In dit artikel

Tempur Orthopedisch Kussen: Is het de Investering Waard? (2023)

In dit artikel

Lijdt u ook onder nek- en rugklachten na het slapen? Ik voel uw pijn, want ik ken die ongemakken maar al te goed. Maar gelukkig heb ik ontdekt dat er een oplossing bestaat: orthopedische kussens, speciaal ontworpen om slaapgerelateerde klachten te verminderen.

In dit blog gaan we dieper in op één specifieke soort, namelijk het TEMPUR® orthopedisch kussen. Blijf lezen als u wilt weten of dit kussen de investering waard is.

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Orthopedische kussens, zoals het TEMPUR® orthopedisch kussen, kunnen helpen bij het verminderen van nek- en rugklachten na het slapen.
 • Tempur orthopedische kussens bieden gepersonaliseerde stevigheid en ondersteuning voor een comfortabele slaap en verlichting van pijnklachten.
 • Er zijn verschillende voordelen van orthopedische kussens, zoals drukvermindering, verbeterde slaaphouding en verminderd snurken.
 • Hoewel er ook nadelen zijn, is een Tempur orthopedisch kussen de investering waard vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en positieve ervaringen.

Wat zijn orthopedische kussens?

Orthopedische kussens zijn speciaal ontworpen kussens die zorgen voor de juiste ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen.

Voordelen van orthopedische kussens

Er zijn veel voordelen van orthopedische kussens die de slaap verbeteren.

 1. Ze verlichten drukpunten. Door aanpassing aan de vorm van hoofd en nek, zoals het TEMPUR® materiaal doet, worden drukpunten minder.
 2. Ze verminderen nekklachten. Slapen op een TEMPUR® orthopedisch hoofdkussen kan helpen bij het voorkomen van deze klachten.
 3. Ze zorgen voor betere ondersteuning. Het TEMPUR® kussen geeft stevige en gepersonaliseerde ondersteuning aan de nek.
 4. Ze zijn goed voor rugslapers. Een niet te dik kussen biedt optimale ondersteuning, wat gunstig is voor mensen die op hun rug slapen.
 5. Ze verbeteren de slaaphouding. TEMPUR® heeft zowel klassieke als ergonomische kussens die kunnen helpen om je houding tijdens het slapen te verbeteren.
 6. Ze zijn ook geschikt voor zijslapers. Zoals het TEMPUR® orthopedisch kussen dat ook comfortabel is voor mensen die op hun zij slapen.
 7. Ze verminderen snurken met unieke tijk en natuurlijke materialen in de anti snurk kussen van TEMPUR®
 8. Het helpt bij slaapproblemen en is daarom een goede investering.

Nadelen van orthopedische kussens

Orthopedische kussens hebben ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden:

 1. Sommige mensen vinden orthopedische kussens te stevig en kunnen het comfort missen van een zachter kussen.
 2. Het kan even wennen zijn om op een orthopedisch kussen te slapen, vooral als je gewend bent aan een ander type kussen.
 3. Orthopedische kussens kunnen duurder zijn dan gewone kussens, dus het is belangrijk om de prijs af te wegen tegen de voordelen.
 4. Je hebt misschien wat tijd nodig om de juiste slaaphouding en hoogte van het orthopedisch kussen te vinden die bij jou past.
 5. Soms kan het TEMPUR® materiaal in orthopedische kussens warm aanvoelen, vooral tijdens de zomermaanden.

Is een Tempur orthopedisch kussen de investering waard?

Een Tempur orthopedisch kussen biedt optimale ondersteuning voor het lichaam en kan helpen bij het verminderen van klachten zoals spierpijn, nekklachten en rugklachten.

Kenmerken van Tempur orthopedische kussens

Tempur orthopedische kussens hebben de volgende kenmerken:

 • Gepersonaliseerde stevigheid en ondersteuning voor nek en hoofd.
 • Gemaakt van TEMPUR® materiaal dat zich aanpast aan de vorm van het hoofd en de nek.
 • Geschikt voor zowel rugslapers als zijslapers.
 • Verbetert slaaphouding en helpt bij het voorkomen van nekklachten.
 • Klassieke en ergonomische modellen beschikbaar.
 • Anti snurk kussen met unieke tijk en natuurlijke materialen.

Ervaringen en reviews

Veel mensen die een Tempur orthopedisch kussen hebben gekocht zijn erg tevreden. Ze merken dat het kussen helpt om nekklachten te verminderen en de slaaphouding te verbeteren. Het TEMPUR® materiaal past zich aan de vorm van het hoofd en de nek aan, waardoor het ligcomfort optimaal is.

Sommige gebruikers geven aan dat ze minder last hebben van spierpijn sinds ze dit kussen gebruiken. Over het algemeen zijn er veel positieve ervaringen en reviews over het Tempur orthopedisch kussen.

Prijs-kwaliteitverhouding

De prijs-kwaliteitverhouding van een Tempur orthopedisch kussen is uitstekend. Hoewel deze kussens iets duurder zijn dan traditionele kussens, bieden ze veel voordelen en zijn ze van hoge kwaliteit.

Het TEMPUR® materiaal waarvan het kussen is gemaakt, gaat lang mee en behoudt zijn vorm en ondersteuning. Dit betekent dat je niet regelmatig een nieuw kussen hoeft te kopen. Bovendien kan het slapen op een orthopedisch kussen van Tempur helpen bij het verminderen van klachten in de nek, rug en schouders, waardoor je mogelijk minder kosten hebt voor fysiotherapie of andere behandelingen.

De investering in een Tempur orthopedisch kussen is het zeker waard als je op zoek bent naar optimaal comfort en langdurige ondersteuning voor een goede nachtrust.

Alternatieven voor Tempur orthopedische kussens

Andere merken en types kussens voor orthopedische ondersteuning kunnen ook overwogen worden.

Vergelijking met andere merken

In de wereld van orthopedische kussens zijn er veel merken om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn unieke kenmerken en voordelen. Laten we kijken hoe het Tempur orthopedisch kussen zich verhoudt tot enkele van de andere populaire merken op de markt.

MerkenKwaliteit van MateriaalComfortOntwerpPrijs
TempurHet Tempur materiaal bestaat uit miljarden kleine celletjes die zich aanpassen aan de vorm van het hoofd en de nek. Dit zorgt voor gepersonaliseerde ondersteuning.De kussens van Tempur zijn ontworpen om klachten in de nek, rug en schouders te verminderen, wat bijdraagt aan een comfortabele slaap.Tempur biedt zowel klassieke als ergonomische kussens aan om de slaaphouding te verbeteren.De prijs van een Tempur orthopedisch kussen ligt aan de hogere kant, maar de investering is het over het algemeen waard.
Ander Merk 1Hoewel de kwaliteit van het materiaal goed kan zijn, biedt het mogelijk niet dezelfde gepersonaliseerde ondersteuning als Tempur.Dit merk kan comfort bieden, maar het kan zijn dat nek-, rug- en schouderklachten niet zo effectief worden verminderd als bij Tempur.Het ontwerp van dit merk kan variëren, maar het biedt mogelijk niet hetzelfde scala aan opties als Tempur.De prijs van dit merk kan lager zijn dan die van Tempur, maar dit kan invloed hebben op de kwaliteit en duurzaamheid.
Ander Merk 2Het materiaal van dit merk is misschien niet in staat zich aan te passen aan de unieke vorm van het hoofd en de nek, waardoor het minder steun kan bieden.Dit merk kan comfortabel zijn, maar het kan minder effectief zijn in het verminderen van pijn en ongemak.Hoewel dit merk verschillende ontwerpen kan bieden, kunnen deze niet zo effectief zijn in het verbeteren van de slaaphouding als Tempur.De prijs van dit merk kan concurrerend zijn, maar de effectiviteit en duurzaamheid kunnen minder zijn dan die van Tempur.

Andere types kussens voor orthopedische ondersteuning

Er zijn ook andere soorten kussens die orthopedische ondersteuning bieden. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Traagschuim kussens: Deze kussens zijn gemaakt van traagschuim materiaal dat zich aanpast aan de vorm van je hoofd en nek. Ze bieden drukverlichting en ondersteuning.
 2. Ergonomische kussens: Deze kussens hebben een speciaal ontwerp dat de natuurlijke houding van je nek en hoofd bevordert tijdens het slapen. Ze zorgen voor een optimale uitlijning van de wervelkolom.
 3. Cervicale kussens: Deze kussens hebben een uitsparing in het midden om de nek beter te ondersteunen. Ze verminderen druk op de spieren en kunnen helpen bij het verlichten van nekklachten.
 4. Waterkussens: Deze kussens hebben een waterreservoir dat zich aanpast aan je hoofd en nek, waardoor ze goede ondersteuning bieden. De waterhoeveelheid kan worden aangepast voor persoonlijk comfort.
 5. Bamboe-gevulde kussens: Deze kussens zijn gevuld met bamboevezels, die hypoallergeen en ademend zijn. Ze bieden goede ondersteuning voor nek- en rugklachten.

Conclusie: Is een Tempur orthopedisch kussen de investering waard?

Ja, een Tempur orthopedisch kussen is de investering zeker waard. Met zijn gepersonaliseerde stevigheid en ondersteuning helpt het kussen bij het verminderen van nek-, rug- en schouderklachten.

Het TEMPUR® materiaal past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan, waardoor je comfortabel kunt slapen en klachten kunt verlichten. Daarnaast biedt TEMPUR® verschillende opties, zoals anti snurk kussens en ergonomische kussens, om aan jouw specifieke slaaphouding en behoeften te voldoen.

Investeer in jouw slaapcomfort en verminder pijnklachten met een Tempur orthopedisch kussen.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Als je ooit hebt nagedacht over hoe een goede nachtrust je leven zou kunnen veranderen, ben je niet de enige. Tussen de spanningen van het dagelijkse leven en fysieke ongemakken, kan een goed kussen het verschil maken. Neem bijvoorbeeld een orthopedisch knie kussen, dat kan helpen om je wervelkolom recht te houden en pijn te verlichten.

Soms zoeken we iets specifiekers, zoals een orthopedisch kussen traagschuim of zelfs het luxueuze orthopedisch kussen tempur, beide bekend om hun comfort en steun. Als je een voorkeur hebt voor natuurlijke materialen, is het orthopedisch kussen sissel wellicht iets voor jou.

Heuppijn is een veelvoorkomend probleem, maar een orthopedisch kussen voor heupklachten of een orthopedisch kussen kanal excellent kan uitkomst bieden. Voor wie de Scandinavische eenvoud waardeert, kan een orthopedisch kussen jysk de oplossing zijn.

De kleintjes zijn ook niet vergeten. Een orthopedisch kussen voor kinderen kan hun lichaam de juiste ondersteuning geven tijdens die cruciale groeifase. En natuurlijk, het kussen is niet compleet zonder een kussensloop voor een orthopedisch kussen.

Voor degenen die vaak last hebben van migraine, kan een orthopedisch kussen voor migraine een wereld van verschil maken. Als je daarentegen een rugslaper bent, zou je kunnen overwegen een orthopedisch kussen voor rugslapers te proberen.

Om zeker te zijn van je keuze, is het altijd goed om een orthopedisch hoofdkussen review te lezen. Zelfs je huisdieren kunnen baat hebben bij een orthopedisch kussen voor de hond of een speciaal orthopedische beenkussen.

Als je last hebt van je heupen en zoekt naar een specifieke oplossing, kan een orthopedisch kussen voor de heup net dat extra comfort en steun bieden dat je nodig hebt om je beter te voelen.

Tot slot, voor wie op zoek is naar zitcomfort, zijn er ook opties zoals een orthopedisch zitkussen van Lidl, een orthopedisch zitkussen van Blokker en een orthopedisch zitkussen van Kruidvat om uit te kiezen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een Tempur Orthopedisch Kussen?

Een Tempur Orthopedisch Kussen is een ergonomisch hoofdkussen gemaakt om nekklachten te voorkomen, spierpijn te verminderen en slaaphouding aan te passen.

2. Wat zijn de voordelen van Tempur kussen?

Tempur kussens helpen bij het verlichten van drukpunten, vermindering van klachten zoals rugklachten, schouderpijn en verbeteren van je slaaphouding.

3. Hoe draagt een Tempur kussen bij tot minder rugklachten?

Door de stevige ondersteuning van nek en hoofd kunnen Tempur kussens de slaaphouding verbeteren en zo rugklachten verminderen.

4. Hoe duurzaam zijn de Tempur kussens?

Tempur kussens staan bekend om hun hoge kwaliteit en duurzaamheid. Dit draagt bij aan de prijs-kwaliteitverhouding van orthopedische kussens.

5. Wat zit er in de garantie van een Tempur Orthopedisch Kussen?

De garantie van een Tempur Orthopedisch Kussen omvat vaak problemen met materiaal- en fabricagefouten na bezorging.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Tempur Orthopedisch Kussen: Is het de Investering Waard? (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips