In dit artikel

Pijn aan het Stuitje? Dit Orthopedisch Kussen Helpt! (2023)

In dit artikel

Heb je last van pijn aan het stuitje? Het is een probleem dat ik zelf ook heb ervaren, en ik begrijp hoe vervelend en belemmerend het kan zijn. Sterker nog, stuitpijn kan ontstaan na een val op het stuitje, maar ook door een bevalling of een langdurige verkeerde zithouding.

Maar wees gerust, ik heb grondig onderzoek gedaan en er is een oplossing die verlichting kan bieden: een orthopedisch stuitkussen! In deze blogpost zal ik uitleggen wat stuitkussens zijn, de voordelen ervan benadrukken en hoe ze kunnen helpen bij het verminderen van stuitpijn.

Lees snel verder om te ontdekken hoe dit orthopedische kussen jouw pijnklachten kan verlichten!

Key Takeaway

Het beste orthopedisch kussen van 2023 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Samenvatting

 • Een stuitkussen is een orthopedisch kussen dat speciaal is ontworpen om pijn aan het stuitje te verlichten en de druk op het stuitbeen te verminderen.
 • Een stuitkussen kan de pijn aan het stuitje verminderen, de ruggengraat recht houden en een ergonomische zithouding bevorderen.
 • Er zijn verschillende soorten stuitkussens beschikbaar, zoals het Mont Blanc kussen en het Deluxe Orthopedisch Drukontslasting kussen, die speciaal zijn ontworpen om pijn aan het stuitje te verlichten.
 • Een zitring of ringkussen kan ook helpen om pijn aan het stuitje te verlichten door de druk op het stuitje te verminderen, de zithouding te verbeteren en comfortabeler zitten mogelijk te maken.

Wat is een Stuitkussen

Een stuitkussen is een orthopedisch kussen dat speciaal is ontworpen om pijn aan het stuitje te verlichten en de druk op het stuitbeen te verminderen.

Voordelen van een stuitkussen

Een stuitkussen biedt veel voordelen.

 1. Het kan pijn aan het stuitje verminderen. Als je zit, drukt het gewicht op jouw stuitje. Het kussen helpt die druk weg te nemen.
 2. Een stuitkussen houdt de ruggengraat recht. Dit is goed voor je rug en kan helpen pijn te voorkomen.
 3. Stuitkussens zijn vaak schuin om een goede, gemakkelijke houding te bevorderen.
 4. Er is een speciaal kussen genaamd “Mont Blanc”. Dit kussen is gemaakt om de pijn aan het stuitje te helpen stoppen.
 5. Het Deluxe Orthopedisch Drukontslasting stuitbeen kussen werkt ook goed voor mensen met pijn aan het stuitje.
 6. De meeste stuitkussens hebben een uitsparing aan de achterzijde van het kussen waardoor het stuitbeen wordt ontlast.

Wat is een stuitkussen

Een stuitkussen is een speciaal kussen ontworpen om pijn aan het stuitje te verlichten. Het zorgt voor een goede en ergonomische zithouding, waardoor de druk op het stuitje wordt verminderd.

Een stuitkussen heeft vaak een uitsparing aan de achterkant, zodat het stuitbeen wordt ontlast. Hierdoor kan de pijn verminderen en kun je comfortabeler zitten, vooral als je last hebt van stuitpijn na een val op het stuitje, tijdens de bevalling of door een verkeerde zithouding.

Er zijn verschillende soorten stuitkussens verkrijgbaar, zoals het Mont Blanc kussen en het Deluxe Orthopedisch Drukontslasting kussen, die speciaal zijn ontworpen om pijn aan het stuitje te verlichten.

Over ons

Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf dat zich richt op het verlichten van pijn aan het stuitje. We begrijpen dat het stuitje vaak over het hoofd wordt gezien, maar het kan wel degelijk veel pijn veroorzaken.

Ons team heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaken en behandelingen van stuitpijn en we zijn er trots op dat we orthopedische kussens kunnen bieden die effectief kunnen zijn in het verminderen van deze pijn.

Onze kussens zijn ergonomisch ontworpen en gemaakt van traagschuim om optimaal comfort te bieden en de druk op het stuitje te verminderen. We zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten die mensen kunnen helpen bij het verlichten van hun pijn en het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

Oorzaken van Stuitpijn

Pijn aan het stuitje kan verschillende oorzaken hebben, zoals een val op het stuitje, een bevalling, of een verkeerde zithouding.

Enkele oorzaken van pijn aan het stuitbeen

Pijn aan het stuitje kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals:

 • Een val op het stuitje
 • Een bevalling
 • Langdurige verkeerde zithouding

Hoe ontstaat stuitpijn

Stuitpijn kan op verschillende manieren ontstaan. Het kan veroorzaakt worden door een val op het stuitje, zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten of een ongeluk. Ook kan stuitpijn optreden na een bevalling, omdat het stuitje tijdens de bevalling veel druk te verduren krijgt.

Daarnaast kan een langdurige verkeerde zithouding ook leiden tot stuitpijn. Het stuitbeen kan geïrriteerd raken door de constante druk en spanning erop. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan, zoals pijn in het stuitje of in het zitvlak.

Het is belangrijk om te weten dat de bekkenbodemspier verbonden is met het stuitje en dat problemen met deze spier ook stuitpijn kunnen veroorzaken.

Wat is een Zitring of Ringkussen

Een zitring of ringkussen is een orthopedisch kussen dat speciaal is ontworpen om pijn en ongemak aan het stuitje te verlichten.

Voordelen van een zitring of ringkussen

Een zitring of ringkussen kan veel voordelen bieden als je last hebt van pijn aan het stuitje. Hier zijn enkele voordelen:

 1. Verlichting van pijn: Een zitring of ringkussen helpt de druk op het stuitje te verminderen, waardoor pijnverlichting optreedt.
 2. Verbeterde zithouding: Door het gebruik van een zitring of ringkussen wordt je houding tijdens het zitten verbeterd, wat kan helpen om rugklachten te verminderen en de wervelkolom recht te houden.
 3. Comfortabeler zitten: Het traagschuim in een zitring of ringkussen vormt zich naar jouw lichaam, waardoor je comfortabeler kunt zitten, zelfs gedurende langere periodes.
 4. Geschikt voor verschillende situaties: Of je nu last hebt van stuitpijn door een val op het stuitje, na een bevalling of door een verkeerde zithouding, een zitring kan in al deze situaties verlichting bieden.
 5. Draagbaar en gemakkelijk te gebruiken: Een zitring is draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, waardoor je overal waar je wilt pijnverlichting kunt ervaren.
 6. Ondersteuning bij bekkenbodemspieren: Een zitring kan ook helpen bij het ontlasten van de bekkenbodemspieren, die verbonden zijn met het stuitje en geïrriteerd kunnen raken bij stuitpijn.

Waarom een zitring of ringkussen gebruiken

Een zitring of ringkussen kan helpen om pijn aan het stuitje te verlichten. Door gebruik te maken van een zitring wordt de druk op het stuitje verminderd en wordt de zithouding verbeterd.

Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van stuitpijn, veroorzaakt door een val op het stuitje, een bevalling of een langdurige verkeerde zithouding. Een zitring heeft vaak een uitsparing aan de achterzijde, waardoor het stuitbeen wordt ontlast.

Het gebruik van een zitring is een eenvoudige en effectieve manier om pijn aan het stuitje te verminderen en comfortabeler te kunnen zitten.

Waarop letten bij de aanschaf van een zitring of ringkussen

Bij het kopen van een zitring of ringkussen zijn er enkele dingen waar je op moet letten:

 1. Materiaal: Kies een kussen gemaakt van hoogwaardig traagschuim voor maximaal comfort en pijnverlichting.
 2. Vorm: Zorg ervoor dat het kussen de juiste vorm heeft om je stuitje optimaal te ondersteunen en druk te verlichten.
 3. Afmetingen: Controleer of het kussen past bij de afmetingen van je stoel, zodat het goed op zijn plaats blijft liggen.
 4. Draagbaarheid: Als je het kussen ook buitenshuis wilt gebruiken, kies dan voor een lichtgewicht en gemakkelijk draagbaar model.
 5. Onderhoud: Controleer of het kussen eenvoudig schoon te maken is, bijvoorbeeld door middel van een wasbare hoes.
 6. Garantie: Kijk naar de garantievoorwaarden om ervoor te zorgen dat je gedekt bent als er iets misgaat met het kussen.

Conclusie

Een stuitkussen kan een effectieve oplossing zijn voor mensen die last hebben van pijn aan het stuitje. Het helpt bij het verlichten van de druk op het stuitbeen en zorgt voor een ergonomische zithouding.

Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van een stuitkussen en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Wat zijn de voordelen van een stuitkussen

Een stuitkussen heeft verschillende voordelen. Het kan de pijn aan het stuitje verminderen en zorgt ervoor dat de ruggengraat recht blijft tijdens het zitten. Een stuitkussen helpt ook om een ergonomische zithouding aan te nemen, waardoor rugklachten kunnen worden voorkomen.

Daarnaast hebben veel stuitkussens een lichte helling om een comfortabele positie te bevorderen. Het gebruik van een stuitkussen kan dus pijnverlichting bieden en bijdragen aan meer comfort tijdens het zitten.

Wat is een stuitkussen

Een stuitkussen is een speciaal kussen dat is ontworpen om pijn aan het stuitje te verlichten. Het kussen heeft meestal een uitsparing aan de achterkant, zodat het stuitbeen wordt ontlast.

Het stuitkussen zorgt voor een ergonomische zithouding en helpt de druk op het stuitje te verminderen. Het kan worden gebruikt door mensen die last hebben van stuitpijn, veroorzaakt door bijvoorbeeld een val op het stuitje, een bevalling of een langdurige verkeerde zithouding.

Een stuitkussen kan de pijn verminderen en de ruggengraat recht houden.

De oorzaken van pijn aan stuitbeen

Pijn aan het stuitbeen kan verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan na een val op het stuitje, zoals bij een val van de trap of tijdens het sporten. Ook kan stuitpijn veroorzaakt worden door een bevalling, waarbij het stuitje veel druk te verduren krijgt.

Daarnaast kan een langdurige verkeerde zithouding, zoals lang achter elkaar in dezelfde houding zitten, ook leiden tot pijn aan het stuitbeen. De bekkenbodemspier, die verbonden is met het stuitje, kan geïrriteerd raken en zo stuitpijn veroorzaken.

Het is belangrijk om de oorzaken van pijn aan het stuitbeen te begrijpen, zodat je gerichte maatregelen kunt nemen om de pijn te verminderen en te voorkomen.

Voordelen van een stuitkussen

Een stuitkussen heeft vele voordelen. Het kan de pijn aan het stuitje verminderen en zorgt ervoor dat de ruggengraat recht blijft tijdens het zitten. Het kussen helpt ook bij het verbeteren van de zithouding en verlicht de druk op het stuitje.

Daarnaast zorgen stuitkussens voor een ergonomische zithouding en voorkomen ze pijn tijdens het zitten. Ze hebben vaak een lichte helling om een goede en comfortabele positie te bevorderen.

Kortom, een stuitkussen is een geweldige manier om pijn aan het stuitje te verlichten en comfortabel te kunnen zitten.

Wat is een zitring of ringkussen

Een zitring of ringkussen is een kussen dat speciaal is ontworpen om de pijn aan het stuitje te verlichten. Het kussen heeft vaak een ronde vorm met een uitsparing in het midden, zodat het stuitbeen niet belast wordt tijdens het zitten.

Een zitring of ringkussen kan helpen bij het verbeteren van de zithouding en het verminderen van druk op het stuitje, waardoor pijnklachten worden verminderd. Het kussen is gemaakt van traagschuim, wat zorgt voor een comfortabele en ergonomische zithouding.

Bij de aanschaf van een zitring of ringkussen is het belangrijk om te letten op de juiste maat en vorm die bij jouw lichaam past.

Voordelen van een zitring of ringkussen

Een zitring of ringkussen heeft veel voordelen. Het kan helpen bij het verlichten van pijn aan het stuitje en zorgt voor een betere zithouding. Het kussen heeft vaak een uitsparing aan de achterkant, waardoor het stuitbeen wordt ontlast.

Dit zorgt voor minder druk op het pijnlijke gebied. Daarnaast zorgt het kussen voor een ergonomische positie tijdens het zitten, waardoor rugpijn en stuitpijn worden verminderd. Een zitring of ringkussen is dus een handig hulpmiddel om comfortabel te kunnen zitten en pijn te voorkomen.

Meer over ‘orthopedisch kussen’

Het is een zoektocht die velen van ons hebben ondernomen, de zoektocht naar het perfecte kussen. Als je jezelf hebt verdiept in de wereld van orthopedische bedden, dan ken je de betekenis van een goede nachtrust. Maar wist je dat er ook speciale orthopedische anti-stress hoofdkussens zijn die je slaapervaring nog aangenamer kunnen maken? Ja, je leest het goed. Een kussen orthopedisch ontworpen kan net die verlichting bieden waar je lichaam naar verlangt.

Orthopedische kussens zijn er niet alleen voor mensen. Je kunt ook een orthopedisch kussen voor je kat overwegen. Net zoals mensen, kunnen huisdieren ook lijden aan verschillende kwaaltjes die hun rust verstoren. Als je zelf problemen hebt met je stuitje, is er zelfs een specifiek orthopedisch kussen voor het stuitje om je te helpen.

Je hoeft trouwens niet ver te zoeken voor deze speciale kussens. Wist je dat IKEA ook orthopedische kussens aanbiedt? Maar als je iets bijzonders in gedachten hebt, zoals een kussen specifiek voor je stoel, dan is een orthopedisch kussen voor de stoel misschien meer wat je zoekt.

Als je al overtuigd bent en je wilt je eigen orthopedisch kussen aanschaffen, dan kun je direct naar de gids gaan over orthopedisch kussen kopen. Of misschien heb je specifieke klachten rondom het bekkengebied? Dan zou een orthopedisch kussen voor het bekken een uitkomst kunnen zijn.

Niet te vergeten zijn er ook kussens voor onze viervoetige vrienden onder de merknaam Beeztees, ideaal voor de huisdieren die wat extra comfort kunnen gebruiken. En voor de mensen die veel onderweg zijn, is er een orthopedisch kussen voor de autostoel om die lange ritten aangenamer te maken.

Heb je een specifieke slaaphouding? Voor buikslapers is er een speciaal orthopedisch kussen voor buikslapers. En als je graag online winkelt, bekijk dan zeker de opties op Bol.com. Zoek je iets specifieks als ‘The Pillow’? Ook dat hebben we, bekijk hier ons orthopedisch kussen ‘The Pillow’. Tenslotte, als je houdt van natuurlijke materialen, overweeg dan een bamboo orthopedisch kussen voor die natuurlijke touch.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ‘Pijn aan het stuitje? Dit Orthopedisch Kussen Helpt!’?

‘Pijn aan het stuitje? Dit Orthopedisch Kussen Helpt!’ is een zitkussen ontworpen om pijn aan coccygodynie en het heiligbeen te verlichten.

2. Hoe helpt het traagschuim stuitkussen bij zitvlakpijn?

Het traagschuim stuitkussen biedt comfort en steun aan het zitvlak, wat helpt bij het verlichten van pijn aan het stuitje en heiligbeen.

3. Is dit orthopedisch kussen alleen bedoeld voor mensen met coccygodynie?

Nee, dit orthopedisch kussen kan ook helpen bij andere vormen van zitvlakpijn, niet alleen bij coccygodynie.

4. Hoe kan ik het zitkussen voor het stuitje gebruiken?

Je kunt het zitkussen op elke stoel of bank leggen, waar je dan ook comfortabel kunt zitten zonder pijn aan je stuitje of heiligbeen.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste orthopedisch kussen 2023

 • Beste orthopedische kussen – Guna
 • Beste orthopedisch hoofdkussen – Perfect Pillow
 • Beste orthopedisch nekkussen – Guna
 • Beste orthopedisch kussen zijslaper – Arteni
 • Beste orthopedisch hoofdkussen nekklachten – Guna 
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Pijn aan het Stuitje? Dit Orthopedisch Kussen Helpt! (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips