijl een orthopedische zitkussen kan helpen bij het verlichten van rug- en stuitklachten. Zelfs voor schouderklachten is er een speciaal orthopedisch kussen beschikbaar.

Voor de budgetbewuste shoppers zijn er ook betaalbare opties, zoals het orthopedisch kussen van Action. En laten we niet vergeten dat het comfort niet alleen beperkt is tot mensen; er zijn zelfs orthopedische kussens voor katten. Als je jouw zoektocht naar het perfecte kussen wilt uitbreiden, zijn er ook orthopedische bedden en orthopedische anti-stress hoofdkussens die een totale lichaamsondersteuning bieden.

Kortom, of je nu op zoek bent naar een kussen dat orthopedisch is of een die speciaal is ontworpen voor een bepaalde klacht, zoals het kussen voor het stuitje, er is een breed scala aan opties beschikbaar die passen bij jouw persoonlijke behoeften en levensstijl.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het Orthopedisch Zitkussen van Blokker?

Het Orthopedisch Zitkussen van Blokker is een ergonomisch zitkussen dat hoofd, nek en beenklachten kan verminderen door pijnverlichting.

2. Is het Orthopedisch Zitkussen van Blokker goed voor pijnbestrijding?

Ja, dit kussen kan helpen bij pijnbestrijding. Het werkt als een kniekussen, heupkussen en hoofdkussen voor verlichting van pijn in deze gebieden.

3. Is het Orthopedisch Zitkussen van Blokker het geld waard?

Of het Orthopedisch Zitkussen van Blokker het geld waard is, hangt af van je behoeften voor pijnverlichting en je comfort.

4. Waar kan ik het Orthopedisch Zitkussen van Blokker kopen?

Je kunt het Orthopedisch Zitkussen van Blokker kopen in de winkel of op de website van Blokker.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Is het Orthopedisch Zitkussen van Blokker je Geld Waard? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips